Şimdi Ara

battlefield 3 tam ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
18.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşımın notebookta 6770 ve intel hd graphics kartları var oyunu tam ekran oynatırken ekran gidip geliyo pencere modunda oynayabiliyoruz ama tam ekran olmuyo galiba oyunu oynarken ekran kartları arasında geçiş yapamıyor yardım edermisiniz??

• Model ?
  • model hp dv6-6120st
  • Son sürüm bios yükleyin.. ve ekran kartını değiştirilebilir grafiklerden yüksek performansa alın.. bu şekilde deneyin..
  • bilgisayar ile alakası yok oyunun ayarlarına müdahale ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbuya

bilgisayar ile alakası yok oyunun ayarlarına müdahale ediniz.

bilgisayarla alakası olabilir.. bu modelde ekran kartı dinamk dediğimiz modda geliyor. ati ekran kartlarında donanım hızlandırma özelliği olmadığı için ekran kartları arasında geçişte problem olması normaldir. bunu gidermek için bios update yapıp bios tan switchable graphics mode : fixed yapması gerekir. ve sonrada masaüstünden değiştirilebilir grafik olarak ati secilmesi gerekir. eğer bu işlem yapıldıktan sonra sorun devam ediyor ise oyun kontrol edilebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

bilgisayarla alakası olabilir.. bu modelde ekran kartı dinamk dediğimiz modda geliyor. ati ekran kartlarında donanım hızlandırma özelliği olmadığı için ekran kartları arasında geçişte problem olması normaldir. bunu gidermek için bios update yapıp bios tan switchable graphics mode : fixed yapması gerekir. ve sonrada masaüstünden değiştirilebilir grafik olarak ati secilmesi gerekir. eğer bu işlem yapıldıktan sonra sorun devam ediyor ise oyun kontrol edilebilir..

Bilgisayar ile alakası yok kardeşim. Intel ekran kartındayken zaten oyunu açmıyor ve uyarı veriyor ati'ye geçiş yapması için.. Geçiş işlemi tamamlandıktan sonra oyuna girebilmekte.. Bende kullanıyorum ve bende de öyle oldu ve oyun ayarlarından düzeltim oldu.

• quote:

quote:

quote:

Bilgisayar ile alakası yok kardeşim. Intel ekran kartındayken zaten oyunu açmıyor ve uyarı veriyor ati'ye geçiş yapması için.. Geçiş işlemi tamamlandıktan sonra oyuna girebilmekte.. Bende kullanıyorum ve bende de öyle oldu ve oyun ayarlarından düzeltim oldu.

Bilgisayarınızın modeli nedir ?

• DV6-6010ET
  • quote:

DV6-6010ET

Hocam sizin cihazınızda ekran kartları daha farklıdır.. 60x0 serilerinde manuel olarak el ile değişim yapabiliyorsunuz. Ama arkadasın sahip olduğu 61xx serilerinde ekran kartı otomatik geçiş özelliğine sahip olduğu için bazı oyunlarda geçişte sıkıntı çıkarabiliyor. Tabi ki oyun ayarlarında da sıkıntı olabilir.. fakat arkadasın anlattığına göre ekran kartı geçişlerinde problem varmış.. o sıkıntıda söylemiş olduğum şekilde çözülür.. kendisi deneyip burada bilgi verirse daha yararlı olacağı kanaatindeyim..
  • quote:

quote:

DV6-6010ET

Hocam sizin cihazınızda ekran kartları daha farklıdır.. 60x0 serilerinde manuel olarak el ile değişim yapabiliyorsunuz. Ama arkadasın sahip olduğu 61xx serilerinde ekran kartı otomatik geçiş özelliğine sahip olduğu için bazı oyunlarda geçişte sıkıntı çıkarabiliyor. Tabi ki oyun ayarlarında da sıkıntı olabilir.. fakat arkadasın anlattığına göre ekran kartı geçişlerinde problem varmış.. o sıkıntıda söylemiş olduğum şekilde çözülür.. kendisi deneyip burada bilgi verirse daha yararlı olacağı kanaatindeyim..

