Şimdi Ara

Başka İSS'den Türk Telekom'a nasıl geçebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekom altyapısını kullanan bir İSS'den hizmet alıyorum. Türk Telekom'a nasıl geçebilirim? Fiber GPON altyapı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 1 Temmuz 2024; 20:46:58 >

• Bu yorumu yapma sebebini imzana bakarak FTTH altyapıya sahip olmadığın için yaptığını düşünüyorum. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ancak TT bu ülkede bu işin premium seviyesidir. Daha önce yaklaşık 75mbps seviyelerinde bakır altyapı kullanırken Turknet ile en fazla 2-3 günde bir modem resync oluyordu. 7*24 bot ile çalışan oyun oynadığım için dc olmak en sinir olduğum şeydir. Daha sonra TBTNet'e geçmiştim. Orada resync olayı nispeten daha uzun süreliydi ancak aboneliğimin son zamanlarına doğru DDoS saldırıları ile çok kesinti olmaya başladı. Bu zam furyalarının başlangıcında TT sitesinde mantıklı bir paket gördüm ve hizmetimi TT'ye taşıdım. Sonuç en fazla ne kadar hatırlamıyorum ancak kayıtlı olarak 18 günlük uptime. Ayrıca her yerden ulaşabileceğiniz müşteri temsilcisi, telefonda beklemek istemiyorsan X üzerinden yaz onlar seni arasın. Kimse kusura bakmasın arıza veya problem olduğunda destek taleplerini otomatik kapatan meşhur isp'ler biliyorum. Şunu da belirtmek isterim TBTNet kullandığım zamanda binanın yeraltı kablosunu kepçe koparmıştı. Komşu ile ayrı ayrı kayıt bıraktık. Sorunu çözdüklerinde komşunun evine gelip hattını kontrol ettiler çünkü TT müşterisi idi.

Özetlemek gerekirse altyapında problem olmadığı sürece sorunsuz hizmet istiyorsan, her zaman ulaşabileceğin bir mh istiyorsan, arıza durumlarında diğer firma müşterilerine göre öncelik istiyorsan seçim TT olmalı.

Bu arada benim bakır altyapımın dönüşüm projesi de sürekli reddediliyordu 2 sene boyunca koşturdum. En son planlamacı arkadaş başka bir binanın dönüşüm projesi ile birleştirdi. O onaylanınca benimki de onaylanmış oldu. 1 ay içinde dönüşüm yapılıp, hizmet verilmeye başlandı. Umarım yakın zamanda hızlı internete kavuşursun.

Konu sahibi arkadaşım;

En basit yol telefon ile aramak, vaktin kısıtlı ve sosyal medya kullanıyorsan X üzerinden yazabilirsin. Altyapın FTTH olduğu için hizmetin TT'ye taşındıktan sonra kurulum otomatik olarak yapılır. Kesinti bile olmaz muhtemelen.

• Aman aman yapılır mı hiç öyle bir hata, ellerinden zor kurtuluyoruz zaten, ben evde hiçbir TT aboneliği bırakmadım mesela, çok huzurluyuz artık.

• Bu yorumu yapma sebebini imzana bakarak FTTH altyapıya sahip olmadığın için yaptığını düşünüyorum. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ancak TT bu ülkede bu işin premium seviyesidir. Daha önce yaklaşık 75mbps seviyelerinde bakır altyapı kullanırken Turknet ile en fazla 2-3 günde bir modem resync oluyordu. 7*24 bot ile çalışan oyun oynadığım için dc olmak en sinir olduğum şeydir. Daha sonra TBTNet'e geçmiştim. Orada resync olayı nispeten daha uzun süreliydi ancak aboneliğimin son zamanlarına doğru DDoS saldırıları ile çok kesinti olmaya başladı. Bu zam furyalarının başlangıcında TT sitesinde mantıklı bir paket gördüm ve hizmetimi TT'ye taşıdım. Sonuç en fazla ne kadar hatırlamıyorum ancak kayıtlı olarak 18 günlük uptime. Ayrıca her yerden ulaşabileceğiniz müşteri temsilcisi, telefonda beklemek istemiyorsan X üzerinden yaz onlar seni arasın. Kimse kusura bakmasın arıza veya problem olduğunda destek taleplerini otomatik kapatan meşhur isp'ler biliyorum. Şunu da belirtmek isterim TBTNet kullandığım zamanda binanın yeraltı kablosunu kepçe koparmıştı. Komşu ile ayrı ayrı kayıt bıraktık. Sorunu çözdüklerinde komşunun evine gelip hattını kontrol ettiler çünkü TT müşterisi idi.

