Şimdi Ara

Basit elektrikten anlayanlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam gençler. Görseldeki anahtar üç aşamalı. Gördüğünüz küçük motor, pil ve anahtar bağlantısını öyle yapmak istiyorum ki, anahtar B konumundayken çalışmasın, A ve C konumları da motoru birbirinin tersi yönde döndürsün. Bunu nasıl yaparım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kayra bey bu isi cozer

Kay-ra-bey kayra bey kayra bey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana kabloyu anahtara bagla. Ama oyle bi bagla ki anahtar b konumundayken calismasin a ve c de ikende motor ters dönsün. Hadi koç.

Basit elektrikten anlamıyorum xde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Ana kabloyu anahtara bagla. Ama oyle bi bagla ki anahtar b konumundayken calismasin a ve c de ikende motor ters dönsün. Hadi koç.

Basit elektrikten anlamıyorum xde.

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Çok Basit
  • Selam genç, biz bu dediğinin benzerini yapmıştık ama bunu maalesef Arduino ile yapmıştık. O da az da olsa buradakinden pahalı bir metod. Araya herhangi bir ekstra cihaz koymadan bu proje olmaz gibime geliyor. Yine de benden daha iyi bilen biri yapabilir belki ama en iyi ihtimalde bile fazladan kablo gerekecektir. Siz Arduino ihtimalini bir düşünün. Motorun hızı bile ayarlanır.

Saygılarımla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu basit elektrik mi lan Bizde elektronik okuduk dedim şekil yapcam bu nasıl basit oğlum bune insan ampul yakımını falan sorar :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oncelikle o motorun donus yonunu degistirmen icin akim yonunu degistirmen gerekr diye dusunuyorum. Aklima soyle birsey geldi, once sana bir tane daha pil gerekiyor. Sonra a anahtari ile moturu baglar c anahtari ile pili ters baglar isen dedigini yapabilirsin diye düşünüyorum

• dc moıtor çift yönde dönebiliyo muydu?
  • bladeGny kullanıcısına yanıt
    Evet motor, pilin kutuplarını değiştirdiğimde ters yöne dönüyor.

• bu anahtarla bunu yapamazsın aynısından iki tane olucak yada 6 bacaklı 3 konumlu anahtarlardan lazım.

http://cerkezelektronik.net/resimler/urunler/r19-js-608fc-on-off-on-isiksiz-6-bacak_4f54a7451f409.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

o zaman şu şekil birşey yapsak çalışması lazım

• _Vengeance_ kullanıcısına yanıt
    Motoru tek anahtara nasıl bağlarım ki? Motorun iki çıkışı var.

• Açılın ben ...

Önünde 3 ihtimal var.

1-Extra bi anahtar almak.
    2-İki ayrı kablo daha kullanmak
    3-Bir tane daha pil.

Yani kısaca ;

Alınan yeni anahtara A ve B bağlantısı bağlamak,bu bağlantıyı alacağın yeni pile bağlamak.
    Elde geride kalan malzemelerle C bağlantısını yapmak.Bu iki anahtarı birbirine paralel bağlamak.

Yada kalem pil yerine tombul pil kullanarak deneme yanıma methodu uygulayabilirsin.

Edit:3.uçların herhangi birinden köprü atılarak denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Escobar -- 27 Ekim 2015; 17:26:52 >
  • Pablo Escobar kullanıcısına yanıt
    Bu anahtarla çözüm sağlayamaz mıyım? Fazladan pil ve kablo yöntemini üstteki kardeşimin yaptığı gibi şematik yapar mısınız?

• KayraBey1991 K kullanıcısına yanıt
    Kablo problemi yok, şema çizerseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

quote:

Harikasın, oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

quote:

@Pablo Escobar ve bu arkadaşımızı tebrik ediyorum, pratik zeka budur. Alengirli yollara hiç gerek yokmuş, tekrar tebrik ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KayraBey1991

Selam genç, biz bu dediğinin benzerini yapmıştık ama bunu maalesef Arduino ile yapmıştık. O da az da olsa buradakinden pahalı bir metod. Araya herhangi bir ekstra cihaz koymadan bu proje olmaz gibime geliyor. Yine de benden daha iyi bilen biri yapabilir belki ama en iyi ihtimalde bile fazladan kablo gerekecektir. Siz Arduino ihtimalini bir düşünün. Motorun hızı bile ayarlanır.

Saygılarımla.

aynen ben de böyle düşündüm.ters dönmesi için kutupları değiştiriyorsan anahtar bu görevi yapamaz gibi geliyor.çünkü kutuplar hep sabit kalıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayraBey1991

Selam genç, biz bu dediğinin benzerini yapmıştık ama bunu maalesef Arduino ile yapmıştık. O da az da olsa buradakinden pahalı bir metod. Araya herhangi bir ekstra cihaz koymadan bu proje olmaz gibime geliyor. Yine de benden daha iyi bilen biri yapabilir belki ama en iyi ihtimalde bile fazladan kablo gerekecektir. Siz Arduino ihtimalini bir düşünün. Motorun hızı bile ayarlanır.

Saygılarımla.

https://store.donanimhaber.com/58/de/4d/58de4db8b9f0c420ee5969e84d433946.jpg

sınavda kağıt dolu gözüksün diye uğraşırken ben.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.