Şimdi Ara

Çok basit nedenler den TSK'nın asker almaması.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
9.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kastetttiğim zorunlu askerlik değil profesyonel askerler yani sözleşmeli er'lik başvurusu.Araştırıyordum TSK manken gibi birini istiyor sanırım TSK asker değil sözleşmeli manken arıyorlar.

Yanık olmayacak,jilet izi olmayacak,dövme olmayacak,vücudun da iz olmayacak.Ben gönüllü asker olarak gelmek istediğim halde madem beni küçükken soba dan yanan küçük bir iz den ve küçükken olduğum apantis ameliyatı'nın izin'den dolayı almayacaksın zorunlu olarak da alma.

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve MY 33-2(B) TSK Personelinin Sağlık Muayene Yönergesi

*Vücudun herhangi bir yerinde dövme, yanık, ameliyat, jilet vb. izler bulunmamak"

Kulağı kepçe diye testi geçtiği halde eğlenen bile var mış.Belki de ne yetenekli insanlar bu sistem yüzün'den heba oldu.

• Gerçekten almıyorlar mı? Bi iş yapamazsam asker olurum diyordum yüzümde çok ince ameliyat izi var dikkat etmezsen belli bile olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omtube kullanıcısına yanıt
    Evet malesef olamıyorlar.Benim anlamadığım neden böyle birini istiyorlar?Asker mi arıyorlar sahi den?

http://www.yeniasir.com.tr/politika/2011/07/22/dovmesi-olanlar-sozlesmeli-er-olamayacak
  • Akılda kalıcı biryerin olmasın diye. Yani iz den sekil bozuklugundan taninmayasin diye boyle birsey yapiliyor.

• ohoo. ben harp okulu mülakatlarına gittim orası daha beter.sırtındaki benden,alnındaki sivilceden falan elenen oldu. yani şimdi anlatsam cidden çok uzun bir yazı çıkar. önce kendi başıma gelenleri anlatayım. hava harp okulunda psikomotor testi diye bir şey var pc ortamında,orda aletim bozuktu testte bir şey yapamadım. dedim alet bozuktu diye psikomotorun itirazı olmaz biz bir şey yapamayız deyip elediler. kara harp okulunda sözlü mülakatta elendim ama benim grubun tamamı elendi,kimse geçemedi. kimseyi geçirmedi adamlar ben napayım :))

mesela bir arkadaşım kho da düztaban diye elendi,3 gün sonra gitti hho da çukur taban diye elendi :)) bir de hho mülakatında şahit olduğum bir diyalog :

bir çocuk:boy sınırı kaç?
    bir subay:1.89
    ç:(kağıdını göstererek) benim 1.87 çıktı doktor beni boydan eledi?
    s:o zaman sınır 1.87 dir.

daha neler neler. haberlerde okudum bu sözleşmeli er için yeteri kadar adam bulamamışlar. aynı b**ları yiyolarsa normaldir.

• tzakhi T kullanıcısına yanıt
    Kadere bak aynısı benim tanıdığım birine oldu o da astsubay olacakmış ama sırtında leke var diye almadılar.Şimdi Fransa ordusuna girmek için Fransa'ya gideceğini söylüyor ben de sözleşmeli er başvurusu yapacaktım ama kolum da soba dan yanmış küçükken yanık izi var apantis ameliyatı oldum.Aslında gönüllü olarak askere giden çok kişi var ama saçma sapan nedenler den eleniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar312 -- 10 Ağustos 2015; 23:41:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

Kadere bak aynısı benim tanıdığım birine oldu o da astsubay olacakmış ama sırtında leke var diye almadılar.Şimdi Fransa ordusuna girmek için Fransa'ya gideceğini söylüyor ben de sözleşmeli er başvurusu yapacaktım ama kolum da soba dan yanmış küçükken yanık izi var apantis ameliyatı oldum.Aslında gönüllü olarak askere giden çok kişi var ama saçma sapan nedenler den eğliyorlar.

sonra bir de personel bulamıyoruz,seviye çok düştü falan diye ağlaşıyolar anlamak mümkün değil. boşver bu ülke ne ki ordusu ne olsun iyi ki girememişim diyorum şimdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten fazlasıyla asker var şu an. Azaltmaya çalışıyorlar.

• IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    TSK'da şu an 700 bin asker var bunun 150 bin tanesi profesyonel.İşte bu sözleşmeli er'ler profesyonel asker oluyor önce bunun sayısını arttırıp azaltırlar.
  • Öyle devlet para vereceği zaman en iyisini ister ama bedava asker olunca ne varsa alır.
  • Tskda belirli bir kontenjan var sanırım onu doldurdukları zaman geri kalanları saçma sebeplerden eliyorlar.

Benim bi arkadaşım lise için askeri sınavlara girmişti zamanında. Her sınavı geçti sağlık kontrolünde senin ilerde gözlerin bozulacak diyip elediler. Tipini beğenmedim diyip elese daha mantıklı şuan gözlerin sağlam ama ilerde bozulur nedir
  • vücudun görünen yerlerinde dövme leke iz vs. olanları almamaları gayet doğal hocam bi harekat olsa düşman seni direkt o ayırt edici özelliklerinden tespit eder. ama saçma nedenlerden almadıkları çok durum oluyor malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSentry -- 11 Ağustos 2015; 4:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Tskda belirli bir kontenjan var sanırım onu doldurdukları zaman geri kalanları saçma sebeplerden eliyorlar.

Benim bi arkadaşım lise için askeri sınavlara girmişti zamanında. Her sınavı geçti sağlık kontrolünde senin ilerde gözlerin bozulacak diyip elediler. Tipini beğenmedim diyip elese daha mantıklı şuan gözlerin sağlam ama ilerde bozulur nedir

Elemanın gözler bozuk mu şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Tskda belirli bir kontenjan var sanırım onu doldurdukları zaman geri kalanları saçma sebeplerden eliyorlar.

Elemanın gözler bozuk mu şimdi?

Değil

Git uyu la

• haklisin resmen asker degil manken ariyorlar.kolunda yara bere izi olan adam en basitinden cocuklugunda agaca cikma macerasi gibi kucuk deneyimler elde etmistir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.