Şimdi Ara

Başlangıç Kamera Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben ilk kameram olduğu için DSLR bir kamera alıcam ama kararsızım. Nikon D5500 almayı düşünüyorum ama auto focus özelliği benim için çok önemli ve d5500'de yok. Auto focus motorlu lensle beraber de alabilirim ama lensler hakkında bir bilgim yok. Bana kamera olarak tavsiye verir veya tam bir tavsiye için hangi tip özellikleri yazmam gerektiğini söylerseniz çok mutlu olurum.

• 50mm 1.8 lens harici alacağınız çoğu lenste motor var zaten . 50mm'yi de motorlu alırısnız +250 lira masrafı olur size . Motorlu gövde almaktan daha ucuza mal edersiniz . D5500 güzel makine başlangıç için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Space Dancer

Merhaba,
    Ben ilk kameram olduğu için DSLR bir kamera alıcam ama kararsızım. Nikon D5500 almayı düşünüyorum ama auto focus özelliği benim için çok önemli ve d5500'de yok. Auto focus motorlu lensle beraber de alabilirim ama lensler hakkında bir bilgim yok. Bana kamera olarak tavsiye verir veya tam bir tavsiye için hangi tip özellikleri yazmam gerektiğini söylerseniz çok mutlu olurum.

Makine üzerinde autofocus motoru olup olmamasına fazla takılmayın. Ayrıca üzerinde autofocus motoru bulunan lens ile autofocus motoru bulunmayanlar birebir aynı kalitede(optik) değil. Bunuda dikkate alın.

Saygılar....
  • O zaman D5500 ile Nikon Nikkor AF-S 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR lensi nasıl gider?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

O zaman D5500 ile Nikon Nikkor AF-S 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR lensi nasıl gider?

Kullanmadığım bir lens o yüzden yorum yapmam uygun olmaz. Önce makineyi ve kit lensi alın. Sonra ihtiyacınıza göre lens alırsınız. Başta gereksiz yere lens alırsanız ilerde pişman olabilirsiniz.

Saygılar....
  • quote:

O zaman D5500 ile Nikon Nikkor AF-S 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR lensi nasıl gider?

Lensi sıfır düşünüyorsanız onun yerine 2. el Tamron 70-300 vc veya nikon 70-300 VR daha iyi seçim olabilir . Ama 2. el alacaksanız f/p açısından iyi bir lens 55-300 VR . Zaten o aralıkta o fiyatlara pek tele lens seçeneği yok titreşim önleme olsun derseniz . Farklı bir seçenek olarak da 2. el temiz tamron 18-270 vc pzd düşünebilirsiniz . 55-300 VR almanıza gerek kalmaz . alpernbugra'nın dediği gibi motor olayına takılmayın . Motorlu lensler optik olarak da daha iyi focus kabiliyetleri de daha iyi ve hızlı .
  • Oto fokus sizin için çok önemli ise az evvel de bir konuya yazdım bütçeniz varsa A6300 (Dünyanın en hızlı otofokus yapan makinası) o kadarlık bir ürün düşünmüyorsanız A6000 almanızı şiddetle öneririm.

• Bira baktım ve D5500 biraz daha pahalı olduğu için D5300 aşmayı düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz. (Auto focus önemli değil artık) (Lens almam gerekir mi D5300'e, gerekiyorsa hangisini önerirsiniz veya düşünürsünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bira baktım ve D5500 biraz daha pahalı olduğu için D5300 aşmayı düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz. (Auto focus önemli değil artık) (Lens almam gerekir mi D5300'e, gerekiyorsa hangisini önerirsiniz veya düşünürsünüz.

Kit lens olarak 18-55 VR ile gelir muhtemelen . Manzara vb. günlük çekimlerde işinizi görür . İhtiyacınız ne yönde ise sonraki lensleri de ona göre alırsınız .
  • Merhaba, aynasız makinaya geçiş yaptığım için Nikon AF-S 35 mm F1,8 G lensimi ve Nikon AF-S 55-300 mm F4,5-5,6 ED VR lensimi satıyorum. Her ikisi de az kullanılmış ve çok temiz lenslerdir. Hiçbir arızası problemi sıkıntısı yoktur. İlgilenenler mesaj atabilirler. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdu

Oto fokus sizin için çok önemli ise az evvel de bir konuya yazdım bütçeniz varsa A6300 (Dünyanın en hızlı otofokus yapan makinası) o kadarlık bir ürün düşünmüyorsanız A6000 almanızı şiddetle öneririm.

Merhaba Hocam,
    Sony A6000 veya A6300 almayı düşünüyorum. Sizce 2 katı fiyat vermeye değer mi A6300 için? Görüntü kalitesi ciddi derecede fark ediyor mu?

