Merhaba arkadaşlar. Baskı işiyle uğraşan eminim çoktur. Bugün foto kağıdı aldım 10X15 fotoğraf basmak istiyorum fakat kenarlıksız seçmeme rağmen anlamsız bir kenar boşluğu gözüküyor ön izlemede.
Photoshoptan mı acaba dedim. Canon'un kendi programından baktım aynı boşluklar onda da gözüküyor. Windows foto baskı yazılımında da gözüküyor.
Fotolar zaten normalde 10x15 formatında oynamasam bile. Fakat editlediğim fotoyu 10x15 olarak crop yapsamda yapmasam da bu boşluklar var.
Bunun nedeni nedir acaba ? Böyle 10x15 crop yapıp ya da orjinal fotoyu 10x15 olarak media marktta bastırdığımda düzgün çıkıyordu. Ayarlarda sığdır dememe rağmen bir düzelme yok
Sorun yazıcıdanmış arkadaşlar. Canonun aptallığı işte, kenarlıksız yazma özelliği yokmuş ve bunu belirtmiyorlar sitelerinde. foto yazdırmak için almadım zaten ama foto kağıdı sayesinde öğrenmiş oldum. Her çıktıda mutlaka kenar boşluğu atıyor kenarlıksız çıktı almak bütün kağıt türlerinde imkansız
Kenarlıksız çıktı almak isteyenlere uyarım canon 2450 modelini almasınlar.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
hocam kendi cevabını kendin bulmuşsun zaten. ofis tipi, önceliği fotoğraf baskısı olmayan printerlar da, kenarlarda mutlaka boşluk kalır.
yazılan kağıt, printer içinden geçerken merdanelerden düzgün geçebilmesi için, o kenar boşluklarından tutar printer diye biliyorum.
eşe dosta hediye vermek üzere yapılan baskılarda tekno marketlerin baskı hizmetleri yeterli olur ama biraz da şans gerekir. tekno market oldukları için diğer onlarca işin arasında fotoğraf baskı makinesi içindeki banyoları zamanında değiştirmeyebilirler. kirli kalmış bany kimyasalları nedeniyle, fotoğraflar gerçek vintage olur :) sarı yada yeşile kaya renkler olabilir.
kendine alacağın kaliteli baskılarda, Yalçınları öneririm. artık eskisi kadar yaygın değiller, bir ara internet siteleri bile kapanmıştı ama yeniden piyasaya geri dönmüş gibiler.
quote:
Orijinalden alıntı: xpug
hocam kendi cevabını kendin bulmuşsun zaten. ofis tipi, önceliği fotoğraf baskısı olmayan printerlar da, kenarlarda mutlaka boşluk kalır.
yazılan kağıt, printer içinden geçerken merdanelerden düzgün geçebilmesi için, o kenar boşluklarından tutar printer diye biliyorum.
eşe dosta hediye vermek üzere yapılan baskılarda tekno marketlerin baskı hizmetleri yeterli olur ama biraz da şans gerekir. tekno market oldukları için diğer onlarca işin arasında fotoğraf baskı makinesi içindeki banyoları zamanında değiştirmeyebilirler. kirli kalmış bany kimyasalları nedeniyle, fotoğraflar gerçek vintage olur :) sarı yada yeşile kaya renkler olabilir.
kendine alacağın kaliteli baskılarda, Yalçınları öneririm. artık eskisi kadar yaygın değiller, bir ara internet siteleri bile kapanmıştı ama yeniden piyasaya geri dönmüş gibiler.
Vallahi hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey olacağı çok garibime gitti şahsen :)) Her kenardan yarım santim bıraksa neyse, kenarları kesiyor alttan da daha büyük bir alanı kesiyor çok ilginç. Neyse alt beyaz kısmı da imza alanı olarak kullanırım ona göre şablon hazırladım tersten basınca da imza denk geliyor beyaza
Askerdeyken brother lazer yazıcı vardı, çok çıktı aldım ve hazırladığım tabloyu sıfır yapınca a4 de hep kenarlardan kesiyordu. Yazıcı bozuk herhalde dedim bende artık Demek ki onda da kenarlıksız basma özelliği yokmuş. Mecbur 1cm e yakın bir alanı boş bırakıyordu iki yandan da alttanda yine böyle 2 parmak kocaman boşluk kalıyordu.
Buradaki media markt'da banyolu yazıcı yok sanırım. Normal yazıcıdan çıkıyor kağıt, süblime yazıcı olabilir belki ılık ılık geliyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: SworderDante
Her Media Markt fotoğraf basıyor mu acaba ? Fiyatlar ne bi bilgin var mı Teknosa basıyordu eskiden şimdi basmıyoruz diyorlar :)
Çoğu basıyor sanırım. Ben eskişehir'de bastırıyorum. Hatta vesikalığımı evde taratıp 10x15 basıp çoğaltmıştım.
Geçen sene bastırdım en son ve 10x15 in fiyatı 60 kuruştu. Şimdi belki 75 80 olmuştur. Kalitesi de güzel tavsiye ederim. Makineler var orada 4 tane HP marka kart okuyuculu bilgisayar. takıyorsunuz elinizdeki hangi kart varsa ya da usb belleği. Basit düzenleme bile yapabiliyorsunuz ekranda, daha sonra istediğiniz boyuttu seçerek baskı alıyorsunuz. En güzeli 13x18 ler bence 10 15 ufak kalıyor. Pc de büyük baka baka alışmışız
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
quote:
Her Media Markt fotoğraf basıyor mu acaba ? Fiyatlar ne bi bilgin var mı Teknosa basıyordu eskiden şimdi basmıyoruz diyorlar :)
Çoğu basıyor sanırım. Ben eskişehir'de bastırıyorum. Hatta vesikalığımı evde taratıp 10x15 basıp çoğaltmıştım.
Geçen sene bastırdım en son ve 10x15 in fiyatı 60 kuruştu. Şimdi belki 75 80 olmuştur. Kalitesi de güzel tavsiye ederim. Makineler var orada 4 tane HP marka kart okuyuculu bilgisayar. takıyorsunuz elinizdeki hangi kart varsa ya da usb belleği. Basit düzenleme bile yapabiliyorsunuz ekranda, daha sonra istediğiniz boyuttu seçerek baskı alıyorsunuz. En güzeli 13x18 ler bence 10 15 ufak kalıyor. Pc de büyük baka baka alışmışız
60 kuruş pahalıymış ya.Ben 30a bastırıyorum.Birim başına fark az ama 100den aşağı bastırmadığım için fiyat farkı baya artıyor :)
Ben ayda yılda bir bastırıyorum hocam portre ya da toplu aile fotoları oluyor O yüzden pek önemsemiyorum ama büyük toplu çıktılarda pahalıya gelir tabi.