Şimdi Ara

Bayan için ilk araba (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vururum diye dusunmeye gerek yok, baskalarina zarar vereceginizi bildiginiz anda ya bunu engelleyin yada kendi araciniza gelecek ufak tefek seyleri goz onune alarak baskasini etkilemeden arabaniza zarar verin. Demek istedigim ilk zamanlar aracin boyutlari ve trafigin akis hizi sizin icin siradan gelene kadar dar yerlerden karsilikli gecis ve park edislerden uzak durun, manevralarda ayna kullanimi da aliskanlik olana kadar hizli gitmeyin. Bayan suruculerden genel olarak ben de cekinirim ama 10 yil sonra direkt istanbul trafigine ciktigimda bana da korna calan ve hadi bas, don artik diyen cukurdan kacarken direksiyonu kirdigimda arkamda neredeyse yanimda olan aractan kufur yedigimbde illaki olmustur. Istanbul gibi yogun trafik ve seri kullanim gerektiren ilde trafige cikildiginda bunlari yasamayan bir insan olamaz. Sincan da durum ne kadar benzer bilemem. Ama bu yazdiklarim hergun arac kullananlarin 2 ay icinde ustesinden gelecegi seyler, arac kullanimindaki refkleksler, eski tecrubeler cok uzun sure benim gibi kullanmasaniz bile yerine geliyor.

2 aydan sonra onunuzdekinin acemiligini yapacagi bir iki hareketle okuyacak, normal trafigi aksatmamak adina daha hizli surmeniz veya nerelerde seri olmaniz gerektigi dogustan biliyormus gibi olacak.

Ama kadinlarin sorunu cok uzun sure gecmesine ragmen hep ilk gunlerde oldugu gibi ayni surus stili ve aliskanliklari devam ettirmeleri.

Istanbullu olarak ayda bir tekirdag corluya gittigimde oradakilerin sakin surusu bir garip, hatta sinir bozucu geliyor.

Kisacasi trafige kaza yaparim diye cikilmaz, bu is atomu parcalamak degil, kisa zamanda kazanilacak tecrube ve trafigi izleyip uyum saglamakla ilgili. En iyi soforde en basit hatalari yapiyor, bu gayet dogal. Siz iyi bir arac almaya calisip, hiz sinirlari icinde dikkatli sekilde yolunuz uzerindeki en sakin yollari secerek ise baslayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bu bayanlarin acemi olmayanlarini da goremedim ben. Senelerdir araba kullanan bayan suruculerde hep ayni olay yasanio. Bu kadar yüklenmeyin demissin de biz de hakliyiz yani olan bize oluyo. Daha tavsiye isteyen bayan arkadas arabayi almadan vurmaya niyetlendi. Önlemini de aldi al ucuz, masrafsız arabayi yoluna bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Sen sağdan gidersin gelir soluna seninle aynı hizada gider. Cins cins bakar camdan içeri. Önüne kırar bir anda. Böyle adamlar maalesef çok güzel ülkemde.

Cok yapmissin galiba. valla bende de tam tersi oluyo nerde bi bayan gorsem ordan kacarim.hemen serit degistiririm.

• obmann O kullanıcısına yanıt
    Evet hobimdir trafikte gördüğüm hanımlara çakallık yapmak.
  • titachi T kullanıcısına yanıt
    Tam tersi ben de ilk arabamda butceyi baya zorlamistim daha iyisi olsun derdindeydim. Hic yedek parcasini sorun ettigimi hatirlamiorum. Suanda da kullandığım arabada yedek parca yonunden gayet pahali ama bunu hic sorun etmedim zaten herkes sizin gibi dusunse piyasada b segmentinden baska araba satilmaz.

• quote:

Valla araba icerisindeki gozlemcinin de bu kadar net tespitler yapmasi tecrube gerektirir.

• Fiat Panda.

Geçenlerde tekirdağ'dan dönerken bir hatunun altında panda vardı, 4-5 km kadar kapıştık en son hırs yaptı bu, hayatımda ilk defa 160 ile giden panda gördüm.

• Merhaba istersen araba almadan önce profosyonel egitim almayı dene calıştıgım şirketin boyle bir hizmeti var güvenli sürüş egitimi izmirde ikamet ediyorsan numarasını vereyim 0232 999 1 999 uygun fiyata egitim veriliyor ve sürüş deneyiminden fazla kendine güvenin artıyor izmir park.net dende bakabilirsin arac olarak cıtroen c2 tavsiye ederim baktıgın markalardan iyi yakıt olarak servis imkanının bulunmasında iyi satıyorum dediginde satabilirsin farklı bir ilde yaşıyorsan yarış pistlerinde boyle hizmetler veriyorlar en azından carpa carpa ögrenecegine 1 günde bu sıkıntıyı üzrinden atarsın
  • dün bir tanidigim bayAn
    ilk aracini aldi
    uno 97 model 9 bine aldi

• quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Valla araba icerisindeki gozlemcinin de bu kadar net tespitler yapmasi tecrube gerektirir.

