Şimdi Ara

Battlefield 1 - FPS leriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
2.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2k hiç denemedim. Ama 2 tane kendi çekmiş olduğum videoyu paylaşıyorum.Biri 1080p'de diğeri 4k'da test yapılmış. 4k videosunda, vsync açıktı.

1080p

https://www.youtube.com/watch?v=1k-sKOziYzI

4k

https://www.youtube.com/watch?v=kqaccEUIfP0
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Birebir aynı sahne değil karsılastırmak net olarak doğru olmaz fakat 4K 'da gpu kullanımız doğal olarak fullenmiş. Aldığınız fps ise 40-60 arası değişiyor .Fakat 60 lardanda çoğu zaman öteye gidemiyor. 1080P'de ise fpsniz çoğu zaman 60'ın üzerinde 80 90 ları görüyorsunuz. Zaten 4K'da sahneden sahneye değişmekle birlikte gpudan da limitlenmişsiniz. Yukardaki arkadaşların söylediği gibi bir durum sizde net olarak yok zaten dediğim gibi teoride böyle birşey mümkün değil.

Betada kendim de deneyimledim. Ayrıca arkadaşların gibi dediği bir durum yok. Aynı şekilde GTA 5'de de kendi sistemimde darboğaz yaşadığım sahnelerde çözünürlüğü artırdığım zamanlarda fps bir artış olmadı zaten olamazda .işlemcinin limiti belli. Ancak distance scalling ve populasyon ayarları oyunda işlemciye direk etki eder.

Ek olarak şunu söylemek gerekir. Battlefield' da işlemci darboğaz yaptığı vakit özellikle Rush ve conques modlarında farklı fps değerlerine sebep oluyor.. 64 kişi full conquestte karakter sayısı arttığı için işlemci daha çok zorlanır rush moduna göre daha düşük fps elde ederiz. Kendi sistemimde rush modunda 45 lerin altına inmezken gene aynı çölde. 64 kişi conquestte fps 30'lara kadar düşüyordu.

CONGUEST Modundan aldığım bir ss idi. 64 kişi

Battlefield 1 - FPS leriniz  Battlefield 1 - FPS leriniz

Buda 28 kişi rush modunda çektiğim bir videoydu.

• 4k'da vsync açık olduğu için, 60'tan yukarı çıkamamıştır. :) Zaten benim iddam daha fazla fps verir değildi, 4k'da txaa'yı kapatıp, fxaa orta ayarlara getirdiğim zaman 60 fps'de daha çok kalıyor framerate.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 31 Ekim 2016; 20:00:26 >
  • beyler gtx 970 de ani fps dusmelerine kokten cozum bulan oldu mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    sen de hakli olabilirsin hocam ben gorduklerimi soyledim sadece

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Evet vsync açıkmış açıkcası dikkatimden kaçmış ama sonuç olarak söylediklerimizi değiştirmez
  • i5 4590
    12gb ram
    Gtx970
    ultra ayarda 85fps ( + bazen drop yiyorum çok fena)

• Ultra 1080p 980ti 1500mhz çekirdek 2000mhz ram 4.7ghz 4790k olarak 150 den fazla fps alıyor.

4k ultrada ise 60-70 arası alabiliyor.

Multi oynarken kesinlikle yüksek fps olması gerekiyor.Haliyle multi 1080p singleda 4k oynamak lazım diye düşünüyorum.
  • Redshift kullanıcısına yanıt
    droplar bende de oluyor hocam. bir yerde 30 a dusuyor sonra diyorum ki acaba gercekten o calilar falan kastiriyor mu bidaha ayni yere bakiyorum 90 fps. ya oyundan kaynakli ya da gtx 970 lerde bir sorun var hocam. yazilimsal olark guncelleme ile cozulur ama nvidia pek eski nesil kartlari onemsemiyo sanirsam

• 2k da dramatik düşüş var 100 fpslere. Sampling de 200% e geldiğinde 30-40 lara düşüyor. Gerçekten anlayabilmiş değilim. Değerler stabil, ani düşüşler yok ancak bu sisteme göre gerçekten çok düşük.
  • i7 3770k 4.5 Ghz GTX 1070 OC Full HD Ultra TAA HBAO Res Scale %150 Vsync Açık

