Şimdi Ara

Battlefield 1 Yüksek Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
8.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

50 mbit Kablonet abonesiyim Ankara'da. Battlefield 1 çıktığından bu yana 50-60'larda gezinen ping değerlerim son 20 gündür özellikle gündüz ve akşam saatlerinde 120'lere hatta 150'lere çıkmaya başladı. Paket kaybı da cabası Benzer bir sorunu başka bir online oyunda yaşamadığım ve Battlefield 1 sunucularının ip'leri de maskelenmiş olduğu için Türksat'ı aramadan önce Battlefield 1'in Hollanda'daki sunucularını barındıran i3d ile iletişime geçip aynı datacenter'dan bir IP adresi alıp traceroute yapayım dedim, darboğazın nereden kaynaklandığını görebilmek için.

Sağolsunlar i3d müşteri hizmetleri inanılmaz hızlı bir şekilde yardımcı oldu ve bana BF1 sunucularının olduğu datacenter'dan iki IP adresi verdiler ve sorunu analiz edebilmeleri için traceroute ekran görüntüsünü de kendilerine yollamamı istediler.

Aldığım traceroute'ta sorunun bağlantı Türkiye'den çıktıktan sonra (ya da çıkarken) gerçekleştiği görülüyordu.

i3d bağlantıyı analiz ettikten sonra problemin kendileriyle benim IP adresim arasındaki Seabone/Telecom Italia'dan kaynaklandığını iletti. İşin garibi Seabone/Telecom Italia benden giden bağlantıda, yani benim traceroute'umda görünmüyor, ama onların traceroute'undan görünüyor. Gerçekten de onların sitesinden kendi IP'me trace attığımda Seabone'dan geçtiğini ve problemin Seabone Amsterdam ile Superonline Seabone İstanbul bağlantı noktaları arasında gerçekleştiği açıkça görünüyordu.

Kısacası adamlar IP adresimin sadece bu yol üzerinde görünür olduğunu söylüyorşar

i3d.net > NTT/DTAG/Level3 > Seabone (Telecom Italia) > Superonline > Turksat

i3d'de benimle ilgilenen network mühendisi, bu problemi Türksat'ın kolayca çözebileceğini; tek yapmaları gerekenin ip prefix kapsamını genişleterek Seabone/telecom Italia dışında bir yol bulunmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Tahmin etmenin pek de zor olmadığı gibi geride kalan bu 20 günde Türksat'la olan iletişim çabam sonuç vermedi. Defalarca arayıp, e-posta atmama, durumu defalarca uzun uzun traceroute ekran görüntüleriyle falan anlatmama rağmen ya dinlemediler ya da gönderdiğim mail'leri bile okumadan tamamen alakasız cevaplar attılar. Birkaç kez ip adresimi değiştirip hiçbir anlamı olmayacağını söylememe rağmen eve ekip göndermekten başka bir şey yapmadılar.

Anladığım kadarıyla ülkemizde internet hizmeti internet hizmeti olarak verilmediği için Türksat'la konuşmaya çalışmanın pek anlamı yok. Ya da varsa bile ben işinin ehli bir uzman veya mühendisle bir türlü görüşemiyorum. Açıkçası i3d.net'te görüştüğüm insanlar da duruma pek anlam veremiyorlar, aldığım hizmet hakkında anlattıklarım inandırıcı gelmiyor. Adamlar üçüncü dünya ülkesinde yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyorlar haliyle.

Problemi iki mahalle uzakta oturan Türksat abonesi başka arkadaşlarım bile yaşamıyor. Anladığım kadarıyla benim IP havuzuma ya da bölgeme ait bir durum ve i3d.net beni sadece tek bir yol üzerinden görebildiği için bu yol üzerinde yaşanan trafik problemi direkt beni de etkiliyor ve alternatif bir yol da bulunamıyor haliyle.

Eminim benzer durumlar yaşamış birileri vardır aramızda.

Şu an kafamda dönen sorular şunlar:

1- Benim bir şekilde Seabone Amsterdam'a veya İstanbul'a ulaşıp kendilerini problemden haberdar etmem mümkün mü ya da bununla uğraşmam ne derece mantıklı?

2- Türksat'ta durumu anlayabilecek kapasitede doğru düzgün bir mühendis ile görüşmek için ne yapmam lazım? İlçe müdürlüğüne falan gitsem derdimi anlatabileceğim birilerini bulabilir miyim? Yoksa daha beter sinirim mi bozulur?

3- Hiçbir şey yapmayıp beklesem acaba bir süre sonra düzelir mi?

