Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.715
Cevap
58
Favori
490.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu ekran goruntusundeki listeyi yazip kagida versem eczaciya kesin anlar mi? Birde son maddede ne yaziyor okuyamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaisot

Arkadaşlar merhaba, ben de yaklaşık 5 sene önce bu dertle uğraşmıştım. Yaklaşık 1.5 sene boyunca çeşitli tedaviler denedim. Gittiğim doktor antibiyotik veriyordu gerçekten de bir süre geçiyordu ancak bırakınca tekrar. Bu durum 3 4 defa aynen tekrar edince artık antibiyotikle çözüm bulamayacağımı anladım. Aynı süreçte çeşitli sabunlar farklı şampuanlar denedim gerçekten hiçbiri sorunumu çözmedi. Gerçekten yaşayan bilir insanı depresyona bile sokan çok kötü bir süreç. En son araştırdım Türkiye'deki alanındaki en iyi cildiyecilerinden birisine gittim. Gerçekten ilgilendi tüm şikayetlerimi sabırla dinledi ve beni rouaccutane tedavisine başlattı. 7 ay falan kullandım bu ilacı ve gerçekten sorunum çözüldü arkadaşlar. Ben de yıllar önce sitelerden forumlardan yardımcı olacak bir şey aradığımı ve burada kimsenin kesin çözümünün olmadığını hatırladığım için bugün üyelik alıp sizlerle paylaşmak istedim. Belirttiğim ilacın da pek çok yan etkisi var örneğin karaciğerlere inanılmaz zararlıymış zaten her ay kan veriyorsunuz değerlerinizi kontrol ediyorlar ona göre devam ediyorsunuz falan yani bu karar da size kalmış Allah korusun bir beladan kurtulurken daha büyük hastalıklara da yol açabilirsiniz. Ancak bir kaç sivilce için değil de gerçekten benim gibi akşam başınızı yastığa koymakta zorlanıyor olursanız artık sivilcelerin olduğu yerlerde saçlarınızın azaldığını görmeye başlarsanız son çare olarak tavsiye ederim ben. Benim tedavim üzerinden 5 sene falan geçti dediğim gibi hiçbir yan etkiyle karşılaşmadım ben ve o zamanları düşününce yaşam kalitem inanılmaz arttı.

Biraz uzun bir yazı oldu. Sabrınız için teşekkürler ben o dönem internette arama yaparken çok çaresiz hissediyordum. Kendinizi çaresiz hissetmeyin en azından bir son çare ihtimali olduğunu bilin arkadaşlar.
    doktorun ismi soy ismi nedir hangi hastanede

• Asit Salisilik 2.5 gr
    Huile De Cade 2.5 gr
    Huile De olive 95 gr

Karışım bunlardan oluşuyor. Her eczacı karışım hazırlıyor mu bilmiyorum ama eğer hazırlıyorsa bunu da hazırlar. Zaten içindeki ürünlerin Türkçesine bakarsanız zeytin yağı, ardıç yağı gibi yağlar olduğunu görürsünüz. Son kısımda Itraspor diye bir ilacın ismi yazıyor sanırsam ama ben ilaç kullanmadım. Sadece karışım ve içinde selenium sülfide bulunan şampuan kullandım

• Mr..White M kullanıcısına yanıt
    Her eczanecimin hazirlayacagi tarz bi karisim degil gibi geldi. İlac ozelligi tasiyan maddeler degil ya o yuzden eczanede hepsi bir arada bulunmaz diye dusunuyorum.

Aktardan netten falan ben toplayayim karistirayim dedim ama asit salisilik saf halini satan biryer goremedim. Aspirinde var deniyor. Aspirin ezip koysam olur mu acaba

Zeytin yağ kolay bulması, ardıç katranı da sabun olarak falan var hep. Onu da araştırıyorum.

• Bence kendiniz hazırlamayın.Eczanede hazırlatmanız daha doğru olur. İçindeki ürünlerin bir oranı var. İyileşicem derken kendinize zarar vermeyin. Karışım kadar şampuanda önemli bence içerisinde selenium sülfide bulunan bi şampuan edinmeye çalışın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aspirin bence iyi gelir çünkü bendeki seboreik dermatit yaralarını geçirmişti. Şimdi kullanmayı bıraktım tekrar çıktı ama kullanınca mutlaka geçiriyor. Tekrar alıp kıl kökü iltihabı için deneyeceğim iyi gelirse yazarım.

• Lazer epilasyon ile bu hastalıktan kurtulan oldu mu? Kafaya olmaz ama sakala vücuda yapılabilir sonuçta herkesin farkı yerinde çıkıyor. Eğer ki geçecekse sakallarımı sevsem de yaptırmak istiyorum. Kılları yok edince iltihap yapacak bir kıl kökü kalmaz ve hastalık geçer diye düşünüyorum.

