Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
490.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ense ve saç dipleri bölgesinde sorun yaşayanlar dermovate saç losyonunu denedi mi acaba ? Bende kısa süreli bi sıkıntı yaşamıştım yüzümde daha çoktu saçımdada vardı bu losyon geçirmişti 1 hafta içinde ve ısırganlı şampuanla kontrol altında şuan saçlarım ama hala bacaklarımda ve burun kenarlarımda ara ara beyaz irinli sivilcelenme mevcut

• Kelv1n K kullanıcısına yanıt
    Hastalığın ilk zamanları kullanmıştım. Ne kadar etkili olduğunu pek hatırlamıyorum ama hastalığı geçirmediğine göre kesin çözüm olmadığı belli. Kullandığımız antibiyotikler sabunlar kremler losyonlar hepsi kısa süreli tedavi için kullanılıyor hastalığı yok eden bir yöntem henüz bilinmiyor.

Burun kenarındaki sivilceler genelde seboreik dermatit hastalığında ortaya çıkar. Sivilce kızarıklık kaşıntı yanma ve kepeklenme gibi belirtileri vardır. Maalesef bunun da tedavisi yok. Ekzemant kremiyle kısa süreli tedavisini yapıyorum ama yine tekrarlıyor. Yağlı egzama da deniliyor çıktığı bölgelerde bol yağlanma oluyor. Yağlanmayı yok etsen bu defa cildin kuruluğu sebebiyle yine tekrarlıyor. Yani yağlı bıraksan ayrı bir dert temizlesen ayrı bir dert.

• Merhaba bende aynı dertten muzdaribim fakat bu sorunun tıpta bir kesin tedavisi yok bu nedenle alternatif tıpta aradım careyi ve sukurler olsun buldum sonunda aktarlara gidip sarımsak ozlu sampuan alın ve artık onu kullanın Benim kullandıgım sampuan VİNOLET ismi bu sampuanı kullanıp gunlukte bir dis sarımsagı yutarsanız hap gibi sonucu goreceksiniz benim saclarım baya kotuydu sizin ne durumda oldugunuzu bilemem fkat bu dediklerimi uygulayın kesin sonuc alacaksınız uygulayıp çözüme ulasanlar da bir hayır duanızı beklerim Benimde bir sorum olacak bu hastalıktan dolayı sac derim görunmeye basladı onceden baya gür olan sacım simdi cık seyrek buna çözumu olan cevap versin lütfen
  • merhabalar yaşım 17 gögüsümde ve ensemde bu hastalıktan var ensemdekileri pek takmıyorum 2 3 haftada bi iki kere sivilce şeklinde 1 tane falan çıkıyor kendiliğinden geçmesini bekliyorum göğüsümdekiler de aynı şekilde birkaç haftada bir çıkıyor ama geçtikten sonra iz bırakıyorlar ve o bölgeden kıl çıkmıyor şu an fucidin ve tetradox kullanıyorum bi sıkıntı yok gibi ama yazılanlarda ilacı bırakınca tekrar çıktığını okudum ne yapmam lazım kardeşlerim abilerim kurtulan varsa ya da ilaçsız bi yolunu bulan varsa lütfen yardımcı olsun yaşıtlarımın cildinde tek bir kusur yokken neden benim başıma böyle dertler geliyor anlamış değilim bütün yaşamım boyunca bununla beraber mi yaşayacağım göğüsümü birinin görmesinden çekinir oldum herkes denize havuza giderken ben gidemiyorum geleceğimin bunun yüzünden kararmasını istemiyorum yardımcı olan herkesten allah razı olsun

• Burak : çİçek B kullanıcısına yanıt
    Doğal sabun kullan

• aarmagan23 A kullanıcısına yanıt
    Kafaya takma o kızarıklıklar zamanla geçiyor. Doğal sabun veya sarımsaklı şampuan kullan. Şekerden yağlı kızartmalardan hazır gıdalardan uzak dur beslenmene dikkat et. Stresten uzak dur bol su iç düzenli uyu. Hastalığın olduğu bölgedeki kılları kesebilir yada alabilirsin. Cleocin t losyonunu kullan. Bunları yaparsan büyük ölçüde geçer.