4- Hiç uğraşmayıp servis sağlayıcımı mı değiştirsem? Ancak bölgemde şu an Superonline fiber olmadığı için vdsl veya adsl'e talim etmek durumunda kalabilirim. Tek bir oyun için de yorganı yakmanın anlamı yok gibi geliyor, özellikle de bunun basitçe çözülebilecek gibi duran bir problem olduğu düşünülürse.

Kısacası ne yapsam bilemedim. Derdimi anlatamıyor olmak canımı fena halde sıkıyor.

• Zaten ülkede yaşadığımız hayat inanılmaz dandik. Açlık sınırının altında maaş alıyoruz. Ne dışarı çıkabiliyoruz ne aktivitemiz var. Bütün gün köpek gibi çalıştırıldıktan sonra biraz stres atıp BF1 giriyim diyorum, ping 120 den aşşağıya inmiyor. Takıla takıla oynuyorum vs. Bıktım yemin ediyorum intihar etcem artık bu ülkede yaşanmaz abi. Arıyorsun regl olmuş bayan telefonu açıyor bir boktan anladığı yok kafa leyla aklı hoslandığı çakal cocukta. Aptal aptal cevaplar veriyor. Ulan hat sahibi benim daha güvenlik testini geçemiyorum abi böyle bir ülke varmı. Allah kahretsin TTNET i de diğer tüm firmalarıda. Yeter be. Bizde insanız ULAN.
  • Türkiye'deki internet kültürü sadece sosyal medya olduğundan bizim Ping değerleri servis sağlayıcılarının umurunda bile degil. Arıyorum hızınız normal Ping icin birşey yapamayız diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türk Telekom hipernet kullanıcısıyım aynı sorunu bende yaşıyorum :) hatta bizim mahalle yaşıyor :) mesala akşam 11 den öğleden 16-17 ye kadar doğu Avrupa da 30 ping batı avrupada 48 ping alırken bu saatlerden sonra pingler 150 -200 lere fırlıyor bununla yetinmediği gibi packet loss oluyor :) özellikle ekim sonundan şubatın sonuna kadar bu böyleydi şu sıralar bayaga düzeldi pek fazla böyle gözlem yapmadım maşallah diyorum :) hatta bu verdiğim süreler de aynı mahallede oturduğumuz kardeşlerin foruma bu senin gibi konu açtıklarını gördüm :)

Sana tavsiyem, elbet bu düzelecektir hatta dediğim belli saatlerde düzeliyodur hangi saatlerde olduğunu iyice keşfet o saatlerde oyunda olma pc de olma !

telefon ile email ile bu konular için çare bulamazsın çünki sen telefon ile mail ile başvurduğun zaman, senin mailine telefonuna bu kişinin teknik elamanı cevap vermiyor,w sana
    cevap veren konuyla kel alaka elamanlar o yüzden soruna fix bulamıyorsun!

enyakın yetkili TÜRKSAT merkezine gidip tek tek yaşadıklarını anlatıcaksın belgelerini göstereceksin :) karşındaki elaman konuya yabancı olacak büyük ihtimal ama sen anlatınca seni teknik elamanlara yönlerdicek bunlarda ya bir üst katta ya bir alt katta olur :) sen onlara yönlendirildiğin zaman anlatmaya başladığında tık diye açıp bakacak sorunu çözecek! sorununu çözdüğünde sen ya bu durumu büyük ihtimal birdaha yaşarım dersin böyle her dakika gelecek durumum yok de onların telefon numarasını iste bu sorunu yaşadığında ararsın düzeltirler yine !

• Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Evet, sanırım en iyisi Türksat İl Müdürlüğü'ne falan gitmek. Zira aynı şeyleri defalarca anlatıp, yazıp bir çözüm alamamaktan bıktım.
  • Hiçbir ISP bir müşterisi yüksek latency alıyor diye routing'ini değiştirmez.
  • aynı sorunu ben de yaşıyorum. akşam saat 8'de aynı sunucuda pingim 64'ten 150'ye kadar çıkıyor ve sabitleniyor. Nedenini anlayabilmiş değilim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

aynı sorunu ben de yaşıyorum. akşam saat 8'de aynı sunucuda pingim 64'ten 150'ye kadar çıkıyor ve sabitleniyor. Nedenini anlayabilmiş değilim.

Sizin ISP de Türksat mı?

