Şimdi Ara

Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

madem yazdığımız herşey sıkmak oluyor ,attığımız linkler hikaye oluyor,uğraşıp yazmayalım.sen herşeyi zaten sonuna kadar bilensin.biz ise köyde pancar çapalarken gölgeye geçip dhkonudışında yazan marabalarız zaten. hadi sana iyi bulgaristan yolculukları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

puahhaha ilk cümlelerine çok katılıyorum

mahallesinden çıkmamış insalnar yurtdışı hakkında fikir sahibi oluyor.

1-2 youtube videosu seyretmişler , orayı Alice Harikalar diyarı sanıyorlar.

Yurtdışı tecrübesi olan insanlar zaten toplu olarak yalan söylüyor. puhahaha

bu resmini yolladığın okul sovyetlerden kalma okula benziyor,orada öğretilen ingilizce ile konuşmaya kalktığında motorun teklemesi için 4-5.cümlede olman yeterli olur. ben ingiliz okul deyince uluslararası ve öğretmenlerin ingiliz/amerikan olduğu okulları bilirim.tüm derslerin ingilizce anlatıldığı okulu bilirim.yani benim oğlumun 5 yıldır gittiği okul gibi olması lazım.linkini yolladığım ile resmini yolladığın okul alakasıza benziyor. ne diyor ivan vazov mu o da kimmiş. bu tarz okullarda uluslarası öğrenci çok yoksa türkler dışlanabilir pskilojileri çökebilir. tabi ben öyle biryerde okumadım detayını bilemiycem.bu resmini yolladığın okuldan mezun olan çocuğun işi pek kolay değil.bulgaristana yönelik birokula benziyor.ordan mezun biryerlere gitse de tutunamaz geri dönmek zorunda kalır. senin dönmek zorunda olduğun gibi hocam. keşke peşinat ayarlayıp ingiltereden irlandadan evi patlatabilseydin. çok daha iyisini yapardın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 26 Aralık 2022; 6:5:51 >

• amac para kazanmaksa kuzey amerikaya geleceksin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyu yine kanadadaki depocuyla almanyayı sabah akşam eleştirip ama o ülkeden bir türlü gitmeyen eleman açmış.

Allahın depocusu o meslek türkiyede ne ki kanadada ne olsun? Bildiğin en vasıfsız iş hamallık.

Öteki ise bildiğin rus, bulgar falan bildiğin tüm doğu avrupa ülkelerini öven ama bir türlü almanyadan gitmeyen ve alman vatandaşlığı peşinde koşan birisiBatı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! 

Beğenmediğin ülkenin vatandaşlığını niye istersin demezler mi adama? Almanya şöyle almanya böyle ama ülkeden bi türlü gitmez. Bulgaristan güzel, romanya güzel. Güzelse git. Yine gitmez. Mülteciden şikayet eder durur sanki ataları almanyanın kurucusu bismarck soyundan geliyor. Sorunları var galiba ki sürekli aynı konu açılıp duruyor. Bir tane yurtdışında yaşayan gelince ne cevap vereceklerini şaşırıyorlar.

Hep tırışkadan konular. Romanya, bulgaristan falan ab olmasa bir hiç. Bildiğin çürümüş sovyet artığı ülkeler.

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

koskoca Cambridge üniversitesi salak da bu okuda sistemi belirleyip işletiyor. tamam sen en akıllısısın. İngilizler salak, bulgarlar ingilizce konuşmazmış da senin gördüğünü görememişler. çok biliyorsun bremın. Bulgarcadan haberin var mı? Gramer olarak neredeyse aynı.

neyse hacı boş yere vaktimi harcıyorsun. senin milyon poundların yokmuydu? Almanya'da 100.000 euro kazanamazsan o paraya para demiyordun falan... boşver sen bulgarsintan'da cambridge orta halli ama zeki bulgarlar için okul açmış (lise) yorma kafanı...