Özetlemek gerekirse altyapında problem olmadığı sürece sorunsuz hizmet istiyorsan, her zaman ulaşabileceğin bir mh istiyorsan, arıza durumlarında diğer firma müşterilerine göre öncelik istiyorsan seçim TT olmalı.

Bu arada benim bakır altyapımın dönüşüm projesi de sürekli reddediliyordu 2 sene boyunca koşturdum. En son planlamacı arkadaş başka bir binanın dönüşüm projesi ile birleştirdi. O onaylanınca benimki de onaylanmış oldu. 1 ay içinde dönüşüm yapılıp, hizmet verilmeye başlandı. Umarım yakın zamanda hızlı internete kavuşursun.

Konu sahibi arkadaşım;

En basit yol telefon ile aramak, vaktin kısıtlı ve sosyal medya kullanıyorsan X üzerinden yazabilirsin. Altyapın FTTH olduğu için hizmetin TT'ye taşındıktan sonra kurulum otomatik olarak yapılır. Kesinti bile olmaz muhtemelen.

• Türk telekom kendisine geçiş (churn) özelliğini kapatalı uzun süre oldu, sadece sıfırdan başvuru yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 9 Temmuz 2024; 0:40:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

Haha premium mu 😂 siz aynı zamanda Apple'cısınızdır da. Pahalı olan her şey premium olacak diye bir şey yok, benim TT Fiber kullanmışlığım da oldu, kapıya gelen Fiberi kurdurtmak için 1 ay uğraşıp 200000 kişinin yaşadığı yerdeki kurulum ekibini motorla kovaladım, mahalledeki 25 ev üzerinden 1000 Mbit başvurusu yapıp müdürlüğü ayağa kaldırdım, bana bakmak için ekipleri işten alıp direkt adresine yönlendirdiler, zar zor kurdurttum o Fiberi de, zaten 21 gün kullanıp kapattırdım ve kapatırlen bile ilk başvurumda kapatmadılar. Bu saatten sonra ne mobil ne sabit hizmette ne firma olarak ne de altyapı olarak TT kullanırım.

3-4 ay sonra taşınıyorum ve gittiğim evde Türknet Gigafiber var, böylece altyapı olarak da TT den kurtulacağım için hayatım çok daha rahat olacak.

• NewsTR kullanıcısına yanıt

TT tarafından ilk sorunu böylece yaşamış oldunuz, TT ye geçiş bile yok, adamların o kadar umurunda değilsiniz, ama siz hâlâ premium deyin 😂

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Maalesef. Apple teknik işlerde işimi görmediği için Android kullanıyorum. Pahalı olduğu için premium seviyedir diye bir söylemim de yok. Yaşadığınız tecrübe sizi bağlar. Ancak konuya genel olarak bakmanız gerekiyor. Bölgenizdeki müdürlüğe bağlı ekiplerde bir problem var demekki. Hatta sahte başvurular yapıp çalışanları meşgul etmişsin.

Ben köyümdeki bakır hattın koparıldığı için 6 ay onarılmasını bekledim Turknet ile. Her hafta aramadığım yer kalmadı. En son TT abonelik açtırın hemen yapalım dediler ve yaptılar.

Evdeki Turknet'im bir kaç günde bir hattan düşüyordu. Başka firmaya geçtim sorun düzeldi.

İlkokul çocuğunun tasarladığı bir online işlemler sayfası. Bunlarda benim Turknet ile kötü tecrübelerim.

Kabul edersin veya etmezsin saygı duyarım. Ancak altyapı sahibi olması nedeni ile ekip, mh, hizmet, müşteri önceliği TT maalesef. Bu arada dün öğle saatlerinde havai altyapı ile gelen fiber kablomu kopardılar ve aynı gün akşama doğru ekipler gelip yeni kablo çektiler, bağladılar gittiler. Ben başka firmadan hizmet alsaydım belki onlarca gün bekleyecektim.

