Şimdi Ara

Basit uzaktan kumanda devresi hazırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar basit bir uzaktan kumanda devresi hazırlamak istiyorum bu işlerle pek ilgilenen birisi değilim bi elektrikçiden yardım alacağım sizce yardım eder mi ? Ve kaça patlar dersiniz ? Çok ağır uğraştırıcı ve maliyetli bişey midir ? Birde çalışma mantığı nasıl oluyor ? Ne yapacağımı kısaca anlatmam gerekirse ana aygıtta mini motor,ufak bir led ampul falan olacak bunları basit bir uzaktan kumanda ile çalıştıracağım.Gerçekten yapılabilirse ve basit olursa birde ufak bir hava pompası eklemek istiyorum.İnternetten araştırdımda ufak mini motorlar kadar olan hava pompası diye geçen şeyler var.Bunlar istediğim işi görür mü ? Tam olarak anlatmak istediğim süpürge gibi hava çeken bişey.Umarım anlamışsınızdır. hatta foto koyayım :

Basit uzaktan kumanda devresi hazırlama

• Yapılamayacak şey değil. Önce kaç kanal kullanacaksınız onu belirlemek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Yapılamayacak şey değil. Önce kaç kanal kullanacaksınız onu belirlemek lazım

Kusura bakmayın ama kanal ne oluyo ?
  • İleri geri sağ sol gibi biraz araştırırsanız bulursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

İleri geri sağ sol gibi biraz araştırırsanız bulursunuz

Biraz açıklayıcı yazsanız ? Yani hemen buraya yazsanız 2 satırlık bişey olsa gerek.
  • Uzaktan kumanda devrelerinde alıcı modülün kontrol ettiği her bir işlev için "kanal" ifadesi kullanılır. Mesela tek kanal olursa, sadece bir röle tetiklenerek bağlı olan cihaz veya cihaz grubu açıp kapatılabilirken kanal sayısı arttıkça aynı kumanda üzerindeki tuşlardan birden fazla cihazın aç-kapa kontrolü yapılabilir.

Elde yapmak baya uğraştırabilir çünkü alıcı ile verici ünite arasında frekans uyumunu ve temiz sinyal iletim kabiliyetini tutturmak zor iştir. Hazır devreleri alıp kendiniz istediğiniz cihaza kumanda edebilirsiniz. Örneğin:
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/1-kanal-433-mhz-alici-verici-role-karti-207745774

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Uzaktan kumanda devrelerinde alıcı modülün kontrol ettiği her bir işlev için "kanal" ifadesi kullanılır. Mesela tek kanal olursa, sadece bir röle tetiklenerek bağlı olan cihaz veya cihaz grubu açıp kapatılabilirken kanal sayısı arttıkça aynı kumanda üzerindeki tuşlardan birden fazla cihazın aç-kapa kontrolü yapılabilir.

Elde yapmak baya uğraştırabilir çünkü alıcı ile verici ünite arasında frekans uyumunu ve temiz sinyal iletim kabiliyetini tutturmak zor iştir. Hazır devreleri alıp kendiniz istediğiniz cihaza kumanda edebilirsiniz. Örneğin:
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/1-kanal-433-mhz-alici-verici-role-karti-207745774

Yapma ya çok pahalı.
    Araştırdığım kadarıyla kanal kumanda ve ana cihaz üzerindeki fonksiyon sayısına deniyor.Konuda bahsettiğim hava çekim motoru,tekerlekleri çalıştıracak motor ampul gibi fonksiyonlar ekleyeceğim.3-4 tane kanal olur toplamda herhalde.Yanlışmı söyledim ?
    Bi elektrikciye başvurmak lazım.Adam orda yapsa kaça patlar dersin ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz motorları ve ampulleri kumanda üzerinden ayrı ayrı butonlarla mı açıp kapatmak istiyorsunuz? Yoksa hepsi aynı anda çalışsın ve aynı anda dursun mu istiyorsunuz? Birincisi ise evet her biri için ayrı kanal olmalı. Yok hepsi tek komutla çalışsın derseniz o zaman tek kanal bir sistem yeterli. Maliyet ona göre değişecek çünkü.
  • Hocam ben sana 5 kanallı bir modülü 2000TL'ye yaparım. Eğer daha fazla istiyorsan detayları konuşalım anlaşırız
  • quote:

@Arif_52elektrikciye başvurmak

toprak hattı çektirmiyoruz, elektronikçi diyelim bari.
    Hazır modüller var 10-20 TL ? Ayrıca rf modülleri var alıcı verici alınıp kullanılabilir. Alıcı verici devresinde kanal oluşturulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 25 Şubat 2016; 12:05:39 >
  • arkadaşlar peki şu bahsettiğim motor u nasıl halledebilirim ?
  • upupup
  • Oyuncak araba kumandası bile olabilir. Ama motor nedir 'apcak bilmiyoz ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.