madem yazdığımız herşey sıkmak oluyor ,attığımız linkler hikaye oluyor,uğraşıp yazmayalım.sen herşeyi zaten sonuna kadar bilensin.biz ise köyde pancar çapalarken gölgeye geçip dhkonudışında yazan marabalarız zaten. hadi sana iyi bulgaristan yolculukları < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Batı avrupanın çöplüğüne gideceğinize, Romanya veya Bulgaristan'a gidin! söylenen maaşlar yalan! (2. sayfa)

-
-
puahhaha ilk cümlelerine çok katılıyorum
mahallesinden çıkmamış insalnar yurtdışı hakkında fikir sahibi oluyor.
1-2 youtube videosu seyretmişler , orayı Alice Harikalar diyarı sanıyorlar.
Yurtdışı tecrübesi olan insanlar zaten toplu olarak yalan söylüyor. puhahaha
-
bu resmini yolladığın okul sovyetlerden kalma okula benziyor,orada öğretilen ingilizce ile konuşmaya kalktığında motorun teklemesi için 4-5.cümlede olman yeterli olur. ben ingiliz okul deyince uluslararası ve öğretmenlerin ingiliz/amerikan olduğu okulları bilirim.tüm derslerin ingilizce anlatıldığı okulu bilirim.yani benim oğlumun 5 yıldır gittiği okul gibi olması lazım.linkini yolladığım ile resmini yolladığın okul alakasıza benziyor. ne diyor ivan vazov mu o da kimmiş. bu tarz okullarda uluslarası öğrenci çok yoksa türkler dışlanabilir pskilojileri çökebilir. tabi ben öyle biryerde okumadım detayını bilemiycem.bu resmini yolladığın okuldan mezun olan çocuğun işi pek kolay değil.bulgaristana yönelik birokula benziyor.ordan mezun biryerlere gitse de tutunamaz geri dönmek zorunda kalır. senin dönmek zorunda olduğun gibi hocam. keşke peşinat ayarlayıp ingiltereden irlandadan evi patlatabilseydin. çok daha iyisini yapardın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 26 Aralık 2022; 6:5:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
amac para kazanmaksa kuzey amerikaya geleceksin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konuyu yine kanadadaki depocuyla almanyayı sabah akşam eleştirip ama o ülkeden bir türlü gitmeyen eleman açmış.
Allahın depocusu o meslek türkiyede ne ki kanadada ne olsun? Bildiğin en vasıfsız iş hamallık.
Öteki ise bildiğin rus, bulgar falan bildiğin tüm doğu avrupa ülkelerini öven ama bir türlü almanyadan gitmeyen ve alman vatandaşlığı peşinde koşan birisi
Beğenmediğin ülkenin vatandaşlığını niye istersin demezler mi adama? Almanya şöyle almanya böyle ama ülkeden bi türlü gitmez. Bulgaristan güzel, romanya güzel. Güzelse git. Yine gitmez. Mülteciden şikayet eder durur sanki ataları almanyanın kurucusu bismarck soyundan geliyor. Sorunları var galiba ki sürekli aynı konu açılıp duruyor. Bir tane yurtdışında yaşayan gelince ne cevap vereceklerini şaşırıyorlar.
Hep tırışkadan konular. Romanya, bulgaristan falan ab olmasa bir hiç. Bildiğin çürümüş sovyet artığı ülkeler.
-
koskoca Cambridge üniversitesi salak da bu okuda sistemi belirleyip işletiyor. tamam sen en akıllısısın. İngilizler salak, bulgarlar ingilizce konuşmazmış da senin gördüğünü görememişler. çok biliyorsun bremın. Bulgarcadan haberin var mı? Gramer olarak neredeyse aynı.
neyse hacı boş yere vaktimi harcıyorsun. senin milyon poundların yokmuydu? Almanya'da 100.000 euro kazanamazsan o paraya para demiyordun falan... boşver sen bulgarsintan'da cambridge orta halli ama zeki bulgarlar için okul açmış (lise) yorma kafanı...
-
-
Kardeş Türkler Almanya ya gelmesin diye, bizim insanımız senelerce oralar çok kötü, geçim Türkiye gibi berbat diyerek, Almanya yı kotuleyip durdular. Amaç ise tamamen fazla Türk Almanya ya gelmesin, burada huzurumuzu kaçırmasınlar mantığı.
Ama Türkleri getirmediniz, elin Afganı, surisi, pakistanlısı, cingenesi, brezilyalısı, arabı doluştu oraya. Üstüne üstlük onlar orada örgütleşme ve dayanışma yaptılar. Birbirleri ile ekip olup, birlik olup daha da güçlendiler. Bizim Türkler ise birbirleri ile ayrı durup iyice güçsüz kaldılar. Siz bu kafayla gidip birlik olmazsanız , Avrupa da daha çok diğer mülteciler güçlü hale gelecektir. Geliyorda zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bana yazdığın "oraya gelmesinler" ile benim yazım arasında bağlantı nedir? ben bu ülkede durmak istemiyorum. berkar arkadaşlar için romanya ve bulgarsitan alternatiflerini yazımda anlattım. vize ve oturum izni almak daha kolay.
yani bir yerde alakasız yazmışken, doğru noktaya parmak basmışsın ki bu benim yazımda da var.
