Şimdi Ara

kıllanma ile boy uzamasının gerçekten bir ilgisi var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
20.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimle aynı dönemler ergenliğe girenler şuan tam yolun sonuna ulaşmışlar hep ben birde genetik olarak kıllı olması gereken biriyim hala daha göğsümde yeni yeni kıllar çıkmaya başladı bu daha ergenliği bitirmediğim anlamına mı geliyor ? bi ara ergenliğe girdim sesim kalınlaştı falan ondan sonra durdu sanki beyler ne büyüyorum nede kıllanıyorum bende bir sıkıntı mı var ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kıllanma ve Boy Uzaması: Gerçek Bir İlişki Var mı?

Yaygın bir efsane, kıllanmanın boy uzamasını engellediğini öne sürmektedir. Ancak bilimsel kanıtlar, bu iddiayı desteklememektedir.

Kıllar Boy Uzamasını Engeller mi?

Hayır, kıllar boy uzamasını engellemez. Boy uzaması, büyüme hormonu tarafından düzenlenen ve genetik faktörler, beslenme ve uyku gibi çok yönlü faktörlerden etkilenen karmaşık bir süreçtir.

Kıllanma ve Boy Uzaması

Kıllanma, ergenlik dönemine girdiğinizde hormonal değişiklikler sonucu ortaya çıkar. Boy uzaması da ergenlik döneminde gerçekleşir. Ancak bu iki süreç birbirine bağlı değildir.

Kıl Kurdu Boy Uzamasını Engeller mi?

"Kıl kurdu" olarak bilinen bir parazitin boy uzamasını engellediğine dair bir inanış vardır. Bununla birlikte, bilimsel çalışmalar bu iddiayı desteklememektedir. Kıl kurdu enfeksiyonu, anemi ve besin emilimi sorunlarına neden olabilir, ancak boy uzaması üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.

Sonuç

Kıllanma ile boy uzaması arasında kesin bir ilişki yoktur. Boy uzaması, genetik ve çevresel faktörlerin karmaşık bir etkileşimi sonucu gerçekleşir. Kıllanma, ergenlik döneminin normal bir parçası olsa da, boy uzamasını etkilemez.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Killaninca artık sona geliniyo diye biliyorum.Sporda ki hocalarin hepsi bunu söylüyor.Yaş 16 1.72 boyum 1.85 e kadar cikabilicegimi söylüyorlar sakal felan yok çünkü.Basket oynama eğer boyla takıntın varsa ip atla ve streching yap.Basketbol boy uzatmaz uzun boylular basket oynar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rovasatacekenmanda R kullanıcısına yanıt
    sakal falan bendede yok bacaklar erken kıllandı vücudun üst kısmı ise hala daha normal genetik olarak kılsız biri olsam normal diyeceğim ama bana tarafıda dayılarda hep kıllı çıkacağı belli ama sanki çıkmıyor uzun zamandır böyle
  • Göğüste kıl çıkıyorsa uzama durmuştur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman6167

sakal falan bendede yok bacaklar erken kıllandı vücudun üst kısmı ise hala daha normal genetik olarak kılsız biri olsam normal diyeceğim ama bana tarafıda dayılarda hep kıllı çıkacağı belli ama sanki çıkmıyor uzun zamandır böyle
    basketbol zaten boy uzatmaz ha basketbolcular 20 den sonra falanda 4-5 cm uzarlar çünkü onlar büyüme hormonu kullanırlar bu pahalı birşeydir.
  • çok hafif çıkmaya başladı çok hafif ama uzaktan baksan belli bile olmaz
  • quote:

çok hafif çıkmaya başladı çok hafif ama uzaktan baksan belli bile olmaz
    beyler 50 görüntülenme var cevap yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef dogru. Kendimi köse sanardim, dayim köse.

Yas 18 boy 1.90 sakal sifir. Kollar da cok az tuy var. Maalesef doktorlar benim daha fazla uzayacagimi soyluyor. Cidden uzun olmak iyi birsey degil. Daha dogrusu cok uzun olmak iyi birsey degil. tamam 1.90im memnunum ama cidden 1.91 dahi olmak istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 14 yaşındayım sakallar bayağı çıktı göğüste de kıl var heralde daha uzamam gibi şuan boy 1.75 şöyle 5-6 cm daha uzasam 1.80 olsam yeter fazlasında gözüm yok.
    Not:sülalem hard kıllı

• hangi doktora gittin uzayacağını nasıl anladı
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    ben 1.71 im şöyle 1.73 olsam öpüp başıma koyacağım 1.75 çok çok iyi bir boy
  • Alakası kesinlikle var.Bende kardeşimde aşırı kıllı kişileriz benim özellikle bacaklarımda aşırı derecede kıl var 13 yaşından beri.Kısaca erken ergenim.13 yaşındayken boyum 173-4 falandı şuan yaşım 17 olacak 177 ya varım ya yokum.

