Şimdi Ara

Başlangıç İçin Analog Makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmakta olduğum dslr bir makinem var fakat slr bir makinenin çektiği fotoğraftaki hazzı hiç bir dslrde alamıyorum. Slr kullanıcıları beni anlayacaktır diye düşünüyorum :) Ben de artık analog fotoğraf makinesine bir yerden başlayayım diyorum. Hangi marka modelleri önerirsiniz? Fazla maliyetli olmamak kaydıyla öneride bulunursanız sevinirim.

Biraz araştırdım genelde Zenit 122 öneriliyor başlangıç için. Neler düşünüyorsunuz?
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: o.aksin

Merhaba arkadaşlar.

Kullanmakta olduğum dslr bir makinem var fakat slr bir makinenin çektiği fotoğraftaki hazzı hiç bir dslrde alamıyorum. Slr kullanıcıları beni anlayacaktır diye düşünüyorum :) Ben de artık analog fotoğraf makinesine bir yerden başlayayım diyorum. Hangi marka modelleri önerirsiniz? Fazla maliyetli olmamak kaydıyla öneride bulunursanız sevinirim.

Biraz araştırdım genelde Zenit 122 öneriliyor başlangıç için. Neler düşünüyorsunuz?
    Teşekkürler.

Merhaba,
    Fotoğrafı temelden öğrenmek istiyorsanız Zenith gibi bir yol arkadaşı size eşlik eder ve çekim hatalarını asla affetmediği için pozlamayı öğrenmek zorunda olursunuz. Bende yıllar önce bir Zenith ile başladım ve hata yapa yapa çekimin püf noktalarını öğrendim. Benim tavsiyem - şayet makinede bir pozometre varsa, bunu devre dışı bırakın ve enstantane/ diyafram kombinasyonlarını hava durumu ve ortama göre tahmin ederek çekmeye çalışın. Böyle çalışırken unutmayınki yanınızda bir not defteri olsun ve her çekimde çekim yaptığınız kombinasyonları not edin. Neticeleri banyodan sonra ancak göreceğiniz için not almadığınız taktirde değerleri unutmuş olursunuz. Bu şekilde belki 2-3 film de pozlama hatalarından kayıplarınız olacak ama diyafram ve enstantane değerlerine daha iyi hakim olacaksınız. Fotoğrafçılığı zor yoldan ama sağlam temelleri ile öğrenmenin yolu budur. Başta pahalı bşr makine alanların ne yazıkki çoğu otomatik değerler ile çektikleri için aslında fotoğrafın dinamiklerini anlamadan çekiyorlar. Sadece makinenin vizöründen bakıp çekeceğiniz kareyi kadraja almak henüz fotoğrafçılık değildir. Zenith ile çektiğiniz fotoğrafları eğer varsa tarayın ve galeri bölümüne yükleyin. Bu konuda fırsat buldukça yorum yaparak yardımcı olmaya çalışırım.
    Işığınız bol olsun

• Antik denebilecek makineler olduğu için çoğunun pozometresi bozuk oluyordu baktığım ilanlarda. Kötü bir şey olarak düşündüm bunu başlarda fakat sizin görüşünüzden sonra bunun gelişim açısından iyi bir şey olduğunu anlamış oldum.
    Yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ederim :)
  • zenith tavsiye etmiyorum.

daha yeni daha fazla özelliğe sahip slr alın.

zenith ağırdır perdesi bezdir pozometresi çalışsa bile doğru değeri vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

zenith tavsiye etmiyorum.

daha yeni daha fazla özelliğe sahip slr alın.

zenith ağırdır perdesi bezdir pozometresi çalışsa bile doğru değeri vermez.

zaten genelde hepsinin üretimi durmuş. hangi marka/model önerirsiniz?
  • Bence de Zenith falan değil de d-slr'ların çıktığı dönemin hemen öncesi döneme ait modellere bakın.
    Mesela,
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-filmli-makineler-canon-eos-300-146950633/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bence de Zenith falan değil de d-slr'ların çıktığı dönemin hemen öncesi döneme ait modellere bakın.
    Mesela,
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-filmli-makineler-canon-eos-300-146950633/detay

Açıkçası yeni bir şey almak istemiyorum. Tamamen manuel denilebilecek bir makine alarak bu işe en temelden sağlam bir şekilde başlayarak kendimi bu şekilde geliştirmek istiyorum. Bu bakımdan "Fujifilm Türkiye Mrk." ile aynı görüşleri paylaşıyoruz sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni olması onun manuel olmadığını veya sizi kısıtlayacağı anlamına gelmez.

analog alacaksınız diye kalitesiz eziyet makine almanıza gerek yok

bu arada bendeki praktıca super tl 1000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 13 Ocak 2014; 9:46:29 >
  • Pentax k1000. Bulabilirseniz tabi:)
    Yada canon ae1.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeba -- 13 Ocak 2014; 9:30:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pentax me super derim. 3 arkadaşıma aldırdım hepsi çok memnun.
  • Pentax, Praktica, Konica, Minolta bakabilirsin. Lensleri çok güzeldir ve fiyatları da uygundur. Param var dersen Canon A serisi ve Nikon F serisine bakmanı tavsiye ederim. Zenit'lere bulaşma, iyi bir makine denk getiremezsen seni analogdan soğutabilir. Ama sağlam bir Zenit denk getirirsen üstündeki Helios lens ile inanılmaz güzel renkler veren fotoğraflar çekebilirsin. Ya da ikinci bir makine olarak alabilirsin Zenit'i ileride, o zaman güzel olur bak. Sorun varsa dilediğin kadar yardımcı olurum bir analogcuya. Çünkü ben de analog çekiyorum ve birçok analog makinem var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.