Şimdi Ara

Batıda ateist çokken Türkiye'de niye az? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çünkü batı dediğin kısım da 100 tane devlet var, Türkiye sadece bir tane
  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Müslümanım deyip namaz kılmamak bana samimi gelmiyor. İnandığı halde eğer günde 1 saat namaz kılmak bile zor geliyorsa bence o kişi kendini kandırıyordur. Zaten genelde Allah, Kuran sadece dara düşünce akıllarına gelir böyle insanların. He bir de Müslümanım deyip bir başörtüsünden bile rahatsız olan kesim var onlar da ayrı bir kafa zaten. Bunların dışında çekindiği için söyleyemeyenler vs uzar gider bu liste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 20 Mayıs 2018; 1:47:58 >
  • Bak şimdi, onların inancına göre tanrı bir kadından çocuk peydahlarken papazların evlenmesi yasak. Böyle bir dine inanan toplumlarda ateistlerin çok olması doğaldır.
  • Gelenek gibi çoğu insanın müslümanlığı çünkü, Türkiye'de ciddi dindar diyebileceğin insan sayısı kimliğinde islam yazanlardan çok çok daha az. Geceleri tüm barlar dolu, sokaklar evli olmayan çiftlerle dolu, tekeller devamlı satış yapıyor, ramazan gibi toplu ibadetlerde bile restoranlar dolu, ama güya ben müslümanım dedi diye müslüman oluyor insanlar. Yok öyle bir şey.

Okumadım önceki mesajların çoğunu, kesin bazıları gelip demiştir inanmak yeter diye, her zaman derler, ama yalan.

quote:

Bundan sonra onların arkasından gelen nesil, namazı ihmal (zayi) ettiler. Ve şehvetlere (nefsin arzularına) tâbî oldular. Artık yakında gayy (cehennemde en alt bölüm) ile karşılaşacaklar. MERYEM-59

Ne diyor? Namaz kılmayıp nefsine hakim olmuyorsan cehennemin derinliklerinde yanacaksın diyor değil mi? Ateist bile demiyor bunlara, sadece eksik ibadet eden inançlılar. %100 inanan insan sence bunu göze alır mı?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.