Şimdi Ara

Batman, Urfa halfeti, Mardin Belediyelerine kayyum atandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy şu anda #18
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • - İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, Mısır'ın başkenti Kahire’de yapılan Yerel ve Bölgesel Yönetimler toplantısında dünya basınına karşı yaptığı konuşmada Türkiye’yi şikayet etti:

"Ülkemde seçilmiş yerel yöneticilerimizin görevden alınarak yerlerine kayyum atanması her geçen gün ne yazık ki yaygınlaşıyor. Bu müdahaleler ne hukuken ne de siyaseten haklı gösterilemez."

x (formerly twitter)
    Gündem 7x24 (@gundem7x24) on X
    https://x.com/i/status/1853395794977493107
  • Bu kısırdöngü böyle devam eder. Çünkü Terör Örgütü'nün siyasi kanadını destekleyen kitleye kimse odaklanmak istemiyor. Herkes bu konuda başını kuma gömüyor.
    Burada o kadar boş tartışmalar dönüyor ki, herkes ucuz vatanseverlik oynama peşinde.
  • he_man kullanıcısına yanıt

Böyle bir durumda belediye meclisinin bir adayı seçmesi gerekiyor aslında olması gereken bu.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Tutuklama veya hapis cezası terörden olmadığı sürece öyle oluyor zaten.

Ama Terör örgütü üyeliğinden alındımı Kayyum atıyor devlet. Çünkü belediye başkanı belirliyor neredeyse meclis üyelerini. Bir belediye başaknının terör ile bağlantısı çıkarkan kendi getirdiği yardımcılarında çıkmaması olmaz diyor devlet kendince ve böyle bir önlem alıyor.

Yoksa bizde Norveç Finlandıya İsveç filan olsak tabii ki belediye başaknı görevden alınırsa yaa meclis seçer yada 3-4 ay sonra yeni seçim olur. Ama olağan üstü bir durum var burada ve bölücü terör örgütü söz konusu olan...

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Ahmet Türk seçimden sonra mı bölücü oldu.

Ya yani insanları kandırmaya gerek yok.

Türkiye de demokrasicilik oy amaya gerek yok. Neyse o diyelim

Neyden olursa mesela meclis seçiyor. Hirsizlik yaparsa mi, eee yardımcıları da hırsız olur. Tecavüzcüyse mi yardımcıları da tecavüzcü olur.....

Ez cümle yapılan yapılıyor burada insanları aptal yerine koymayın. Bak bence kayyum atandığı zaman doğu daha fazla gelişiyor yalan yok. Bunu herkes biliyor. Ama karşınızdakini aptal yerine koyacak ifadeler kurmayın.

Arkadaşım siz Türkçe anlıyorsunuz dimi ?

MAHKEME KARARI OLMADAN sen birini seçime sokmuyorum diyemiyorsun. Anayasada seçme ve seçilme hakkı var gasp edemiyorsun.

Bu ülkede Selahattin Demirtaş Cezaevinden Cumhurbaşkanı adayı oldu bildiğin müebbet hapis cezası ile yargılanırken aday oldu bunu YOK ENGELLEYEMİYON anayasal hak kesinleşmiş mahkeme kararı istiyor bu kadar basit.

Neden temiz kağıdı verdin o zaman tezi boş bir söylem. Devlet bu görevden alınanları seçime sokmasa bu seferde mahkeme kararı yok siz nasıl bunları engellediniz dersiniz. Adamın isterse 99 tane mahkemesi olsun kesinleşmeden aday olabiliyor. ( Bir dava 3-5 sene sürüyor ortalama bizim gibi ülkelerde zaten kesinleşmesi. )

Yaa mesela bu görevden alınanlardan birinin Soyadı KARAYILAN ! Bir yerden tanıdık geldi mi sana ? Dünyada hangi ülkede örneği vardır ben bilemiyorum ama öyle bir ülkeyiz ki seçme ve seçilme konusunda Öcalanın kuzeni mecliste Karayılan'ın akrabası Belediyede genede yaranamıyorsun ülkede özgürlük yok adalet yok deniyor :) . Mesele Terör örgütüne üyelik ve propagandaya geldimi devlet mecbur kayyup atıyor.

Doğruluğu demorkatikliği tartışılabilir ama ÇÖZÜM NE !!! Körlemesine eleştirmek olmuyor. Mantıken Kayyum bencede demokratik değil. En kötü 3-4 ay sonra tekrar seçim denilebilir. Ama söz konusu bölücü terör örgütü oldumu olağan üstü durumlar oluyor.