• Arkadaşlar bendede kıl kökü iltahıba var ben sivilcelirm için çay ağacı kremi aldım(moos) marka sanırım, kıl kökü iştahının olduğu yere de sürdüm ve söndü biraz iyi geldi sizde deneyebilirsin ama dikkat edin alerjik sıkıntı yapmasın ben hepsine sürmedim 1 tanesine sürdüm.
  • Kıl kökü iltihabı (=folikülit), kıl köklerinde (=kıl foliküllerinde) görülen enfeksiyondur.

Kıl folikülleri; kıl kökü, damarlar ve yağ bezlerinden oluşur.

Kıl köklerindeki enfeksiyona ek olarak, yağ bezleri gereğinden fazla sebum (kılların yağlanmasını sağlayan doğal yağ) üretirse sivilceler oluşur.

Kıl kökü iltihabı (folikülit); yağ bezlerinden aşırı yağ üretimi olmaksızın görülen enfeksiyondur. Sivilceler deriden kabarık ve içeleri yağ doludur. Kıl kökü iltihabında ise genelde deriden kabarık olmayan kızarıklıklar vardır.

Ancak yinede derin kıl kökü enfeksiyonu ile sivilcelerin ayrımını yapabilmek için doktorunuza başvurmalısınız.

Kıl kökü iltihabı tıpkı sivilceler gibi kıl olmayan avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerde görülmezler.

Sivilceler sebebiyle yoğun antibiyotikli kremler kullanımı zaman içerisinde gram negatif bakterilerin çoğalmasına zemin hazırlayabilirler. S.aureus için kullanılan kremler zaman içerisinde gram negatif bakterilerin çoğalmasıyla folikülite neden olabilir.

Kıl köklerindeki enfeksiyonu yüzeysel veya derin püstüller şeklinde görebilirsiniz. Yüzeysel kıl kökü iltihabında genellikle iltihap alanından çıkan bir kıl vardır ve kılın etrafı düz ve kızarıktır. Bunlar genellikle belirti (bulgu, semptom) vermezler.

Derin kıl kökü enfeksiyonlarında ise kıl tarafından delinememiş kabarıklıklar veya daha geniş iltihap alanları görülebilir. Derin folikülitler yüzde sık görülürler.

Kaynak:https://hekimimyanimda.com/cildiye/kil-koku-iltihabi-folikulit/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar belki faydası olur diye söylüyorum. Kükürtlü sabun kullanmaya başladım 2 haftadır , yüzündeki sivilcelere iyi geldi. Bende de vardı kıl kökü iltihabı. Antibiyotikli ilaçları kullanınca geçiyordu ama tekrarlıyordu. Cildim aşırı yağlı. Bence sizde deneyin.

• Juan - Juan kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

Çok uzun yıllardır bu hastalığı çektiğim için bilirim ve kullanırım kükürtlü sabunu. Ama yüzeysel, çıkanları söndürmeye ve kurutmaya yardımcı oluyor düzenli kullanılırsa. Özellikle yüzde çıkanlara. Ama tedavi edici bir özelliği yok maalesef. Yani düzenli kullanıldığında iltihap oluşmasına ya da sivilcelerin kabarıp çıkmalarına engel olmaz. Çay ağacı yağı, kükürtlü sabun, Moos yosun iyotlu sabun, defne sabunu, cleosin-t losyon aklıma ilk gelenler. Bunların hepsi düzenli sabah akşam kullanıldığında çıkan sivilceleri rahatlatır, deri üstüne çıkan o yağımsı iltihabı temizler. Ama dediğim gibi önleyici olmazlar. Bir tanesini kurutsam iyileşme sürecine soksam hemen çevresinde yeni iki üç tane daha çıkıyor ve sonuçta yine kazanan bu illet oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Geçmiş olsun.