İşlemci kullanımlarına dikkat drop yaşayanlar çoğunlukla i5 kullananlar videolar size anlatacaktır neden böyle olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 31 Ekim 2016; 21:41:09 >

arkadaşın bahsettiği şey şu.
    1070 full hd'de özellik kısınca, ryse gta gibi oyunlar işlemciye abanıyor (not:bf1'i katmıyorum, gpu ile cpu aynı anda %100 görmesinden bahsetmiyorum). gpu kullanımı %60 falan gözüküyor işlemci %100'e fırlıyor. fps 40-50'e düşüyor (sallıyorum) ama o gpu %100'de çalışmıyor.
    özellik açınca (aa,2k falan) gpu kullanımı artıyor, cpu kullanımı azalıyor. bende ilk duyduğumda saçma bulmuştum ama öyle. i5 6500 ile gtx 1070 kullanırken bizzat kendim gördüm.
    i7 6700k ile de full hd'de cpu kullanımının arttığını gözlemliyorum ama güçlü olduğu için darboğaz sözkonusu olmuyor tabii

https://forum.donanimhaber.com/m_119154356//tm.htm#119154356 ahan da bu konudan bakabilirsiniz. full hd 2k da kullanım detay değişikliğine

• weros W kullanıcısına yanıt
    Kardesim bende ayni soyluyorum gpu tabki artacak fakat 2k yada 4k da gpudan limitlense yada limitlenmesende 1080 pden aldigiginda daha fazla fps almazsiniz. Ayrica paylastiginiz linke baktim 2k fps degerleri 1080p den dusuk zaten gpudan limitleniyor. Ayrica gpu 99 oluyor zaten orda cpu tabi dusecek 1080pde alsiginizda daha az fps aliyorsunuz sonucta cpu ile gpu iletsimi bir nebze azaliyr cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 31 Ekim 2016; 22:48:58 >
  • İ5 6500,gtx 1060,16gb 3000mhz ram,1080p ultra ayarlarda 80 90 100fps arası oynatıyor.

yok çözünürlük artınca fps artıyor kısmına katılmıyorum bende, cpuya abanmalardan bahsettim sadece
  • cevaplara bakıyorumda bir haltan anlamıyorsunuz :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur12onur12onur

droplar bende de oluyor hocam. bir yerde 30 a dusuyor sonra diyorum ki acaba gercekten o calilar falan kastiriyor mu bidaha ayni yere bakiyorum 90 fps. ya oyundan kaynakli ya da gtx 970 lerde bir sorun var hocam. yazilimsal olark guncelleme ile cozulur ama nvidia pek eski nesil kartlari onemsemiyo sanirsam

aynen hocam kaç yıllık Nvidia ve İntel ellerimizde patladı resmen
  • Evga Gtx 1080 FTW

İ7 4770K 4.8 Ghz

Windows 10 Pro x64

......

2K Ultra ayarlarda ortalama olarak 120-130 fps arası DX12 de almaktayım.En düşük olarak 100 fps in altını oynadığım 50 saatlik süre boyunca görmedim.Bu ayarlarda herhangi bir drop olmayıp gpu kullanımı yer yer %100 genelde ise %99 da seyrediyor.1080pde ise denemedim fakat 4K da multı-single her ikisindede 60 ve üzeri fps almaktayım.Multı oyunlarda ise 2K üzerine çıkmıyorum,çözünürlük yükseldikçe fare ve oyun içi hassasiyetleri çoğu kez yeniden ayarlamak gerekiyor.

Oyunda 64 kişilik dolu serverlarda bahsettiğim grafik ayarlarında işlemci kullanımı en fazla %65,bellek kullanımı ise 9 gb civarında oluyor.Özellikle son sürücü ile DX 12 de daha akıcı bir şekilde oynamaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 31 Ekim 2016; 23:55:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Evga Gtx 1080 FTW

İ7 4770K 4.8 Ghz

Windows 10 Pro x64

......

2K Ultra ayarlarda ortalama olarak 120-130 fps arası DX12 de almaktayım.En düşük olarak 100 fps in altını oynadığım 50 saatlik süre boyunca görmedim.Bu ayarlarda herhangi bir drop olmayıp gpu kullanımı yer yer %100 genelde ise %99 da seyrediyor.1080pde ise denemedim fakat 4K da multı-single her ikisindede 60 ve üzeri fps almaktayım.Multı oyunlarda ise 2K üzerine çıkmıyorum,çözünürlük yükseldikçe fare ve oyun içi hassasiyetleri çoğu kez yeniden ayarlamak gerekiyor.

Oyunda 64 kişilik dolu serverlarda bahsettiğim grafik ayarlarında işlemci kullanımı en fazla %65,bellek kullanımı ise 9 gb civarında oluyor.Özellikle son sürücü ile DX 12 de daha akıcı bir şekilde oynamaktayım.

Dreampc

• Redshift kullanıcısına yanıt
    Daha iyileri sizlerin olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.