Boşuna o ilaçları kullanma hepsi kısa süreli tedavi ediyorlar. Lise dönemim antibiyotiklerle ve acnegen aknetrent gibi lanet ilaçlarla geçti. Hepsi kısa süreli tedavi sağladı. Şu an üni bile bitti ama lise döneminden daha kötü haldeyim. Kurtulamadıkça daha da artan ve yayılan bir hastalığa sahibiz maalesef. Antalya'da yaşıyorsan bol bol yüzmeni tavsiye ederim bildiğim kadarıyla orada bu aylarda bile yüzülüyor. Lenf bezlerinin şişmesi de büyük ihtimalle hastalıkla savaşan vücudunun verdiği bir tepki. Hastalığın nedeni ise yoğun stres. Her şeyi kafaya takan insanlarda cilt hastalıkları çok oluyor mesela ben. Notuna cevap: Bahsettiğin burun kenarı kızarıklığı ve küçük sivilceler seboreik dermatit belirtisi. Bu hastalığa da sahip bir insan olarak söylemeliyim ki bunun da tedavisi yok. Kafam sakalım kulaklarım burnum hep kepek içinde. Kızarıklık sivilce kaşıntı kabuklanma ve akıntı gibi belirtiler sürekli oluyor. Benim de ilk başta burnumda yoğun yağlanma ile birlikte başlamıştı sonra saç sakal kulak hep yayıldı. Belki de cildi kurutan acnegen gibi ilaçlar sebep oldu onu da bilemiyorum. Şu an stresi yenemediğim için artık bu hastalıkların tedavisiyle uğraşmıyorum bile. Yine de daha beter halde olanları düşünüp halime şükrediyorum. Sana da tavsiyem ders sınav daha iyi üni falan derken iyice stres yapma hiçbiri sağlıktan daha önemli değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (80. sayfa)
-
-
-
Beyler bende şöyle bir sıkıntı var saçım senelerdir dökülüyor inceliyor ve en buyuk sorunum yağlanma ve kaşıntı. Son 1 2 senedir kaşıntı oluyor ama az lakin incelme yağlanma dökülme devam ediyor eskiden acayip kasinirdi. Yüzümde ise t bölgesi zaten yağlı hemde çok hızlı şekilde yaglaniyor.suan en büyük sorunum yağlanma saç incelmesi ve beraberinde dökülme. Kaşıntı da vardı lakin geçmişti eskidne kizarikliklik ta oluyordu cildimde lakin son zamanlarda yok doktor seboroik dermatit teşhisi koymuştu fakat bu saç için özellikle ne kullansam iyi gelir artık moralimi bozuyor. Vichy kullandım oda fayda etmedi doğal şampuan kullandım fayda etmedi ne kullanmam ne yapmam lazım bilmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar, fayda gördünüz mü?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam geçen sene size yazicaktim özelden yazamadim üyeliğimi unutmustum üst mesajda yazım var rica etsem cevaplayabilir misiniz
Hocam selamlar, kaşıntı ve aşırı yağlanma belirtilerimiz ortak olsa da rahatsızlıklar farklı gibi duruyor. Bende folikulit var saç kökleri ve sakal kökleri iltihaplanıyor. Çıbanımsı sivilceler çıkıyor. O yuzden size çok bir tavsiye veremeyeceğim. Yağlanma ve kaşıntı için sadece beslenmenize dikkat edin diyebilirim. Klasik öneriler olacak ama kızartmalardan, fazla şeker tüketiminden, hamur işinden, paketli gıdalardan uzak durursanız kaşıntı ve yağlanma mimimuma iniyor. Bende süt ve süt ürünleri tüketmeyi kesmek birşey farkettirmedi lakin iyi geldiğini söyleyenler de oldu forumda. Onuda deneyebilirsiniz.
Vichy'nin dercos şampuanını yağlanmayı keser diye bende bir süre kullandım ama uzun vadede etkisiz kaldığını gördüm bıraktım.
Hocam beslenmeme dikkat ettim yine de düzelmedi dediğiniz gibi ortak ama benzer değil. Ayrıca eczane teknisyeniyim bir çok etkili olabilecek ilaçları kullandım biraz rahatlama gibi oluyor fakat devam ediyor bazen saçımın bazı yerlerinde ağrı da oluyordu çok şık olmasada asıl sorum şu ne kullanmalıyım hangi şampuan işimi görür. Bir çok şampuan kullandım işimi görmedi çünkü.
Dilerseniz bir cildiyeciden destek alın şampuan ismi konusunda. Ben birçok şampuan ve sabun kullandım yıllardır ama hiçbiri kesin çözüm olmadılar maalesef. Belki sizin rahatsızlığınıza iyi gelecek bir şampuan ya da sabun önerisi olabilir cildiyecinin.
