Şimdi Ara

Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Jomolocco Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
135
Cevap
2
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy şu anda #18
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahmet Türk: Bazı yerlerle yapılan görüşmelerden istenilen netice alınamadığı için bu hamlenin yapıldığını düşünüyorum.

• DEM bilerek sicili kabarık tipleri aday yapıyor, AKP’nin de canına minnet zaten kayyum darbesiyle sandıktan çıkamadığı yerlerde iktidar oluyor. DEM hem mağdur, hem de yönetici sorumluluğundan kaçmış oluyor AKP’de artık o bölgelerde ne iş çeviriyorsa kazan kazan durumu oluyor. Tam bir rezillik. Bunların hiçbirine güven olmaz

Özgür Özel, iktidar kanadının Öcalan ve açılım söylemlerinin ardından el yükseltmek yerine olur mu öyle şey teröristin mecliste ne işi var, terörle müzakere olmaz deseydi şuan iktidarın saçmalıkları karşısında rüzgarı arkasına almıştı.

Ama o ne yaptı. İktidarın saçmalıkları karşısında el yükseltmeyi tercih etti. Şimdi iktidar nabza göre şerbet verip yine oyun kurucu rolünde takılıyor.

Önce ortaligi karıştırdı, şimdi de kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor. Tüm bunların üzerine çıkıp diyecek ki bakın CHP teröristlerle kol kola.

CHP her defasında iktidarın oyununa düşüyor. Akp önce ortalığı karıştırıyor, sonra işleri kendi lehine çeviriyor.

Şimdi kayyum atıyor da bu adamların ne olduğu başından beri belliydi oysa ki.

Trollük ypaacan diye DEM'i savunuyonuz hatta terör propagandası yapan terör örgütü olduğu iddia edilen isimleri savunuyon GERÇEKTN YAZIK. Sorsalar Atatürkçü diye geçinirsin birde. Az daha güzelle bunlar az.

Daha 5-6 ay önceden belliydi 27 DEM'li hakkında soruşturma vardı davaları devam ediyordu. Davalar sonuçlandıkça veya savcılık harekete geçtikçe peyderpey kayyumlar atanacak anlaşılan.

Kayyum Atanacak diye Nedim Şener yazdı. Bu süreçte 3-4 ay öncede Hakkariye'de atanmıştı mesela kayyum.

serbestiyet
    Nedim Şener: 27 DEM’li belediye başkanı hakkında soruşturma devam ettiğinden dolayı, kayyum atanması yasal zorunluluk - Serbestiyet
    https://serbestiyet.com/haberler/nedim-sener-27-demli-belediye-baskani-hakkinda-sorusturma-devam-ettiginden-dolayi-kayyum-atanmasi-yasal-zorunluluk-165936/

- CHP Afyonkarahisar belediye başkanı Burcu Köksal:

"Kayyumlara karşıyım ancak ben Atatürk milliyetçisiyim..DEM parti ile aynı mitingde, yanyana durmam. Terör örgütlerine "Terör örgütü" diyemenlere hoş bakmam."

"Ben Doğuştan CHPl'iyim ve partimi seviyorum. Ben devletçi bir siyasetçiyim, partizan değilim ve ben başka partilerle yan yana gelmek zorundada değilim. Benim DEM partiye olan tavrımda nettir. Ali Haydar Fırat'ın DEM partisine olan yakınlığı yada ilgisi nasıl beni ilgilendirmiyorsa kendisinin benim DEM parti fikrimde onu ilgilendirmiyor. Herkesde benim bu fikrime saygı göstermek zorunda. Bu fikrimede Özgür Özel saygı duyuyor."

"Kayyum atanan isimler suçlularsa neden partileri onları bile bile aday yaptı?"

"CHP eğer parti değerlerini kaybederse halkda zaten bunun cezasını sandıkta verir."

