hocam yazılımcılıkta ne iş yapıyorsunuz özelden sordum da geri dönmediniz |
Başlıycam yazılımınıza da bilgisayar mühendisliğinize de (4. sayfa)

-
-
özel ders sadece matematik iyi iş yapıyor hocam:(:(
+fizik de
diğer alanlar zor
bence kpssye iyi çalışsın
sözelde eskisi gibi bölümler yok:(:(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 10 Mayıs 2021; 23:58:39 > -
quote:
Orijinalden alıntı: MurexThedesa
Ayda evime maaşla *iyi* para giriyor. Yazılımcı olmayı bir düşün. Yine de sen bilirsin.
Üniversitede doktor olmak istiyordum iyi ki olamamışım hele de şu pandemi de 14 Aydır bil fiil evdeyim,
Türkiyenin 15 farklı şehrinde hem gezdim hem çalıştım. Böyle bir fırsat her zaman denk gelmez.ya hani dediniz ya 30k alıom diye
öyle veren şirketi ben de merak ettim
-
Maaşla çalışıp zengin olmak zaten imkansız.Duyduğuma göre Türkiye'nin en büyük telekominikasyon firmaları ve bankaları junior software developerlara 5 bin civarı, seniorlara ise 8 bin civarı maaş veriyorlarmış.Saatlerce ekrana bakıp kod hatası aramak kolay bir iş değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Yarısı maaş yarısı uygulama reklam geliri maintenance anlaşmaları -
uygulamayı siz mi yaptınız yoksa klon uygulama ya da spesifik tasarlayıp oradan mı yaptınız
-
hocam bu yös o kadar kolay bir alan ki katip çelebide turizm mi ne öyle bir şey okuyan bir arkadaşım var. ya söz ya ea bölüm. ama puanı falan da dandik yani çocuğun matematik sınavı varmış ben girdim. 7x4 falan soruyordu çocuk yapamıyordu. şimdi yös öğrencisi bulmuş iki tane haftada 3er saat matematik dersi veriyor. öğrenci kalitesi gerçekten sıfırın altında yöste.
-
yös bitti artık hocam
türk uyruklu çift vatandaşı olanlara artık %10 kontenjan açılıyor eskisi gibi değil
%90 kontenjanı yabancı uyruklar girebiliyor
-
hocam zaten ders alanlar yabancılar işte türkmen kazak falan. bunun da öğrencilerinden birisi türkmen diğeri de adını hatırlamadığım asyadaki bi muz cumhuriyetinden
-
aslında mantıklı
bizim tömerde aşırı derece var bazıları metropol kursuna falan gidiyordu
hiç düşünmemiştim ama çok iyi fikire benzio
-
El çizimi, maket yapma vs hosuna gidiyorsa mantıklı. Bizim ülkede inşaat bitmez. Nerde çalışacaksın yazilimda. Amerika zannediyor bizim millet ülkeyi. Hergün yeni bir insaat çıkıyor. Hiç düşünme. Yurt disina cikarim dersen Azerbaycan rusya vs is imkanları iyi diye biliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Size bir tavsiyem; geleceğin mesleği denilen meslekleri okumayın.
İnşaat sektörünün geldiği durumda ülkede maalesef mimar ve inşaat mühendisi patlaması var, zamanında benzer kafa yapısıyla aynı yollardan geçmiş bir endüstriyel tasarım mezunu olarak endüstriyel tasarımı öneririm. "Geleceğin mesleği" tanımına uyan, değeri yeni anlaşılan ve iş alanı sürekli genişleyen bir meslek. İş alanlarından basit bir örnek vermem gerekirse beraber mezun olduğun 9 arkadaşımdan 4 tanesi oyun sektöründe çalışıyor, konsept tasarım, 3d artist, lead designer gibi rollerde çalışıyorlar, bölümde aldıkları temel eğitimin üzerine kendilerini geliştirerek zorlanmadan iş buldular (hızla büyüyen oyun sektörünün eleman açlığı da cabası). Bunların dışında iç mimarlık yapan, yat tasarım firmasına giren de oldu, kendi stüdyosunu açan da. Türkiyenin en büyük elektronik firmalarında çalışan da çok arkadaşım mevcut.
Bölümü okuması ise oldukça keyiflidir, kitap defter çalışılan ders pek yoktur genellikle uygulamalı eğitim vardır, bol bol çizim ve el işi yaptırırlar, özellikle 1. sınıfta kendini anasınıfında hissedersin. Diğer bölümlerden arkadaşların kütüphanede kitaplarla boğuşurken sen hızlı yapıştırıcının kokusundan kafa olmuş şekilde maketle ve sunum paftanla uğraşırsın. Yazılı sınav az derste vardır, genellikle jüriye sunum yaparak not alırsın. İlk çıktığın jüride kekeleyerek konuşursun, son çıktığın jüride aslan kesilirsin. Çalışmazsan yüksek not alamazsın ama çok çalışmanın da not garantisi yoktur, her zaman riskli bir bölümdür, uzatma ihtimali yüksektir.