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

sizinkiler nasıl diyor? bremın?

bak bremın. sadece 3 4 dakika araştırma ile senin ne olduğunu birçok kişi rahatlıkla anlayabilir ve evet 10 dakikamı harcadım ve bulduklarım şaşırtmadı

Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan!

rusya düşmanlığı herhalde sizinkileri ruslar kobanide suriyelilere vurdurtunca başladı galiba... ama böyle olmuyor. o savaş muhabbetinde komünist dinsiz ama amerikancı arkadaşın neydi? onunla gel başka bir konuda tartışalım... Türklerin tarihini anlatırız. Mesela Aziz yıldırım, diyarbakırları ama Türk. mesela;bu yazılanların sinirinşi bozuyor olması ilginç. çünkü baya kişiye aklınca hakaret etmişsin.

ama bundan sonra her canın istediğinde yaz, ben buraya gelip bu resmi koyarım ki diğerleri görsün ne olduğunu "bremın" Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 26 Aralık 2022; 10:29:10 >

• Kardeş Türkler Almanya ya gelmesin diye, bizim insanımız senelerce oralar çok kötü, geçim Türkiye gibi berbat diyerek, Almanya yı kotuleyip durdular. Amaç ise tamamen fazla Türk Almanya ya gelmesin, burada huzurumuzu kaçırmasınlar mantığı.

Ama Türkleri getirmediniz, elin Afganı, surisi, pakistanlısı, cingenesi, brezilyalısı, arabı doluştu oraya. Üstüne üstlük onlar orada örgütleşme ve dayanışma yaptılar. Birbirleri ile ekip olup, birlik olup daha da güçlendiler. Bizim Türkler ise birbirleri ile ayrı durup iyice güçsüz kaldılar. Siz bu kafayla gidip birlik olmazsanız , Avrupa da daha çok diğer mülteciler güçlü hale gelecektir. Geliyorda zaten.

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

bana yazdığın "oraya gelmesinler" ile benim yazım arasında bağlantı nedir? ben bu ülkede durmak istemiyorum. berkar arkadaşlar için romanya ve bulgarsitan alternatiflerini yazımda anlattım. vize ve oturum izni almak daha kolay.

yani bir yerde alakasız yazmışken, doğru noktaya parmak basmışsın ki bu benim yazımda da var.

"güçlenen 3. sınıf ülke göçmenleri" kısmında benim yazımın bir kısmının özetini geçmişsin. adamlar gidp araptan bile altta tutulacağına almanın gözünde, gitsinler bulgara, romene orada daha insanca yaşarlar. almanların o asık, soğuk yüzlerini, triplerini, şakalarını çekmek zorunda kalmazlar.

ama amerika'ya gitmek isteyen gitsin.

üstelik ben konuyu sadece almanya ile sınırlamadım dikkat edersen. BATI AVRUPA yazarak işin içinde Almanya Fransa İngiltere'yi aldım.

bulgaristanda ingilizce öğrenmeye kalkarsan ingiltereye gitsen bile motorun tökezler dönersin tıpış tıpış.sende olduğu gibi.

bulgar öğretmenlerden öğrendiğin ingilizce ile motorun bayılır patika çıkarken.

bulgarcadan haberim var evet, o zaman kürtçe de nerdeyse aynı bremın bremın yazıp duruyorsun.

