Şimdi Ara

Battlefield 4 Grafik Ayarları (FPS + Stabilite), Hata Giderme Rehberi [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
43
Favori
54.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Slash

Ani FPS düşümü ekran kartı kullanımının birden düşüp tekrar yükselmesinden oluyor çoğu zaman. Powercolor r9 290 ile her şey sonuna kadar açıkken 1080p çözünürlükte yeri geldiğinde 120 bile alıyor ama anlık düşmeler olduğunda 20'ye kadar inebiliyordu. Günlerce uğraştım, driver kaynaklı denmiş sweeper ile temizledim ses sürücüleri insanlıktan çıktı format attım. Beta sürücüleri yüklemeyin kararlı sürüm en iyisi denmiş kararlı sürümü yükledim formattan sonra yine aynı dert değişen bir şey olmadı yine format attım. 9.4 beta denedim formattan sonra o da olmadı, sonra bir baktım 9.5 gelmiş dedim hazır elim alışmışken bir kere daha format atayım da şunu kurayım. Yine format attım ama nafile, çözüm bulamadım. AMD raptr adındaki uygulamasıyla ayarları düzelteyim dedim o da fayda etmedi. En sonunda oyun içinden tüm ayarları kurcalayayım bari derken "resolution scale" ayarını 150% yapmamla oyun ekran kartını sürekli olarak kullanmaya başladı ve anlık FPS düşüşleri büyük bir oranda azaldı. Ortalama olarak FPS düşürmekte bu ayar lakin mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri misali 120, ardından 30, sonra 80 ve sonra tekrar 120 olacağına 80-90 olsun bizim olsun derim.

Bu çok ilginçmiş ATI de kartı tam kullanamam gibi bir sorun var gibi görünüyor. Nvidia da pek olmuyor bu.

• aresmar kullanıcısına yanıt
    Evet hocam AMD.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pala5841

Evet hocam AMD.

FPS çok oynuyor diyenlerin nerdeyse hepsi AMD ci. Sanırım sürücüden dolayı bu sorun. Nvidia kullanan ben dahil bi çok arkadaşımda yok bu sorun. Yeni sürücü çıkmasını beklemek gerek sanırım.
  • zotac 660 ti amp ile 1920x1080p oyanayan arkadaşlar var mı acaba ? varsa grafik ayarlarını paylaşabilirler mi ?
  • auto yap. en iyisi nvidia kartlar için. bir arkadaş resolution scale" ayarını 150% yapınca anlık düşmelerin düştüğünü söylemiş. belki nvidia kartlarda da olur. bende %125 eski haline getiriyim bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civic si

zotac 660 ti amp ile 1920x1080p oyanayan arkadaşlar var mı acaba ? varsa grafik ayarlarını paylaşabilirler mi ?

Benzer ekran kartımız var ilk mesajda ayarlarım var. Çok az daha kısarak gayet akıcı oynarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerPC

auto yap. en iyisi nvidia kartlar için. bir arkadaş resolution scale" ayarını 150% yapınca anlık düşmelerin düştüğünü söylemiş. belki nvidia kartlarda da olur. bende %125 eski haline getiriyim bakalım ne olacak.

125'te ya da 150'nin üstünde yine aynı şey başlıyor bende. Arkadaşın söylediği gibi driver sorunu sanıyorum bu ve oldukça can sıkıyor zira bundan önceki kartım gtx 480 amp ile hemen hemen aynı hatta daha düşük fps alıyorum Battlefield 3'te AMD 290 ile.
  • Slash kullanıcısına yanıt
    bende %100 müş 120 yaptım en başlarda yağ gibi akıyordu sonlara doğru fps düşmeleri başladı tam çözümü bulduk herhalde derken! yine hüsran.
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    150 denedin mi?
  • Oyun çıktığından beri Frame Drop yaşayan,ne yaptıysa çözemeyen arkadaşlar var ise,ben çözdüm,size de anlatayım.

