Şimdi Ara

batarya değişim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımın bataryasını değiştim ve şu ana şarzda ve bataryada hiç birşekilde açılmıyor bilgisayar nasıl düzeltebiliriz yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yardımcı olabilecek arkadaş yokmu daha önce bu tarz bi sorun yaşayan olmadımı hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: singlecan

yardımcı olabilecek arkadaş yokmu daha önce bu tarz bi sorun yaşayan olmadımı hiç

Merhaba;

Batarya Yan sanayi ürün ise Biostan bunun aldatmasını yapmanız gerekiyor.. Özellikle bu durum Sony, Hp, Toshiba, Samsung marka Laptoplarda sık karşılaşılır...

yada bataryanızın pillerini kendiniz değiştirdi iseniz, bunun çözümü basit ama çok dikkatli davranılması gerekir...

Öncelikle eski piller aynı şekilde lehimlenir (Pilleri ince teller ile lehimleyin.. geri sökeceğiz çünkü...)

Bilgisayar başlatılır.. Windows açılınca Şarja bağlanır... Sarj oluyor iken.. Pillerin Lehimleri sökülür ve Yeni piller lehimlenir (emaneten lehimleyin. çünkü havya ile çok ısı verirseniz laptopa zarar verebilirsiniz..)

Ekranda sarj olma işlemi yapıyor ise 60dk kadar şarj olmasına izin verin... (yaklaşık %50şarj olması gerekir)

Yeteri şarj işlminden sonra laptopu Bilgisayarı Kapat komutu ile kapatın..

Şarj kablosunu çıkarın ve Pilleri sökün..

Emanet olarak attığınız Lehimleri Düzgün ve Temiz bir şekilde lehimleyin...

Artık Sorunsuz Şarj işlemi yapacaktır...

Neden böyle bir iş yapıyoruz derseniz... Pil içindeki Kontrolcü sarj miktarını kontrol ediyor ve anakarta bağlı bir seriye sahip.. farklı marka ve modelin pilini kabul etmenize engel oluyor... (üretici güvenliği nedeni ile bu yapılmış)

Ancak piller hazır alınmış ise... Bunun Bios atlatma yazılımı var... Bu yazılım ile sorununuzu çözebilirsiniz... Genelde Batarya kutu içerisinde Ufak bir CD çıkar. Bunu yükleyiniz... Tabii bu işlemi Güvenli Modda yapacaksınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 8 Nisan 2013; 9:59:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpzoom

quote:

yardımcı olabilecek arkadaş yokmu daha önce bu tarz bi sorun yaşayan olmadımı hiç

Merhaba;

Batarya Yan sanayi ürün ise Biostan bunun aldatmasını yapmanız gerekiyor.. Özellikle bu durum Sony, Hp, Toshiba, Samsung marka Laptoplarda sık karşılaşılır...

yada bataryanızın pillerini kendiniz değiştirdi iseniz, bunun çözümü basit ama çok dikkatli davranılması gerekir...

Öncelikle eski piller aynı şekilde lehimlenir (Piileri ince teller ile lehimleyin.. geri sökeceğiz çünkü... Bilgisayar başlatılır.. Windows açılınca Şarja bağlanır... Sarj oluyor iken.. Pillerin Lehimleri sökülür ve Yeni piller lehimlenir (emaneten lehimleyin. çünkü havya ile çok ısı vereirseniz laptopa zarar verebilirsiniz..)

Ekranda sarj olma işlemi yapıyor ise 60dk kadar şarj olmasına izin verin... (yaklaşık %50şarj olması gerekir)

Yeteri şarj işelminden sonra laptopu Bilgisayarı Kapat komutu ile kapatın..

Neden böyle bir iş yapıyoruz derseniz... Pil içindeki Kontrolcü sarj miktarını kontrol ediyor ve anakarta bağlı bir seriye sahip.. farklı marka ve modelin pilini kabul etmenize engel oluyor... (üretici güvenliği nedeni ile bu yapılmış)

Ancak piller hazır alınmış ise... Bunun Bios atlatma yazılımı var... Bu yazılım ile sorununuzu çözebilirsiniz... Genelde Batarya kutu içerisinde Ufak bir CD çıkar. Bunu yükleyiniz... Tabii bu işlemi Güvenli Modda yapacaksınız...

yararlı bilgi emeğine sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpzoom

quote:

Merhaba;

Öncelikle eski piller aynı şekilde lehimlenir (Pilleri ince teller ile lehimleyin.. geri sökeceğiz çünkü...)

Bilgisayar başlatılır.. Windows açılınca Şarja bağlanır... Sarj oluyor iken.. Pillerin Lehimleri sökülür ve Yeni piller lehimlenir (emaneten lehimleyin. çünkü havya ile çok ısı verirseniz laptopa zarar verebilirsiniz..)

Yeteri şarj işlminden sonra laptopu Bilgisayarı Kapat komutu ile kapatın..

Önemli Değil..

