Şimdi Ara

basit bir anahtarlama şeması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin şu an yapmış oldugum bi devrenin dahada ilerlemesi için sizin yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar sorum bir BUTON a 1 kere basınca lamba yanıcak yani kilitli kalıcak sonra aynı butona bir daha basınca lamba sönücek yani kilitleme biticek nasıl yapabilirim bunu transistör falan 2 gündür halledemedim

• led tabiki 12 voltla çalışıyoruz
  • Flip-flop ile yapabilirsiniz tabi birde osilator kullanmaniz gerekmekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu iş için bir adet D flip Flop (4013) ve butonun anahtarlama parazitlerinden kurtulmak için one-shot/monostable osilator adı verilen bir devre kullanman gerekir (4093 veya 555 ile yapabilirsin). Nasıl yaparım dersen datashetlerini incele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 1 Ağustos 2013; 14:21:53 >
  •  basit bir anahtarlama şeması
  • arkadaşlar temassız anahtar yapıyorum su an dokunmatik falan değil el 5 cm kadar algılıyo ama üstünde bazı devre elemanları ve röle var aten çıkışı röleden alıyorum osilatör entegresi de var üzerinde ama kilitleme yapmıyo yani benim anahtarımda kablo yok manyetik alan çalışıyo üzerindeki kondansatörler ve dirençsayesinde 10 saniye yanık kalıyo ben onları ufaltıp yarım sanıye yada 1 sanıye falan yanmasını saglayıp o istediğim tetikleyici ekleyip tek hareketle yakıp söndürmeye yarıyacak bi sey olmasını istedim
  • anahtarlama devresini 555 ve 4017 li karaşimşek devresi ile yapabilirsin 4017 sayıcı entegresidir 1. ve 2. çıkışlarını kullanacaksın 3. çıkışını reset girişine bağlayacaksın dolayısıyla 555 bir pals ürettiğinde 1. çıkış pozitif verecek bir pals daha verdiğinde ise 2. çıkış akım verecek çıkışların sonlarına da kısa süreli zamanlama devresi koyacaksın bir transistör ve bir direnç ve bir kondansatör ile şayet bunları yapamam diyorsan şema hazırlayabilirim
    5. cm lik algılayıcı devresini nasıl yaptın paşlaşırsan sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam şema verirseninz memnun olurum devreyi tamamen çalışır hale getirdikten sonra isis. ares ve devre şemalarını paylaşırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.