Şimdi Ara

başkasının kredi kartıyla uçak bileti-check in sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
17.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • olay şu, benim kredi kartım ile arkadaşıma uçak bileti aldım.

eğer hava alanında check in yaptırırsak, kredi kartı sahibinin de bulunması gerekiyormuş. bazen sormuyorlarmış fakat, sorarlarsa sorun olacak. eğer ki, online check in yaptırsak ?

nasl işleyecek bu süreç ? bilen arkadaşlar kısacık açıklarlarsa sevinirim.

• yok mu bilgisi olan ?
  • Valla ben arkadaşıma sürekli benim kredi kartından bilet alırım ancak hiç bir check in işleminde sorun yaşamadı.Pegasus ve Onur airle uçar kendisi genelde.

Sonuçta yolcu adı soyadı bellidir.Tahsilat bilgisi check in işlemlerini etkilememeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazardaki Artist -- 24 Şubat 2010; 16:16:42 >
  • ben thy den aldım bileti. annem için , kendi kredi kartımla.
    kendim thy chek bankosuna gittim kredi kartımı ibraz ettim
    annem uçağa binerken yanında olmama gerek kalmadı.
    kısaca:
    kredi kartı sahibi olan kişi chek in bankosuna gidip kartını ibraz edecek. ( bu durum thy için tabii)

siz de uçuş zamanına 1 saat kala havaalanında olacaksınız. yanınızda kart sahibi olmasına gerek yok

eğer tereddüt ettiğiniz bir durum varsa cevabını burada değil, bilet aldığınız firmanın müşteri ilişkilerinde arayabilirsiniz

iyi yolculuklar
  • en fazla bilet sahibinin kart sahibi ile görüşmesini, sorulacak sorulara cevap verilmesini isteyebilirler. Erken gitmekte fayda var bilet-kontrol için.
  • sanırım online check in yapılsa bile, bu bir sorun olabilecek bir konu.

kredi kartı sahibinin, kredi kartı ve kimliği ile beraber bu konuda bir yetkili acentaya gidip onay yaptırması gereliyor.

bunun yerine, elinizdeki kredi kartı ile, bir acentaya gidip , o şekilde alsanız bileti, (yani internetten değil ), hiç bir sorun çıkmayacak.

dikkat etmek gerekli. bunu da öğrenmiş olduk.

zira, bakmazlar bakmazlar, birinin bakacağı tutar, sakata gider bilet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemlix

sanırım online check in yapılsa bile, bu bir sorun olabilecek bir konu.

kredi kartı sahibinin, kredi kartı ve kimliği ile beraber bu konuda bir yetkili acentaya gidip onay yaptırması gereliyor.

bunun yerine, elinizdeki kredi kartı ile, bir acentaya gidip , o şekilde alsanız bileti, (yani internetten değil ), hiç bir sorun çıkmayacak.

dikkat etmek gerekli. bunu da öğrenmiş olduk.

zira, bakmazlar bakmazlar, birinin bakacağı tutar, sakata gider bilet.

on line bilet alınca acentaya gitmemek için 3D sistemini kullanmanız gerekiyormuş THY de .
    Biz de sonradan öğrendik.
  • Peki Atlas jet de bu olaya dikkat ediliyor mu acaba ?Kart sahibi gelmeyip kartı yanında getirse olmaz mı yani Ya da check in işlemi sırasında telefon ile konuşulsa falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 8 Ağustos 2011; 10:24:33 >
  • 2 yildir babamin kredi kartiyla bilet aliyordum, gerekse thy gerekse pegasus, gerekse sun express ve de anadolu jet. Hic bir zaman sorun olmadi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail64

ben thy den aldım bileti. annem için , kendi kredi kartımla.
    kendim thy chek bankosuna gittim kredi kartımı ibraz ettim
    annem uçağa binerken yanında olmama gerek kalmadı.
    kısaca:
    kredi kartı sahibi olan kişi chek in bankosuna gidip kartını ibraz edecek. ( bu durum thy için tabii)