Çok uzun yıllardır bu hastalığı çektiğim için bilirim ve kullanırım kükürtlü sabunu. Ama yüzeysel, çıkanları söndürmeye ve kurutmaya yardımcı oluyor düzenli kullanılırsa. Özellikle yüzde çıkanlara. Ama tedavi edici bir özelliği yok maalesef. Yani düzenli kullanıldığında iltihap oluşmasına ya da sivilcelerin kabarıp çıkmalarına engel olmaz. Çay ağacı yağı, kükürtlü sabun, Moos yosun iyotlu sabun, defne sabunu, cleosin-t losyon aklıma ilk gelenler. Bunların hepsi düzenli sabah akşam kullanıldığında çıkan sivilceleri rahatlatır, deri üstüne çıkan o yağımsı iltihabı temizler. Ama dediğim gibi önleyici olmazlar. Bir tanesini kurutsam iyileşme sürecine soksam hemen çevresinde yeni iki üç tane daha çıkıyor ve sonuçta yine kazanan bu illet oluyor..
    Teşekkür ederim hocam. Tamamen geçirmiyor kükürtü sabun haklısınız. Peki bu illetten tamamen kurtulmak çare var mı tavsiyeniz

İnanın yok hocam. Ancak işte böyle sabunlarla, şampuanlarla, diyetlerle falan bir nebze baskı altına alınabiliyor. Yüzde yüz geçiren tek etken antibiyotikler. Onlarda içildiği sürece etki edebiliyorlar. Bıraktığınız anda başa dönüyor. Kükürtlü sabun ve yosun iyotlu sabunu düzenli kullanmanızı, iltihaplanma alevlendiğinde sabah aksam şeklinde cleosin-t losyon kullanmanızı, saçlarınızı her gün bir kez yıkamanızı öneriyorum. Beslenme olarakta fazla şekerli ve yağlı yiyecekler, kızartmalar özellikle, asitli kola gibi içecekler, fazla peynir süt vs tüketimi hatta biraz fazla ekmek hamur işi tüketmek yaptığınız bakımı boşa çıkaran besinler maalesef. Dolayısıyla sağlıklı beslenmeyi de önceliğiniz yaparsanız hastalık rahatsızlık vermeyecek boyuta gelir hocam.

• Anladım hocam. İnşallah herkes şifa bulur ne diyelim.

İnşallah hocam

• Arkadaşlar sizde de saçlarda dökülme oluyor mu sivilce sonrası? belirli bölümlerde açıklık?
  • Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda dettol sabun buldum almak isteyen özelden ulaşsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son günlerde Kolonya kullanımımı şu Virüs yüzünden arttırdım. Ergen gibi yüzümün çoğu bölümünde Sivilceler oluştu. Kafamı zaten sormayın. Acaba sizde de Kolonya ile ilgili farklılık hisseden oldu mu?
  • Arkadaşlar merhaba, ben de yaklaşık 5 sene önce bu dertle uğraşmıştım. Yaklaşık 1.5 sene boyunca çeşitli tedaviler denedim. Gittiğim doktor antibiyotik veriyordu gerçekten de bir süre geçiyordu ancak bırakınca tekrar. Bu durum 3 4 defa aynen tekrar edince artık antibiyotikle çözüm bulamayacağımı anladım. Aynı süreçte çeşitli sabunlar farklı şampuanlar denedim gerçekten hiçbiri sorunumu çözmedi. Gerçekten yaşayan bilir insanı depresyona bile sokan çok kötü bir süreç. En son araştırdım Türkiye'deki alanındaki en iyi cildiyecilerinden birisine gittim. Gerçekten ilgilendi tüm şikayetlerimi sabırla dinledi ve beni rouaccutane tedavisine başlattı. 7 ay falan kullandım bu ilacı ve gerçekten sorunum çözüldü arkadaşlar. Ben de yıllar önce sitelerden forumlardan yardımcı olacak bir şey aradığımı ve burada kimsenin kesin çözümünün olmadığını hatırladığım için bugün üyelik alıp sizlerle paylaşmak istedim. Belirttiğim ilacın da pek çok yan etkisi var örneğin karaciğerlere inanılmaz zararlıymış zaten her ay kan veriyorsunuz değerlerinizi kontrol ediyorlar ona göre devam ediyorsunuz falan yani bu karar da size kalmış Allah korusun bir beladan kurtulurken daha büyük hastalıklara da yol açabilirsiniz. Ancak bir kaç sivilce için değil de gerçekten benim gibi akşam başınızı yastığa koymakta zorlanıyor olursanız artık sivilcelerin olduğu yerlerde saçlarınızın azaldığını görmeye başlarsanız son çare olarak tavsiye ederim ben. Benim tedavim üzerinden 5 sene falan geçti dediğim gibi hiçbir yan etkiyle karşılaşmadım ben ve o zamanları düşününce yaşam kalitem inanılmaz arttı.