• A6500 alacaksanız değer ama A6300 almanızı artık önermem. Ama Fotoğrafı oluşturan iey fotoğrafçının ta kendisidir. İyi kamera aldınız diye mucizeler beklemeyin. :)
  • quote:

A6500 alacaksanız değer ama A6300 almanızı artık önermem. Ama Fotoğrafı oluşturan iey fotoğrafçının ta kendisidir. İyi kamera aldınız diye mucizeler beklemeyin. :)

Hocam A6300, 425 AF noktası ve netleme hızı olarak A6000'den daha başarılı bir cihaz olduğu için çıtayı biraz yükseltebilirim diye düşünmüştüm. Fakat A6500 ciddi derecede pahalı. Kit olarak aldığımda 6000 TL'ye tekabül ediyor.
  • Tabi ki ikisi arasında ciddi geliştirme farkları var. Ben F/P olarak değerlendirdim. AF noktası video kayıt vb. daha gelişmiş sensör ben de bakınca 6500 neredeyse Full Frame parasına çıkmış çok mantıklı gelmedi açıkçası. O nedenle A6300 daha mantıklı.
  • Günümüzde a6000 vs işte ne bileyim o fiyat aralığında dengi her markanın her modeline bakalım. Birisinin foto kalitesi diğerinin 2 katı falan edemez. %10 ancak foto kalitesinde fark edebilir. O da bunun için eder demiyorum. Mesela Canon 750D'nin karşısına Sony a6300'ü koyar isek %10 foto kalitesi bariz öne çıkar gibi. Sony a6000 ile a6300 arasındaki foto imaj kalitesi %10 bile yoktur belki yani. Tabi ne var ? Gidersin belki işte iso 12.800'de test fotosuna bakarsın bariz %20 fark var diyebilirsin. Fakat değil a6500 a7 RII tam kare sensörlüyle de iso 12.800 ile foto çeksen o foto güzel-temiz bir performans fotosu olmaz, işte "şartlar buna el verdi de ancak bu kadar çekebildik" gibisinden ortada çamur gibi bir foto elde edersiniz. O nedenlede teee gidip de ISO 12.800 de falan daha iyi diye bakmak saçmalıktır bence. Zaten üreticiler de sanırım bunun böyle gitmeyeceğini anladıkları için IS - titreşim önleme sistemlerini iyileştirmeye yöneldiler en nihayetinde. O niye ? IS sistemin elde titremeyi ne kadar iyi absorbe eder ise foto çeken de ISO'yu o derece düşük tutabilecektir ! NOT : Tabi hareketli obje içeren konularda bu durum geçersizdir, orada mecbur ISO yüksletilir.

Mesela Sony a6300'den çok kısa bir süre sonra hemen a6500'ü çıkarttı ve a6500'de gövdede 5 eksenli IS var.
    Olympus 2015'ten beri OM-D serisinin tümünde 5 eksenli IS özelliğini kullanıyor.2013'ten ber 5 eksenli IS'i olan modeli vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razer

quote:

A6500 alacaksanız değer ama A6300 almanızı artık önermem. Ama Fotoğrafı oluşturan iey fotoğrafçının ta kendisidir. İyi kamera aldınız diye mucizeler beklemeyin. :)

Hocam A6300, 425 AF noktası ve netleme hızı olarak A6000'den daha başarılı bir cihaz olduğu için çıtayı biraz yükseltebilirim diye düşünmüştüm. Fakat A6500 ciddi derecede pahalı. Kit olarak aldığımda 6000 TL'ye tekabül ediyor.

Mesela
    https://digital-photography-school.com/amazing-snowflake-images-shot-diy-camera-set/
    Adam bunu 10 senelik kompakt-mercimek sensörlü ile çeker... Biz alırız 3-5.000 liralık gövde, ona 1.500-2.000 liralık makro lens takarız bir de şunlardan 1 tanesi gibi fotoğraf çekemeyiz. Tabi bunu kendimize de dert etmeyiz. Naparız ? Görmezden geliriz, adam yapıyor helal olsun deriz.

Fakat öyle kendine yavşaktır ki bu hobistler :) kendim için diyorum... :) Bu ekipmanı alırsın 6-7 bin TL. verip gidip işte bilmem kimin çektiği gibi kelebek çekersin yada işte ona çırpınırsın azıyla çoğu ile iyisini yada kötüsünü çekersin. Ne bileyim çiçekler, örümcekler falan çekersin. Böyle hani parasını ödediğin ekipmanın vasat bir kullanıcının elinde ortalama ne işler çıkarabilir ise biraz vakit ayırırsan onlara ulaşırsın. Özel, farklı, eşsiz bir iş ortaya çıkartmaya geldimiydi "onu yapabilen yapıyor işte arkadaş" der kıvırırsın ama makinayı alırken "En iyisi olsun, daha iyisi olsun, mercimek sensör olmasın, kompakt mı" diyorduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

Mesela
    https://digital-photography-school.com/amazing-snowflake-images-shot-diy-camera-set/
    Adam bunu 10 senelik kompakt-mercimek sensörlü ile çeker... Biz alırız 3-5.000 liralık gövde, ona 1.500-2.000 liralık makro lens takarız bir de şunlardan 1 tanesi gibi fotoğraf çekemeyiz. Tabi bunu kendimize de dert etmeyiz. Naparız ? Görmezden geliriz, adam yapıyor helal olsun deriz.