Belediye meclisi seçince ve tekrar terör örgütüne yardım yataklı vb yapılınca ne olacak devlet göz göre göre terör örgütünün istediğini yapmasına göz mü yumacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 4 Kasım 2024; 18:12:21 >

Bu üç kişi hakkında dün aynı anda mahkeme bunlar terörist mi dedi. Temyiz üst mahkeme vs hiç bir şey olmadan bu üç kişi için böyle bir karar mı çıktı. Böyle bir karar dün çıktı ve kesinleşti ve bu üç kişi hapse girdiyse ben sen haklısın diyecegim böyle mi oldu.

Süreçleri bilmiyorsunuz işte.

İçişleri bakanlığı kararı ile geçici Kayyum atandı şuan. Mahkeme kararı yok henüz.

Sadece Mahkeme terör örgütü üyeliği terör propagandası vb bazı suçlardan TUTUKLAMA KARARI VERDİ. Halen daha kesinleşmiş hüküm yok. Yarın dava düşedebilir. Terör ile ilgili belediye başkanını tutukladımı devlette geçici kayyum atıyor.

Kayyumlarda 2 aylık atanıyor bu süreçte. 2 ay sonra tahliye olursa flan gene geri dönerler. Olmazsa kayyum bir 2 ay daha uzatılır böyle böyle süreç devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 4 Kasım 2024; 18:22:0 >

Şunu önce sen yazdin

"Devlet bu görevden alınanları seçime sokmasa bu seferde mahkeme kararı yok siz nasıl bunları engellediniz dersiniz. Adamın isterse 99 tane mahkemesi olsun kesinleşmeden aday olabiliyor"

Şimdi şunu sen yazdin.

"İçişleri bakanlığı kararı ile geçici Kayyum atandı şuan. Mahkeme kararı yok henüz."

Yani kesin mahkeme kararı yok diye adayligini bozamadigin adamı yine kesin Mahkeme kararı olmadığı halde görevden geçici!!! de olsa alabiliyorsun. Ya buna sen inanıyor musun. Yoksa milleti mi aptal sanıyorsun.

Bak şunu de. De ki ben sana destek çıkayım. Ahmet Türk olsun bu soyadi karayılan olan olsun diğeri olsun mahkeme kararı olmasa da zaten pkk ile iç içe adamlar. Bunun için senin beni ikna etmen için bana mahkeme kararı getirmene gerek yok. Demokrasiyi askıya aldık bunlari da bu şekilde hallettik de. Ben sana destek olayım.

Anlatabildim mi.

• Öyle bir toplum ki , hadi haklılıkları var diyelim mardini k*rdistn ilan ederek kendilerini daha haksız konuma getiriyorlar. Çok enteresan bir toplum

Hayır anlatamadın...

Ne diyon sen şimdi DEM partiye kesinlikle kayyum atanmasın kafasılarına göre AT KOŞTURSUNLAR istediğini yapsın terör örgütü üyeside olsalar propagandasıda yapsalar bölücü söylemlerde de bulunsunlar hatta yardım ve yataklıkta etseler destekleselerde sen otur izle mi diyorsun devlete bölünmeni ?

Yaa mahkeme süreçleri yukarıda dedim ya en az 3-5 yıl. Sen birine mahkeme açtın en alt mahkemede kesinleşecek üst mahkemeye gidecek itiraz süreci var yok yargıtay süreci var vb ölme eşeğim ölme o süreçte adamın belediye başkanlığı biter zaten ve YAPACAĞINI FAZLASI İLE YAPAR terör ile ilgili.

Devlette kendince bir çözüm bulmuş mahkeme terörden tutuklarsa bir belediye başkanını ben geçici olarak kayyum atarım diyor olay bu.

Sen destek çıkmamak ve bahane aramak derdine düşünüyorsun şuan DEM'e ses edemeyip en ufak eleştiride bulunamadığın için. Devlet neden demokrasiyi askıya aldım desin. Sonuçta bu uyguladığıda YASA KANUN KURAL. İlerde muhalefet iktidar olur bu yasayayı kanunu kuralı değiştirir çok biliyorsa.

• Geçen hafta açılım yapıyorlardı bu hafta kayyum. Baktılar halktan tepki var hemen dönüverdi.

Olay net olarak kimse kimseyi kandırmasın. Birbirimizi yemeyelim sen beni aptal yerine koyma ben de sana iki saat yazı yazmayayım.

1)Dem parti yüzde 100 pkk ile ilişkili bir partidir. Bu parti pkk dan onay almadan bir hareket yapamaz. Ha tabi şimdi tüm dem partili vekiller bölücüdür başkanlar bölücüdür denilemez ancak oradaysan oradaki yapıya zimnen destek veriyorsun demektir.