senin bulgaristanın pasaportu satışta komşu yunanistanın da pasaportu satışta, portekizin de pasaportu satışta hemde avrupanın en ucuz pasaportları. istesem trink alırım ama alıp napıcam ki bulgar pasaportunu. senin gibi hayalperest değilim ben.bulgaristana bel bağlayacak kadar çıkmazda da değilim henüz umarım ilerde de öyle olmam. yakınlığı cazip olarak onun haricinde bozuk rusçaya karşı pek ilgim yok. ecdadımızı öldürenlerin içinde güle güle dolaşamam, plevneye gittiğimde osman paşa aklıma gelir benim. adamların türk düşmanı olduğu çok açık. portekizde türkleri bilmezler ama bulgarda ırkçılık ihtimali yüksek. yapamam oralarda. senin kadar geniş değilim ben. hee ne diyorduk, ucuz pasaport yunanistan ve bulgaristan istesem trink alırım ama ingiltere pasaportu almaya yemez çünkü şuan 2 milyon pound trink çıkarsan bile ingilizler pasaportunu satmıyor artık. 2 milyona satsa bütün millet varı yoğu satıp gidecek ingiltereye. senin bulgarına gelen pek yok ucuz olmasına rağmen. neden acaba? çünkü hepsi saflar bi sensin akıllı da ondan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 26 Aralık 2022; 13:47:37 >

bu kadar içerlediğine göre bremın ki resmen renkten renge girmşisin. görüyoruz ne için kıvrandığını... Yardım isteyen afgan Türk'üne ne yazdığın orada. bremınleri 25 30 milyon yapmandan belli! TÜRK bile değilsin gelmiş Türk yurdunda yaşıyorsun. Sana ne almanya'dan. sana ne. bir ağrın sızın varsa burada saçmalamakla zaman harcama.

eğer çok istersen ismet paşanın 1930 larda doğuda yaptırdığı iskan araştırmasına bak. doğuda ermeniler vardı ve gönderildiler. yerine seninkiler geldiler. ama durmamışlar belli ki 20 30 sene önce egeye kadar gelmişler.

Ama bu kadar bulgar acın varsa belli ki zamanında Asparhun Han'ın acısını genlerinde taşıyorsun: Çünkü tarihte: Büyük Bulgar Hanlığı, Latince: Patria Onoguria, adlarıyla da bilinen, Onogur Ön Bulgarlarının Göktürklerin yıkılması ve Avarların zayıflamasıyla batı Pontus-Hazar bozkırında oluşturduğu 7. yüzyıldan kalma Göçebe bir imparatorluktur. Ön Bulgarlar pek çok Türk kavmin birleşmesiyle 630 yılında ortaya çıktılar.

Bunun devamında belki bu acının kaynağını resmetmek gerekirse, tarihten bir eserler:

Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan!

seninkiler ise ya mezapotamya'dan yada egenin sularından gelmişler.

dediğim gibi ağrın sızın varsa bir doktora görün. Bundan sonra geri kalanında :

bu resme bakıp ağlayabilirsin :))) çünkü karşındaki adam TÜRK ve benimle genetik olarak da akraba ... hadi şimdi bremınlerini 50 milyon mu yaparsın, yoksa yunan sirtakisi eşliğinde mi ağlarsın; orası sana kalmışBatı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 27 Aralık 2022; 13:45:15 >

şimdi burada ağlıyanı sızlıyan görülüyor. bremın de değilsindir rum da değilsindir. bu kadar bremın aşkın olduğuna göre birşeyler olmuştur.

antorpoloji denilen olay var, insanların soyunu sopunu iki dakikada anlayabilmek için böyle bir bilim dalı oluşmuş. y dna babadan geleni gösterir, mtna ise anneden alınanı yanı soya karışanları da gösterir ayrıca dış görünüşü de belirler.

mesela Girit Rumları ama müslümanlaşanlar. Türklerden farklı olarak rumların da müslümanları vardı. Giritte iskan ettirilen Türkler, Kıbrıs'da olduğu gibi karamanoğullarından olanlardı da işte arada böyle tipinden de anlaşılacaği üzre rumlarda müslüman olmuşlardı.

(girit rum müslümanları)

( Yunanistan'da kocaları Bulgarlar tarafından esir alınan RUMlar. Balkan savaşları dönemi. Acın bundan mı yoksa?)

(Anadolu Rumları)

(Başkır ve İdil Bulgar balaları resim töreninde. altakilerden hangilerine benziyorlar, rum)!