Arkadaşın söylediği ekran kartına sahip benim cihazımda.. Neyse artık :) Tartışmanın ya da başka birşey yapmanın gereği yok ikimizde yardımcı olmaya çalışıyoruz sadece.. Sandy Bridge mimarisine sahip işlemcilerin kullanıldığı laptopların hepsinde geçiş özelliği vardır.. Sağ tık -> değiştirilebilir grafikleri yapılandır kendisinin geçiş yapma olayıda cihazın ayarları ile oynanmadıysa ac'ye bağlı ayarlanmıştır.. ac çıkarıldığında intel grafik kartına, ac takıldığında yüksek performans olan grafik kartına geçiş yapmakta..

• quote:

quote:

quote:

DV6-6010ET

Arkadaşın söylediği ekran kartına sahip benim cihazımda.. Neyse artık :) Tartışmanın ya da başka birşey yapmanın gereği yok ikimizde yardımcı olmaya çalışıyoruz sadece.. Sandy Bridge mimarisine sahip işlemcilerin kullanıldığı laptopların hepsinde geçiş özelliği vardır.. Sağ tık -> değiştirilebilir grafikleri yapılandır kendisinin geçiş yapma olayıda cihazın ayarları ile oynanmadıysa ac'ye bağlı ayarlanmıştır.. ac çıkarıldığında intel grafik kartına, ac takıldığında yüksek performans olan grafik kartına geçiş yapmakta..

YOK hocam tartışma olarak algılamayın anlatmak istediğim şey ekran kartlarınız ve boardlarınız aynı fakat ekran kartı geçişini siz değiştirilebilir grafiklerden manual yapılandırabiliyorken arkadasın bilgisayarında bu olay bios update yapmadan mümkün değil.. tabiki arkadasın sorunu çözüldükten sonra hangisinin doğru olduğu önemli değil :)

• aynı sorun bende de var. oyunun oynanmasında herhangi bir donma falan yok fakat tam ekran olmuyor. benimde kartım ati ve değiştirilebilir grafik. açılınca ekran gidip geliyor sonra ne yaparsan yap tam ekran olmuyor. sorun grafik kartındaki geçiş değil. zaten fazla grafik gerektirmeyen uygulamalarda kullanılan kartın bu oyunu açması dahi imkansız. o yüzden yüksek grafiklerde kullanılan ikincil yani güçlü olan ekran kartında bir uyumsuzluk söz konusu. fakat çözümü nasıl olacak bende bulamadım.
  • bendede aynı sorun var ati radeon hd 6770 ekran kartım var oyun pencerede oynanıyor tam ekran olmuyor , video ayarları 1600x900 de ultra ve high özellikleri verdim oynanabilirlik süper ama tam ekran olmuyorrrrrrr
  • GT130M kullanıyorum tam ekran olmuyor kenarlarda pencere görünüyor, oyunun ayarlarında full screen görünüyor
  • Bende 6115 var aynı sorun bendede var. çözünürlüğü 800x.. yapın oyuna girin sorun düzeliyor ama her seferinde bunu yapmak zorundasınıız
  • quote:

quote:

quote:

Oyun ayarlarından neyi düzelttiniz ?

• nvidia nın 285.62 sürücüsünü tekrardan temiz kurulum yaparak tam ekran olmama sorununu düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaydinlik -- 28 Ekim 2011; 21:54:18 >
  • bende de 6650 var tam ekran olmuyor biosuda güncelleyemedim driveride güncellerken güncel diyor oyunuda oynayamıyorum deli olacam bıktım bı intel HD graphicsden
  • Bende de tam ekran olamama sorunu vardı teamviewer yüzünden olduğunu farkettim onu sonlandırınca tam ekran olmama sorunu kalmadı. Deneyebilirsiniz..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.