Şimdi Ara

Başlangıç İçin DSLR tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir hevesle bu cihazları araştırıyorum. forumdaki bir çok konuya göz attım ve başlangıç için 550d 18-55m uygun bir cihaz 2.el almayı düşünüyorum ama piyasa bana göre biraz pahalı kalıyor şuan. hani öncelikle kendimi denemek istiyorum bu işi ne kadar yapabilirim ne kadar hevesliyim görmem lazım tam anlamıyla amatörüm ve bir anda 1000tl verip kullanamayıp kenarıya atmaktansa 500 tl civarı bir cihaz alıp kendimi deneyip eğer gerçekten zevk alırsam daha üst makinelere geçme fikrim var.

bir kaç cihaz buldum ve yorumlarınızı istiyorum. 1000d - 1100d - 400d - 450d - d60 - d3100 hani bu cihazlar yanında 18-55m ile güzel başlangıç seti olur gibi bir fikir var aklımda siz bu konuda ne düşünüyorsunuz maksimum bütçem 600tl. bu cihazların farkları nelerdir? ne tür resimler çekeceğime gelirsek daha çok böyle tatlı anılar - doğa gibi genel bir amaca hitap eden tarzda istiyorum. Diğital fotoğraf makineleri öneren arkadaşlarımız olabilir fakat zamanında çok kullandım onlardan ve DSLR merakım var o sebeple diğital düşünmüyorum. Fikirleriniz nelerdir yardım ederseniz sevinirim.

• "bir anda 1000tl verip kullanamayıp kenarıya atmaktansa 500 tl civarı bir cihaz alıp kendimi deneyip eğer gerçekten zevk alırsam daha üst makinelere geçme fikrim var."

Akillica bir dusunce.

Bunlar arasindan onerim 450d olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

"bir anda 1000tl verip kullanamayıp kenarıya atmaktansa 500 tl civarı bir cihaz alıp kendimi deneyip eğer gerçekten zevk alırsam daha üst makinelere geçme fikrim var."

Akillica bir dusunce.

Teşekkür ederim cevabınız için 400d ile 450d arasında pek bi fark var mıdır acaba

• Yeni başladiysan kompakt makine terrcih etmelisin bence
    Samsung nx mini deneyebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemrems

Yeni başladiysan kompakt makine terrcih etmelisin bence
    Samsung nx mini deneyebilirsin

Kompakt düşünmüyorum hocam

• O halde 450d ile başlayabilirsin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemrems

O halde 450d ile başlayabilirsin hocam

Üstadım 400d nasıldır? 400tl ye 18-55 li buldum. Birde bu cihazlarda Shutter sayısı önemli sanıyorum bunu Nasıl kontrol edebilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bana kalirsa bi 1100d tavsiye ederim ama 400d almak yerine 1100 tercih edersen amatör olmanin yaninda güzel sonuçlar elde edersin

• O zaman 450 ile 1100 arasında bi seçim yapmak kalıyor. Ama sanıyorum 450d daha iyi değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: teornek

quote:

"bir anda 1000tl verip kullanamayıp kenarıya atmaktansa 500 tl civarı bir cihaz alıp kendimi deneyip eğer gerçekten zevk alırsam daha üst makinelere geçme fikrim var."

Akillica bir dusunce.

Teşekkür ederim cevabınız için 400d ile 450d arasında pek bi fark var mıdır acaba

450d'nin hem ekran,hem odaklama hızı hem sd kart kullanımı gibi benim gördüğüm artıları var. Kğıt üzerinde daha fazla artısı vardır.

Hepsi bu yana, bir süre kullandığım ve beğendiğim bir makineydi.

Sahibinden.com a bakıp 450d dışında bir kaç alternatif buldum. Eminim daha cazipleri de vardır.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d3100-ve-18-55-mm-af-s-vr-kit-lens-263686387/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d50-fotograf-makinesi-plus-lens-18x55-267154465/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sadece-4970-shutterda-pentax-k20d-18-55lens-239867888/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d40x-18-55-objektif-ile-267081923/detay

• 600 liraya d5000 alabilirsiniz. Canon tarafında 500d bulabilirseniz iyi ama bulamazsanız 1100d bakın.

Bu arada NX Mini kompakt değildir. Aynasız olarak geçer. 450d vs gibi makinelere göre daha kaliteli fotoğraflar verir ve özellik olarak son derece moderndir. 20mp çözünürlük, tamamen dönebilen dokunmatik ekran, wifi, nfc, video özelliği, usb üzerinden şarj gibi üstünlükleri var. Yanınıza taşınabilir şarj cihazı alarak makineyi şarj edebilirsiniz. 10000mah piller 50-60 liraya satılıyor. Makineyi neredeyse 4 kere şarj eder.