• TechR T kullanıcısına yanıt
    benim bacaklarda kıl var ergenliğe ilk girdiğim 14 yaşlarında çıktı ama üst vücutta yok zatne hep ilk bacaklar kıllanıyo sonra sakallar göğüs falan derken kıllanma tamamlanıyor bende ne sakal var ne göğüs sadece bacak var ve bu uzun zamandır böyle. sanırım askerden sonra anca sakallı kıllı birisi olacağım. çünkü olmama gibi bir ihtimalim yok tüyler var çıkacağı belli ama çıkmıyor. benle aynı ergenliğe girenlerin yanında çok gibi duruyorum şuan aynı.
  • quote:

benim bacaklarda kıl var ergenliğe ilk girdiğim 14 yaşlarında çıktı ama üst vücutta yok zatne hep ilk bacaklar kıllanıyo sonra sakallar göğüs falan derken kıllanma tamamlanıyor bende ne sakal var ne göğüs sadece bacak var ve bu uzun zamandır böyle. sanırım askerden sonra anca sakallı kıllı birisi olacağım. çünkü olmama gibi bir ihtimalim yok tüyler var çıkacağı belli ama çıkmıyor. benle aynı ergenliğe girenlerin yanında çok gibi duruyorum şuan aynı.

Hocam kıl olması normaldir bende aşırı şekilde var çok çok aşırı şekilde hemde.Erken ergenlik başka kıllanma başka.Ben 13 yaşındayken falan benden uzunu yoktu dediğim gibi 13 yaşında 174 boy bazı hocalardan bile uzundum.Şuan lisedeyim abartmıyorum okulda 190-196 20 tane kişi vardır.185 falan kısa boy bizim okulda samimi söylüyorum.

• Arkadaşım 7.sınıftan beri traş oluyor yani uzamayla alakası yok genetik

• TechR T kullanıcısına yanıt
    ben ergenliğe erken girdiğimdende emin değilim ilk girdiğimde 7. sınıftaydım 13-14 yaşları arasında aslında geçte girmedim benimle aynı girenler hep gelişimini tamamladı yaşıtlarım bi ben böyle tüysüz kaldım. dışarda birsürü 1.90 adam var yeni nesil artık gerçekten aşırı uzun geliyor bir ben kaldım böyle o değil babası kısacık olanlarda at gibi uzun ben babamdan en fazla 2 cm uzunum şuan. ya bizmi birşeyi yanlış yaptık
  • quote:

ben ergenliğe erken girdiğimdende emin değilim ilk girdiğimde 7. sınıftaydım 13-14 yaşları arasında aslında geçte girmedim benimle aynı girenler hep gelişimini tamamladı yaşıtlarım bi ben böyle tüysüz kaldım. dışarda birsürü 1.90 adam var yeni nesil artık gerçekten aşırı uzun geliyor bir ben kaldım böyle o değil babası kısacık olanlarda at gibi uzun ben babamdan en fazla 2 cm uzunum şuan. ya bizmi birşeyi yanlış yaptık
    Erkeklerde ergenlik 24-25 yaşına kadar sürebiliyor gelişimin son aşaması göğüsün kıllanması diye biliyorum.
    Boy uzaması,sakalın çıkması vs genetikle alakalıdır 17-18 yaşındayken sakal çıksın diye yanıp tutuşuyordum 21 yaşına kadar tüy bile çıkmamıştı 21 den sonra önce tüy sonra sakal çıkmaya başladı aynı zamanda göğüs kılları çıkmaya başladı böyle şeyleri zamanında aşırı takmış biri olarak size tavsiyem zamana bırakın 25 yaşına basana kadar gelişme görebilirsiniz ama ana faktör genetiktir.

• ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    peki boyun 18-19 dan sonra uzadı mı ?
  • quote:

peki boyun 18-19 dan sonra uzadı mı ?

18 den sonra 4 cm daha uzadım ve 21 den sonra durdu.
  • quote:

hangi doktora gittin uzayacağını nasıl anladı

Hocam kolumdan rontgen cektiler bi sorundan oturu. Doktor eklemlerimde uzama izleri oldugunu soyledi daha uzayacakmisim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.