Şimdi Ara

bass kabin yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
46.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben boyle sistemler den cok hoşlanmıyorum ancak elimde alpin cok ozellıklı bir sup woofer var 25 cm çapın da birde tanıdığım marangozcu bir bas kabin yaptırmak istıyorum elim de sup woofer destekleyecek anfi var ama sadece woofer anfisi 400w x 2 cıkışa sahıp evde kullanıcam pc den alıcak ses ı yanlız bas kabın nasıl yapılır işte duymuştum hoparlor çapına gore hacım artarmış bırde hava atış konısını neresıne koyarım marangoz nasıl ıstersem yapacak bilgi verin şimdiden tşk ....

• baska bı konudada sorulmus aynısını buraya da yazıorm hazır kabın al gıttıgıdıyor da 45ytl ye satılıor sesını dınledım super bass verıyor ayrıca marangoza bence yaptırma bak benım kabınımın resmını koyuorm buna benzer bı kabın olacak 10cm genıslıınde 15-20cm uzunluunde(30cm sw ıcın) port atılıcak ama bence kesınlıkle hazır kabın al mesela benımkıne su dokulmustu ve ınan sızdırmadı tabıkı hemen ıcındekı suyu cektımm:D

işte benım kabınım(normal durusu bu dııl ben ole koydum normal durusu yere dooru genısleyen bı sekıl...)

bass kabin yapımı
  • saol kardeşde ikna oldum ben zaten dışını da kaplatıcam yaptırmam gerekıyor maliyetin düşmesi için kabin in boyutlarını tam belirtirsen sevinirim ha bu arada anfi olarak ne kullanıyorsun birde anfi sesi bilgisayardan mı alıyor
  • @firtik dostum. sen bu subwooferı neyle besliyorsun? hangi sisteme ilave ettin?
  • arkadasım bencede sw kutusu yapmak daha zametli bi iş ama yapılamıcak bi işde değil bunuda belirteyim.ama bencede hazır almak daha mantıklı eğer hoparlor kutusu yapma konusunda bir fikrin yoksa.çünkü o kutular hoparlorun çapına göre yapılıyor ve içine yalıtıcı maddeler koyuyorlar ve böylelikle cok iyi sonuç alıyorlar diyebilirim.
    HADİ KOLAY GELSİNN
  • az cok bilgim var lakin kaliteli kabinlerin sesleri olağan üstü görüşüne saygı duyarım ama kararlıyım yapacağim bu yaptığım sistemide ayrıntılı bir şekilde anlatıcağım sistem bitmek üzere
  • arkadasım o zaman sana yardımcı olayım dedim.bak kutuyu birlestirdikten sonra köşeleri bildiğimis cam silikonuyla koseleri guselce kapat ve bende bu tarz bişiy yapmıstım içine yane iç taraftan ses yalıtım malzemesi koydum böylelikle sesin içerde kalmasını sağladım içine elyaf koyarsan tam olur bu elyaf basın daha tok çıkmasını sağlıcaktır sana su sekilde ornek verim nası bos bi odada yankı daha fasla oluosa aynı sey hop. kutusu içinde gecerlidir.umarım yardımcı olabilmişimdir.
    HADİ KOLAY GELSİNN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saolun bunu yapıp ayrıntılı anlatıcam o zaman daha ıyı olur emınım
  • tabiki arkadasım umarım istediğin gibi olur kolay gelsinn
  • arkadaş bence senin sub un yeri iy ideğil çünki bass konisi havaya bass atıyor sen oo kabini du var kenerına koymanlazım ozaman evin içindeki bass evin heryerine çok güclü ve performans_lı bir şekilde yayılıcaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: akai_17

arkadaş bence senin sub un yeri iy ideğil çünki bass konisi havaya bass atıyor sen oo kabini du var kenerına koymanlazım ozaman evin içindeki bass evin heryerine çok güclü ve performans_lı bir şekilde yayılıcaktır

Kucuk bilgi:

