Di mi... Halkın iradesi de neymiş. |
Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı (2. sayfa)
-
-
Hayatınızda hiç meşruluk kavramı diye birsey duydunuz mu ?
1.000.000 kişinin istemesi 1 masum insanın katledilmesini haklı çıkartır mi ?
Sırf oy almak her türlü şiddet ve terörü savunmayı haklı çıkartır mi? Etnik siyaseti , nefret söylemini haklı çıkartır mi?
Bizim ülkemizin en büyük sorunu her kavramı en yüzeysel ve ilkel biçimiyle algılaması halbuki sırf demokrasi ve ulusların yönetimi üzerine balya balya kitap vardır ve bu konular göründüğünden çok daha derindir .
Malesef yeni - postmoeen dünyada hersey ayaktakimina düştüğü için, bayağılık her kavramın üstünü kapladı.
Normal bir demokrasi içinde silah ve sandık arasında seçim yapmayan bir partinin, varolmasini sağlayan anayasal düzeni yıkmak isteyen bir partinin en başta varlığı bile meşru değildir ne kadar oy alırsa alsın MEŞRULUK tamamen farklı bir kavramdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 4 Kasım 2024; 12:39:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İddianameyi okuyup, kanıtlara bakmak gerekli. Eğer kişi belediye başkanı seçildikten sonra illegal bir örgütle iletişime geçiyorum veya ovüyorsa , belediye başkanı iken suç izliyorsa en başta aday yapılmasının tartışılması anlamsız olur .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 4 Kasım 2024; 12:53:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Madem böyle olacak seçim yapmayın harcanan paraya yazık. Belediyeleri kaybedince nasıl olsa kayyum atıyorsunuz.
-
- CHP lideri Özgür Özel:
"Mardin'e gideceğim, Ahmet Türk'ün yanında olacağım. Ahmet Türk, barış güvercini, bilge kişidir. Kayyum ataması ne CHP ne de DEM parti için kabul edilemez..MHP için dahi kabul edilemez.."
"Meclise gelmeyen MHP milletvekilini dahi 24.dönemde biz sahip çıkıyorduk ve MHP'den daha çok ziyaret ediyorduk. Biz meseleyi parti ismine göre değil demokratik standartlara göre bakarız."
-
Genco meşruiyete girersek çıkamayız. Çok derin konular bunlar.
Benim lafım ile "terörist" bir oluşumu ya da düşünceyi savunuyorum anlamı çıkmasın. Ama 40 yılı devirdik. Höt zöt ettik yıllarca. Sonra çözüm dedik onu da bu ahlaksız eşek tayfası fırsat bildi.
Olmuyor işte. Çözüm mözüm yok.
Yıllardır adamlar kendi adamlarını seçiyorlar. DEP,HADEP, o bu şu derken bir sürü parti ismi ile gidildi.
Sizin mahalleye göre de herkes milliyetçi olsun, ülkesini düşünsün, devlet aklına biat etsin. Ultra-devletçi mi olalım?
Ülkenin temel sorunu birbirini dinlememek.
Bak IRA ile ingilizler nasıl anlaştırlar. ETA ile nasıl ispanya anlaştı. Bizim de mutlaka bir yol bulmamız lazım.
Senin yazdıkların ile çözüm yine çözümsüzlük oluyor.
Keza; kayyım (kayyum) yerine neden belediye meclisi kendi içinde birini seçmedi, seçtirilmedi. Biricik mahallene dön de bunu sor ok?
Vesselam.
-
- Mardin Belediyesi'ne kayyum atanmasından sonra Mardin, Batman ve İstanbul'da olaylar yaşanıyor;
Mardin'de kayyum atamasını protesto eden bazı gösterciler bölücü sloganlar atıyor;
"Siz kimsiniz ki batıdan gelip toprağımıza sahip çıkmaya çalışıyorsunuz?”
- Esenyurt'ta da yeni kayyumlar sonrası ortalık karıştı.. Belediye binasına girmek isteyen CHP teşkilatı , polisle arbede yaşadı.
x (formerly twitter)Esenyurtsondakika (@esenyurtsondk) on Xhttps://x.com/esenyurtsondk/status/1853360928357539841- Batman Belediyesine kayyum atanmasından sonra belediye önünde arbede çıktı. Arbedede polise saldıranlar oldu. 1 polis yaralanırken 2 kişi gözaltına alındı. Olay sonrasında Batman'da toplantı ve gösteri yürüyüşleri 10 gün süreyle yasaklandı.