Bu bölümü genelde okuyanlar dahil pek çok kişi sanatsal bir bölüm zanneder, heykeltraş veya ressam olduklarını düşünürler, alakası yoktur. Çizim yeteneğin olmasına gerek yoktur, sanatsal bir resim yapman gerekmiyor, önemli olan aklındaki fikri doğru şekilde kağıda aktarabilmek, bu da sık tekrar ile edinilebilecek teknik bir beceri. Ürün fikri bulurken de yaratıcı olman gerekmiyor, yöntemi doğru kullanıp süreci iyi yönetirsen başarısız olma şansın düşük. Estetik bir bakış açısı kazanman için de bol bol yerli yabancı kaynaklardan yapılmış projeleri, ürünleri ve konseptleri takip etmen gerekiyor.
Okurken kendine yapabileceğin en büyük iyilik fotoğrafçılık ile uğraşmak olur. Sunum paftalarını doğru kompozisyonda hazırlamanda ve gerçekçi 3d görseller almada inanılmaz faydasını görürsün. Bunun yanında sinema, animasyon gibi farklı alanlarda kendini belirli düzeyde geliştirmen sana farklı bir bakış açısı katacaktır. Bölümü okurken pek çok program kullanman gerekecek, bunları amaç olarak görürsen asla başarılı olamazsın, tasarım programlarını her zaman bir araç olarak görmen gerekiyor ve okulda verilen basit eğitimin dışında kendini geliştirerek bu araçlara çok iyi hakim olman gerek. Senden öğrenmen beklenen programlar dışında mesleğinle ilgili her programda fikir sahibi olman gerek. Bunları bölümde okurken başarısızlıklarını gördüğüm ve pek çoğu hala işsiz olan tanıdıklarımdan yola çıkarak söylüyorum.
Son olarak, işini severek yaparsan, okurken sektörde belirli bir networke sahip olup mesleğinin yeterliliklerini sağlarsan ve yabancı dilin yeterli düzeydeyse dünyada işsiz kalma şansın pek yok. Kendimden örnek vermem gerekirse, mezuniyetimi verdikten sonra son stajımı yaptım, biri yaptığım yer diğeri aynı sektörde farklı bir firma olmak üzere iki iş teklifi aldım. Staj yaptığım yer kendi sektöründe Türkiye'de en büyük isim.
-
CS sektörü içerisinden biri olarak asla ve asla ilginiz yoksa düşünmeyin derim gençler. Okuyacağınız kaliteli bir 4 yıllık lisans programının zorluğunun Udemy kursları ile yakından uzaktan alakası yok. Udemy kursları öğretici değildir demiyorum ancak o bahsedilen çok parayı kazandıran işler için yeterli değildir.
Evet popüler ve çağın mesleğidir belki ama teyzelerin eniştelerin demesiyle inilecek bir kuyu değil. Sadece Bilgisayar Mühendisliği istiyorsanız düşünün. Paranın sadece yazılımda olduğunu iddia edenler başka meslek yokmuş gibi davrananları hiç takmayın. Mesleğiniz ne olursa olsun eğer kalifiye elemansanız para kazanırsınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam dogru diyorsun da en yakin arkadaslarimdan biri viyana teknik unide mimarlik okudu buraya geldi adama asgari ucret teklif ettiler diger sirketler geri donus bile yapmadi
Sen 18 19 yasinda oldugun icin oyle dusunuyorsun ama tecrubeli insanlari dinlemende fayda var
Ama tecrubeli diyorum bak enisten dayin aptal teyzeler degil. Ornegin mimarlik burosu olan 30 yillik bir mimar veya Insaat sirketi muduru calisani vs
Hayatın biter hayatın. Mezun olalı 7 ay oldu arkadaşlarım sabah 9 aksam 5 maşını alıp akşam takılıyor. Ben 15 saat calısıyorum hayatımda sadece uyku ve kod yazmak var. Üstelik daha işte bulamadım firmalar o kadar cok sey bilmeni istiyorki sonu yok. Gelecekte cok para kazanabilirm ama yıprandım. Daha iyi meslekler var Türkiye şartlatında gidip üniversite hocası olsan ya abartmıyorum tıp okusan daha az yorulursun. Çünkü böyle sonsuz öğrenme isteyen baska meslek yok. 1 dilde ilerliyorum 1 ay bakamadım özel durumlar oldı hayatımda. Geri döndüm o kadar cok güncelleme gelmişki çağın gerisinde kalıyorsun hemen. 