• Seçimleri yenileselerdi bari.. akp seçimlerde kaybettiği belediyeleri ele geçirmenin yolunu bulmuş Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı 

• Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı

Daha gecen hafta aileleri barıştırmak için yardım istiyorlardı. Bahçeli'nin 2017 yılında "Ahmet Türk hasta ve tutuksuz Yargılansın" dediği birisiydi. Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı 

DEM'li Ahmet Türk "Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu çözeceğine inancımız yoktu. CHP bu sorunu çözecek kabiliyette değil. Çözmek isterse Erdoğan çözer, çünkü o lider." diyordu. Baktılar ki halk teröristbaşı ile çözüm süreci istemiyor. Cumhur'a yönelik algıyı kırmak için bu tip yöntemlere başladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 4 Kasım 2024; 9:27:3 >

• Ekrem İmamoğlu: İktidar kontrolü kaybetti, tutarsız ve ciddiyetsiz savrulmalar yaşıyor. Daha bir hafta önce Cumhurbaşkanı Yardımcısıyla aileleri barıştıran Ahmet Türk bu hafta terörist oldu.

Demokrasilerde seçmen iradesinin sürekliliği esastır. Seçilmiş görevden uzaklaştırılıyorsa yerine yine seçilmiş yani Meclis üyelerinden biri gelir. Seçme yetkisi sadece seçmene aittir ve devredilemez. BM Habitat toplantısı için geldiğim Kahire’den bu akşam dönüyor ve yarın Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni’ni olağanüstü topluyoruz.
  • An itibariyle Mardin belediyesi önünde toplanan halkla çevik kuvvet arasında arbede yaşanmaya başladı.
    Kaynak: Halk tv, sözcü tv canlı yayın
  • İlk bakışta çok tuhaf gelişmeler oluyor hissine kapılıyor insan. Tek mantıklı açıklama Uzatılan el boşa düştü demek ki ? .Böyle olması da çok doğal, Bunun arkası sınır ötesi operasyonlar olur.

• DEM ve Chp kardeşliğinin çocukları avukatlık hizmetine başlamışlar.

Bilim insanları...

• Geç kalındı. Gerisi diğer bu ülkeye aidiyeti olmayan, o bölgeye hizmetten başka diğer malum yerlere hizmet edenlerin başına gelsin.

• Özgür Özelin saat 17de mardinde olması bekleniyor.
  • Mansur Yavaş twiti:
    Bugün yine kayyum atamalarıyla güne başladık.
    Öncelikle burada savunulması gereken kişilerden bağımsız olarak hukuk ve demokrasidir. Demokrasilerde bazen seçim kazanılır, bazen seçim kaybedilir. Hiç istemediğiniz birisini halk seçebilir. Önemli olan bunun içe sindirilmesidir.
    Bir yandan hakkında hüküm olanlar kayyum atanacağını bile bile aday yapılırken (en azından geçmiş yılların öngörüsü ile) diğer yandan idare-seçim-YSK bu adayların adaylıklarına neden izin verdiği sorgulanmalıdır.
    Milletin iradesinin bu şekilde yok sayılması artık seçmenin sandıktan iyice uzaklaşması sonucunu doğuracaktır. Bırakın belediye başkanlarını halk yaptıklarını ve yapamadıkları hizmetlerle değerlendirsin. Partiler de adaylarını buna göre belirleyip adeta meydan okur gibi aday tespit etmesin.
    Hukukçu olarak görüşüm; TBMM’nin acilen ilk toplantıda yasa değişikliği yaparak görevden alınan başkanın yerine belediye meclisinden birinin seçilmesini sağlayıp seçmen iradesinin belediyeye yansımasını sağlamasıdır.
    Unutulmamalı Hukuk, hava ile su kadar insanların olmazsa olmaz ihtiyacıdır.

• Stoa kullanıcısına yanıt

DEM bilerek sicili kabarık tipleri aday yapıyor, AKP’nin de canına minnet zaten kayyum darbesiyle sandıktan çıkamadığı yerlerde iktidar oluyor. DEM hem mağdur, hem de yönetici sorumluluğundan kaçmış oluyor AKP’de artık o bölgelerde ne iş çeviriyorsa kazan kazan durumu oluyor. Tam bir rezillik. Bunların hiçbirine güven olmaz

• Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı

Beraber dua ederken iyiydi. Bu görüntü canlı yayından alındı. Karenin içinde Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Salihe Aydeniz'de var. Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 4 Kasım 2024; 10:39:33 >
  • Farklı dilde tabela asan belediyelere de kayyum atanması lazım. Bunlar devlete kafa tutmaya kalkan zibidiler.

