Şimdi Ara

Baslar niye uğulduyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim edison marka 4 kanal 800watt amfiye bağlı 2 pioner A6910 haporlor ve 1 tane de 1000w jbl kutulu sub woofer var
    Ses normal ve biraz yüksek seviyedeyken gayet kaliteli ama sesi çok açınca sub woofer bazı baslar da uğulduyo rahatsız edici bi hal alıyor ,bu acaba sub wooferin gücünün çok fazla açılan ses seviyesine yetmediğindenmi yada amfinin kalitesizliğindenmi?(sub woofer bagajda ama bagajın hissedilir bir yalıtım yaptığını sanamam)
    Rockford Fosgate T112D2 30 cm 1200w(600wrms) subwofer ve kaliteli bir 2 kanal amfi(alpine pioner veya param yeterse rockford) almayı düşünüyorum. Bu woofer yüksek sestede kalteli ve uğuldamadan bas verir diye umuyorum
    Yeni alınan kaliteli amfiye 2 sub wooferimi bağlamayı ,eski amfiyede 2 ön ve arkadaki pionerleri bağlamayı düşünüyorum.
    Acaba 2. sub woofer olarak jbl i bağlamanın hissedilir bir getirisi olurmu yada yeni alacağım subwoferi taktıktan sonra jbl wooferin çok bi artısı kalmazmı ?
    Almayı düşündüğüm yeni markalı amfi eski amfiye göre aşırı bir ses kalitesinde artış yaratırmı acaba?
    iyi amfiye hoparlorleri ,eski amfiye subwoferi bağlasam da bas lar da kalite düşer , hoparlor de ses kalitesi çok artarmı? (Teybim pioner deh p7600mp)
    Bu konularda bir fikri olupta yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür.

• ya sesi yaymasi kalitesini gosterir benim bildigim.JBL Cok guclu woofer.Uguldamasida ufacik basi bile cok yuklenerek caliyo.Ben rock muzik dinleyemiyorum jbl woofer imla..Woofer dedigin uguldar
  • bir de araban hatchback ise uguldama cok olur...
  • diyosunki sert müzik dinliince subwofer zaten gereinden fazla bas çıkardığı için alışılmadık bir bas fazlalığı oluyor ,işte oda bazen müzikten çok bası( uğuldayan bas gitar heralde ) dinlememize sebep oluyor bu normal oluyor şu durumda öylemi
    daha kaliteli ve güçlü bi subwofer olsa yine böyle olacakmı yada burda subwofere göre hoparlörün güçsüz kalmasından kaynaklanıyor olabilirmiki , belki iyi subwoferler belli basları daha çok çıkarıyor devamlı çıkan uğuldamaya sebep olan basları daha az çıkarıyor olabilirmi
  • Araba zaten küçücük yer.Çok fazla para harcamaya gerek yok ses sistemine.Tabi zevk meselesi.Benim 110'da önde 2x130 luk turuncu göbekli Pioneer arkada 2x330w oval var.Yetiyor.Zaten küçücük yer.Tercih sizin yine de anfin yetersiz olabilir düye düşünüyorum.
  • lordum nikin güzelmiş ama müzik zevki pek yok sende anlaşılan :) araba küçük yer olabilir ama ses çok önemli...

ogogo, sana gelince arabayı değiştir derim

2.woofer'i aldığın zaman rahatlarsın
  • goxhell ayıp ettin arabada müzik çok önemli ama birçok kişi arabadaki müzik zevkini artıracam diye arabanın orjinalliğini bozup sağını solunu deldiriyor.Bunlarada dikkat.Senin eğer pick-up ya da Transporter tarzı araban var ise arkalara zincir ile bağlayacağın tarzda hoparlör alsan bişey olmaz.Ama arabayada yazık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    buzdolabından biip sesi geliyor
    13 yıl önce açıldı
    Kulaklarım fazla iyi duyuyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ogogo

diyosunki sert müzik dinliince subwofer zaten gereinden fazla bas çıkardığı için alışılmadık bir bas fazlalığı oluyor ,işte oda bazen müzikten çok bası( uğuldayan bas gitar heralde ) dinlememize sebep oluyor bu normal oluyor şu durumda öylemi
    daha kaliteli ve güçlü bi subwofer olsa yine böyle olacakmı yada burda subwofere göre hoparlörün güçsüz kalmasından kaynaklanıyor olabilirmiki , belki iyi subwoferler belli basları daha çok çıkarıyor devamlı çıkan uğuldamaya sebep olan basları daha az çıkarıyor olabilirmi

daha guclu subwoofer alirsan daha cok uguldar..Hoparlorleri degistir.Benim sana onerecegim kenwood un hq serisi..Cok guzel hoparlor ve piyasada babalardan..200 W ligi pioneer in 350 liginden fazla ses veriyo.Sen kenwood un 300 lugunu takarsan daha az seste hoparlor fazla ses vereceginden woofer ini bastirabilir..