23 yasında bir gencim eğer suan öğretmen olmus olsam korona sebebiyle sabah 9 öğlen 1 calısıp 3 4k alırdım. Şimdi 1000tlye staj arıyorum işi öğrenmek icin. Benim bildiğim ingilizcenin yarısını bilen 2 yıllık üni okuyan arkadaşlarım torpille yurtdışına gitti çevren yoksa ailenin çevresi kötüyse hiç bulasma zaten. 5 tane mobil app geliştirdim. Makine mühendisi akrabaya gösterdim. Diyor seni muhasebeci yapalım xhahahw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realexile -- 11 Mayıs 2021; 10:8:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilgisayar öğretmeniyim.Geleceğin mesleği çiftçilik.Ama tüm dunya gençliğini teknolojiye yazılima robotige yönlendiriyolar ki topraktan bi haber bu gençlik teknoloji denen oyuncaklarla oyalanarak büyüyecek, sistemi yöneten akıl tüm dünya tarimini kontrolune alip gidaya tam olarak hükmedecek.Insanlar da elinde teknoloji denen oyuncaklarlariyla gidasi kontrol altina alinmis kölelige tam olarak donmüs olacak.20,30 donum tarlasi olan kendi hayvani olan koyde yasayan insan gelecekte özgür insan olarak herkesin imrendigi bir hayat yasiyor olacak.Bu buyuk bir plandi ve 300 yil ilmek ilmek uygulandi artik son bolumune gelindi.Topragi olmayan insan köledir.10,20 binliraya yarim elmali oyuncak telefonlar veya bilmem kac gb ramli ve ekran kartli ve coklu cekirdekli islemcili super hizli bilgisayarlarla bilmem kac fpsde oyunlar oynayarak oylananan ve kolelestigini farkedemeyen bu nesiller buyuduklerinde gercegi anlayacaklar ama is isten gecmis olacak.Elimize verilen fahis fiyatli oyuncaklarla bizden topladiklari paralarla bir yandan da ciftcilerden ucuza topladiklari tarrim arazileriyle dunyanin gidasini kontrol etmeye dogru hizla ilerliyorlar.İşin sonunda insanlar afrikadakilerin su sozu gibi bir soz soyleyecek: " Beyazlar buraya geldiginde bizim elimizde madenlerimiz onlarin elinde incil vardi gittiklerinde bizim elimizde incil onlarin elinde madenlerimiz vardi" insanlar da ilerde:" eskiden bizim elllerimizde topraklarimiz onlarin elinde teknolojik oyuncaklar vardi.Simdi bizim elimizde oyuncaklar onlarin ellerinde topraklarimiz var." Diyecekler ve o nesil bu nesle cok sovecek.Kimse bize kolelestigimizi uyarmadi hatta kolelesmemizi daha da tavsiye etti.Herkes saniyor ki super yazilimci veya robotikci olacak gecin bu sacmaliklari oyle yapay zekalar var ki artik tiri viri yazilimlari bile o yapay zekalar hazirlayabilecek zaten.5g ile ve quantum bilgisayar yapay zekali big dataya hakim sistem sayesinde dunyadaki hersey kontrol edilebilecek.300 yillik isleyisin buyuk medya organlari uzerinden tum dunyada ozgurlesmek ve teknolojiklesmek propagandasi ile koylerden acik hava hapsihanesi sehirlere goc ettirilen insanlari artik herseyiyle son teknoloji, nesnelerin interneti ile kontrol edilebilen o akilli ev denilen tam kapali ceza evlerine tikamanin on calismasi covid19la basladi.Simdi evlerimizde akilli tv akilli telefon akilli perde akilli kombi v.s ile aslinda her saniyesi kontrol edilebilen teknolojik hapishanelere tikilma vakti.Dunyadaki tum verileri toplayan big data bulut sistemli muhtesem yapay zekali ustun islemci mimarisine sahip quantum bilgisayar ile ve aninda tum verilerin ulasacagi 5g ilerde 7g ile tum insanlarin koguslarinda kontollu bir sekilde yasayabilecegi yeni hapsihane sistemine hosgeldiniz.Son olarak bastaki sozumu tekrarliyorum, birakin oyuncaklarla oynamayi oyalanmayi, gelecek toprakta.Elinizdeki oyuncaklara paralarinizi dokmeyi veya sistemin kolelestirecegi oyuncaklara yazilimci olma hayallarini birakip gelecekte ozgurlugun tek araci olacak topraga yatirim yapin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bence tıp okuyabilirsin biraz kafa çalıştırmak gerek ama eğlenceli bir iş :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X