• Nasıl kullanmıştın hocam? Ezip durulama suyuna falan mı eklemiştin?

Şu selenium sulfide içerikli şampuanı deneyeyim bende dedim. Head&Shoulders ın varmış hb de. Yorumları da olumluydu verdim bir adet sipariş.

Arkadaşın önerdiği yağları karıştırma sürme olayını ilerleyen zamanlarda deneyeceğim. Malum corona döneminde eczaneye girmek bile sıkıntı kalabalıktan. Birer birer alıyorlar içeri falan. Eczacı uğraşmaz bu dönemde benle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 29 Mart 2020; 13:37:13 >
  • Aspirinin üstüne bir damla su döküp eriyince de yüzüme sürüyordum zaten suya temas edince hemen eriyor. Günde 1 defa sürüyordum 2-3 gün içinde geçirmişti ama bırakınca tekrar çıktı. Aspirin stoğu yapıp hastalık azdıkça onu sürüp geçireceğim ama salgın var eczaneye gidemiyorum. Belirli bir zaman sonra bu şerefsiz hastalık aspirine de bağışıklık kazanacak ama şimdilik tek çarem o.

• Isırgan kürü ve kekik suyu kullanın.

• Mr..White M kullanıcısına yanıt
    Burahana bende gittim sonuc alamadim ama yogurtan ve ürünlerinden uzak durun laktozo varsa oda yapiyor bu naleti allah yardimcin olsun son durum nasil yazarsan sevinirim

• Frank08 kullanıcısına yanıt
    Son durumun nasil bilgi verebilir misin lütfen

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LABBRO -- 10 Nisan 2020; 0:55:2 >
  • Beyler hastalikla 2006 dan beri gitmedim doktor kalmadi sonunda buldum bu hastalik süt ürünleri yapiyor bakin kesinlikle tereyag kasar peynir süt yogurt ve diger süt ürünlerinden uzak durun deneyin ve benim tek istedim dua edin eger gecmezse beyler yumurtada alerji yapan besin onu deneyin önce süt ürünlerini lütfen 1 ay sabredin kahve falanda sütlü kahve

• Burayı yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum.Ben 22 yaşındayım ve bu hastalık bende 5 seneye yakın var özellikle üniversiteye başladığımdan beri.Fakat ilk zamanlar öyle çok rahatsız etmiyordu. İlk başta ense bölgemde çıkmaya başladı sivilceler. Berbere gittiğimde sivilceler tahriş oldu ve o bölgeler şişti çok rahatsız edici bir görüntüsü vardı. Bende 2018 senesinde doktora gittim. iki krem ve bir hap verdi kullandığım gibi geçti fakat tekrar çıkmaya başladı sivilceler. Dediğim gibi ilk çıktığında şuanda olduğu kadar rahatsız etmiyorlardı. Fakat şu son 1 senedir kafamın ense ve tepe bölgesinde çok rahatsız edici şekilde küçük küçük sivilceler çıkmaya başladı. Göz çapağı gibi bir sürü ufak ufak sarılı şeyler geliyordu elime.Cildiye doktoruna tekrar 2019'un yazında ve bana tekrar aynı ilaçları verdi fakat bu sefer sadece kremleri kullandım. geçtiler fakat 3,4 ay sonraya yakın tekrar çıkmaya başladılar ve hızlı bir şekilde çıkıyorlardı. Çıkan yerle ufak ufak kremleri sürüyordum sürdüğüm yerde kremler sivilceleri yok ediyor fakat sürmediğim yerlerde tekrar çıkıyordu. Bu yılın şubat ayında tekrar aynı doktora gittim ve bana kalıtsal bir hastalık olduğunu söyledi ve bu sefer kendisinin verdiği iki kremden birisinin işe yaramadığını söyledim ve bana Tedradox ile bir krem verdi.Eğer geçmezse başka bir yöntem uygulayacağını söyledi büyük bir ihtimal ile daha ağır olan tek hap yönetimi uygulayacak.ve daha sonra bana 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi. Burayı takip ettiğim içip Tedradox'un etkilerinin ne olduğunu az çok biliyordum çünkü çoğumuz ilk başta neredeyse aynı yöntemleri kullanıyorduk ve tekrar çıkmaya başlıyorlardı. Ocak ayı gibi dettol katı sabunu sipariş etmiştim ve 1 kere kullanmıştım. 2 hafta önceye yakın bir iki tane sivilce çıkıyor gibi oldu bende dettol sabunu kullanmaya karar verdim. 2 haftaya yakındır kullanıyorum ve beni gerçekten rahatlattı. Kesin çözüm oldumu bilmiyorum fakat hiç bu kadar rahatlamamıştım. kafamda şuan 1 tane sivilce yok. Eğer etkili olursa bir kaç ay sonra buraya tekrar yazarım.Saçların kısa veya uzun olması hastalığı geçirmiyor benim denediğim kadarıyla. Bu arada saçlarım benim gür ve saçlarımın dükülmesine herhangi bir etkisi olmadı hastalığın şu ana kadar. İnşallah sizlerden de geçer cidden çok kötü bir hastalık.

