Arkadaşlar, abiler, ablalar, kısaca müzik prodüktörlüğü ile ilgilenen herkes bu konuda ben ve benim gibi insanlara yardım ederseniz çok sevinirim. İki yıl önce müzik prodüktörlüğü işine girmek istedim, oldukça hevesliydim ancak bu YGS-LYS denen meret hedeflerime engel oldu, sınavlar yüzünden bu işi öğrenmeye tam başlamadan ara vermek zorunda kaldım. Şimdilerde ise hem üniversitede olmam hem de mali olarak güçlenmemle birlikte tekrardan bu işe gönül vermeye hazırım. Ancak gelin görün ki bir noktada takıldım, piyasada dolaşan onca DAW (digital audio workstation) arasından bu işe yeni başlayacak birisi için en uygunu hangisidir. Tabi ki işin içinden çıkamadım. Gerek midi sequencer olarak, gerekse plug-in'leri kullanımını öğretecek bir program aradım durdum ve karşıma birçok alternatf geldi: 1. FL Studio 2. Ableton Live 3. Reason 4. Cubase 5. Protools acaba hangisi ile işe başlasam doğru bir tercih olur ve baba diye nitelendireceğimiz programlara kolayca geçiş yapabilirim. Şimdiden teşekkürler.
yahu koca forumda bir tane mi bu işle ilgilenen adam yok.
Audio kayıt, edit yapacaksan protools.Daha çok midi yazacaksan hiçbiri.Logic pro tavsiye ederim.Tabi Mac kullanman gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: joker1994
Logic , Protools bunlar günümüz profesyonellerinin kullandığı programlar. Bunların crackleri yok sanırsam satın almak gerekiyor(emin olmamakla beraber söylüyorum). Ama söyleyeceğim şudur ki başlangıç olarak bunlarla başlaman yeni motor kullanan birisinin 1000cclik alete binmesi gibi. FL Studio ile başla ,arayüz olarak daha basit, otomasyon yapmak bu programda daha kolay fakat ses kalitesi diğerlerine nazaran daha başarısız. İşin mantığını çözüp, belirli bir tecrübe edininceye kadar FL Studio öneririm.
İkisinde cracke var.O kadar korkulcak bir şey yok.Protools kullanacağın en basit kayıt ve edit programı.
quote:
Orijinalden alıntı: murat b
İkisinde cracke var.O kadar korkulcak bir şey yok.Protools kullanacağın en basit kayıt ve edit programı.
Cooledit gibi bir şey mi yani , Cooledit daha mı zor
Ben Reaper'ı kullanıyorum, gayet basit ve yeterli bir program.