• woofer In şiddetini anfi üzerinden veya teyp üzerinden azaltabilirsin.
    ayrıca uğuldama wooferın yırtılmasındanda kaynaklanabilir ilk aldığında yoksa sonradan çıkan bir durumsa kesinlikle öyledir.

ayrıca yeni alacağın bass'lara şöyle sağlam bi mdf lazım yoksa arabanın orasından burasından ses gelir.

Hoparlörde(component) marka olarak türkiye şartlarında JBL'den şaşmamanı öneririm.

Woofer'da ise audiobahn veya kicker alırsan bir daha woofer açlığı çekmessin.
  • arabayı açık yerde park ettiysen üşütmüştür havalar soğuk malum...
  • arabanın bagaj hacminden yada kabin hacminden yapıyo olabilir
    amplifikatör ve teypdeki bass ayarlarını biraz azalt

• peki sub woferi kabinden çıkartıp arka camın altındaki panele monte etsem baslar güçsüzleşirmi ,subwofer kabininin çok bariz bir etkisi varmı basları güçlendirmede
  • arka cam kabini söküp mdf'den sağlam bi profil yerleştirirsen mükemmel ses alırsın
  • saolun arkadaşler yardımlarınız için
    arka paneli mdf yapıp oraya koymak lazım sub woferi cidden , bagajdan ses gelmiyo yutuyo bütün bası ,bi uğuldaması geliyo ,hatta 2. bi jbl koymak lazım.
    şöle bi soru sorim : 2 tane 1000w(250 rms) jbl mi

http://www.jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=GT120D&ser=GTS&cat=SUB
    yoksa
    1 tane 1200w(600rms) rockford
    http://www.rockfordfosgate.com/products/ez2rockford/ModelInfo/ModelInfo.asp?ItemKey=10063577&CategoryDesc=Power%20Subwoofers

mu olurdu sizin tercihiniz arka cam altındaki panele

• 1200 watt'lık ta 600 rms var ki onu araca koyarsan arabanın içinde teybin sesini fazla açtığında ciğerlerin patlayacak gibi olur.
  • arka camın altına nasıl olcak yaw kabin bassı dır onlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ogogo

peki sub woferi kabinden çıkartıp arka camın altındaki panele monte etsem baslar güçsüzleşirmi ,subwofer kabininin çok bariz bir etkisi varmı basları güçlendirmede

BENİM TAHMİNİM SENİN AMPLİFİKATÖR WOOFER'I BESLEYEMİYO
    YA DA WOOFER EĞER FREEAİR DEĞİLSE ŞAYET KABİN ÇAPINDA Bİ ANORMALLİK OLMALI

/>
  • arkadaşlar bu jbl in yerine ben 600 rms lik rockfordu aldım ama buna kutu lazım bide ,bunun için el yapımı kutu mu yaptırayım yoksa ,hazır kutu lar el yapımlarından herzaman daha mı iyi olur

burada teypçiye gittim kutu yaptırmak için,oradaki arkadaş hazır kutular el yapımlarından hep daha iyi oluyor sana hazır kutu vereyim dedi ama benim aklıma pek yatmadı ,kututnun hacmini doğru ayarladıktan ve mdf den yaptıktan sonra kim nası yapıyo kutuyu farkedeceğini zanntemiyorım

bide 60 lt haci gerektiriyosa bunu bagaja sığdırmak için 55 lt ye düşürsem hissedilir bi fark olurmu seste,
    olurda kıytırık yada uyumsuz kutu yaptırdığım için bu yeni subwoferde işallah uğuldamaz

( bu arada sub woofer kutusunsda delik (port) olursa galiba daha çok bası yayıyo ama basın gücüde artıyo,
    kutuda delik yoksa daha tok ses veriyo ama bas daha kuveetsiz oluyomuş )
  • quote:

Orjinalden alıntı: CNR_87

arka camın altına nasıl olcak yaw kabin bassı dır onlar

evet bi b.ka benzemez cam altina konulursa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lakerman

quote:

Orjinalden alıntı: CNR_87

arka camın altına nasıl olcak yaw kabin bassı dır onlar

evet bi b.ka benzemez cam altina konulursa...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.