Hocam doktora gittim de ya anlaşmali şampuan söylüyor o da iyi gelmiyor. ya da ketoral vs yazıp yolluyor ya da azitro,funit tablet vs. Senelerdir çözüm yok.
Maalesef doktorlar direk antibiyotikten yana. Dediğiniz gibi pek bir işe yaramıyor antibiyotikler bu tarz hastalıklarda..
Malesef hocam. İlk birkaç gün iyi gibiydi ama sonra yine aynı şekilde sivilceler devam etti. Dönem dönem kendi kendine yok oluyor sonra tekrar ortaya çıkıyor. Ne sebebini ne de çözümünü bulamadım.
Yaklaşık 2 aylık tecrübe sonucu yazıyorum 4-5 yıldır folikülit var bazen azıyor bazen sönüyor benimkiler çok aşırı yaygın değil. Özellikle ense ve tepe noktasında çıkıyor.daha önce forumda okudum head and shoulders clinical şampuan kullanan ancak sonucunu yazan bulamadım belki birileri bunu görür ve iyi gelir. 2 aydır uyguluyorum gayet rahatım.hiç bir diyet vs uygulamıyorum. Önce saçımı 2 defa head and shoulders mentol ferahlığı ile yıkıyorum. Sonrasında tek kat head and shoulders clinical sampuan ile köpürtüp biraz bekletip duruluyorum. Lezyonlar geçene kadar 1 hafta her gün yaptım lezyonlar geçince her gün mentollü ile gün aşırı da mentol ve clinical yapıyorum 2 aydır çok şükür rahatım hiç lezyon çıkmıyor. Bir ara 4 gün ara verdim acaba gerçekten şampuan mı etkili diye tekrar çıktı. Şampuan bende etkili oldu.
Hocam gecmis olsun. O sampuanı bende kullandim, halen de kullaniyorum. İlk iki üç ay çözüm oluyor, sonrasında maalesef etkisi ciddi oranda azalıyor. Ama piyasadaki diger şampuanlardan daha iyi geliyor tabi.
beyler ankarada derman dede eczanesi var ankarada olan bi arkadaş gidip derman dedeye sorup ilaç alsa kullansa belki işe yarar sonra bizde sipariş versek ? tüm ilacı şampuanı denedik yaramadı belki derman dede çözer bizim sorunu.
-
Malesef anladımki bu lanetin roaccuta dışında çözümü yok. 2. kez deniyorum şuan 6. aydayım 8. ayda tedaviyi bitirmeyi planlıyoruz bakalım... Şuanlık 5 aydır sıfır çıkan var kafada en azından.
-
Arkadaslar cok sıkintida olanlar camasir suyu kullansaya.
Bir cay tabağima, 1 cay kasigi camasir suyu ve 1 yemek kasigi sicak suyu karistirin. Daha sonra pamukla bu karisimi kafaniza yedirin. 10 dk sonra yikayin. Bakteri veya mantar kaynakli olması farketmez 10 15 gunde tertemiz yapar. Daha sonra 2 gunde 1 yaparsiniz daha sonra 3 gunde 1. Sonucta antibiyotiklere vs direnc gelistiriyor. Camasir suyuna direnc gelistiremez. Yani vucudu butunu ile detoks yapıp temizlenmedikten sonra kokten cozum olmaz hic bir sey ama bosuna agrili, cerahatlı şiskinlikleri cekmenin bir manasida yok. Gecmis olsun hepinize
Yaklaşık bir senedir sef antibiyotikle yapılan losyonla baskılıyordum rahatsızlığı alevlendiği dönemlerde. Ama artık o da oyun dışı kaldı. Eskiden iki gün sürerdim kurur gecer bir süre rahat ederdim (her günde yıkıyordum düzenli tabi). Şimdi günlerce sürüyorum etkisi bir.iki günde geçiyor.
Maalesef pislikler daha dirençli şuan. Ben de aşırı dikkat ettim sadece sorunlu bölgeye sıktım ama benimkiler de direnç kazandı.artik 2 haftaya dönüyor pislikler.gecmis olur inşallah cümlemizin
Ben hastalığı baya kontrol altına aldım bir kaç aydır çok şükür iyiyim, öncelikle bende hastalığı azdıranları tespit ettim, çikolata, gluten içeren besinler, paketli abur cuburlar ve birazda süt ürünleri, dikkat ettiğim zaman kesinlikle tek tük çıkıyor onu da umursamıyorsun, saçımı da bıttım sabunu ile yıkıyorum şampuanları tamamen bıraktım en iyisi bu geliyor ara ara da kükürtlü sabunla yıkıyorum oda iyi geliyor, bende sefalaksin ile yapılan solisyon daha öncede pek işe yaramıyordu zaten boş iş bu, sadece yediklerinize dikkat ederek kontrol altına alabilrsiniz gerisi boş emin olun
Sefaleksin yerine başka antibiyotik kullanan var mı acaba aramızda?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X