Şimdi Ara

Batarya ömrü hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar iyi aksamlar, yakklasık bir hafta önce xperia arc s aldım . ilk 4 5 sarjına dikkat ettim herbirinde bataryayı yüzde 1 e kadar bitirip öyle sarj ettim ( herseferinde yaklasık 10 saat ),

cok fazla kullanmıyor ,günlük normal kullanım yapıyorum fakat sarjım en fazla 12 13 saat gidiyor ?? problem benim telefonumdamı yoksa genel olarak bu sorun herkeste varmı yarrdımcı olursanız sevinirm

• ben neo v yi ilk aldığımda 30gün önce sabah yüzde yüzken akşam saat 7de yüzde 20 ye kadar düşüyordu, ortalama 12 saat,
    yeni olunca zırt pırt şuraya gir burdan çık şu ayara bak, rehbere gir, facebooka yorum yaz, wifi bağlan, gps le uğraş, oyun oyna falan derken batarya bitiveriyordu kullandıkça kullanmasını öğrendim, :))) şu an ise çok parmaklamazsam 2 gün kesin gidiyor, android marketde güzel kullanışlı uygulamalar var ama pil kullanımını takip etmek lazım bazı uygulamalar devamlı arka planda çalışıyor ve buda pil tüketimini etkiliyor, benimde en dikkatimi çeken şey akşam telefonu şarj edip tam yüzde yüz olunca kapatıp yatıyordum sabah uyanınca açıyordum(ortalama saat) batarya yüzde 92 ye düşmüş, cihaz kapalıda dursa batarya yiyor sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselmantetik

arkadaslar iyi aksamlar, yakklasık bir hafta önce xperia arc s aldım . ilk 4 5 sarjına dikkat ettim herbirinde bataryayı yüzde 1 e kadar bitirip öyle sarj ettim ( herseferinde yaklasık 10 saat ),

cok fazla kullanmıyor ,günlük normal kullanım yapıyorum fakat sarjım en fazla 12 13 saat gidiyor ?? problem benim telefonumdamı yoksa genel olarak bu sorun herkeste varmı yarrdımcı olursanız sevinirm

ben biyerde belkide bu formda, bu bataryalarda ilk 1 hafta yüzde 50nin altına düşürmeden şarj edin die okum, sony ericssonun sitesinde de şarjdan çeker çekmez batarya seviyeniz düşmüş gözükebilir ama bu pilin performansını artırmaktadır mı ne öle bişler yazıyordu, bide sizin gibi 12-13 saat şarja koymadım hiç o eski pillerde vardı

• Piyasadaki tum ust duzey telefonlarin sarji yogun kullanimla 12 saat bile dayanmiyor. Boyle bir gercek var. Sorun yok.
  • Android telefonların tümünde olan bir sorun aslına bakarsan sorun demekte istemiyorum, neden der isen zaten PC gibi telefonlar o kadarda enerji tüketmeleri normal diyorum :)
  • bugun sanki daha fazla gitti sarjım. belkide yeni oldugu için fazla kullanıyorum farkında degilim zaman göstercek o zamn. yorumlarınız icin tesekkr ederim :)
  • 3g ile 4 4.5 saat internete girdiğinde bitiyor aletin pili :) sgs2
  • Şarj ettikçe açıldığı söyleniyor bana da öyle gibi geldi ilk zamanlardakinden kat kat fazla gidiyor. Bide benden tavsiye task killer okadarda işe yarayan bi program değil zaten kapattığı bazı programlar tekrar açılıyo ve açılırken daha fazla şarj yiyiyor inanın sildikten sonra daha bi fazla gidiyor sarjım. Önemli olan programdan çıkarken ana menu tusuna basarak cıkmamamak.
  • sony sıkça şarjın pil ömrünü uzattığını yazıyor.ayrıca ekran parlaklığının aşırı tükettiğini de söylemek gerek.bizzat %30-40 ile kullanıyorum.mobile bravia açıksa sorun değil videolarda otomatik full aydınlatmaya alıyor ama boştayken aydınlatmanın kısık olması şarj süresini uzatır.bizzar neom 2 aylık ve aşırı değil ama ortalamanın üstünde kullanıyorum ve günde toplam 1 saatten fazla internette olmama rağmen 24 saati tamamladığında nadiren %10'un altında oluyor.genelde %80lik kısın 1 gün için yeterli şuan
  • Sonyericsson'un sitesinden soru cevap şeklinde faydalı bilgiler.

quote:

Soru - En yüksek performansı almak için pilimi bazen sonuna kadar bitirmeli miyim?

Cevap - '' hafıza etkisi'' denilen durum Sony Ericsson lityum polimer piller için geçerli değildir. Tam olarak şarj edilmeleri veya boşaltılmaları gerekmez - istenildiği zaman şarj edilebilirler.

quote:

Soru - Telefonumu ilk kez kullanmadan önce tamamen şarj etmeli miyim?

Cevap - Hayır, telefonunuz hemen kullanılabilecek şekilde, yarım şarj edilmiş olarak gelir. Sony Ericsson lityum polimer piller istendiği zaman şarj ve deşarj (kullanılarak) edilebilir.

quote:

Soru - Tamamen boş bir pili şarj etmek ne kadar zaman alır?

Cevap - Şarj cihazına bağlı olarak, 1,5 ile 3 saat arasında sürer. Kapasitenin %80'i hızlı şarj olur ve toplam şarj süresinin yaklaşık yarısını alır.

http://www.sonyericsson.com/cws/products/accessories/overview/ba750?cc=tr&lc=tr#view=features_specifications

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.