Merhaba arkadaşlar geçen günlerde kutulu battlefield 3 premium edition aldım oyunu sorunsuz kurdum ve multiplayerine girdim oyun içindeyken herhangi bi kasma vs. sorun yaşamadım ama oyuna girdikten 20 25 dakika sonra oyun donuyor ve sesler üst üste biniyor ve şöyle bi ekran geliyor;
Merhaba arkadaşlar geçen günlerde kutulu battlefield 3 premium edition aldım oyunu sorunsuz kurdum ve multiplayerine girdim oyun içindeyken herhangi bi kasma vs. sorun yaşamadım ama oyuna girdikten 20 25 dakika sonra oyun donuyor ve sesler üst üste biniyor ve şöyle bi ekran geliyor;
Eger sadece oyunlarda oluyosa mavi ekran hatası , bilgisayarın aşırı derecede ısınıyor ve mavi ekran veriyor olabilir, gec olmadan bir teknik servise götür ciddi sorunlar cıkabilir.
şu ana kadar sadece battlefield 3 te yaşadım bu sorunu ve az önce farkettim oyun acayip cpu yiyor oyunu açtıktan sonra cpu %70 lere vuruyo
o sorun bende de var. "directx sürümü" sorunu diyorlar değil (benim directx11). ekran kartı optimizasyonu sorunu diyorlar değil (benim nvidia ge force gt7400m 2GB). oyun başladıktan sonra oluyor genelde. bazen hiç başlamadan oluyor. sistemim neredeyse seninki kadar iyi. yani crysis3 gibi oyunları bile tam grafikle sorunsuz oynuyorum bf3 de aynı şekilde ama bu oyunda bir sıkıntı var. bayağı araştırdım yabancı forumlarda da bu sorundan oldukça bahsedilmiş. çözümü veya sorunun nereden kaynaklandığı tam olarak belirtilmemiş. oyun sıkıntılı. (özellikle işletim sistemin windows 7 64 bit ise). oyunun sistem gereksinimlerini baya araştırdım senin bilgisayarında olduğu gibi benim bilgisayar da fazlasıyla karşılıyor. yani için rahat olsun dostum sorun sende değil. oyunun optimizasyon problemi(uyumluluk sorunu) var. şirketin açıklaması var mı bu konuyla ilgili ya da windows'un açıklaması var mı bilmiyorum. (Neredeyse herşey ingilizce ) o yüzden BF4 ü almayı düşünüyorum inşallah onda bu sorunu yaşamam. cillop gibi bilgisayarda mavi ekran çıkartınca oyuna soğudum abi ya neyse inşallah sevabını biraz da olsa verebilmişimdir. iyi günler
"cevabını" demek istedim en altta pardon :)
Yanılmıyorsam sen de benimle aynı problemi yaşıyorsun . Hdd ler sorunlu olabilir belki . bakmadığım bir onlar kaldı çünkü