Bulgaristan eski başbakanı

Berbatov bulgar futbolcu

şimdi sen diyorsun ki biz bunlarla karışmışız balkan Türkleri olarak. Bir bakalım rumcuğum...

(Naim. Gözler hala asyalı genlerini haykırıyor KIPÇAK balasında)

(Gajal olan Enver paşa. Müslüman olmuş gagavuz Türklerine gajal denirmiş)

(fahrettin paşa)

Bombayı sona sakladım, rumcuğum

(Naim'de de olduğu gibi Paşamda da Kıpçak genleri yüzüne vurmuş)

(Kazan Bulgar tenisçi Murat Safin, tıpkı Naim ve Atamda olduğu gibi gözlerinden kıpçak genlerini okuyabiliyor insan)

şimdi rum musun yoksa nesin bilemiyorum. bundan sonrasında seni daha da ifşalıycam... Çanakkalede Türkler için "ya seve seve yada diğer şekilde" yazını da koyucam. onu koymamıştım. senin bu bremın sevgin, Türklük aşağılama isteği karşısında birşeyler var saklı tutmaya çalıştığın da belli oluyor ...

dediğim gibi her arandığında o ekran görüntüsünü koyucam :) bak ben bu yukarıda 4 Türk tipinden birine benziyorum. Senin idda ettiğin gibi üstte iki balkan bulgarı ile mtDNA olarak bir benzerliğim de yok. Ama senin; adım gibi eminim en üstte koyduğum rum tipinde biri olduğuna eminim. bundan sonra ıspatı sana kalmış! ISPAT edemezsen açıkca burada TÜRKlükten acısı kalmış rum olarak kalacaksın!

he o cahil iddana gelince! 2002 seçimlerinde dehap 2 milyon oy görmemiş lakin akp 11 milyon, chp ise 6 milyon oy almış.

2018 seçimlerinde ise 20,5 milyon oy akp , 12 milyon chp almış. Senin hdp ise 2,5 milyon oy almış. hadi yarısı akpye gitmiş olsun diyelim 5 milyon oy almış.

ee seçmen sayısından da belli kaç arttığı! 25 milyonmuş... bu gerçek değil, sadece batı gibi senin uydurman! malum egenin diğer tarafında rumlar da bir ara 30 milyon yapmışlardı Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan!  belki kan çekiyordur :)

bizim köylere girebilen olmamış. Berlin antlaşması sonrası Türkler silah bıraktırılınca Sultan'ın emri ile, hepsi geri çekilere bunu yapmışlar. erkekleri az kalan köylere girmişler ve evet köyde bir tane canlı insan bırakmamışlar. Ama bunlar birkaç on köyle sınırlı kaldı. yoksa Enver paşanın hibe ettiği 16 adet mobil top ile, orada devlet kurulmuş, iyi oku RUM! Rodop etkelerine slavlar (bolşevikler) birkaç kez gelip püskürtülüyor. Sonrasında yunan korkusundan Dedeağaçı direkt bize bırakıyor. tabiı onlara saldırmamamız karşılığında. Lakin sonra Reşat, rodopların batısına giremeyen rusları, istanbul çatalca semalarında görünce, Edirne anlaşmasını imzalıyor ve yine bizimkiler zorla silah bıraktırılıyor. şeyhülislam fetva veriyor.

yoksa bizim öyle senin egenin suyunda yüzen dedelerin gibi veya sevdiğin "dövlet bahmıy" kankileriniz gibi savaşıp da kaybettiğimiz yok !

boşuna bizimkilere EVLADI FATİHAN denmemiş.

hadi koç dediğim gibi ya resimini koyarsın, Türk olduğunu genetik olarak ıspatlarsın! ya da her bremın övücülüğünde o ekran görüntüsünü anında yazdığın konularda çakarım! kim neyin kırmasıymış daha iyi anlaşılır. Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! 

