Şimdi Ara

bass kabin yapımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
46.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • saol ustat cvb için ben de yapacam arkadaşlar işler yoğun valla zaman olmuyor litresini hesablamak için prgler var da markasız bı hoparlor olun ca adamlar gereksınımlerını tam yazmamışlar programa gıreceğim verı de zaten verseler de yanlış olacak cunkı 1000 watt olması munkun deıl hesaplamamnın bı yolu olsa ah
    ama onun yerıne bı tane jvc kabın ın bıre bır olculerını aldım şimdi benım hoparlor 25 cm ve en fazla tahmınım 250 watt
    olur bune kadar hacım ıster bu lıtreyı su doldurupmu hesaplayacaz nasıl olacak karışık oldu demı bıraz ama canım sıkkın suan cevabını kıramadım o yuzden cevaplamak istedim
    quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Bir kabin planladım ve yaptım (altı ay kadar sürdü yok hesapla yok suntayı kestir olmadı törpüle vs.) dikdörgen prizma. içinde merkezde uzak köşegen yatıımında hoporlör. ön ve arka kondan gelen Sesler birkaç kez döndürülüp aynı yöne alınıp dışarı veriliyor. Sonuç: ben ekzost yapmışım tık yok.(tabi ses varda dışarıda açık havada hoporlör daha iyi ses veriyor !) Bu arada egzost üreten firmalardan olan katılımcı varsa bana pm atsın. buluşumu satarım hani.
    Demem o ki daha önce denenmemişse lütfen en ucuz malzemeyi kullanın ve test edin. memnun kalırsanız kaliteli sunta ve kaplamalı yaparsınız !
    Bu arada kullandığım hop: pioneer tsw 255 F (teknik pdf e göre 62 kusur litre istiyormuş uydum)

denenmemişi deneyeceklere kolay gelsin.

• arkadaşım cam elyafı nerde satılır? istanbuldayım.
    quote:

Orjinalden alıntı: ibo72

arkadasım o zaman sana yardımcı olayım dedim.bak kutuyu birlestirdikten sonra köşeleri bildiğimis cam silikonuyla koseleri guselce kapat ve bende bu tarz bişiy yapmıstım içine yane iç taraftan ses yalıtım malzemesi koydum böylelikle sesin içerde kalmasını sağladım içine elyaf koyarsan tam olur bu elyaf basın daha tok çıkmasını sağlıcaktır sana su sekilde ornek verim nası bos bi odada yankı daha fasla oluosa aynı sey hop. kutusu içinde gecerlidir.umarım yardımcı olabilmişimdir.
    HADİ KOLAY GELSİNN

• beyler yalnız bir konu daha var oda kulandığınız sw ın ne tip olduğu yani 'C' tipi mi? yani kutu içi mi ve teknik bilgilerine göre kaç lt. kutuya ihtiyaç duyar, portlu_portsuz kutumu? yoksa 'F' tipi yani free tip mi F tipi olursa daha büyük kutuya ihtiyaç vardır örneğin onlar eski tip aracın arka kısmı kesilerek cam önüne yerleştirilir tüm bagajı kabin olarak kullanır.Kolay gelsin.
  • CAM ELYAFI nerede satılır? imesde varmı mesela
  • şu an ankarada kabin imalatı yapıyorum ms e eklersen konuşalım.msn imzamda.

saygılar...
  • selam arkadaşlar benimde elimde 4 tane subwoofer var bende kabin yapıcam bunları açık havada kullanıcam ebatları::25cm 1000 walt kare bass bana yardımcı olabilirmisiniz
  • arkadaşlar buda benim kabin. benimki tamamen el yapımı. resimlerde gördüğünüz gibi arkası tamamen açık.arkasını kapatsam daha tok bass alabilirmiyim? hava çıkış portu yapsam nasıl bişey yapmalıyım? vede yalıtıcıdan kastınız nedir elyaf koydum ama sesi sanki iyice emdi gibime gldi.

bass kabin yapımı

bass kabin yapımı

sesi bilgisayardan alıyor. alpin 150x4 araba anfisi + 2 tane markasız sw 300 watt + 2 tane premier 300w war. bass çıkışı bu haliyle bile güzel. ama nasıl bişey kullanmalıyım sesi kayıpsız dışarıya vermek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadeceilker -- 17 Ocak 2008; 18:46:29 >

• arkadaşlar elimde kamosonic 20 cm lik sw var ona kabin yapmak istiyorum ama ölçüleri bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim( kabin portlu olacak)

bass kabin yapımı
  • lütfen bi cevap yazınn
  • quote:

Orjinalden alıntı: faça61

lütfen bi cevap yazınn

Thiele small parametreleri bilinmeden kabin yapılamaz. Yada urunun kitapcıgında, internet sitesinde ureticinin bu hoparlor icin yapılabilecek kabin tipi ve hacmi verilmistir. En kestirme yol budur. Yoksa bayagı hesap kitap isleri bekliyor. Kabin yapmak zor bir istir. En ufak bir hata tum frekans cevabını bozar kabin yanlıs calar. Urunun marka dısında modelinide yazarsan daha net cevaplar gelecektir.

• abi sana kolay gelsin çok hassas işler gibi duruyor ben alırım 9.1i dinlerim enerjimi ampli dac kombinasyonuna veririm.
  • UĞRAŞMAYIN BU KABİN İŞLERİYLE . EMEĞİNİZE MASRAFINIZA YAZIK TUTDURAMASSINIZ
  • bencede aynen bırakın bu işleri bunlar boş işler bende zamanında hastasıydım bu sistemlerin ama inanın harcanan paralar hep boşa gidiyor karın doyurmaz bu işler
  • abi eskiden kabinleri kendimiz yapardık be :D kömürlükte sunta tahtaları toplardık çivi + vida keser tornavida testere hadi başla işe birazda cam macunu yalıtım için :D hava kaçmasın malum sunta bu delik yerler olacaktır :D kendi yaptığım bass kutularını çok güzel kapladım halen kullanıyorum o kadarda zor olmasa gerek 3-4 uğraş sonra pro oluyorsunuz zaten akıllı adama her yer miami
  • beyler her taratfa 30 cm lik basslar için kabin ölçülerivar yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: faça61

arkadaşlar elimde kamosonic 20 cm lik sw var ona kabin yapmak istiyorum ama ölçüleri bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim( kabin portlu olacak)

bass kabin yapımı

bassın 20 cm port olmasını istiyorsun 8 cm diyelim litreli bir kabin olması için 28 litre boyutunda marangoza yaptırabilirsin fazla bişey tutmaz

ör.

http://img395.imageshack.us/img395/6060/subkabnji0.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursat_53 -- 16 Şubat 2013; 20:11:41 >

• 20 cm için değmez be kardeş al 38 cm inlet ortalığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crips

20 cm için değmez be kardeş al 38 cm inlet ortalığı

isterse 46 cm olsun fark etmez zaten küçük çapta üst sub.lar daha fazla esneme payı oluyor ve daha iyi performans almanı sağlıyor zaten adam bu işlere yeni başlamış neden hevesini kırmak istiyorsun bırak alt düzeylerde biraz oyalansın daha sonralarda üst düzeylere geçecek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.