Fakat öyle kendine yavşaktır ki bu hobistler :) kendim için diyorum... :) Bu ekipmanı alırsın 6-7 bin TL. verip gidip işte bilmem kimin çektiği gibi kelebek çekersin yada işte ona çırpınırsın azıyla çoğu ile iyisini yada kötüsünü çekersin. Ne bileyim çiçekler, örümcekler falan çekersin. Böyle hani parasını ödediğin ekipmanın vasat bir kullanıcının elinde ortalama ne işler çıkarabilir ise biraz vakit ayırırsan onlara ulaşırsın. Özel, farklı, eşsiz bir iş ortaya çıkartmaya geldimiydi "onu yapabilen yapıyor işte arkadaş" der kıvırırsın ama makinayı alırken "En iyisi olsun, daha iyisi olsun, mercimek sensör olmasın, kompakt mı" diyorduk.

Dostum sen direkt olayı bitirdin şimdi. Sen söyle ne alayım?

Benim olay; optik zoom yaptığımda hareketli nesneleri (insanlar, taşıtlar, hayvanlar) net çekmek. Seyahat ettiğim zaman gittiğim yerlerdeki insanları, trafiği, koşan sokak hayvanlarını fotoğraflamak hobim. Tabi insanlara çok yaklaşarak çekemezsin küfür eder gibi kamerayı suratlarına tutup. Bu sebeple kendini belli etmeden biraz optik zoom yapmak gerekiyor. İşte benim olay burada başlıyor.
    Bana bu konuda cihaz ve kit lens önerirsen onu inceleyeyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

Mesela

Dostum sen direkt olayı bitirdin şimdi. Sen söyle ne alayım?

Benim olay; optik zoom yaptığımda hareketli nesneleri (insanlar, taşıtlar, hayvanlar) net çekmek. Seyahat ettiğim zaman gittiğim yerlerdeki insanları, trafiği, koşan sokak hayvanlarını fotoğraflamak hobim. Tabi insanlara çok yaklaşarak çekemezsin küfür eder gibi kamerayı suratlarına tutup. Bu sebeple kendini belli etmeden biraz optik zoom yapmak gerekiyor. İşte benim olay burada başlıyor.
    Bana bu konuda cihaz ve kit lens önerirsen onu inceleyeyim.

Sizin işiniz zor. Öyle aksiyon fotolarını net çeken , zumu da olan bir makina kazık fiyattır yada kompakt modellere bakacaksınız !.. Gerçi her yerde koşan-zıplayan insanı falan nerede bulabileceksiniz o da ilginç ya :) Bunca senedir çekerim... Yani fotoğraf Öyle aksiyona rastlamam pek nadirdir. Ha uyuşuk uyuşuk dolanan-uyuyan vs. hayvan fotosu çekiyoruz da, ne bileyim işte fareyi yakalamaya çalışan peşinden koşan kediye hiç rastlamadım mesela. Ne bileyim sahibi ile şöyle kumsalda frizbi oynayan zıplayıp havada yakalayan köpeğe de denk gelmedim. En sık gördüğüm boğazda martı, mayışmış kedi/köpek. İşte bir de yolda yürüyen vatandaş, vınn diye geçen araba, belki bisikletli vatandaş.

Benim yaşadığım sorun kullandığım makina ile Olympus OM-D E-M10 (mark 2 veya 3 değil en ilk çıkanı) ve bununla uçan kuşu fotolamak çok zor ! Bak, abartmadan tam tanımı ne ise öyle "çok zor" diyorum. Fakat, işte kediydi-köpekti vs. fotoladım. E hiç mi martı vs. fotolayamadım ? E onu da fotoladım da işte bir d-slr gibi kolay olmadığından belki o kadar çok değil.

Siz şimdi dediğiniz gibi ise bu hobiden aldığınız keyif benim bildiğim Sony a6000'de öyle çok süper değildi doğru hederfi tutturma konusunda hareket halindeki objeleri otomatik netleme konusunda. Size şey uygun gelebilir, sensörü bunlardan geride de olsa gündüz fotolarında çok fark etmez Canon 100D + 18-135 lens

https://www.fotopazar.com/canon-100d-body-fotograf-makinesi

Sıfır bunu alıp 650-800 TL arası 2.el 18-135 lens alınabilir. Her ikisi 2.el alınabilir.
    Nikon D3300 + 18-105'de bakılabilir.

Böyle zum yapacam falan diyorsunuz ya. Sony'de 18-105 lens (zumu kit lensten biraz daha çok olan işte) sıfırı 1.800 TL. - 2. elde 1 tane gördüm 1.400 TL !..

• Yok hocam, oyle delidana gibi kosanlari cekmeyecegim.

Normal yuruyenleri falan. Kendi halinde olan hareketli nesneler kisaca. Ama zoom yapinca bile goruntu bulaniklasabiliyor. Aynasiz ile istedigimi elde edebilir miyim acaba?

• Sony a6300'u dusunmemin sebebi; af noktasinin 425 olmasi ve netlemenin hizi. Yanlis mi dusunuyorum acaba? Beni yonlendirebilirseniz ona gore tekrardan degerlendireyim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.