Ayrıca, TÜRKİYE Cumhuriyetini Kuran adam benim soyumdan! İkinci Mareşal Benim soyumdan! sen kimsin de Türk ülkesinde bremıncılık yapıyorsun? rum , sana ne ! dedelerin yüzerek geçtiler ama akla neyzen tevfik geliyor işte. Benim bulgarlarla olan kişisel ilişkilerimden sana ne! Bu Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı veya Türklüğe karşı bir antipatik durum mu oluşturuyor? Benim gezdiğim bulgarlar hatunlar, Türklüğümü zedeliyor? Genlerim güzeldi, bulgar hatunlar beğeniyordu, takıldım! anladın mı? 20lerimde kral gibi yaşadım. hızlıydım. öyle forumlarda senin gibi genlerimden şikayet etmiyordum. Allah'a şükür genlerimiz güzel yaratılmış Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! 

adam tarih beğenmiyor; antropolojiyi de beğenmez şimdi gönülden bremın Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Aralık 2022; 10:20:46 >

• Bulgar roman gibi yerlerin ekonomisi bizden çok iyi değil ama almanya dünyanın zirverisindeki 3-5 ülkeden biri asgari ücretle kulübede yaşamak burdan kat kat iyidir. Birde evlendin mi tamam kira vs rahat karşılanır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • letgome kullanıcısına yanıt

Arkadaş katılmıyorum ama dünyanın en kötü ülkesi türkiye

• Arkadaslar herkesin hayat gorusu bir ulkeden ne bekledigi vs farklidir o yuzden bir ulke birine cok iyi gelebilir her yonden diger kisiye zulum olur cok onemli degil.

Sadece Romanyada Bulgaristanda yillardir yasayan insanlardan bu ulkeleri daha iyi bildiginizi iddia edip kendinizi kucuk dusurmeyin yeter.

• Aref6 kullanıcısına yanıt

liebherr de 3 vardiyalı çalışana 2000 leva veriyorlar. 30 000 lira yapıyor. bu parayı ülkende doktor alamıyor. mesela bulgar şişecam fabrikasını büyütüyor. 1300 1400 levadan işçi arıyacak yine. küçük kasabada olduğu için bu şekilde. orada çalışanlar muhtemelen ev sorunu çekmeyen kesim. yani düşün 1400 leva alıyorsun, eşin de markette çalışsa bile en kötü 750 leva alıyor (küçük şehir) topla ... 2100 leva. he eşin dikişten anlıyorsa atölyede işçiye 1000 leva veriyorlar.

tek derdin ısınma elektrik ve su. ortalama 250 leva de.

market fiyatları için ise :

https://leaflets.kaufland.com/bg-BG/BG_bg_KDZ_1000_BG32-LFT/view/flyer/page/1?adobe_mc=MCMID=39512716360217580301241794390489839568|MCORGID=BCF65C6655685E857F000101%40AdobeOrg|TS=1691440601

mesela 1kg peynir ben oradayken 15 leva idi. 1 bütün piliç 8 leva. tavuk 11 leva idi. köyde insanlar artık hayvan beslemiyorlar. çünkü fabrikada çalışıp rahat geçinebildikleri için inek koyun vs ile uğraşmak istemiyorlar.

o yüzden kırmızı eti zor buldum son gittiğimde.

son gittiğimde gördüğüm tek kötü şey:

sağlık sistemi aşırı pahalılaşmış. ilaçlar pahalı. he ithal ürünler pahalı. mesela bende hp omen pc sandelyesi var. arkadaş alacaktı bulgar firmasından baktım, 800 leva çekmişler. şu an almanya fiyatı 330 euro. 660 leva yapıyor. ama bulgar firmasından alacaksan 800 leva. aşırı kazık geldi gözüme.

• batı avrupa vasıfsız kekolar için iyi zaten. doğru thread.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.