Evet tecrübeliyim. Her gün bilhassa çıkıyorum trafiğe milletin karısını kızını sıkıştırıyorum. Güzel yakaladınız beni aferin. Hediyenizi burada mı vereyim tenha bir yere mi gelirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: titachi

Gönlüm japonda kaldı micra istiyorum ben de ama yedek parça sıkıntısı çıkıyor ikinci arabamı japon almayı düşünüyorum ama ilki için malesef çook zor. Palio da mı dediğiniz gibidir?

Çok dikkatli kullanıyorum çok dikkatliyimdir her alanda zaten trafikte kat kat dikkatli davranıyorum, panik olmuyorum sorun yaşayacağımı sanmıyorum

Merhaba,
    Palioda Speedgear diye adlandirilan cvt tipi bir sanziman var. Bu yari otomatik degil, vites gecisleri sarsintisizdir fakat geri kaydirabilir,birde eger arizalanirsa tamir yerine komple degismesi gerekiyor.
    Ayrica begendiginiz micra da cvt dir. Tavsiye etnem.
    Bu yuzden en iyisi tam otomatik sanzimanlardir. Hem geri kaydirmaz hem tamir edilebilir.
    Eger 10-15 bin araligi dusunuyorsaniz suzuki swift de onerebilirim.
    Istanbuldaysaniz fikir vermesi acisindan suzuki splash aracimi test ettirebilirim size.

aslında 1996-2000 model corsalara bakarsanız bunlar tam otamatik, bir de hyundai lar tam otamatik, 1-2 litre fazla yakar ama diğerlerine göre daha sıkıntısız olur,
    geri satışı önemli değil diorsanız da mazda 323 ve 626 güzel tercihler
  • Aynı seçimi eşim için yaptık yaklaşık 1 yıl önce.Otomatik 206 da karar kıldık.Çok memnunuz.Acemiyseniz otomatik vites kolaylık sağlıyor.
  • Bütçenizi bilmiyorum ama colt tavsiye ederim. Yolda bırakmaz. Şanzumanı kalitelidir. Az yakar. Kullanması kolay ve zevkli bir araçtır. Eşim acemeliğini coltta attı. Sıkıntı çekmedi.
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Silent Guardian çok teşekkür ederim gerçekten anlayabilmişsiniz durumu. hayır olan özgüvenim de gidecek az kaldı hala adam diyor ki yok işte kadın sürücü şöyledir böyledir. teşekkür ederim terk ediyorum konuyu kendi kendime hallederim buradan sonra
    Benim tavsiyem sevdiğiniz aracı alın. Erkekler o kadar etkilenmese de bayanlar psikolojik olarak çok etkileniyorlar.
    Sevdiği arabayı kullanırken motive oluyor ve hevesle kullanıyorlar. Ama sevmedikleri bir arabayı kullandıklarında
    gerçekten kötü etkileniyorlar. Bizzat ablamdan gözlemledim.
    Yani siz micra'ya ikna edin derim. Tam bayan arabasıdır. Ayrıca ailenizin dediği gibi bir opelle veya bir
    Peugeotla fazla bir yedek parça fiyatı farkı yoktur.

Örneğin ön tampon:
    Micra: 243tl
    206: 163tl
    C3:440tl
    Corsa:197tl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: titachi

Silent Guardian çok teşekkür ederim gerçekten anlayabilmişsiniz durumu. hayır olan özgüvenim de gidecek az kaldı hala adam diyor ki yok işte kadın sürücü şöyledir böyledir. teşekkür ederim terk ediyorum konuyu kendi kendime hallederim buradan sonra

Kendi kendinize halletmeniz gerektiren bir durum göremiyorum; hiç bir şekilde özgüveninizden taviz vermeyin. Ben eminim ki forumdaki bazı arkadaşlarım, bayan olduğunuz için müsamaha gösterdiğimi ve tatlı dille konuştuğumu düşünüyorlar fakat böyle birşey söz konusu değil, ablam yaşındasınız tahminen. Dediğim gibi, konuda işinizi yaramayan mesajları görmezden gelip, faydalı olan mesajları okumaya çalışın. Forum ortamında yüzlerce çeşit insan var ve en kötüsünden bile birşeyler öğrenmek önemli olan, tatlı dille ya da nazikçe tartışınca çok daha tatlı oluyor forum.

Dediğim gibi konunuza devam etmenizi temenni ediyorum,
    Siz başta olmak üzere herkese iyi forumlar.

• Benzer bir konu olduğu için aşağıdaki linkteki tavsiyelere bir göz atmanızı tavsiye ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_93644648/tm.htm
  • Cok usta sofor degilseniz unoya bulasmayin.kaportasi kola kutusundan hallicedir.2 sene kullandim kazaya karismayin onla.baska aracta tampon degiscek kazada unoda hayati tehlike atlatirsiniz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ongun_44 kullanıcısına yanıt
    mazda, mitsubishi, honda veya toyota parçalarında durum nasıl??
    mesala 1995-2005 corolla, civic, lancer, colt, 323, 626 tampon fiyatları veya en çok hasar verilebilecek parça hangisi ise??
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.