Bütçe: 600-1000 Ülke: Almanya Durum: yeni Kamera Türü: Aynasız veya DSLR (Söyleyemiyorum. Bununla ilgili yazılar okudum ve her iki site de temsil edilmişti, kafam karıştı. Araştırmama devam edeceğim.) Kullanım amacı: Fotoğrafçılık Fotoğrafçılık ise; hangi stil: manzara, sokak Video ise hangi stilde: - Kesinlikle hangi özelliklere ihtiyacınız var: - Hangi özelliklere sahip olmak güzel olurdu: hava koşullarına dayanıklılık Taşınabilirlik: omuz askısı, küçük çanta Düşündüğünüz kameralar: CANON EOS R10 Zaten sahip olduğunuz kameralar: - Notlar: Bütçe söz konusu olduğunda, belirtilen tutarı yalnızca sağlam bir temele, yani lenssiz yatırıma mı yatırmam gerektiğinden emin değilim. Doğa/sokak fotoğrafçılığında lens olmadan deneyim kazanıp sonradan lens almanın ne kadar mantıklı olduğunu bilmiyorum. Yeni başlayan biri olarak araştırmamı üstlenmenizi beklemiyorum, ancak yanıtları bulmak için okuma önerileri almaktan mutluyum :) Her türlü yardım ve tavsiye için teşekkür ederiz.https://19216811.cam/ https://1921681001.id/ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m1israa -- 30 Kasım 2024; 14:42:52 > |
Başlangıç seviyesinde kamera arıyorum - Doğa, Sokak
-
-
Selamlar dostum. Ben aktif olarak fotoğrafçıyım, sana yardımcı olmak isterim fakat fiyat bandını baz alamıyorum Türkiye'de olduğum için :D
30.000 Bin lira desek ona göre şöyle bir toplama yapabilirsin.
Sıfır almanı önermem. İkinci el fiyatlarına bakabilirsin çünkü zaten amatör takılacağını söylüyorsun.
İkinci el alacaksan şunlara dikkat et;
-Fotoğraf makinesi sensörü düzgün çalışıyor mu? (Karanlık bir fotoğraf aldığında kırmızı, yeşil noktalar görmüyorsan sorun yok demektir.)
-Shutter sayısı kaç? 100.000 değerine yakınsa düğün fotoğrafçılığında falan kullanılmıştır, uzak durabilirsin. (Kameranın çektiği bir fotoğraf dosyasını internette Shutter Counter diye aratarak bir sayfaya yükleyip bulabilirsin.)
- Lensler de çizik var mı? Lenslerin fokus motorları düzgün çalışıyor mu?
Sıfır alacaksan ise bunları dert etmene gerek yok zaten. Fakat aynasız alırsan daha hızlı öğrenirsin ve taşıması daha kolay olur. Canon R serisi hakkında pek bir fikrim yok fakat lensleri diğerlerine nazaran daha ucuz olduğu için tercih edebilirsin. Fakat aynasız ile aynalı lens soketlerine tekrar bir göz at.
Sıfır alacaksan bir diğer önemli olan (hatta en önemlisi) lens fiyatları. Sony lensleri çok pahalı. Fuji ve canon arasında gidebilirsin. İki tane lens almanı öneririm. Biri daha geniş açı için (18-55 gibi) bir diğeri ise telefoto olabilir (55 veya 80 üstü); Canon EF75-300MM F4-5.6 III Objektif - gibi..
Lens alırken gece çekim yapacaksan max F stopu 2.8 üstünde alırsan gece çekimleri veya karanlık çekimlerde sorun yaşarsın. Fakat 2.8 altı biraz cep yakıyor :)
Aktif olarak Fujifilm X-T5 kullanıyorum. İkinci el X-T4 bulursan alabilirsin. Gayet hafif oluyor ve sokakta taşıması zahmetsiz. Ayrıca lensleri ucuz oluyor.
Eğer buraya ikisi arasında kaldığın bir seçenek sunarsan daha ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım.
-
Almanya'ya Türkiye'den bir fiyat vermek mümkün değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X