• Çarpık çok şey var bu 'kayyım' konusunda. Senelerdir de ısrarla düzeltilmiyor.

DEM ısrarla sicili bozuk tipleri aday gösteriyor. YSK ısrarla "seçime girebilir" onayı veriyor. Halk o sicili bozuk kişiyi seçiyor, sonrasında halkın iradesi yok sayılıp kayyım atanıyor.

Kayyım atamak yerine o ilde/ilçede yeniden seçim yapılması ya da belediye meclisinin kendi içinden birini seçmesi lazım.

Ama bunu yapmayıp doğrudan kayyım atıyorlar. Böyle olunca ne DEM'in mağduriyeti bitiyor ne AKP'nin hukuksuzlukla güçlenmesi.

DEM'lilerin ne olduğu herkesin malumu, ama onların da önü alınmıyor. "Mış gibi" yapılıyor hep. Yukarıda yazmışlar en temiz örneğini, Ahmet Türk. Bu şahıs 2016'da Mardin Belediye Başkanı'yken "PKK silahlı terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak" nedeniyle hapse atılmıştı. "Sağlık sorunları var" denildi (gözündeki katarakt ilerlemiş!), Devlet Bahçeli "tutuksuz yargılanmalı" buyurdu, dışarı salındı.

2019'da yine Mardin'de seçilmiş, 5 ay sonra yerine kayyım atanmış. 2024'te yine Mardin'de seçilmiş, 8 ay sonra yerine kayyım atanmış.

Sürekli içeri girip çıkan, yerine daha önce kayyım atanmış bir kişiye YSK neden "seçime girebilir" onayı veriyor? DEM neden yerine kayyım atanacağını bile bile sürekli bu şahsı aday gösteriyor? Bu tiyatrodan kimler ne faydalar sağlıyor? Tüm bu soruların cevapları ayan beyan ortada.

---

Alttaki kuklaya ise diyecek bir sözüm yok, değmez. Yalnızca seçmeni olanlar görsün diye paylaşıyorum.

"Barış denince akla gelen ilk isimlerden" biriymiş Ahmet Türk, (resmi! rakamlarla) 80 küsür milyonluk ülkede.

Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı
    Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandıDaily Türkist (@dailyturkist_) on Xtwitter
    Özgür Özel: “Türkiye’de barış denilince akla ilk gelen isimlerinden Ahmet Türk’e kayyum atandı.”
    https://x.com/dailyturkist_/status/1853332657750335616

• Akp yine koltuğa yönelik , toplum mühendisliği çalışmalarına başladı.

Yalnız ülkede bir gün bile huzur vermiyorlar.

• Darısı başta Yüksekova Belediyesi ve Cizre Belediyesi olmak üzere alçak terör örgütünün siyasi uzantısının kazandığı bütün belediyelere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 4 Kasım 2024; 11:25:37 >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

Çok yerinde ve mantıklı bir açıklama bence.

Kayyum atanacağına belediye meclisi yeni birini seçsin. Halkın iradesine de saygı gösterilmiş olur.

• Danışıklı dövüş bunlar efendim, çok şey yapmamak lazım

• Özgür Özel, iktidar kanadının Öcalan ve açılım söylemlerinin ardından el yükseltmek yerine olur mu öyle şey teröristin mecliste ne işi var, terörle müzakere olmaz deseydi şuan iktidarın saçmalıkları karşısında rüzgarı arkasına almıştı.

Ama o ne yaptı. İktidarın saçmalıkları karşısında el yükseltmeyi tercih etti. Şimdi iktidar nabza göre şerbet verip yine oyun kurucu rolünde takılıyor.

Önce ortaligi karıştırdı, şimdi de kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor. Tüm bunların üzerine çıkıp diyecek ki bakın CHP teröristlerle kol kola.

CHP her defasında iktidarın oyununa düşüyor. Akp önce ortalığı karıştırıyor, sonra işleri kendi lehine çeviriyor.

Şimdi kayyum atıyor da bu adamların ne olduğu başından beri belliydi oysa ki.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.