Battlefield 1'in Hollanda'daki sunucu hizmetini i3d.net veriyor. i3d.net adresine tracert atmanız mümkün mü acaba? Command prompt'u açtıp tracert i3d.net yazmanız yeter. En azından routing'imiz aynı mı ve problemi aynı noktada mı yaşıyoruz anlamış oluruz. Hatta bence üşenmezseniz i3d.net müşteri hizmetleriyle de irtibata geçin derim. Şikayetler arttıkça routing'de yaşanan bu sıkıntıyı kendi provider'larıyla görüşecek çözebilirler diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fps düşmesi ve ping sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Oyunlarda yüksek ping sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ziggystardust Z kullanıcısına yanıt
    oyun içi pingim 120-130'larda şu an. garip bir şekilde traceroute komutuyla 70ms çıkıyor.

Battlefield 1 Yüksek Ping Sorunu
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Traceroute'umuz tamamen aynı. Yani birebir aynı sorunu yaşıyoruz. Ankara'da mısın sen de?

Aslına bakarsan problem gidiş yolunda değil, i3d'net'ten dönüş yolunda trafik Seabone/telecom italia hattından geçerken meydana geliyor. Hatta direkt Telecom Italia müşterilerinden de çok şikayet almışlar bu konuda. Görünüşe bakılırsa gerçekten rezil bir altyapıya sahip Telecom Italia. Bu hattı kiralamış olan firma da Superonline anladığım kadarıyla.

i3d.net'teki network mühendisi görevlinin söylediğine göre, onlardan çıkan bağlantı şu yolu izliyor:

i3d > DTG > Seabone Amsterdam > Seabone İstanbul/Superonline > Türksat

İşin garibi 2 km uzakta oturan Türksat abonesi arkadaşım tamamen farklı bir routing'e sahip ve dolayısıyla bu problemi de yaşamıyor. Yalnız onun da pingleri 75-80 bandında. Bizim route iyi çalıştığında daha iyi ping'ler görebiliyoruz. Ancak onun route'unun da daha stabil göründüğü kesin.

i3d.net üzerinden onun IP'sinin yolunu da sorgulattım, bana Telia ve Türk Telekom üzerinden geldiğini ve bu yolun daha düzgün olduğunu onayladılar.

Ancak ülkemizde internet hizmeti internet hizmeti gibi verilmediği için sadece servis sağlayıcının belirlediği tek bir route'a bağlıyız ne yazık ki. Böylece yolda yaşanan herhangi bir bağlantı/trafik problemini aşmamız mümkün olmuyor. i3d.net'teki adamlar da Türksat'ın IP announcement'larının bu kadar kısıtlı olmasına inanamıyorlar.

Problem kendi kendine düzelir diye beklemeye başladım ben artık, zira yapacak çok da bir şey yok. Haftaiçi fırsat bulabilirsem bir de Türksat İl Müdürlüğü'ne uğrayacağım, ama bir sonuç alabilir miyim bilmiyorum.

Bu arada şu iki IP numarası da i3d.net'in Battlefield 1 sunucularının olduğu datacenter'dan. Bunları da bir deneyebilirsin.

31.204.131.31
    31.204.154.254

Ayrıca sorunun son 3-4 gündür biraz azaldığını ve kısa süreli, hatta anlık yaşanmaya başladığını gözlemledim. Gece geç saatlerde ve sabah saatlerinde genelde sorun yok, ancak yoğun akşam saatlerinde feci dalgalanmalar başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziggystardust -- 7 Mart 2017; 1:11:14 >

Devam ediyor mu hala problem?

Dün iyi gibiydi, ancak şu an yine 130-140'lara fırladı ping'ler. Nasıl bir aksiyon alabiliriz bilmiyorum. Oldukça can sıkıcı bir durum.
    evet ediyor. sinirden bilgisayarımı kapattım şimdi. operasyon ortasında pingim 70'den 160'a fırladı. önümü bile göremez oldum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Aynı durumdayım. Packet loss falan da var üstelik. Çekilecek gibi değil. Aylardır sorunsuz olan bağlantı nasıl bu hale geldi ve neden bunca süredir düzelmedi anlayabilmiş değilim. Kimi, nasıl haberdar edeceğimizi bilsem uğraşacağım da öyle çaresizce duruyorum.
    sırasıyla ttnet,superonline adsl , uyduruknet , en son tekrar ttnet e döndüm yok dostum bu memlekette online oyun haram elin bebesi 20 ms ile oynuyor sen 100 ms ile oynuyorsun en iyisi superonline fiber oda burada yok .bende de bok gibi çıktı
    http://prntscr.com/ehp65z

edit:o kablonet olmuş sanırım adı biri uyardı battı arkadaşım uzatmaları oynuyor ping onların kronik problemi ama kabul etmezler, sürekli eve saçma sapan teknik ekip göndererek huzurunu bozar seni taciz eder halbuki önündeki tek tuşla 2 dakika düzeltebileceği şeyken işi yokuşa sürer , ttnet ve türksat kadar laçka kurumsallıktan uzak saçma sapan ne idüğü belirsiz firma olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3A908952 -- 9 Mart 2017; 6:38:19 >