Bir kabini tavana odanın ortasına gelecek sekilde asılı tutarak konumlandırıldıgını dusunun. Birde aynı durumda yere koyarsanız 3 db artıs olur. Bu kabini duvara yaklastırırsanız 3 db bir artıs daha olur. Duvar koselerine koyarsanız 3 db daha artar. Koseler bas etkisini arttırır fakat dogal ses cıkmaz. Yani muzikte olmayan uzayan fazla bas ses cıkar. O yuzden kabinler koselere en az 1 metre arka duvarada 50 cm uzak konumlandırılması tavsiye edilir. Aynı sekilde hava portları duvara yonlendirilirse akustik acında duvar kullanılır kazanc saglanır ve bas seste yine artıs olur fakat dogallık yine bozulur. Port oda icine yonlendirilirse daha dogal yumusak bas ses cıkar. Akustik durumuna gore portlar tıkaclarla kapatılabilir.
    Burda amac en dogal tonu yakalamaktır. Ama en max bas isteniyorsa koseler ve duvara donuk port konumudur.

• arkadaslar kusra bakmayın cevabınızı gormedım gec oldu ama ben bu sub u kucuk bı amfı ıle beslıorm ama yarıdan fazla actıım da olmamıstır bu durumda bıle ust katın vıtrındekı fıncanlarını tıtrettım bu kesın bıseydır asaıda sub un olculerını koydum he bı tavsıye port un tam karsısına gelen mdf bolum e sıyah bı yalıtım boyası suruolar bu sayede daha tok bass alınıor benım kabınımde gordum bunu yardımcı olableceım konu warsa pm atarsınız bole olunca gormuorm ve cevabım gecıkıorm:D

ıste olculerr

bass kabin yapımı
  • kabinin kralınıda yapın ama farkedin ki amfi çok önemli.sadece hop. çalıştırırsınız çalıştığını zannedersiniz.
  • saol kardeş yapacam gor o zaman yapımıda anlatmayı düşünüyorum anfi devrem bile toplama onu da elektironik ci arkaşlar hallediyorlar marangoz desen akraba guzel olacak mevcut diana ka 5600 6+1 sisteme ilave edeceğim ve sistem 6+2 olacak deli bir sey olacak bakalım
  • hoplatırım ben onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 2 Ağustos 2006; 16:17:31 >
  • kime bu söz neye bu soz ki anlamadım
    quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

hoplatırım ben onu
  • darılma espri sadece. gaza gelir çok iyi bir şey yaparsın belki de.
  • Snaps kardeş bu subwoofer kabinini yaptıktan sonra yapımı hakkında ayrıntılı bir bilgi verirsen sevinirim..... Şimdiden Tşkler.
  • kesinlikle paylaşıcam arkadaşlar resimli felan bire bir programlarıda var hesaplamalar ıle ılgılı hepsı hepsı bakalım guzel olacak a benzer ama marangoz cu parasız yapacağı için gunu nu atıyor herhalde biraz ama alacağı var ben de nasıl olsa onu vereceğimde yapar parada yok ama neyse ses hastasıyımdır kalıtelı ıse uyurken bıle dınlerım
  • Bir kabin planladım ve yaptım (altı ay kadar sürdü yok hesapla yok suntayı kestir olmadı törpüle vs.) dikdörgen prizma. içinde merkezde uzak köşegen yatıımında hoporlör. ön ve arka kondan gelen Sesler birkaç kez döndürülüp aynı yöne alınıp dışarı veriliyor. Sonuç: ben ekzost yapmışım tık yok.(tabi ses varda dışarıda açık havada hoporlör daha iyi ses veriyor !) Bu arada egzost üreten firmalardan olan katılımcı varsa bana pm atsın. buluşumu satarım hani.
    Demem o ki daha önce denenmemişse lütfen en ucuz malzemeyi kullanın ve test edin. memnun kalırsanız kaliteli sunta ve kaplamalı yaparsınız !
    Bu arada kullandığım hop: pioneer tsw 255 F (teknik pdf e göre 62 kusur litre istiyormuş uydum)

denenmemişi deneyeceklere kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 18 Ağustos 2006; 1:34:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.