Şimdi Ara

batarya seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bismillah dedik yıllardır bekleyen hexapod projeme başyayim dedim , yavaştan malzemeleri topladım,

proje buna benzer birşey olacak;

https://github.com/SmallpTsai/7688-hexapod

neyse meseleye giriyorum bize hexapod için power source lazım

18 servo ( mavi 9g diye binen )
    arduino nano
    Adafruit PCA9685 16 Kanal I2C PWM/Servo Sürücü Kartı
    hc-06 bluetooth module

bunları besleyecek bataryanın cell , amper ve V hesaplaarı nasıl yapılır? bide yukarıdaki github linkindeki dayı voltage regulator kullanmış amaç nedir ?

saygılar sevgiler

• Dayı dediğin zat-ı muhterem . çift Li- po şarjlı batarya kullanmış ,3,7Vx2= 7.4 Volt . regülatör besleme voltajı olan 5Volt için veee ayrıca voltajda oluşabilecek çökme sorunlarına çare olur ..
  • tüm akım çeken cihazların anma akımlarını topla o değeri sağlayan bi pil fazlasıyla yeterli olacaktır.18 servo hepsi aynı anda çalışmayacağı için 2-5 mAh piller yeterli olur bence
  • Lİ-PO bataryalar hem pahalı hem şarj konusu riskli .kaliteli şarj cihazına ihtiyaç duyması
    En uygunu Lİ-İON 18650 3,7 Volt 3000 mA iki adet bataryayı seri bağlamak , ve uygun şarj cihazına sahip olmak ..
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, bu baya iyi oldu bi battery holder iki pille kapadık mesleyi :D
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    voltage regulator sayesinde paralel servolardaki titreme sorunu çözülüyor doğrumuyum ?
  • blind wolf kullanıcısına yanıt
    alakası olduğunu sanmıyorum .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enrgrup -- 21 Ocak 2017; 21:35:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.