-
CHP hiç şaşırtmıyor her zaman ki gibi Halkı Vatandaşın derdi ile dertlenmek yerine DEM ile dertlenmeyi seçiyorlar. Son 1 haftadır her şeyi unuttular sadece DEM'lenme derdine düştüler. İlk Uçakla Mardin'e gideceklermiş şimdide.
3 Belediye hakkındaki iddialar. Muhalefet neyi savunuyor şimdi Adam PKK üyesi ise ama olsun seçildi BELEDİYE YÖNETSİN Mİ DİYORLAR !
Not: Bu arada Ahmet Türk Zaten cezaevindeydi. Aşırı yaşlılık denilerek Cumhurbaşkanlığının izni ile tahliye edildi. Ama o gitti gene belediye başkanı seçildi. 83 yaşında halen daha ne derdinde.
DEM bu tarz isimleri bilerek aday gösteriyorki Kayyum atansın ortalık karışsın.
-
Oğlum Ahmet Türk teröristse ne demeye geçen hafta birlikte toplantı yapıp dua ediyordunuz. Ne olacak aga bu AKp ve saray tayfasının terör ve terörist seviciliği. Yoksa gene mi kandırıldınız la
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- ABB başkanı Mansur Yavaş:
"Bugün yine kayyum atamalarıyla güne başladık. Öncelikle burada savunulması gereken kişilerden bağımsız olarak hukuk ve demokrasidir. Demokrasilerde bazen seçim kazanılır, bazen seçim kaybedilir. Hiç istemediğiniz birisini halk seçebilir. Önemli olan bunun içe sindirilmesidir."
"Bir yandan hakkında hüküm olanlar kayyum atanacağını bile bile aday yapılırken (en azından geçmiş yılların öngörüsü ile) diğer yandan idare-seçim-YSK bu adayların adaylıklarına neden izin verdiği sorgulanmalıdır."
"Hukukçu olarak görüşüm; TBMM’nin acilen ilk toplantıda yasa değişikliği yaparak görevden alınan başkanın yerine belediye meclisinden birinin seçilmesini sağlayıp seçmen iradesinin belediyeye yansımasını sağlamasıdır."
- İBB başkanı Ekrem İmamoğlu:
"İktidar kontrolü kaybetti, tutarsız ve ciddiyetsiz savrulmalar yaşıyor. Habitat toplantısı için geldiğim Mısır-Kahire’den bu akşam dönüyor ve yarın Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni’ni olağanüstü topluyoruz."
- Kayyum atanan Mardin belediye başkanı Ahmet Türk:
"İktidar bu davranışıyla demokrasi sorununu da Kürt sorununu da çözmeye niyeti olmadığını ortaya koymuştur."
- DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık:
"Bu kayyumların 4 Kasım günü yapılması tesadüf değil..Bu tarih Figen Yüksekdağ ve Selahhattin Demirtaş'ın 4 kasım 2016 yılında tutuklandığı gündü. Kayyum ve şiddet yaşayan Kürtleri siz hala tanıyamamışsınız..."
- İçişleri Bakanlığı’nın Mardin, Batman ve Halfeti belediyeleri için neden kayyum atandağına dair resmi açıklama yayınladı;
-
Trollük ypaacan diye DEM'i savunuyonuz hatta terör propagandası yapan terör örgütü olduğu iddia edilen isimleri savunuyon GERÇEKTN YAZIK. Sorsalar Atatürkçü diye geçinirsin birde. Az daha güzelle bunlar az.
Daha 5-6 ay önceden belliydi 27 DEM'li hakkında soruşturma vardı davaları devam ediyordu. Davalar sonuçlandıkça veya savcılık harekete geçtikçe peyderpey kayyumlar atanacak anlaşılan.