Nx Mini şarj olarak da aynasızlar içinde en iyisidir ve çoğu dslr modelinden üstündür. 2330mah pilli var. Pil değeri çoğu makinede 800-1000mah civarıdır. Tek şarjla 1000 civarı fotoğraf çekiliyor.

Ayrıca Nx Mini'de shutter ömrü diye bir olay yoktur. Shutter sayısına takılıp fotoğraf çekmekten korkacaksanız veya sonuçta 2. el alacağınız için 50 bin civarı makine alıp her an shutter iflası ihtimalini düşüneceğinize shutter konusunda sorun yaşatmayacak makine mantıklıdır bence. Dslr'larda shutter ömrü ortalama 100bin olur. Tabi bunu geçebilir veya daha öncesinde de bitebilir. Aslında buna takılmamak lazım çünkü zevk almanızı engelleyen bir durum fakat ne kadar da söylense iş kişide bitiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Ne nx mini ymiş arkadaş.

Bana 4 lastik lazım. Nx mini önerir misiniz?

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama dayanamayacağım.Bu mesajınızdan sonra sizi bloklamaya karar verdim. Çünkü artık mesajınızı hiç okumadan ne diyeceğinizi anlıyoruz.

Tamam güzel makine olabilir ama adam kompakt makine tavsiyesi istiyor nx mini yazıyorsunuz, dslr istiyor nx mini yazıyorsunuz.

Samsung firmasında çalıştığınızı da sanmıyorum. Fot. makineleri de telefonlları gibiyse yandık.

450D den daha kaliteli ise hepimiz dslr makineleri satıp nx mini alalım.
  • quote:

quote:

quote:

Akillica bir dusunce.

450d'nin hem ekran,hem odaklama hızı hem sd kart kullanımı gibi benim gördüğüm artıları var. Kğıt üzerinde daha fazla artısı vardır.

Hepsi bu yana, bir süre kullandığım ve beğendiğim bir makineydi.

Sahibinden.com a bakıp 450d dışında bir kaç alternatif buldum. Eminim daha cazipleri de vardır.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d3100-ve-18-55-mm-af-s-vr-kit-lens-263686387/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d50-fotograf-makinesi-plus-lens-18x55-267154465/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sadece-4970-shutterda-pentax-k20d-18-55lens-239867888/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d40x-18-55-objektif-ile-267081923/detay

D3100 e bende bakmıştım attığınız linkteki o yüzden yazarken onu da ekledim ama 450d dediğiniz için üstünde durmadım :-)

• quote:

D3100 e bende bakmıştım attığınız linkteki o yüzden yazarken onu da ekledim ama 450d dediğiniz için üstünde durmadım :-)

Ben mesajınızda 3100 farketmemişim,pardon.

450d den en büyükartısı vido özelliği. Bizzat alıp kullanmadım. Tekno marketlerdeki denemem sonucu yazıyorum: odaklaması da başarılı. D5100 ve 600d ile aralarında fark görmemiştim şahsen.
  • quote:

quote:

450d den en büyükartısı vido özelliği. Bizzat alıp kullanmadım. Tekno marketlerdeki denemem sonucu yazıyorum: odaklaması da başarılı. D5100 ve 600d ile aralarında fark görmemiştim şahsen.

Hocam bi sıralama yaparsak hani aşabiliyorsun önce şu sonra şu sonra şu şeklinde bi sıralayalım ben uygun fiyata temiz makine bulursam alayım. Örnek veriyorum
    1. Seçenek 450d
    2. Seçenek 1100d
    3. Seçenek d3100

Gibi ona göre de ben bi tercih de bulunayım

• quote:

quote:

quote:

Hocam bi sıralama yaparsak hani aşabiliyorsun önce şu sonra şu sonra şu şeklinde bi sıralayalım ben uygun fiyata temiz makine bulursam alayım. Örnek veriyorum
    1. Seçenek 450d
    2. Seçenek 1100d
    3. Seçenek d3100

Gibi ona göre de ben bi tercih de bulunayım

1-3100
    2-450d
    3-1100d

Video da çekerim derseniz 1100d yi 2. sıraya koyarsınız, 450d son seçenek olur.

• forumu kullanıcısına yanıt
    İstediğini yaz, niye kendini tutuyorsun ki?

Ben bir şey yazıyorsam gerekçelerle yazarım.