• quote:

Orijinalden alıntı: BurhanS61

Burayı yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum.Ben 22 yaşındayım ve bu hastalık bende 5 seneye yakın var özellikle üniversiteye başladığımdan beri.Fakat ilk zamanlar öyle çok rahatsız etmiyordu. İlk başta ense bölgemde çıkmaya başladı sivilceler. Berbere gittiğimde sivilceler tahriş oldu ve o bölgeler şişti çok rahatsız edici bir görüntüsü vardı. Bende 2018 senesinde doktora gittim. iki krem ve bir hap verdi kullandığım gibi geçti fakat tekrar çıkmaya başladı sivilceler. Dediğim gibi ilk çıktığında şuanda olduğu kadar rahatsız etmiyorlardı. Fakat şu son 1 senedir kafamın ense ve tepe bölgesinde çok rahatsız edici şekilde küçük küçük sivilceler çıkmaya başladı. Göz çapağı gibi bir sürü ufak ufak sarılı şeyler geliyordu elime.Cildiye doktoruna tekrar 2019'un yazında ve bana tekrar aynı ilaçları verdi fakat bu sefer sadece kremleri kullandım. geçtiler fakat 3,4 ay sonraya yakın tekrar çıkmaya başladılar ve hızlı bir şekilde çıkıyorlardı. Çıkan yerle ufak ufak kremleri sürüyordum sürdüğüm yerde kremler sivilceleri yok ediyor fakat sürmediğim yerlerde tekrar çıkıyordu. Bu yılın şubat ayında tekrar aynı doktora gittim ve bana kalıtsal bir hastalık olduğunu söyledi ve bu sefer kendisinin verdiği iki kremden birisinin işe yaramadığını söyledim ve bana Tedradox ile bir krem verdi.Eğer geçmezse başka bir yöntem uygulayacağını söyledi büyük bir ihtimal ile daha ağır olan tek hap yönetimi uygulayacak.ve daha sonra bana 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi. Burayı takip ettiğim içip Tedradox'un etkilerinin ne olduğunu az çok biliyordum çünkü çoğumuz ilk başta neredeyse aynı yöntemleri kullanıyorduk ve tekrar çıkmaya başlıyorlardı. Ocak ayı gibi dettol katı sabunu sipariş etmiştim ve 1 kere kullanmıştım. 2 hafta önceye yakın bir iki tane sivilce çıkıyor gibi oldu bende dettol sabunu kullanmaya karar verdim. 2 haftaya yakındır kullanıyorum ve beni gerçekten rahatlattı. Kesin çözüm oldumu bilmiyorum fakat hiç bu kadar rahatlamamıştım. kafamda şuan 1 tane sivilce yok. Eğer etkili olursa bir kaç ay sonra buraya tekrar yazarım.Saçların kısa veya uzun olması hastalığı geçirmiyor benim denediğim kadarıyla. Bu arada saçlarım benim gür ve saçlarımın dükülmesine herhangi bir etkisi olmadı hastalığın şu ana kadar. İnşallah sizlerden de geçer cidden çok kötü bir hastalık.
    Merhaba,
    Geçmiş olsun bende yıllardır aynı hastalıkla uğraşıyorum. Son aşamada antibiyotik kullanıyormuydunuz sadece sabundan mı faydasını gördünüz? Birde bu sabunu nereden bulabilirim

• lavnerbros L kullanıcısına yanıt
    Son aşamada antibotik kullandım.Mart ayının 20.günü gibi bıraktım kullanmayı. Fakat tekrar üç'e yakın sivilce çıkmaya başladı'ki ilk çıktığında çok hızla yayılıyor sivilceler. Bende Dettol katı sabunu kullanmaya başladım ve faydasını gördüm. Bu arada hepsiburada sitesinden aldım sabunu.
  • Sabunu ben hep tavsiye etmiştim doğal sabun (ardıç katranı hariç) çok iyi geliyor. Doktorun verdiği şampuanların hiç etkisi olmuyor boşuna almayın.

