Arkadaşlar öncelikle merhaba. Battlefied 1 oyunun yaklaşık 2 yıldır oynuyorum. Premium var. Bunca zamandır oyunda 60 fps görmedim desem yalan olmaz. pc özelliklerini aşağıda yazıyorum. Oyun performansını etkileyecek işlemler de yaptım pek faydası olmadı. En son 240 GB SSD alıp oyunu burada oynadım. Sadece yukleme esnasında ve menu hızlandı. Acaba benim işletim sistemin eski oldugu için mi ben fps konusunda sıkıntı çekiyorum. CPU %100 kullanmak için 3 parti yazılımlar bile kullandım.
PC Yİ: 2012 YILINDA TOPLAMIŞTIM. INTEL I7 @950 3,07 GHZ. ( İşlemciyi 2012 de ilk çıktığı zaman almıştım) ANAKART: ASUS SABERTOOTH (MODEL HATIRLAMIYORUM ) EKRAN KARTIM: ATI RADEON RX 480 8 GB RAM: 16 GB DD3 MONITOR: SAMSUNG 1680X1080 OYUN SSD DE KURULU.
Eklemem gereken pc özellikleri kaldı mı bilmiyorum. pc teknik konularda da çok anlamıyorum.
Benim ne yapmam lazım. ekran kartım çok iyi diye biliyorum. sanki oyun işlemciye gelince darbogaza giriyor. oyunda grafik ayarlarında orta da oynuyorum. duman patlama v.b. yogun haritalarda fps 20-25 e kadar düşüyor. Benim işlemciyi mi değiştirmem lazım. yoksa i7 @950 bu oyunda bana 60 fps vermez mi?
bu foruma çok eski üyelerdenim. bugüne kadar aklıma hiç gelmedi forumdonanım a bu sıkıntımı sormak. Umarım çözüm bulabiliriz.
bana yol gösterip yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.
sa hocam bende i7 920 kullanıyorum az biraz voltaj yükseltip denermisin işlemcidenmi anlarız ekran kartı her türlü lurtarıyor çünkü soğutucu olarak ne var tabi stok fan varsa deneme bile bizim 1.nesil çok ısınıyor malum
vLTeFo
kullanıcısına yanıt
AS hocam voltaj yukselt derken overclock sanırım. akşam eve geçince denerim. hiç yapmadım ama. sogutucu olarak, su soğutma sistemi falan yok. normal işlemci üzerindeki fan var. işlemci ısınması fps düşüsüne sebep olabilir mi?
hocam stok fan varsa hiç deneme bile macunu en son ne zaman yeniledin acaba bide yükte ve boşta sıcaklığı yazabilirmisin