Şimdi Ara

Battlefield 1 multiplayer fps sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bf1 yeni aldım single modta ultrada hicbir sorun yokken(bazen 50 fps lere düşüyor sadece). Multiplayer moduna girdiğimde normalde 40-50 arası seyrediyor fakat bazen yoğun sahnelerde aniden 25-30 fpslere kadar iniyor ama donma yok, laptop özelliklerim;
    İ5 7300hq
    Gtx 1050ti(4gb)
    8gb ram 2400mhz
    1 tb hdd 7200rpm
    Akşama eve gidince ekran görüntüsüde paylaşacam birçok kişi bu sorundan muzdarip sıkıntı ram yetersizliğimi yoksa oyunlamı ilgili çünkü ram 90larda seyrediyor aynı özelliklerle sorunsuz oynayanlarda var. Ya da son olarak i5 7300hq gtx 1050ti ya darboğazmı yapıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandidas22 -- 21 Haziran 2018; 18:0:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bf1 sorunlu bence. 6700HQ 12 GB RAM ve 970m ile ilk ciktiginda high med karisik ayarlarda 60 FPS alti vermezken, guncelleme getire getire icine ettiler oyunun simdi 60 gorunce sukrediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaxis

Bf1 sorunlu bence. 6700HQ 12 GB RAM ve 970m ile ilk ciktiginda high med karisik ayarlarda 60 FPS alti vermezken, guncelleme getire getire icine ettiler oyunun simdi 60 gorunce sukrediyorum.
    Vidyolara baktiğımda 16 gb kullananlarda fps dropu olmuyor hocam cpu kullanımından dolayı değil sanırım çünkü çoğunda 100 cpu kullanımı var sorun bundan kaynaklı değil gibi

• Aynı işlemci bende de var. Aynı fps değerlerini alıyorum. İşlemci darboğaz yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bandidas22 kullanıcısına yanıt
    Evet 8 ram sorun olabilir. 12 yada yapmisken direk dual channel 8+8 16 yapin eger aklinizda yukseltme fikri varsa. Benim sorunum ne, onu hic bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bandidas22

Vidyolara baktiğımda 16 gb kullananlarda fps dropu olmuyor hocam cpu kullanımından dolayı değil sanırım çünkü çoğunda 100 cpu kullanımı var sorun bundan kaynaklı değil gibi

Alıntıları Göster
    Son işleme kalitesini orta veya low ve ortam ışıklandırmasını kapatark deneyebilir misiniz?
  • Ram yetersiz + i5 de hayli hayli yetersiz. Şöyle örnek vereyim masaüstü 1050 Ti ile laptop 1050 Ti arasında hiç bir performans farkı yok birebir aynı güçteler. Ben Ryzen 1600 + 16GB 3000mhz ram + 1050 Ti 4GB ile 1-2 ayar ultra gerisi medium 65-80 arası stabil. Hatta şöyle söyliyim oyunun en çok fps yiyen vaux kalesinde 32-32 en ağır sahnelerde etrafta 10-15 bomba patlıyor sağım solum 15-20 adam dolu orada bile 60 ın altına düşmüyor.

BF1 multi için 4 çekirdek üstü en az 6 çekirdek bir işlemci ve yüksek mhz 12-16GB ram şart yoksa i5 gibi 4 çekirdek işlemci ve 2400mhz 8GB ram ile oynanacak oyun değil.
  • ram'i ilk fırsatta 16 ya yükseltmeyi düşünüyorum başka oyunlarda böyle sıkıntı yok tabi yere ve mekana göre fps değişiklik gösteriyor elbet ama bf1 mp kadar zorlanma yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: .SlimShady

Son işleme kalitesini orta veya low ve ortam ışıklandırmasını kapatark deneyebilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Yarın denerim hocam ama bahsettiğiniz ayarlar oyun içindenmi yoksa kart kontrol panelindenmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bandidas22

Yarın denerim hocam ama bahsettiğiniz ayarlar oyun içindenmi yoksa kart kontrol panelindenmi ?

Alıntıları Göster
    Oyun içinden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.