Ardıç katranı sabunu kullanıp faydasını gören var mı? Seboreik dermatite iyi gelir diye aldım hayatımda görmediğim kaşıntı ve kepeği yaptı. Haftalardır bitli gibi kaşınıyordum geceleri hiç uyutmuyordu en sonunda bıraktım şimdi kafa yeni yeni düzeliyor.

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Ardıç katranı birkaç yıl önce denedim, berber tavsiye etmişti. Dediğin gibi oluyor. Çıkan sivilceleri kurutup saç derisindeki iltahabı azaltıyor belki ama bu seferde dayanılmayacak derecede kaşındırıyor insanı. Kaşımaktan sivilceler yaralar çıkıyordu hatırlıyorum.

• Arkadaşlar sanırım herkes bunun kalıcı ve mucizevi bir çözümü olmadığının farkında.

Yine de size oldukça etkili ve şikayetlerinizi hafifletecek alternatif bir şey önerebilirim:

Biliyorsunuz güçlü antibiyotiklerle uzun süre tedavi ve yağı azaltan şeyler şu an için en iyi geçici çözümler gibi.

Bir mucize olmasa da bu geçici ama güçlü çözümlere pratik bir yol eklemek isterim.

İki aşaması var.

Önce marketlerde satılan "garnier saf ve temiz 3 ü 1 arada" ürününü alın (normal beyaz mavi yeşil bir ambalaj ı olan). Bu üründe okaliptus ve kil de olduğu için tam bir yağ , iltihap ve sivilce düşmanı. Normalde yüz temizleme yani peeling denen şey için harika bir ürün olsa da bunu bazı yotuberlar ve saç makyaj anlatan hanımlar kür olarak saçlarına uyguluyor. Çünkü işi çözmüşler. İlginç olan Bu krem saça ve şaç derisine inanılmaz iyi geliyor. Garip ama özellikle sivilceleri ve yağlı derisi olanlarda mucize gibi bir sonuç veriyor.

Fiyatı uygun bir ürün ve şok bim a 101 gibi ucuzluk marketlerinde de var . Fiyatı yakın zamana kadar 9- 13 tl arasıydı ama heralde kur falan yüzünden artış olmuş olabilir.

Dayanabilirseniz bunu kafa derinize veya sivilceli yere yedirerek sürün ve mümkünse geceyi öyle geçirin.
    Unutmayın bekleyince 15-30 dk içinde derinizi , sürdüğünüz yeri taş gibi sertleştirecektir. Biraz dayanın. basit bir şey.. sorun olmuyorsa sabaha kadar öyle yatın .
    Bunu haftada iki üç kez tekrarlayın. Sürdüğünüz zaman bence bolca her yeri kaplayacak şekilde sürün.

İkinci aşamatı ise yine aynı anda yapabilirsiniz . çözümde büyük payı olan ama opsiyonel olan kısım bu.. eğer herhangi bir ciddi sağlık sorununuz yoksa eczaneden alacağınız "diprospan"ı tek doz olarak vurdurun.bu bir kortizon iğnesi.

Bu iğne vücuttaki iltihap, ödem, alerjik tepkiler-ödemler , fıtık ödemleri için de kullanılır.

Ve bu sivilceler ve iltihapları neredeyse köküne kadar kesecektir. Fakat kortizon iğnesi olduğu için yan etkilerinden veya abartı uyarılardan korkabilirsiniz haklı olarak . Burada karar size kalmış. Her şeyi deneyip bir çözüm bulamayanlar bir şans verebilir. Tek doz
    6-8 ay antibiyotik tedavisi ile pratikte aynı etkiyi gösteriyor. O yuzden antibiyotik yerine tercih etmek isteyen de olabilir. Ve 3-5 ay süreyle sorunu çözüyor. Kalıcı olur mu bilemiyorum, belki kalıcı olarak da çözebilir . Ciddi bir sağlık sorununun yoksa , ciddi böbrek yetmezliği karaciğer yetmezliği ,veya düzenli kullandığınız çok ağır ilaçlar varsa doktora danışın.

Bu alternatif ve çözüm içeren bir yol olduğu için yazıyorum. Şahsi düşüncem at kestanesini tavada kızdırıp ağzınıza atın , deve sidiğini kafanızdan aşağı boşaltın gibi boş umut veren şeylerdense , şartlarınız el veriyorsa bilimsel ve kimyasal ve doğal maddelerin birleşimi olan bu yolu deneyin.

Uzun oldu ama açıklayıcı ve net olsun diye uzattım. Sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wander_ -- 4 Mayıs 2020; 17:49:3 >

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.