Kayyum Atanacak diye Nedim Şener yazdı. Bu süreçte 3-4 ay öncede Hakkariye'de atanmıştı mesela kayyum.
serbestiyetNedim Şener: 27 DEM’li belediye başkanı hakkında soruşturma devam ettiğinden dolayı, kayyum atanması yasal zorunluluk - Serbestiyethttps://serbestiyet.com/haberler/nedim-sener-27-demli-belediye-baskani-hakkinda-sorusturma-devam-ettiginden-dolayi-kayyum-atanmasi-yasal-zorunluluk-165936/
-
Oğlum senin tayyibin yardımcısı bu Ahmet Türk denen terörist ile neyin görüşmesini yapıp neden birlikte dua etti bunu mantık çerçevesinde açıkla önce bırak 5-6 ayı DEM’i. Geçen haftadan bahsediyorum onu açıkla😂😂😂😂😂quote:
Orijinalden alıntı: 0zkanK.Trollük ypaacan diye DEM'i savunuyonuz hatta terör propagandası yapan terör örgütü olduğu iddia edilen isimleri savunuyon GERÇEKTN YAZIK. Sorsalar Atatürkçü diye geçinirsin birde. Az daha güzelle bunlar az.
Daha 5-6 ay önceden belliydi 27 DEM'li hakkında soruşturma vardı davaları devam ediyordu. Davalar sonuçlandıkça veya savcılık harekete geçtikçe peyderpey kayyumlar atanacak anlaşılan.
Kayyum Atanacak diye Nedim Şener yazdı. Bu süreçte 3-4 ay öncede Hakkariye'de atanmıştı mesela kayyum.
serbestiyetNedim Şener: 27 DEM’li belediye başkanı hakkında soruşturma devam ettiğinden dolayı, kayyum atanması yasal zorunluluk - Serbestiyethttps://serbestiyet.com/haberler/nedim-sener-27-demli-belediye-baskani-hakkinda-sorusturma-devam-ettiginden-dolayi-kayyum-atanmasi-yasal-zorunluluk-165936/
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Benim sahibimin o toplantıdan ve dua merasiminden haberi yoktu diyecek onu demesini beklliyorum ben 😂😂😂😂🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biricik düzenleri bozulmasın diye yaptıkları bunlar işte. 4-5 forum gezinmek.
Ulan özkan, dön lan forumuna. SDN'den çıkmamalıydın.
Hakkı abinle gidip maklubeni ye.
-
- DEM Partinin Gençlik Meclisi grubu yaşanan kayyumlar sonrasında bölge halkının sokağa çıkarak eylemler yapacağını duyurdu:
"Kürdistan’ın Mardin, Batman ve Halfeti kentlerinin belediyelerine kayyum atayan devlet aklı karşısında Kürt halkının ve dostlarının direnişini bulacak."
-
Di mi...quote:
Orijinalden alıntı: astegonDi mi...
Halkın iradesi de neymiş.
Halkın iradesi ile bölücülük yap sonra halk iradesi de adına Resmi dili takmayıp geçerliliği olmayan dilde tabelalar as Türkçe' yi sanki yabancı dilmiş gibi küçülterek yaz sonra halk iradesi değil mi? Ülkenin doğusunu sözde k*rdistan olarak adlandır teröristlere destek ver sonra halkın iradesi değil mi? Burada sadece suç bunlarda değil bunlara seçime girebilirsin diyen YSK' da kaldı ki bu terör örgütünün siyasi uzantısı olan parti zaten bunlara kayyum atanacağını bile bile bu kişileri aday gösteriyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 4 Kasım 2024; 13:53:31 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yaa sizin kafanız mı güzen ? Yok gerçekten bu kadar bilmeden boş beleşmi konuşuyorsunuz ?
Mahkeme kararı olmadan kimseye terorist flan diyemezsin. Şuan mahkeme harekete geçmiş ve iddianeme hazıralyıp tutuklamayı talep etmiş.
O sırada Altif belediye başkanı onlar imza yetkisi olan belediyeyi yöneten kişiler. Hatta 1 haftayı geç dün bile gitse görüşseler aynı yetki onlarda. Mahkemere KARARI YOKKEN GÖRÜŞMESİNE NE DİYEBİLİRSİN ?
Ne kadar SAÇMA SAPAN bir söylem bu !
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X