siz de uçuş zamanına 1 saat kala havaalanında olacaksınız. yanınızda kart sahibi olmasına gerek yok

eğer tereddüt ettiğiniz bir durum varsa cevabını burada değil, bilet aldığınız firmanın müşteri ilişkilerinde arayabilirsiniz

iyi yolculuklar

tabi bir de oraya gidip sıra beklerken içten küfür etme aşaması var

• arkdaşlar eğer uçak biletinizi 3d secure kullanarak aldıysanız kredi kartının sahibinin yanınızda olmasına veya teyid etmesine gerek yok. bu durumda problemsiz olarak uçuşunuzu yapabilirsiniz. online check-in yaptırabilirsiniz. sadece uçuş kartınızı online olarak bastıramazsınız.

eğer 3d secure kullanmadıysanız büyük ihtimal yine bir problem çıkmaz ama çıkadabilir... bileti sasdece kart sahibine teslim edebiliyoruz diyen anten biriyle karşılaşabilirsiniz. oda düşük ihtimal...
  • hafta sonunda anadolu jetle ankaradan izmire geldim. ankaradayken başkasının kartıyla internetten bilet aldım. check in yaparken sadece kimliğimi verdim. kart filan soran olmadı.
  • ben de bir ara arkadaşımın kredi kartıyla almıştım , aradım 3d secure ile alındığı için bir sorun cıkmayacağını söylediler gittim ve normal bir şekilde sorunsuz check in yaptırdım THY'den ama sitesinde bunu gördüm şimdi;

Kredi kartı sahibinin seyahat edecek yolculardan biri olmaması halinde rezervasyonda yer alan yolcu bilgilerinin yanında, kredi kartı sahibinin güvenliği açısından; kredi kartı sahibinin isim, soyisim ve elektronik-posta (e- posta) adresi rezervasyon sırasında istenmektedir. Rezervasyon tamamlandıktan sonra rezervasyon ve ödeme detaylarını içeren onay e-postası ve rezervasyon ile ilgili tüm iptal/iade/ceza işlemleri ile ilgili bilgi e-postaları rezervasyon sırasında belirtilen yolcu e-posta adresine ve kredi kartı sahibinin e-posta adreslerine ayrı ayrı gönderilecektir.

Onur Air ise ;
    sitesinde sıkça sorulan sorular başlığı altında vardı:

Kredi kartım ile başkasının adına bilet alabilir miyim?
    Evet alabilirsiniz

yazıyodu ve ben de aldım.Bundan önce de arkadaşım başka birinin kredi kartıyla almıştı Onur Air'den, bir sorun cıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mickey~ -- 23 Ocak 2013; 13:37:16 >

• Bu konu tam netliğe kavuştu mu acaba kredi kartı ile soyadı benzerliği olan yada olmayan kişilere 3d ile bilet almamızda her hangi bir sakınca var mı?
  • Bu konuya google dan ulaştım öncelikle şöyle bir şey söyleyeyim; bende arkadaşımın kredi kartından işlem yapmış bulundum ve böyle bir durumun sorun olabileceği söylenmesi üzerine direk flypgs müşteri hattını arayarak bilgi aldım.

Kendileri herhangi bir problem olmayayacağını net bir şekilde beyan ettiler. Zaten 3d secure alındığından dolayı problem çıkmasına imkan yok. Ha olur da rezervasyonda yanınızdaki kişi gelmez de siz tek bir şekilde giderseniz, güvenlik açısından kredi kartı sahibini isteyebiliyorlar.

Şayet görüşme sonucunda içim rahatladı, kaldı ki böyle bir problem olsaydı zaten firmaya şikayetler bir hayli yağardı. Ben pek bu olayın sorun çıkartacağını zannetmiyorum.

Bende yakın zamanda görmüş olacağım zaten sorun olup olmadığını, burada mesajımı düzenleyerek bizzat bilgisini eklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uluslararası seyahatlerde sorun çıkarır yurtiçinde sıkıntı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.