"Dslr istiyorum, profesyonel makine istiyorum" yazan insanların çoğu aslında "kaliteli fotoğraf istiyorum" anlamında yazıyor. "Kompakt istemiyorum" diyenler kompakt görünümlü makinelerin hepsini 150-200 liralık ürünlerle aynı sandıkları için öyle yazıyorlar. Bilmeyen biri bir teknomarkete gitse ve sx510 ile Nx Mini'yi yan yana görse Sx510 daha etkileyici, daha iyi fotoğraf verir sanacak. Fiyatları da aynı çünkü :)

İşte insanların %99'unun kompakt istememesinin sebebi makinelerin içini bilmeden karar verip de mercimek tanesi kadar sensörlü cihazlar alıp memnun kalmamalarından
    kaynaklı. Konuyu açan arkadaş bilinçli şekilde "dslr istiyorum" dediyse ona göre önerimi ilk mesajımda yaptım zaten. Fakat dslr istiyorum derken "tipi önemi değil yeter ki kaliteli fotoğraf versin" anlamında söylediyse Nx Mini tavsiyemin arkasındayım.

Ayrıca burada konu açanlara 300-400 liralık dandik kompakt makine tavsiyeleri yapıyorsunuz. Ben de gelip o paraya kat kat iyi makine var deyince mi sorun oluyor? Tavsiyemle Nx Mini alan herkes memnun. Siz kimsiniz ki araya giriyorsunuz? Konu sahibi arkadaş kendi isteğine göre karar verir.

Not: Bu mesajınla ozbey08'den artını da aldın bu arada. Kutlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Ocak 2016; 15:28:36 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi arkadaşın kararı tabi.

Sen bu konuda kimsen, ben de o yum. Üstelik "insanlar böyle yazıyor ama aslında şunu demek istiyor diye" niyet de okumuyorum.

Bir zamanlar makine almak isteyen herkese dslr aldırıp, dolaplara kaldırtanları da eleştirirdim. Ademin havvadan başkasını görmemesi gibi hep kullanılan markayı önermek, "dslr den de kaliteli" demek mantıklı mı?

Ben pentax kullanıyorum.Pentaxtan bahsetmeyen adama özellikle pentax önermiyorum.

Adam 400 liraya kadar kompakt diyor nx mini öneriyorsun, 600 liraya kadar dslr önerisi istiyor nx mini öneriyorsun. Ben onu eleştiriyorum. Her mesajın nx mini reklamıyla geçiyor. nx mini kompakt ta değil dslr de. İşlenmemiş sample fotoğraflarına bakınca almaktan vazgeçtiğim bir mode. Tipik süslenip ne zaman ne yapacağı belli olmayan samsung oyuncağı.

özbey08 i de tanımam seni de. 2006 dan beri de foruma üyeyim.

Cevap hakkını da kullandığına göre artık bloklayayım.

• Abilerim tartışmaya gerek yok hocam nx mini yi sevmiş ve önermek istiyor herkese hani cevaba değer biri olarak görmüş beni yazmış ama ben dslr istiyorum çünkü eğer hoşuma giderse kendimi geliştirmek istiyorum. O yüzden kompakt tercihim değil. 2 değerli hocam arasındaki geçen muhabbeti bilemem ama değer verip yorum yazdığınız için teşekkür ederim hepinize. Aklımda şuan oluşan şekil 3100 - 1100 - 450 şeklinde olacak eğer başka öneri makine olursa onuda burada konuşuruz değerlendiririz. Tekrardan herkese teşekkürler. Sıralama Hakkı'nda başka bilgi vermek isteyen olursa dinlerim

• forumu kullanıcısına yanıt
    Hiç kullanmadıkları markalara karşı önyargılı olan sizin gibi fanboylara karşı yazacağım tabii ki. 500d ve üstü veya d3100 ve üstü makinelere karşı Nx Mini önermişliğim yoktur hiç. Forumda konu açanlaryn yüzde 99'u bütçe odaklı düşünüyor ve ben de buna göre f/p olarak başarılı ürünleri öneriyorum. Sizin yaptığınız gibi 10 senelik makineleri önermeyi de hiç düşünmüyorum. Nx Mini ne dslr ne de kompakt demişsiniz. Biz onlara aynasız diyoruz

Pentax'tan bahsetmeyen adama Pentax önermiyormuşsunuz. Aman ne de düşünceli bir davranış. Adam zaten bir şey bilmediği için konu açıyor. Pentax daha mantıklıysa önersene. Buradaki kişilerin yorumuna güvenerek konu açıyor ve sadece onun aklındakileri mi önereceğiz? Mantığa gel. Neyse ben sizi bloklamıyorum. Siz de benim mesajlarımın hepsini okuyacaksınız zaten.

Ne demişler; havlayan köpek ısırmaz. Forumda da bloklayacağım diyenler bloklamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Ocak 2016; 16:05:54 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.