Şimdi Ara

--!!!Battlefield 2 Server KURUYORUZ!!!--

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzunca araştırıp soruşturmamıza rağmen henüz "Dedicated server mi açmalıyız?" , "Hangi firmadan almalıyız?", "Maliyeti ne olur?", "Kendi imkanlarımızla birşeyler yapabilirmiyiz?" vs. sorularına yanıt bulamadık.Ve bunların yanısıra ne şikilde kuracağımızı da bilmiyoruz.Yani diyelim Dedicated Server aldık, peki ondan sonra?Bu gibi sorularımıza yanıt verecek bir forum üyesi :), veya dokuman varsa paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrosse -- 20 Ağustos 2009; 16:02:06 >

• Pek bir bilgim yok ama Türkiye içinde sunucu açabilecek bir kuruluş yok sanırım, o yüzden dışardan sunucu kiralamanın da pek bir yararı yok, ping yüksek olacaktır. Şöyle 30/40 ms ping olsa, ömrüm boyunca göremeyeceğim birşey.

Kira için, şurası var:http://www.rackage.com/

Sunucuyu yönetmek için de program var:http://www.bf2cc.com/
    BU da başka bir program:http://www.fileplay.net/file/5124/modmanager-v1-9

Tabi ben bunları denemedim bilmiyorum, biraz araştırdım bunlar çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 20 Ağustos 2009; 16:57:29 >

• @Murjuk teşekkürler link için.Biraz tuzlu gibi.Ping olayına gelince, yapacak bişey yok.Sonuçta türkiyeden alacağın en iyi ping yine 55-60 arasıdır.Belki 40 lara düşer.Yüksek pinge bağışıklığımız var bizim.Düşük ping bozar bizi :D Aslında bildiğim birkaç Dedicated server var (http://www.vrtservers.net) ama bilip bilmeden de para verilmez ki :D Nasıl olması gerektiğini bilen varsa paylaşsın lütfen.Yani farzedelim şu an aldım Dedicated server.Kurulum aşaması nasıl olacak.Bf2 server için ayrı bir araç verilecek mi bunun yanında ?

Edit:

bf2cc ye bende baktım.Denemesini de yaptım ama bir sonuç yok.Server "Start" a bastıktan sonra çalışır durumda ama kime çalışıyor :) Ve bunun yanında firedaemon programı kullanılıyor.Bu programıda pek kullanmışlığım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrosse -- 20 Ağustos 2009; 17:10:46 >
  • Önemli değil, en iyisi sen internetten klanları, battlefield ile alakalı Türk forumlarını araştır. Önceden sunucu kiralayanlara sor. Not: Eskişehir Ankara arası ping 30ms olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 20 Ağustos 2009; 17:42:32 >
  • İlk başta öyle yaptım zaten.Onlarda Dedicated server önerdiler.Banada bu serverleri araştırmak düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zrosse

İlk başta öyle yaptım zaten.Onlarda Dedicated server önerdiler.Banada bu serverleri araştırmak düştü.

dostum sen dedicated server kiralayacaksın ordan dedicated serveri programları ile gonderiyolar

gerisi sana kalmıs kurulumu bilmiyorum hadi kolay gelsin...
  • Biz =TC= Clan olarak serverımızı 3er aylık periyotlar halinde rackage.com dan alıyoruz. Şu an Türkiye'ye BF2 hizmetini sağlayan en ucuz ve kaliteli şirket bu. Dedicated serverdan bahsetmişsiniz ama bu serverı alırsanız BF2 yi ranked olarak kurabileceğiniz garanti mi, ilk önce bunu araştırın. Çünkü EA ranked olayını herkese vermiyor, o yüzden alırken dikkatli olun. Ayrıca bizim yaptığımız gibi 3 aylık 200 TL ye rackage dan alırsanız dedicated serverdan daha ucuz olacağını düşünüyorum, artı içinde 32 kişilik de Teamspeak serverımız var. Başka sorularınız olursa forumumuza bekleriz. bfturkiye.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    🌆 Gta 5 Fivem Türk Server
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @naz_eg cevabın için teşekkürler.@marjuk ta rackace.com u önerdi.Dediğim gibi bu konularda uzman değilim.

sv.numPlayersNeededToStart = (16 kişilik için 6, 32 için 10, 64 için 10)
    sv.spawnTime 15
    sv.manDownTime 15
    sv.ticketRatio 100
    sv.teamRatioPercent 100
    sv.punkBuster 1

Ranked koşulu buysa pek sorun değil.Bunun dışında bir yeterlilik koşulu var ise bilgilendirirseniz sevinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrosse -- 21 Ağustos 2009; 21:56:30 >
  • inşallah açabilirsiniz.
    hayırlı ramazanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaCiT[35]

inşallah açabilirsiniz.
    hayırlı ramazanlar

macit nbr dostum ben cilgin_turk06

sen daha 1.41 demisin ben 1.0 geri gectim hayat yok orda burdada eski adamlar falan hepsi burda
    sende gel bizim clana gel takılırız yakında gercek mgn gelcek biz haberi aldık hadi K.İ.B
  • quote:

Orijinalden alıntı: ğpower8606

quote:

Orijinalden alıntı: MaCiT[35]

inşallah açabilirsiniz.
    hayırlı ramazanlar

macit nbr dostum ben cilgin_turk06

sen daha 1.41 demisin ben 1.0 geri gectim hayat yok orda burdada eski adamlar falan hepsi burda
    sende gel bizim clana gel takılırız yakında gercek mgn gelcek biz haberi aldık hadi K.İ.B

ewet ben daha 1.41 deyim dostum 1.41 daha gerçekci ondan dolayı bırakamam ama 1.00 ÖZLEDİM sizin adınıza sevindim mgn çok güzel bi serverdir orda hep oynardık

• Arkdaşım bildiğim kadarını anlatayım.

1. si 1.0 için mi, 1.41 için mi kuracaksın bu çok önemli!

1.0 için ise , Punkbuster ve EA desteğini o versiyondan çekti. bu yüzden hile yapanları engelleyemez Punkbuster ; Örneğin Cilgin_Turk_06 Çok sağlam hilecidir, Kendisi Aimbot Kullanırken yakalanmıştır. (1 yıl önce Punkbuster 1.0 dan desteği çekti ) ve EA desteklemediği için offical olmayacaktır..

1.0 için Kendin Dedicated almalısın. Windows Dedicated Olmalı, Private Hat, Sınırsız Bandwith, En az 4 Gb Ram , Quad işlemcili olmalı. Böyle bir dedicated Serveri Türkiyeden Kiralama Şansınız yok, Private Hat vermezler paylaşımlı olur, Ayrıca çok tuzlu olur.

Almanya , İngiltere , Hollanda Lokasyon olmalı ( Ping 80-100 Arası Türkiyeden Girebilenler için ).

Bu Tarz Bir Sunucu Aylık 80-90 Euro ( 150-200 TL ) ya alınabilir. Yalnız Ödemeler konusunda Yabancı Firmalar hiç Tolerans göstermez ödemediğin An kapatırlar.

Asıl iş server kiralandıktan sonra başlar :

Server'in üstüne birsürü değişiklik yapman gerekli, Modları yapmak çok zordur.. her babayiğidin harcı değildir... Ayrıca Firmalar size Dedicated'ın işletim Sisteminden başka bişi kurmazlar.

1.41 Açacağız diyorsan O zaman iş kolay Offical Olduğu için fiyatlarıda aşağı yukarı aynıdır her yerde. Slot Başına satış yapılır, Kurulumu Firmalar yapıyor 5 Dk da. Kontrol Panelinin Kullanımıda Kolaydır.

• @by_metallica bu detaylı anlatımın için çok teşekkür ediyorum.Hile konusuna gelince, açıkçası "Diğer oyunculara engel olan ve hakkında şikayet gelen herkes cezalandırılır" kuralımız budur.Server kuralımız bu olacak.Ve 1.0 kuracağız.En azından 3500 server içinde eğlenceli bir vakit geçirip bir ortam oluşturabileceğimize hiç inanmıyorum.Bahsettiğin fiyatı gözden çıkarmış durumdayız.Ödemeler ile ilgili; vrtservers dan almaya karar verdik.Ve pekde bir tolerans beklemiyoruz zaten :) Şu an ihtiyacımız olan tek şey kurulum aşamasını öğrenmek.Mod ile neyi kastettiğini anlayamadım.Öğrendiğim kadarıyla ve birazda benim tahminimce, satın alacağımız serverin FTP sine oyun dosyalarını atmamız gerekiyor ve sunuculuğu yapabilmek için ise Mod Manager gibi programlarda FTP içine atılıyor. (Tamamen yanlış biliyor olabilirim!)Serverimizin bf2 Multiplayer List inde görünmesini sağlamayı hala öğrenemedim.Gerekli bilgileri bilen arkadaşların paylaşması herkesin hayrına olacaktır :) Türk forumlarından hiçbirinde bu konulara değinilmemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrosse -- 23 Ağustos 2009; 23:46:01 >

• büdüt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 24 Ağustos 2009; 15:45:57 >
  • büdüt

Edit: Yanlış anlaşılmaması için editliyorum!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrosse -- 24 Ağustos 2009; 17:38:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zrosse

@Murjuk dostum yazdığın bu saçma yazıyı cümlenin arka planını düşünemediğin için sadece gülüyorum :) Aimbot vs. diğer oyuncuların oyununa engel olan bişeydir ;)

Edit: Yanlış anlaşılmaması için editliyorum!!

Evet saçma olmuş, ben yeni uyanıp okumuştum tamamen yanlış anlamışım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murjuk -- 24 Ağustos 2009; 15:47:03 >
  • Önemli değil dostum :
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.