Şimdi Ara

basketbol kurallar - yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar birkaç kural için bilgi sahibi olanlar yardım edebilir mi?

1- 2 ayağım dışarda iken 1 ayağımı içeri basıyorum + diğer ayağım havada , pası yakalıyorum. içerde miyim yoksa dışarda mı ?

2- pres altında oyun kurarken 1 ayağım karşı tarafa geçiyor , diğer ayağım kendi sahamda. dönüp tekrar kendi sahama geçip oyun kuruyorum. ihlal var mı?

• 1- dışardasın
    2- yarı saha olması için tüm vücudun karşı yarısahaya geçip geri geçmesi gerekir. bir ayağın kendi sahandayken yarısaha olmaz
  • Shinku kullanıcısına yanıt
    İlk durumda oyuncunun çizgi ve dışarısına temasi yok ve ayağı içeride : yani içeride, top kaybı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freakenstein

İlk durumda oyuncunun çizgi ve dışarısına temasi yok ve ayağı içeride : yani içeride, top kaybı yok

geçen yıl bizim bi maçta basket yedikten sonra bjelica topu oyuna sokarken böyle bir şey yapmıştı ve topu karşı tarafa vermişlerdi. birde bu sene bir pozisyonda bogdan dışarı giden topu çeldikten sonra ilk ayağını attıktan sonra topu tutabilcekken ikinci ayağınıda hızlıca yere basıp topu tutmuştu

emin değilim ama yine de
  • Shinku kullanıcısına yanıt
    Topu zaten dışarıdan oyuna sokması lazım, içeriye bastı diye top kaybı olmuştu o. Diğer durumlarda topa en son temas esnasında vucudun herhangi bir yerinin çizgiye veya dışına basmamasi lazim, yoksa top kaybı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freakenstein

Topu zaten dışarıdan oyuna sokması lazım, içeriye bastı diye top kaybı olmuştu o. Diğer durumlarda topa en son temas esnasında vucudun herhangi bir yerinin çizgiye veya dışına basmamasi lazim, yoksa top kaybı olur.

o pozisyonda topu dışardan soktu oyuna birisi topa dokundu bjelica'ya geri yolladı. bjelica topa dokunduğu anda düdüğü çaldılar. hoş bjelica orda 2 ayağınıda içeri basmıştı hatalı bir karardı ama hakemler sanırım 1 ayağını daha yere basmadığını düşünüyolardı. açıp kuralları okumak lazım aslında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.