3-4 ay sonra ne Turknet sana ödül verecek, ne de TT arkandan ağlayacak. Önemli olan ödediğimiz paraların karşılığında hizmet almak değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türksat'ta galiba geçiş kabul etmiyor yeni abonelik istiyor.

Premium ifadesi yerine deluxe tanımı daha mantıklı olur gibi. 

• bağlantı zart zurt ücreti kitleyemediği kapatmıştır geçiş (churn) olayını muhtemelen.

• Aramıza hoş geldin kuponu; geçirtmiyoruz geçiriyoruz misali. 

TT altyapısı ile TTden hizmet almak kötü, yan firmadan internet almak daha da kötü. O yüzden en iyisi Türknet veya Türksat'ın kendi altyapısından hizmet almak.

Ayrıca sadece 1 yerde değil birkaç farklı şehirde aynı sorunları yaşadım, mesajımın alt kısmındaki yeşil linke gidip gelmeyen Fiber maceramı okuyabilirsiniz.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Bu ülkede Türk Telekom'a TT'nin kendi kullanıcılarından bile daha fazla para kazandıran zaten bi Türknet kaldı herhalde. Adamlar sadece port, transmisyon dışında kendi altyapılarını da kurdukları için Türk Telekom'un santrallerinde alan kiralıyorlar, Türk Telekom eski cihazlarını ihale yoluyla satıyor onları da alıyorlar, şehirlerarası fiber döşüyorlar TT'nin kanallarını kullanıyorlar bu kanallar içinde kira ödüyorlar. Türk Telekom ile arabağlantı yapıyorlar ona da para ödüyorlar, üstelik Turkcell gibi cimri de değiller. Türknet ile TT'nin arabağlantı yaptığı santral sayısı 100'ü aştı.

• Dileğimiz daha çok sağlayıcının kendi altyapısını kurması. Ancak bu iş sadece İstanbul ile sınırlı kalmamalı. Her şehirden yerel isp'lere kolaylık sağlansın, altyapımız bi adam olsun. Burada bazı mahallelerde aynı binada sol fiber + tt fiber altyapısı var. Kavgalılar diye gereksiz yatırım. Altyapı planlamaları plansız yürüyor. Bu işe devlet destek vermeden hiç bir ilerleme olmaz. Ben 6 ay internet bağlantı arızasını Turknet'e yaptıramayıp, TT'ye abonelik başvurusu yaptığımda 1 hafta içinde yıkılan direk dikildi, bağlantı sağlandı. Turknet'i iptal ettiğimde nedenini doğal olarak sordular. Arızayı çözemiyorsunuz dedim, Ee biz talep ediyoruz çözülmesi için ama telekom yapmıyor dediler, yasa gereği yapması gerekiyor dediler. Dedim bende biliyorum arızaları telekom gidermesi gerekiyor ama yapmıyor adamlar ne yapayım. TT'nin önceliği her zaman kendi müşterileri. Benim asıl anlatmak istediğim bu. BTK denilen kurum telekomun kendisi. Ülkemizde ne düzgün ki internet altyapısından bir hayır bekliyoruz. Cayır cayır her yolu inşaatların gaz, su, elektrik vs. altyapıları için kazıyorlar, iş internet altyapısına gelince küçücük kanal kazımına onay yok. Bir kere planlansın, adam gibi planlı yapılsın. Herkes rahat etsin. Ama nerde. Bizim bakanların hepsi ceket. Bu işin sonu siyasete gidiyor. O yüzden stop :) İnternet altyapısı kötü ve problemli olanlara Allah'tan sabır diliyorum.

Ben her zaman aracı, ufak şirketlere bulaşılmaması taraftarıyım. Düşük fiyata düşük hizmet kalitesi alınıyor. Kişisel verilerin ve internet erişiminin bu kadar önemli olduğu bir çağda tırıvırınet bilmem ne adsl gibi şirketlere güvenmek büyük cesaret.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.