• önlelikle cevabınız için teşekkürederim. sıkıntım tam olarak şöyle oldu: orijinal bataryamı söküp attım ve bir süre şarz kablosu ile kullandım (2 ay) sonra yan sanayi bi batarya aldım (doğu.anktan). bataryayı takmadan bilgi tamamen kapattım şarz kablosunu söktüm ve bataryayı taktım ve bilg güç düğmesine bastığımda açılmadı. heralde batarya boş dedim şarza taktım ancak şarz ışığı yanmadı açma düğmesine bastım açılmadı bekledim yine tık yok. sonra bataryayı söktüm sadece şarz cihazını bağladım yine bi hareket yok. biyerleri yaktıkmı bilmiyorum. sorunum tam olarak böyle gelişti neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözeriz üstadlar?
  • quote:

önlelikle cevabınız için teşekkürederim. sıkıntım tam olarak şöyle oldu: orijinal bataryamı söküp attım ve bir süre şarz kablosu ile kullandım (2 ay) sonra yan sanayi bi batarya aldım (doğu.anktan). bataryayı takmadan bilgi tamamen kapattım şarz kablosunu söktüm ve bataryayı taktım ve bilg güç düğmesine bastığımda açılmadı. heralde batarya boş dedim şarza taktım ancak şarz ışığı yanmadı açma düğmesine bastım açılmadı bekledim yine tık yok. sonra bataryayı söktüm sadece şarz cihazını bağladım yine bi hareket yok. biyerleri yaktıkmı bilmiyorum. sorunum tam olarak böyle gelişti neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözeriz üstadlar?

merhaba;

Şimdi söylediklerinize göre düşündüm ve Sorun senaryoları aklımda türettim..

1.) Aldığınız Batarya firmada çok beklediği için Batarya boşalmış. Ancak Batarya içindeki Şarj durum chipleri Bilgisayara bu batarya tamamen bitti diye Biosa bilgi verdi ve Bilgisayar şuan servise gidebilmeniz için tamamen kapattı. Bu sebebtende şarj cihazını bağlasanızda cihaz cevap vemedi (Firmalar kendilerine bağımlı olabilmeniz için böyle yapıyorlar..)

Bu sorunun Çözümü: Laptopu açacaksınız ve Bios Pilini sökeceksiniz. (Not: Laptoplarda Bios pilinin sökülmesi Bios Şifresini sıfırlatmaz. Çünkü bios şifreleri EEPROM Chip üzerine yazılıyor ve Enerji gitmesinden etkilenmez.. Sadece Bios Ayarlarınız Sıfırlanır..)

2.) Batarya bitik veya %5 şarjlıydı( Normalide budur.) Aldığınız Pilin Sarj Amperaj değeri farklı olduğu için, Sarj kontrol devresinde problem yaptı veya Micro SMD Sigortasını attırdı. (Diyod seklinde ancak sigorta çeşidi)

Şimdi Soruna Adım Adım gidelim..

1.) Siz bataryayının + ve - kutup bağlantı noktalarını Ölçü aleti ile test ediniz. (Not: Pil 19v pil ise ölçü aletinde en az 16-18v arası bir ölçü değeri gösterir. Eğer 12v pil ise ölçü aletinde en az 9,8-11v arası bir ölçü değeri gösterir. Yani 12v görünce tamam bu uç demeyin. Pil 19v pil ise 12v 'luk uçlar gözükmesi ihtimali yüksek..)

Bu değerden çok düşük veya hiç gözükmüyorsa Pilin Tamamen bitik veya Kısa Devre olmasından Cihazınıza zarar vermiş olabilir..

Ölçü aletinde hangi bağlantı noktasından kaç Volt değer okudu iseniz bunu NOT ediniz..

2.) Bataryanın uçlarını Test ettikten sonra Pil sağlam ise Bataryayı Bilgisayara takınız ve şarj cihazını bağlayınız. Sarj ışığı yanmasın önemli değil En az 1 saat öyle bırakın ve şarj olmaya başlayıp/ başlamadığını kontrol edin... Sarj oluyorsa sorun çözülmüş demektir. Sarj halen olmuyorsa,

Bataryayı çıkarın ve test ettiğiniz uçları ölçü aleti ile ölçünüz. Değerlerde artma var ise... Önce şükrediniz... (Bilgisayarınızın Sarj devresi çalışıyor )

Şimdi Bataryanız sarj oluyor ise tek bir sorun ve Dikkat gerektiren işlem kaldı....... Bilgisayarın Ciğerini Açmak

3.) Bilgisayarınızın Pil Piline ulaşarak çıkartınız. Yani sökünüz. Tek bir Ucunu sökseniz yeter... Sarj ve Batarya bağlı değilken POWER butonuna birkaç kere basınız. Hemen peşine Sarj kablosunu bilgisayara takınız (Pil daha bağlı olmayacak.) Bilgisayarın Power butonuna basınız ve Bios Ekranına ulaşınız. Bios değerini Load (Default) değerine ayarlayınız ve F10 butonuna basarak kaydediniz. (Save & EXİT)

4.) Bilgisayar kapalı iken Batarya Takarak Şarj işlemi yapıp yapmadığını kontrol ediniz. (Şarj ışığının yanıp yanmadığını). Ancak yanmamasına güvenmeyin. En iyisi Bilgisayarın Windowsundan kontrol ediniz. Windows açıkken sarj olduğunu gösteriyor ise Büyük ihtimalle Bataryanız yan sanayi olduğu için Sarj Durum Konnektörü Sisteme bilgi vermiyor ve Sarj olduğunu bilgisayar algılamıyor. (NOT: Bu durum sakat sarj %100 olsa bile sarj etmeye devam edebilir. Sonra Patlama riski yüksek)

Şimdi Pili lehimleyin veya Yerine Takınız. Bilgisayarı eski durumuna getiriniz. Açtığınız Kapakları takmayı unutmayın...

Söylediklerinizden başka bir durumda aklıma gelmedi...

Bilgisayarı toplayınız

• Alpzoom arkadaşım çok teşekkürederim bilgiler için ayrıcana geç cevaplayabildim kusura bakma.şuan bilgisayar tamircide aşağı yukarı 15 gündür. bi parçayı değişmem gerek dedi değiştirdi olmadı şimdide anakartı değişmemiz gerek diyor iyi dedim bak fiyatına göreyap veya yapma diyecem. bi bataryanın yaptığı iş işte uğraşyoruz işin kötü yanı bilgisayarsız kaldım allahtan netbook var bitane evde:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.