Biraz uzun bir yazı oldu. Sabrınız için teşekkürler ben o dönem internette arama yaparken çok çaresiz hissediyordum. Kendinizi çaresiz hissetmeyin en azından bir son çare ihtimali olduğunu bilin arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhatcandas

Öncelikle herkese merhaba, bende aynı dertten muzdaribtim. Yaklaşık 1 yıl önce Cerrahpaşa tıp fakültesinde Dermatolog Prof. Dr. Burhan Engin e gittim bana bu reçeteyi verdi.

Reçetede 1 karışım var sadece eczanelerde hazırlatılabilir, hazır satılmıyor.
    Doktor 10 günlük kullanmamı söylemişti, karışımı sorunlu bölgeye sürerek iyice yedirmeniz lazım, 2 3 saat bekleticeksiniz daha sonra şampuanla(Selenium Sulfide) yıkayacaksınız, kokusu o kadar kötü değil zaten araştırırsanız görürsünüz zeytinyağı falan var karışımda (10 gün içerisinde kesin sonuç almıştım)

1 adet M-Furo losyon kaşıntı olunca sürüyorsunuz gün içerisinde

En önemlisi şuan halen kullandığım (Selenium Sulfide özlü şampuan)

Doktor bana Selyum marka şampuan vermişti ilk bunu kullandım sonra araştırdım diğer markaları head and shoulders clinical strength yada eski ismi ile head and shoulders intensive treatment şampuanıda aynı içeriğe sahipti ve bu arada sadece eczanelerde ve internet üzerinden satışı yapılıyor marketlerde bulamazsınız.

Şuan için sadece şampuanı kullanıyorum(şampuanımı hiç değişmedim) ve hiç sorun yok. umarım paylaştığım bilgiler sizlerede yardımcı olur.

Arkadaşlar bu alıntıdaki çözümü forumda daha önce deneyen oldu mu bilmiyorum ama ben denedim ve folikulit sorunumu çözdü. Reçete de yazılan karışımı eczanede hazırlattım ve 10 gün boyunca kullandım. Sivilcenin çıktığı saç diplerine sürdüm ve 2-3 saat bekledim. Ardından saçımı normal şampuanımla yıkayıp saçlarımı karışımdan arındırdım ve sonrada içeriğinde selenium sulfide olan sampuanla saçımı yıkadım benim kullandığım şampuan Selsun marka. Şampuanı hâlâ kullanıyorum saçımda şuan hiç sivilce yok ama şampuanı kullanmazsam çıkacakmış gibi hissediyorum.

Bu arada yememe içmeme dikkat ediyorum. Abur cuburdan mümkün olduğunca kaçınıyorum ve içerisinde süt olan hiç bir ürünü tüketmiyorum. Şekerli ürünleride az tüketmeye çalışıyorum. Umarım bu çözüm sizinde işinize yarar çünkü folikulit in nasıl bir hastalık olduğunu çeken bilir.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.