Şimdi Ara

başkanlık sistemi gelmemesi için Hdp ye oy vermek mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hdp yüzde 10 barajı geçerse akp 400 milletvekili çıkaramaz ve başkanlık sistemi gelmez diye hdp oy vermek sizce mantıklı mı?

• Bırak 400 milletvekili çıkarmayı belki tek başına hükümet kuramaz AKP . Bu seçimde tam bir f/p partisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müneccim olmaya gerek yok HDP barajı geçemezse AKP yeterli çoğunluğa ulaşacak.

Ben zaten oy kullanamayacağım.

Benim fikrim bu ülkede bir koalisyon olacağına ister AKP 550 milletvekili çıkarsın ister CHP , ister MHP.. Yeter ki tek parti iktidar olsun.

İdeolojiler uyuşmasa da sistem tıkanmaz en azından.
  • Kime istersen ver ama, hdp'nin akp'yi desteklememe ihtimali yok. İçerden dışardan her türlü destek veriyorlar. Misal, gezi olaylarında, ota bota herşeye eylem yapan bdp'lileri neden göremedik acaba? Veya İstanbul büyükşehir seçimindeki tutumları gibi (bu arada bu seçimden önceki röportajında ss önder söylemişti, bizim planlarımıza en uygun parti akp'dir diye, ancak linkini bulamadım, linkini bilen varsa paylaşırsa sevinirim, ya cnntürk ya da ntv idi).

Ama akpye oy veren milliyetçi oyları uyandırmayalım diye yöntemleri bu. Şimdiye kadar tuttu, bir süre daha gider heralde...
  • Bu büyük bir saçmalık, tuzak. Her şey zaten açık değil mi yeterince? Hdp barajı geçse, Akp ile anlaşmayacak mı.

Tatava yapmayıp muhalefete vermeli.
  • değil. çünkü hdp başkanlık sistemine karşı değil. yalnız şurası net hdp %10'u geçemez.
  • Hdp yüzde 10 u geçecektir geçmese bile Akp düşecek milli görüş yükselecek başkanlık sistemini getiremezler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah Ak Parti kazanamaz nasıl olduğu önemli değil ama Hdp barajı geçerse Akp yi destekler diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.