Şimdi Ara

basit elektrik devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar elektrik elektronik müh. okuyorum 1. sınıftayım , dersim için basit bi devre şeması bulup malzemelerini almam lazım ,
    aradığım devrede direnç kondansator transistor led gibi elemanlar olabilir, kolay ve ekonomik bi devre önerisinde bulunursanız sevinirim, bakır pertinax levha kullanarak derste yapacağız sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi energycatalyst -- 5 Kasım 2013; 15:36:27 >

• Flip flop devresi var.Kolay bir devredir.Google'a yazarsan bulabilirsin bu devreyi.
  • hocam ben bu flip flop devresini çok araştırdım fakat bir türlü çözemedim malzemeleri pahalı mıdır? heryerden bulabilir miyim?
  • altunyurtanil kullanıcısına yanıt
    pil dahil 10 lirayı bulmaz.
  • saolasın. ama ben bu şemayı okuyamıyorum daha önce araştırdım resmini de bulamadım malzemeleri alsam devreyi nasıl kurcam bilmiyorum.
  • altunyurtanil kullanıcısına yanıt
    bir sürü temel elektrik dersleri var, onlara bakmanı ve bol bol breadboard üzerinde kurulum izlemeni tavsiye ederim. şahsen mesela benim en çok karıştırdığım bağlantı şuydu,

http://4.bp.blogspot.com/-0q_16rv2Wj0/ToJ0pvJbwlI/AAAAAAAAAJk/IE9yuSTi4Yk/s1600/untitled1.PNG

halbuki gayet basit, 16mhz yazan şeyi yani kristali bağlıyoruz direk sağdaki pinlere, sonra da kristalin iki bacağına da bir kondansatör, kondansatörlerin öbür ucu da 0v'a. bitti. :) bu tip canlandırmalar yapmaya çalış aklında.
  • ldr ile led yakma yap yada arkadaşın dediği gibi flip flop kolay gelsin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir çeşit anahtarlama devresi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

pil dahil 10 lirayı bulmaz.

Flip flop?

Malzemeler pil dahil taş çatlasa 4tlyi geçmez :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 7 Kasım 2013; 21:52:14 >
  • secollah kullanıcısına yanıt
    öyle de, arkadaşın evinin yanında direnci 1 liraya satan bir dükkan vardır oradan alır, 10 lirayı bile geçer. çok iyi hatırlıyorum ilk devrelerimde bir kondansatöre 1,5 lira verdiğim günleri...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.