|
Basmati tarif



-
-
-
Size 'Kurutulmuş Meyveli Basmati Pilavı' tarifini tavsiye ederim.
Tarif videosuna ve açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.tarifinisevdim.com/detay/kurutulmus-meyveli-basmati-pirinc-pilavi-tarifi
-
hocam 40 TL'ye 5 kilo aldıysan o basmati değildir. Zarrin Mehr basmati pirinçlerini N11'de yaklaşık 3 yıldır satıyorum. Benden sonra birçok satıcı çıktı. Rekabet yükseldiği ve marka bilinirliği olduğu için bazı ahlaksızlar paketin içinde Basmati yerine PR11 pirinci koyup, basmati diye satıyorlar. Çünkü Basmati'nin ton fiyatı Hindistan'da 1000 dolar iken PR11 fiyatı 400 dolar.
Şimdi diyeceksiniz ki ikisi de Hint pirinci ise ne farkedecek? Eğer gluten intoleransınız varsa, glisemik indeksi düşük yiyecekler yemek zorundaysanız ya da sporcuysanız Basmati ile PR11 pirincin besin değerleri ve Glisemik indeksi farklı olduğu için size zararı olabilir. Zira Basmati pirinç içindeki nişasta çok düşüktür, zaten bu yüzden çok su çeker ama yapışmaz, PR11'in ise nişastası fazladır.
O yüzden pirinç alırken sadece fiyata bakmayın. Zira Türkiyeye ithal edildiğinde çıplak vergileri ile bile 5 kilosu 45 liradan aşağıya gelmez basmatinin. Birisi size 40 liraya basmati satıyorsa bilin ki o Basmati değildir.
Bu arada ilginiz varsa kendi sitemde, komisyonsuz olduğundan uygun fiyatlar ile satış yapıyorum. Şu anda en iyi kalite olarak Tastea markasını öneririm ki bu marka da benim. İçinde 1. kalite uzun taneli 1121 Basmati pirinci var. Ardından Loyal gelir. Bu da oldukça kaliteli bir pirinçtir. Basmati de fiyat pirinç uzunluğuna göre değişir. Uzunluk azaldıkça fiyat düşer. Ürünleri evcimik.com da inceleyebilirsiniz. Aklınıza takılan birşey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
-
Cevabınız için teşekkürler.Pirinci 25 TL kuponla 40 liraya aldım normal fiyatı o değildi yani :) bana güzel bir tarif önerebilirmisiniz -
Selamlar, Basmati pirinç her şekilde çok lezzetlidir ama sıvıyı daha fazla çektiği için Türk usulü pilav yaparsanız, yani önce yağı kaçırırsanız pilav kuru olur. Ben pilav yaparken çok az yağda şehriyeyi kavurup, daha sonra Pirinci atıp, 1’e 1,7 oranında su koyup, kısık ateşte pişiriyorum. Suyunu çekmeye yakın ayrı bir kapta tereyağı kavurup, pilava döküyorum. Bu şekilde 5 dakika demlemeye bırakırsanız, çok yağ kullanmadan, kuru olmayan bir pilav yapmış olursunuz. Pirinci sakın kavurmayın çünkü nişasta oranını arttırır kavurma işlemi. Bir de pişme suyuna biraz zerdeçal atarsanız hem rengi hem tadı çok güzel oluyor. Afiyet olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler deniyeceğim -
basmati normal pirinç gibi değil, su kaldırıyor ben bire 2 koyuyorum. bir kasık zeytinyagı ile bir kasık tereyagına az kızdırıp üstüne hemen pirinç atıp suyunu ekliyorum gayet lezzetli oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X