"güçlenen 3. sınıf ülke göçmenleri" kısmında benim yazımın bir kısmının özetini geçmişsin. adamlar gidp araptan bile altta tutulacağına almanın gözünde, gitsinler bulgara, romene orada daha insanca yaşarlar. almanların o asık, soğuk yüzlerini, triplerini, şakalarını çekmek zorunda kalmazlar.
ama amerika'ya gitmek isteyen gitsin.
üstelik ben konuyu sadece almanya ile sınırlamadım dikkat edersen. BATI AVRUPA yazarak işin içinde Almanya Fransa İngiltere'yi aldım.
-
bulgaristanda ingilizce öğrenmeye kalkarsan ingiltereye gitsen bile motorun tökezler dönersin tıpış tıpış.sende olduğu gibi.
bulgar öğretmenlerden öğrendiğin ingilizce ile motorun bayılır patika çıkarken.
bulgarcadan haberim var evet, o zaman kürtçe de nerdeyse aynı bremın bremın yazıp duruyorsun.
senin bulgaristanın pasaportu satışta komşu yunanistanın da pasaportu satışta, portekizin de pasaportu satışta hemde avrupanın en ucuz pasaportları. istesem trink alırım ama alıp napıcam ki bulgar pasaportunu. senin gibi hayalperest değilim ben.bulgaristana bel bağlayacak kadar çıkmazda da değilim henüz umarım ilerde de öyle olmam. yakınlığı cazip olarak onun haricinde bozuk rusçaya karşı pek ilgim yok. ecdadımızı öldürenlerin içinde güle güle dolaşamam, plevneye gittiğimde osman paşa aklıma gelir benim. adamların türk düşmanı olduğu çok açık. portekizde türkleri bilmezler ama bulgarda ırkçılık ihtimali yüksek. yapamam oralarda. senin kadar geniş değilim ben. hee ne diyorduk, ucuz pasaport yunanistan ve bulgaristan istesem trink alırım ama ingiltere pasaportu almaya yemez çünkü şuan 2 milyon pound trink çıkarsan bile ingilizler pasaportunu satmıyor artık. 2 milyona satsa bütün millet varı yoğu satıp gidecek ingiltereye. senin bulgarına gelen pek yok ucuz olmasına rağmen. neden acaba? çünkü hepsi saflar bi sensin akıllı da ondan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 26 Aralık 2022; 13:47:37 >
-
-
-
Bulgar roman gibi yerlerin ekonomisi bizden çok iyi değil ama almanya dünyanın zirverisindeki 3-5 ülkeden biri asgari ücretle kulübede yaşamak burdan kat kat iyidir. Birde evlendin mi tamam kira vs rahat karşılanır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaş katılmıyorum ama dünyanın en kötü ülkesi türkiye
-
Arkadaslar herkesin hayat gorusu bir ulkeden ne bekledigi vs farklidir o yuzden bir ulke birine cok iyi gelebilir her yonden diger kisiye zulum olur cok onemli degil.
Sadece Romanyada Bulgaristanda yillardir yasayan insanlardan bu ulkeleri daha iyi bildiginizi iddia edip kendinizi kucuk dusurmeyin yeter.
-
liebherr de 3 vardiyalı çalışana 2000 leva veriyorlar. 30 000 lira yapıyor. bu parayı ülkende doktor alamıyor. mesela bulgar şişecam fabrikasını büyütüyor. 1300 1400 levadan işçi arıyacak yine. küçük kasabada olduğu için bu şekilde. orada çalışanlar muhtemelen ev sorunu çekmeyen kesim. yani düşün 1400 leva alıyorsun, eşin de markette çalışsa bile en kötü 750 leva alıyor (küçük şehir) topla ... 2100 leva. he eşin dikişten anlıyorsa atölyede işçiye 1000 leva veriyorlar.
tek derdin ısınma elektrik ve su. ortalama 250 leva de.
market fiyatları için ise :
mesela 1kg peynir ben oradayken 15 leva idi. 1 bütün piliç 8 leva. tavuk 11 leva idi. köyde insanlar artık hayvan beslemiyorlar. çünkü fabrikada çalışıp rahat geçinebildikleri için inek koyun vs ile uğraşmak istemiyorlar.
o yüzden kırmızı eti zor buldum son gittiğimde.
son gittiğimde gördüğüm tek kötü şey:
sağlık sistemi aşırı pahalılaşmış. ilaçlar pahalı. he ithal ürünler pahalı. mesela bende hp omen pc sandelyesi var. arkadaş alacaktı bulgar firmasından baktım, 800 leva çekmişler. şu an almanya fiyatı 330 euro. 660 leva yapıyor. ama bulgar firmasından alacaksan 800 leva. aşırı kazık geldi gözüme.
-
batı avrupa vasıfsız kekolar için iyi zaten. doğru thread.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X