Şimdi Ara

Battlefield 1 Yüksek Ping Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
8.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu pinglerin alınan ip (tt sol) ile ilgisi var mı?
  • İstanbul Maltepe'deyim, Kablonet'te BF1 oynarken pingim ortalama 58- 65 ms arasında en düşük gecikmeli sunucularda.

CS GO'da ise sunucuya göre değişiyor ama İzmir'de 100 Mbit Superonline fiber ve aynı şekilde Bursa'da kullanan arkadaşlarımla neredeyse aynı oluyor gecikme değerlerimiz, bazen benim bağlantım birkaç ms daha düşük oluyor.

Ancak Beylükdüzü'nde Superonline 100 Mbit fiber internet kullanan arkadaşımda gecikmeler benden 5- 10 ms daha düşük oluyordu. Aynı oturumda Bakırköy'den 10 Mbit Uydunet kullanan arkadaşımla değerlerimiz aşağı yukarı aynı oluyordu.

Tahminimce Uydunet'in ülke içerisindeki ağında gecikme değerleri çok az ama yurt dışı çıkışlarında kilitlenmelerden dolayı bu sorunları yaşıyoruz.

Bu arada Superonline ve Türksat'ın kurduğu şirketten bir şey beklemeyin, doğal afet vs. durumlarda devreye girmesi için kurulmuş duyduğum/öğrendiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgehankalkan -- 4 Nisan 2017; 13:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurtdışı çıkış trafiği ya Superonline ya da Turk telekom üzerinden yönlendiriliyor. Size tahsis edilen IP'ye göre hangi çıkışları kullanacağınız belli oluyor. Tracert ile Turktelekom routerları görünmüyorsa Superonline çıkışlarını kullanıyorsunuz demektir. Kısacası oyunlarda veya yurtdışı sunucular üzerinde iş yapanların yüksek ping sorunu tamamen Superonline veya Turk telekom kaynaklıdır. Yani siz Superonline çıkışı kullanıyorsanız bulunduğunuz bölgede Superonline'a da geçseniz sonuç aynı olacak belki 3-5ms daha düşük çıkar. O da ISS geçişleri esnasında olabilecek gecikmelerden. Superonline veya TTNet forumlarına bakarsanız benzer sorunları bölgesel olarak onların da yaşadıklarını görürsünüz.
  • Bu bahsettiğiniz problemi ve dahasını yaklaşık 3-4 aydır yaşamaktayım. 8 yıllık aboneliğim var fakat son aylarda berbat bir hizmet alıyorum. Akşam saatlerinde hem download hızım düşüyor hem ping yükseliyor. Kaç kez çağrı merkeziyle görüştüm fakat sonuç alamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

sorun kablonet ile alakalı ne tt nede süperonline gitsin kendi trafiğini yapsın başka firmalara yük olmasın o zaman bu kadar basit bizde sol kullanıyoruz sorun yok hatta çoğu kişiden daha kötü yerdeyim internet alt yapısı olarak rizedeyim doğru dürüst bir omurga bile yok battlefieldi 65 civarı pingle oynuyorum

KabloNet ile SuperOnline yurtdışı çıkışı olan IP ile BF1 için 49-50ms minimum maksimum 70ms oluyor sunucular. Rize'de daha SuperOnline'da trafik bile yoktur. Malum ne kadar az kişi kullanırsa hizmeti abone başına düşen performans da o kadar iyi olur. Diğer taraftan KabloNet'in kendi yurtiçi omurgası zaten var. Bahsettiğim durum sadece yurtdışı çıkışları için geçerli. O nedenle çoğu yerde TTNet ve SuperOnline'dan daha kaliteli internet sağlıyor. ISSler arası geçişler genelde ana omurgalar üzerinden oluyor. Bu da Turk Telekom çıkışını bir TTNet kullanıcısından daha sağlıklı kullanabilmeyi sağlıyor. Çünkü yurtiçi omurga cidden sağlam KabloNet'in.

• Zaten ülkede yaşadığımız hayat inanılmaz dandik. Açlık sınırının altında maaş alıyoruz. Ne dışarı çıkabiliyoruz ne aktivitemiz var. Bütün gün köpek gibi çalıştırıldıktan sonra biraz stres atıp BF1 giriyim diyorum, ping 120 den aşşağıya inmiyor. Takıla takıla oynuyorum vs. Bıktım yemin ediyorum intihar etcem artık bu ülkede yaşanmaz abi. Arıyorsun regl olmuş bayan telefonu açıyor bir boktan anladığı yok kafa leyla aklı hoslandığı çakal cocukta. Aptal aptal cevaplar veriyor. Ulan hat sahibi benim daha güvenlik testini geçemiyorum abi böyle bir ülke varmı. Allah kahretsin TTNET i de diğer tüm firmalarıda. Yeter be. Bizde insanız ULAN.
  • Aynı sorunu bende şimdi yaşıyorum kafayı yiyecem
  • Superonline adsl kullanıcısıyım. Ps4 de Bf1 oynuyorum. Yaklaşık 1 aydır 20 dk normal oluyor sonra 5-6 dk aşırı derecede paket kaybı yaşıyorum. Port açtım kablo ile bağlandım. Dns denedim yapmadığım şey kalmadı ama çare yok. İşin ilginç tarafı pingim hep 80 civarı. Bu problem sadece bf1 oyununda oluyor.

• Dostlar Merhaba,
    Ben Konsoldan (XBox One) BF1 oynuyorum ortalama 70-90 bandında ping stabilite mevcuttu adsl hızımı 8 mbps 'den 16mbps'ye attrıdım max. 10-11 mbps alıyorum ping sabit olasa da yine bu seyirlerde devam ediyor. Ağda başka cihazlar da var ise 110 'lara çıkıyor ama benim problemim bu değil benim sorunum ise paket kaybı bu yüzden ara ara oyun kare kare ilerliyor kendiliğinden normale dönüyor sonra tekrar başlıyor oyundaki Paket Kaybı'nın sebebi ne olabilir ? daha önce 7-8 mbps alırken ping sorunu oluyordu lakin paket kaybı problemim olmuyordu şimdi ping sorunum azaldı paket kaybı problemim başladı. Telekom alt yapısı Doping Adls kullanıyorum ( İlçede yaşadığım için Fiber altyapımız yok malesef )
  • çözebilen oldu mu

gerçek ping değerini atmak için cmd den hangi adrese yazıp ping atıcaz. BF1 sunucuları için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

çözebilen oldu mu

gerçek ping değerini atmak için cmd den hangi adrese yazıp ping atıcaz. BF1 sunucuları için

BF1 sunucularının adresleri maskeli olduğu için tam olarak sunucu adresi elde etmek mümkün değil. Yakın bir sonuç elde etmek istersen sunucuları barındıran i3d.net'e ping atabilirsin. Genelde sorun yaşadığımda i3d.net adresi de sorunlu oluyordu. ping i3d.net yazsan yeterli.
  • Ben de Ankara Eryamandayım 25 Mbs ile ping sabit 80 ms

İlginçtir çok nadir 90 a çıkıyor 80 in altına hiç inmiyor.

• 170-300 arası pingler alınıyor

i3d.net adresine 160ms altı ping atmak imkansız

bunun için arıza kaydı verip sonuç alan var mı?

ps: ip adresim havuza dahil değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.