Bitsum
    ParkControl – Tweak CPU Core Parking and More
    http://bitsum.com/about_cpu_core_parking.php
    bu dosyayı indiriyorsunuz,oyuna girmeden önce AC'yi Enabled yapıp altındaki çubuğu 100'e çekip apply yapıyorsunuz.İşlemciye zararı yoktur,sadece oyunun aşırı kullanımını dengeliyor.Bu sayede frame droptan tamamiyle kurtuldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DestroyeR33

Oyun çıktığından beri Frame Drop yaşayan,ne yaptıysa çözemeyen arkadaşlar var ise,ben çözdüm,size de anlatayım.

http://bitsum.com/about_cpu_core_parking.php bu dosyayı indiriyorsunuz,oyuna girmeden önce AC'yi Enabled yapıp altındaki çubuğu 100'e çekip apply yapıyorsunuz.İşlemciye zararı yoktur,sadece oyunun aşırı kullanımını dengeliyor.Bu sayede frame droptan tamamiyle kurtuldum.

Dostum hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

Windows 8.1 de bu "core parking" mevzusunun olmadığını okumuştum;ne kadar doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abba sever -- 7 Aralık 2013; 9:14:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Abba sever

quote:

Orijinalden alıntı: DestroyeR33

Oyun çıktığından beri Frame Drop yaşayan,ne yaptıysa çözemeyen arkadaşlar var ise,ben çözdüm,size de anlatayım.

http://bitsum.com/about_cpu_core_parking.php bu dosyayı indiriyorsunuz,oyuna girmeden önce AC'yi Enabled yapıp altındaki çubuğu 100'e çekip apply yapıyorsunuz.İşlemciye zararı yoktur,sadece oyunun aşırı kullanımını dengeliyor.Bu sayede frame droptan tamamiyle kurtuldum.

Dostum hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

Windows 8.1 de bu "core parking" mevzusunun olmadığını okumuştum;ne kadar doğru?

Ben Windows 7 kullanıyorum valla,o yüzden bilemeyeceğim.Zaten Windows 8'de bu sorunu yaşayan yoktu galiba.

• Amd Bf4 çıktığından beri kaç tane beta sürücü çıkardı. Kararlı sürüm gelmedi bir türlü.
  • Resolution scale 130.Sp de çok güzel ama mpde bulaniklaşıyor etraf.Yardim edermisin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 8.1 e geçtim. Adım adın yazdıklarınızı uyguladım. Core parking 8.1 de yok demişlerdi ana iki adet işlemci park halindeydi onları unpark yaptım. Mesela yeni silk road haritasında harika derecede performans alırken örnek sige of shangai de rezalet zavod da kötü performans alıyorum. Silk road da fps artışı normal haritaya göre ama 100 fps den shangai de 30 A düşmesi acayip geldi bana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozic

Windows 8.1 e geçtim. Adım adın yazdıklarınızı uyguladım. Core parking 8.1 de yok demişlerdi ana iki adet işlemci park halindeydi onları unpark yaptım. Mesela yeni silk road haritasında harika derecede performans alırken örnek sige of shangai de rezalet zavod da kötü performans alıyorum. Silk road da fps artışı normal haritaya göre ama 100 fps den shangai de 30 A düşmesi acayip geldi bana.

Farklı haritalarda farklı performans göstermesi çok normal bir durum. Haritaların tasarımı neticesinde sorunlar olabiliyor bazen sonradan çözüyorlar bunu.
  • Farklı performans olması normal tabiki ama 100 ile 30 fps aradaki 70 fps biraz fazla geldi 😄

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozic

Farklı performans olması normal tabiki ama 100 ile 30 fps aradaki 70 fps biraz fazla geldi 😄

Dediğim gibi hata vardır harita tasarımında sonradan düzelir. Belli bir yere bakarken / çok patlama çatlama olurken vs düşebilir. Normal şartlarda tabii ki olmaması lazım.
  • Yok yahu ne denediysem olmadı saat 5 ten beri bıktım artık.

HD7850 O.C,i5 3.2 ghz,4gb ram var ama 1280x720 çözünürlükte en düşük ayarlarda 2 adım dahi atamıyorum oyunda.Single dada aynı multidede neyse yapıcak birşey yok bf3 e devam edicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeraltofRivia

Yok yahu ne denediysem olmadı saat 5 ten beri bıktım artık.

HD7850 O.C,i5 3.2 ghz,4gb ram var ama 1280x720 çözünürlükte en düşük ayarlarda 2 adım dahi atamıyorum oyunda.Single dada aynı multidede neyse yapıcak birşey yok bf3 e devam edicem.

İşlemci kurtarır, Ekran kartı da kurtarır ama 4GB ram biraz sakat. Yine de o kadar kötü olmasına imkan ihtimal yok başka bir sorun var gibi geldi bana. 1280x720 de rahat rahat oynaman lazım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.