• 63-64ms olsa sorun yok. Zaten aylardır gördüğümüz pingler bunlardı. Sorun son 1 aydır ping'in 140-150'lere, hatta 160'lara çıkması. Bu problemi aşmak için de parasını ödediğimiz servis sağlayıcı kılını kıpırdatmazken, beş kuruşluk bir ilişkimin, hukukumun olmadığı elin Hollandalı firması routing yolunu iyice analiz edip çözüm üretmeye çalışıyor. Sonra da birileri çıkıp yok 100 mbit bağlantım var 11 mb ile indiriyorum falan diye konuyu saçma sapan alakasız yerlere bağlıyor.
  • Gelmiş uyduruknetin paralı aaskerleri sen bunlara bakma dostum bu türksatın internetiyle online oyun oynanmaz. Adam Avrupa'da yaşıyor ve doğal olarak Avrupa sunucusuna bağlanıyor en yüksek 20 ping alırsın uzak isen maksimum 30 neyin muhakemesini yapıyorsun.

Aklın sıra bbaşkasının firmasını koruyacağım diye doğruları gerçekleri insanların gözünün önünden silmeyin git bak uydunet konusunda mesajlarım duruyor aynı ilk 1-2 ay çok memnundum böyle savunurdum vesaire ama pingler fırladıktan sonra tam 7 ay uğraştım il müdürlüğüne kadar gittim adam bizim yapabilecek bir şeyimiz yok deyip durdu üstüne de 560 lira cayma bedeli çıkarıyorlar neyin kafasındasın sen oğlum bu kafalara göre internet hızlıysa google açılıyorsa problem yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3A908952 -- 9 Mart 2017; 19:40:44 >
    2 gündür iyi gibi. Problemli saatlerde 60 ms civarında seyrediyordu hep. Umarım çözülmüştür. Haftasonu da bir geçsin bakalım...
  • Beyler o değil de bu konu hakkında ciddi şikayette bulunsak nasıl olur acaba?

Ben de CS Go için aynı sorunu yaşıyorum ortalama 95 ping alıyorum.100 olduğu anda zaten oynamamak daha mantıklı.

Çok çok şaşırtıcı bir şekilde dün gece 78 oldu bir ara neye uğradığımı şaşırdım.Tabi hemen öncesinde müşteri hizmetlerine arıza kaydı bırakıp ekip göndermelerini istemem biraz manidar oldu.

Eski evimde de yaşıyordum zaman zaman ama bekar evi diye 10 tane cihaz bağlıydı.Şuanda tek cihazla kablo ile bağlanıyorum hala aynı sıkıntı var.

Cayma bedeli ilk 3 ay bedava aldım diye 600-700 çıkar tahminimce.O yüzden superonline a da geçemiyorum.

Aslında superonline da daha önce çalışmış ve yıllardır ofiste fiber kullanan biri olarak onun da tam olarak bir çözüm olmadığını özellikle belirtmek isterim.
    Sorun cozurdumu hocam suan kac pingle oynuyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 1 Nisan 2017; 14:47:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Beyler o değil de bu konu hakkında ciddi şikayette bulunsak nasıl olur acaba?

Ben de CS Go için aynı sorunu yaşıyorum ortalama 95 ping alıyorum.100 olduğu anda zaten oynamamak daha mantıklı.

Çok çok şaşırtıcı bir şekilde dün gece 78 oldu bir ara neye uğradığımı şaşırdım.Tabi hemen öncesinde müşteri hizmetlerine arıza kaydı bırakıp ekip göndermelerini istemem biraz manidar oldu.

Eski evimde de yaşıyordum zaman zaman ama bekar evi diye 10 tane cihaz bağlıydı.Şuanda tek cihazla kablo ile bağlanıyorum hala aynı sıkıntı var.

Cayma bedeli ilk 3 ay bedava aldım diye 600-700 çıkar tahminimce.O yüzden superonline a da geçemiyorum.

Aslında superonline da daha önce çalışmış ve yıllardır ofiste fiber kullanan biri olarak onun da tam olarak bir çözüm olmadığını özellikle belirtmek isterim.

Cs de bende yaşıyordum 100 ping falan alıyordum. bugün girdim 55 62 arası sonra 52 de sabitlendi sanırım ara sıra hala çıkışlarda sorun var darıca dayım bende kocaeli.

• Son 25 20 gündür 100ping altı göremiyorum
    Önceden 60 civarı idi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.