Şimdi Ara

Basketbol Oynarken Parmak Incinmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Top dik olarak gelince parmagin incinmesine yol aciyor ve 1-2 gun boyunca da agrisi gecmiyor. Bazen ust uste 2 gun oldugu bile oluyor. Bunun nedenleri ne olabilir? Parmaklarin kalinligi, gucu ile falan alakasi olabilir mi? Yoksa sadece sanssizlik mi? Parmaklarim cogu kisiye gore ince bunla bir alakasi olabilir mi? Bu sorundan kacinmak icin neler yapilabilir?

• Bu durumdan kaçınmak için topun havasını ayarlayabilirsiniz. Yani top ne taş gibi sert olacak ne de sekmeyecek kadar havası inik olacak. Bu şekilde parmak sakatlıklarını engellemeniz mümnük. Bunun dışında parmaklarınızı kuvvetlendirecek egzersizler de bu tür durumlarda sakatlık riskini en aza düşürür ama yine de böyle bir sakatlık olma ihtimali vardır. Bende de yaklaşık 5 sene evvel şiddetli bir parmak sakatlığı olmuştu sağ elimdeki serçe parmak rebound mücadelesinde topun dik gelmesi nedeniyle eklem noktasından sakatlandı. Bir süre epey yamuk bir şekilde kaldı sonra atel aracılığıyla düz konuma getirmeye çalıştık sonra da ilaç tedavisi ile sakatlığın iyileşmesine yardımcı olduk. 3 ay boyunca ne basketbol ne de vücut geliştirme yapamamıştım çünkü hem ağrı vardı hem de kavrama kuvvetimde azalma hissediyordum ama ikinci söylediğimin psikolojik olduğunu anladım bir süre sonra. Bu durumda doktorumun da söylemleri etkili oldu tabi. Herneyse aradan 6 ay geçtikten sonra eskisinden daha güçlü oldu diyebilirim şu an zaten hiçbir sorunum yok ama yine de bu tür durumlara her zamankinden daha fazla dikkat ederim çünkü basit gibi görünse de şiddetli bir sakatlık sizi spordan 3 ila 6 ay arasında uzaklaştırabilir.

• Bazıları bilmeyebilir ama arkadaşım parmaktaki hücreler ve sinirler normal vicut hücrelerine göre daha sıkı nası desem parmağının ortasına bişi hızla çarpsın çok fazla acı çekersn ve uyşmş gibi bi ağrı olur . yada tam ucuna iğne gibi bişi girsin acısı dayanılmaz olur . Malesef bu sorun bendede var basket oynarken top elio tak parmak gitti 2 gün
  • Çok fena bir agrı o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Çok fena bir agrı o

Bir aydır geçmedi, maç yapamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.