Merhaba, Okuyup izlediklerime göre kurgu işi için işlemci çok önemli. Bunun için intel i5 14600k seçtim. Bütçem düşük olduğu için ekran kartını düşük tutmak istedim ama doğru bir sistem yapamadım. Asus Rtx 2060 gibi bir şey uyumlu olur mu? Daha en başındayım ve kafam karmakarışık. Bilgisayar sıfırdan olunca monitör, klavye falan her şey sıfırdan olacak o yüzden kasa bütçem çok düşük: 20-22bin tl. İleride yükseltme yapabileceğim bir anakart ile birlikte baştan sona bir youtube'a giriş sistem tavsiyesi yapar mısınız? Çok dua ederim, şimdiden teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Başlangıç seviyesi kurgu için sistem önerisi
-
-
i5 14600k lı sistemi 20-22bin tl ye toplayamazsın
İşlemci Intel ; Core İ5-14600KF (6+8/20) . . . En Ucuzu Akakçe
Anakart Intel ; Z790 yongalı . . . En Ucuzu Akakçe
Bellek ; XMP, 32GB (2x16GB) 5600/6000Mhz . . . En Ucuzu Akakçe
İşlemci Soğutucu ; sıvı, 280 mm . . . En Ucuzu Akakçe
SSD Sabitdisk ; PCI-e 4.0, 2TB . . . En Ucuzu Akakçe
Kasa ; ATX, (PSU yok) . . . En Ucuzu Akakçe
PSU ; PCIe 5.0 (ATX 3.0) uyumlu, 600-800W 80plus, gold, tam modüler . . . En Ucuzu Akakçe
Ekran Kartı
-
Anladım hocam çok sağolun. Bu iş bu yüzden zor, bir şey seçiyorsun ona uygun anakart ona uygun Ram olacak, yok darboğaz olmayacak yok kasanın içine sığacak 😄
Yani şimdi ekran kartı olmadan bile 28binlik olmuşuz. Ekran kartsız başlanıyor mu bu işe. Dahili ekran kartı ile mi yapacağız?
Yoksa işlemciyi 12400e düşürsem bütçeyi 26 yapsam daha mı iyi olur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dahili ekran kartlı F olmayan işlemci alırsan
hariçi ekran kartı almadan kullanırsın etran kartını bonra alırsın
12400 13400 1440 ryzen 7600 gibi
* 1080p oyun için en iyi PC oyun sistemleri (2) ~ 750-1.000 $
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 15 Ocak 2025; 18:34:34 > -
Tamamdır yani yukarıda sizin ilk söylediğiniz sistemdeki işlemciyi intel i5 12400e çevirsem. 24000bin yeterli oluyor. Sistemin diğer parçaları ve i5 12400 uyumlu mu? Ekran kartını da 5 6 ay sonra eklerim. Render için fazla beklemek sorun değil şimdilik.
Peki yeni bir soru daha. 12400f alıp kötü bir ekran kartı alıp sonra onu yükseltmek mi mantıklı yoksa 12400 alıp ekran kartsız devam edip daha sonra üzerine ekran kartı eklemek mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X