2)dem partiyi kapatalım siyasetçilerine de siyaset yasağı verelim demek gelse de içimizden bunun bir yararı olmadığını tam tersi etki yaptığını biliyoruz. Bu işin ilk sebep olanı 1990larda bu partiyi pkk ile ilişkisi olduğu halde meclise sokan chp zihniyetidir.

3)demokratik yollardan bu şekilde dem vb olusumlar ile mücadele etmek imkansız. Nasıl yani. Yüz kere seçim olsa 100unde de halk dem parti vb partisine oy verecektir. Ağzınla kuş tutsan bu değişmez.

4)madem böyledir o halde belli illerde demokrasiyi rafa kaldırmak gerekir ki hiç değilse bu işe bir neşter cekilebilsin. Nedir bu zaten bu kayyum atama işi budur.

5)ben senden ne istiyorum bunlar olurken bu yapılan şeyi demokratik bir olgu gibi savunma yeter.

Not:sen ben yazarken kişisel anlamda sen beni kastetmiyorum. Anlaşılmıştır galiba.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Trolleri de geçen hafta ölü numarası yapıyorlardı, şimdi ise dakika başı twitter’da gördükleri resimleri foruma kopyala yapıştır yapıyorlar. Bunlar bir de çok kurnaz ha, Twitter’dan alıntı yaparken araya da kendi sapkın fikirlerini sıkıştırıp kelime oyunu yapıp güya algı yapıp kimse farketmez sanıyor çapsızlar  

Oğlum aktroller (kendinizi biliyorsunuz) size maaş veren o pörtlek gözlü 4 maaşlı edepsizin yerinde olsam size 1000 lira bile ödemem o kadar kalitesizsiniz. Kendinizi şu forumda daha fazla rezil etmeyin bence. Gidin adam gibi insan gibi çalışın ve AKP’den maaş almak yerine onurlu bir iş yapın. Kendinize biraz saygı duyun la. Bu kadar mı omurgasız, gurursuz ve onursuzsunuz. Kendini satan, vücudunu satan kadınlar yemin ediyorum sizlerden daha onurlu.

Terör ile mücadeleyi PKK ile mücadeleyi sanki Kürtlere zulüm yapılıyor Kürtlere özel sırf o adamlar kürt diye görevden alındılar algısı yapmaya çalışıyor sözde muhalifler. Benim itirazım eleştirim buna.

Özgür Özel Mardin'e gitmiş az önce Otobüs üstünden konuşuyor. Olayları öyle bir anlatıyor ki. Sırf kürt oldukları için sanırsın görevden alınmışlar. Bu dil bu söylemler yanlış. Yangına odunla koşuyor muhalefet dahada harlama derdinde olayları. 3-5 oy için bu kadar da yapılmamalı.

Bak madde madde ne güzel yazmışın. Ama devlet imkanları ile devletin verdiği makam mevki ile terör örgütüne destek veriliyorsa veya terör örgütü üyeliği yapılıyorsa devlet ne yapacak ne yapmalı onu yazmıyorsun inatla.

Kayyum wooow efsane bir şey diyen yok zaten. Ama mecbur kalıyorsun devletinde kendini koruması gerekiyor.

4. Maddede yazdım yapılması gerekeni

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

herkesi kendin gibi görüp millete saldırma. Bak bunu sen çok yapıyorsun, muhalefeti eleştirenlerin alayını trol-eleman olarak yaftalıyorsun çünkü muhalefet senin gözünde eksik-yanlışta yapsa eleştirilemez..Bunun adınada demokrasi,eşitlik,özgürlkük diyorsun.?

Benim gözümde ergen kafalı bir çocuksun o yüzden çok kendini zorlama. şurada bir tek sen akıllısın ve diğer tüm ahaliyide darbeci-ocu bucu muamelesi çekmene ben gülüyorum sadece..Siyaseti bilgisayar oyunları üzerinden değerlendiren birisiylede siyaset konuşacak bir yanımda yok zaten..Beğenmiyorsanda engelle geç, seni tutanda yok...

• - CHP lideri Özgür Özel, Mardin'de kayyum atanan Ahmet Türk ve Dem partililerle birlikte miting yaptı ve açıklamalarda bulundu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde her Kürt kendini Manisalı, Rizeli, Osmaniyeliler kadar eşit hissedene kadar demokrasi mücadelesi vereceğiz."

"50 yıldır Kürtler her sandıkta Ahmet Türk'e oy veriyorlar, bu irade ile yarışılmaz! Ona kayyım atayacakken duracaksın! Ben doğmadan siyasete giren Ahmet Türk, hepimize bu konuda önderlik eden bir barış güvercinidir."

x (formerly twitter)
    Haber Bildirimi (@HaberBildirimi_) on X
    https://x.com/i/status/1853477561700876592

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 4 Kasım 2024; 19:44:46 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.