Şimdi Ara

Ayak büyüklüğünün boyun uzunluğuyla bir ilgisi var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
46.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17 yaşındayım ve boyum 170. Ama ayağım benim boyumdakilere göre daha büyük. 44-45 numara ayakkabı giyiyorum. Ayağın büyük, boyun da uzar diyorlar ama pek ciddiye almıyorum. Var mıdır böyle birşey?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayak Büyüklüğü ile Boyun İlişkisi

Kişilerin ayak numarası boy ilişkisi konusunda bilimsel bir fikir birliği yoktur. Bazı araştırmalar boy uzadıkça ayakların da büyüdüğünü öne sürerken, bazıları ise böyle bir ilişkinin bulunmadığını belirtmektedir.

Ayak büyüklüğü, genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları ve aktivite seviyesi gibi çeşitli unsurlara bağlıdır. Genetik olarak uzun boylu olan kişilerin daha büyük ayaklara sahip olma eğilimi daha yüksektir. Ancak bu her zaman geçerli değildir.

Boy uzadıkça ayakların büyüdüğü fikri, vücudun büyüme hormonu hormonu tarafından yönetildiğine dayanmaktadır. Bu hormon hem kemiklerin hem de kıkırdakların uzamasını uyarır. Ancak, büyüme hormonu salınımı kişiden kişiye değişir ve bu da ayak büyüklüğünün boyla değişkenlik göstermesine neden olabilir.

Ayak numarasına göre boy hesaplama, kesin bir yöntem değildir. Boy uzadıkça ayakların da büyüyeceği varsayımına dayanır, ancak bu her zaman doğru olmayabilir. Ayak numarasının boyla alakası, kişiden kişiye değişebilir ve kesin bir ilişki bulunmamaktadır.

Ayak boyundan boy hesaplama da doğru değildir. Ayak büyüklüğü boyu tahmin etmenin güvenilir bir yolu değildir. Boyu tahmin etmenin en doğru yolu, bir tıp uzmanına başvurmaktır.

Sonuç olarak, ayak numarası boy ilişkisi konusunda net bir bilimsel kanıt yoktur. Ayak büyüklüğü çeşitli faktörlerden etkilenir ve boyla her zaman ilişkili değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yok öyle birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koçero

yok öyle birşey
    1.82 boyum var 45-46 numara giyiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Alaka var tabiki el ayak uzunluğu boy ile orantılıdır. İyi beslenirsen boyunun uzama şansı var.

Ellerim de büyük ve kollarım uzun. 2 sene önce haziran ayında 1.56'ydım. Şu an 171 olmak üzereyim. Ama en az 180 olmam lazım. Basketbol oynuyorum ve benim mevkimdekilerin hepsi 180-190 oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TK14

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Alaka var tabiki el ayak uzunluğu boy ile orantılıdır. İyi beslenirsen boyunun uzama şansı var.

Ellerim de büyük ve kollarım uzun. 2 sene önce haziran ayında 1.56'ydım. Şu an 171 olmak üzereyim. Ama en az 180 olmam lazım. Basketbol oynuyorum ve benim mevkimdekilerin hepsi 180-190 oluyor.

Alıntıları Göster
    aynı durumdayım senle yaş 18 boy 1,72 ellerim ve ayaklarım büyük(1,92 boyundaki arkadaşım ile aynı),kollarım uzun.bence boyla bir alakası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: T.Kaya

17 yaşındayım ve boyum 170. Ama ayağım benim boyumdakilere göre daha büyük. 44-45 numara ayakkabı giyiyorum. Ayağın büyük, boyun da uzar diyorlar ama pek ciddiye almıyorum. Var mıdır böyle birşey?

Ben de 179 boyundayım, 46-47 numara giyiyorum. Paniğe gerek yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 10 Temmuz 2010; 21:23:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut228

quote:

17 yaşındayım ve boyum 170. Ama ayağım benim boyumdakilere göre daha büyük. 44-45 numara ayakkabı giyiyorum. Ayağın büyük, boyun da uzar diyorlar ama pek ciddiye almıyorum. Var mıdır böyle birşey?

35 numara giyen 2 metre bir insan düşünemiyorum.
    Vardır galiba alakası.
    Benim boy 1.85,45-46 giyiyorum.

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 13 Mart 2010; 21:07:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

179 boyundayım 45 numara giyiyorum ve ellerim çok büyük.

Çokda alakası yok gibi
  • quote:

quote:

Doğrudan olmasa da dolaylı yoldan alaksı olabilir ama boyu etkiler diye birşey yok.1.82'yim,boyu benden uzun birçok kişiden ellerim büyük ve kollarım uzun.Ayaklarım boyumla orantılı.Demem o ki direk etkilemez hiç umutlanma.UZarsan uzarsın uzamazsan uzamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Doğrudan olmasa da dolaylı yoldan alaksı olabilir ama boyu etkiler diye birşey yok.1.82'yim,boyu benden uzun birçok kişiden ellerim büyük ve kollarım uzun.Ayaklarım boyumla orantılı.Demem o ki direk etkilemez hiç umutlanma.UZarsan uzarsın uzamazsan uzamazsın.

Alıntıları Göster
    Ne koca ayaklarınız varmış
    170 boy - 39 numara
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumuklu sucurta

Ne koca ayaklarınız varmış
    170 boy - 39 numara

Alıntıları Göster
    boyum 2 metreye gelmiştir belki de geçiyordur neyse yorum yapmıycam o konuda yani var biraz zamanında elizabetin faydaları oluyor neyse efendime söyliyim ayakkabı numaram da 48.5 ellerim ise normal ince ve uzun değil ama büyük gibi bişey en azından birine tokat falan yapıştırdığım zaman hafifçene o kişi nedense kırılıyor biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Tembel Yazar

boyum 2 metreye gelmiştir belki de geçiyordur neyse yorum yapmıycam o konuda yani var biraz zamanında elizabetin faydaları oluyor neyse efendime söyliyim ayakkabı numaram da 48.5 ellerim ise normal ince ve uzun değil ama büyük gibi bişey en azından birine tokat falan yapıştırdığım zaman hafifçene o kişi nedense kırılıyor biraz

Alıntıları Göster
    neyse birşey diyecektim vazgeçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

Alıntıları Göster
    ? neymiş o
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ayakla boy orantısız olabilir.Kafana takma.

Üniversitede bizim Mustafa adlı bir çocuk 1.95 boy 49 numara ayak ile sınırları zorluyor.İnsan değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 14 Mart 2010; 3:35:27 >
  • quote:

ben anladım galba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3

Üniversitede bizim Mustafa adlı bir çocuk 1.95 boy 49 numara ayak ile sınırları zorluyor.İnsan değil.

çok ayıp biliyormusun bu dediklerin. bizim ne kadar zorluk çektiğimizi bilirmisin? Lisede sıraya sığmıyoz, değişik oturuş şekilleriyle rahatlıycakken hocalar mal gibi karşı koyuyor, belediye otobüslerinde her koltuğa oturamıyoz İzmir'dekiler bilir uzun körüklülerin en arka 4'lüleri bizim için ideal yerlerdir. herhangi alçak bir yerde kafamızı eğerek fıtık olmuş mazlum çocuklar gibi geziyoz. neden peki bu sizdeki ayrıcalık, üstüne çekemeyenlerde oluyor, yazık bu düşünceye ki ne yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tembel Yazar

quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3

çok ayıp biliyormusun bu dediklerin. bizim ne kadar zorluk çektiğimizi bilirmisin? Lisede sıraya sığmıyoz, değişik oturuş şekilleriyle rahatlıycakken hocalar mal gibi karşı koyuyor, belediye otobüslerinde her koltuğa oturamıyoz İzmir'dekiler bilir uzun körüklülerin en arka 4'lüleri bizim için ideal yerlerdir. herhangi alçak bir yerde kafamızı eğerek fıtık olmuş mazlum çocuklar gibi geziyoz. neden peki bu sizdeki ayrıcalık, üstüne çekemeyenlerde oluyor, yazık bu düşünceye ki ne yazık

Alıntıları Göster
    Tamam fake arkadaşım.Acıtasyonun bittiyse devam edebiliriz sanırım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Outlaw-E

Alıntıları Göster
    İzmir - Balçova Nevvar Salih İşgören Lisesi, gel gör + 1-2 eleman var beni burda tanıyan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Outlaw-E

Alıntıları Göster
    forum forum değil cern deneyi mağdurları 45 numara ayaklar 2 metre kollarrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

forum forum değil cern deneyi mağdurları 45 numara ayaklar 2 metre kollarrr

Alıntıları Göster
    48.5 ayakkabı numarası biraz fazla büyük mü ya gerçi her defasında agoraya veya barçına gittiğimde nike veya adidastaki kızlar şaşırıyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.