Şimdi Ara

Bayan için ilk araba (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: titachi

teşekkür ederim yorumlarınız için ama bayan olmam kaza yapmam anlamına gelmiyor şu yeni öğrenmiş halimle zaten bu saydıklarınzı yapmıyorum ben de kaza yapmayı düşünerek başlamıyorum tabiiki ama ebeveynim evhamlı olduğu ve benim sürüşümü hiç görmediği için kaza yapacağımı düşünüyor. kaza yapmak her zaman bir araçla olmuyor bildiğiniz gibi kaldırıma çıkabilirim arabayı çizebilirim biraz geniş düşünürseniz. şimdi söylendiği gibi kaza yapma olasılığını düşünmeden trafiğe çıkamam çünkü yolda sadece ben kullanmıyorum başka umarsız sürücüler de benim için kaza sebebi olabilir bu şekilde düşündüğümde elden çıkması kolay ekonomik araçlara bakıyorum.

c3ler fiyat açısından çok uygun değil 206 aklımda clioları da inceliycem teşekkürler

Ben skoda fabia'yı öneriyorum.
    Sacı çelik. Sağlam.
    Güvenli.
    Onun dışında nissan ya da mazda'lara bakın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Mantığa hayran kaldım yalnız.

Parçaları ucuz bu yüzden vursada sıkıntı olmaz.

Ya benim sıfır 100 bin lira ödediğim araca gelip çarparsa senin o külüstür ?

İnip eşinide,senide vursam az değil mi.

Madem sürmeyi bilemiyor,madem güvenmiyorsun alma kardeşim alma.Verme altına,trafiğe çıkmasın.Yeter be yeter.Araba sürmeyi bilmeyen araba sürmesin.Panik olan,korkak olan,dikkatsiz olan binmesin.Bu erkekler içinde geçerli.

Gelip vuruyorlar,değer kaybıydı,aracın serviste yatmasıydı,kaza sonrası tutanaktı,polisti bıktık usandık yeter ya.

Milletteki rahatlığa bakın ya.Kadının biri park halinde bulunan koca aracımı görmeyip geri geri koca jipiyle korna çalmama rağmen üstüme çıkacaktı,güm vurdu tampona.İnip birde gülüyor,hahaha bir şey olmamış ya.

Zaten bu ülkede yaşamaktan bıkmışım,çekecem bir gün torpidodan silahı saydıracağım birilerine.Gelipte benim gibileri tahrik etmeyin.Ne beni yakın,ne kendi canınızı.

Gel güzel kardeşim vur beni ne burdaki yorumlar ne trafikteki dayılar korkutur beni. Hani görmemişin 100bin liralık aracı olmuş.. Bir bayanla konuştuğunuzun farkında olup konuşmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Otomatik B sınıfı alın da marka modeli çok farketmez. Direksiyonu hafif olsun, frenleri de tutsun siz ona bakın. Yoksa arkadaşların dediği gibi yok parçası ucuz olsun demeyin. "Ya kaza yaparsam" mantığından çok dikkatli kullanmaya, şehrin dinamiklerine ayak uydurmaya bakın. Diğer araçların hareketlerini gözlemleyip önceden tahmin etmeye çalışın.

Bu zamanda bu trafikte sıfırdan araba kullanmayı öğrenmek de zor. Eskiden arsalar, sürücü kurslarının sahaları vardı şimdi her yer ev oldu, mecbur trafiğe bodoslama dalıp öğreniyorlar.

Malesef ben almıyorum arabayı babam alıyor ilk arabamı o da yedek parça ucuzluğuna bakıyor ben daha çok kontor olsun görüş açısı güzel olsun kullanımı rahat olsun gibi düşünsem de malesef babama fark etmiyor. Zaten 6-7 ay içinde satıp kendi istediğim ayarda bişeyler alabilirim ama şu an malesef yedek parça ucuzluğuna bağlıyım..

Arabayı kullanacağım yol da oldukça sakin dümdüz yol hani dikkat problemim de yok sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum park dışında. Teşekkürler önerileriniz için de.

Hyundai getz ve opel corsa şu an aklımdakiler ama getzden çok corsaya yattı kafam. Galericilerle konuştum onların söyledikleri de corsa acsent oluyor zaten
    Edit: fabiayı inceliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titachi -- 2 Temmuz 2014; 11:17:12 >

• quote:

Merhabalar birkaç ay içinde araba almayı düşünüyorum ilk arabam olucak acemiyim de üstelik. Kaza olursa üzülmeyeceğimiz bir araba alalım diyor babam uno düşünüyor az yakması yedek parça ucuzluğu bakımından ama hiç bayana uygun değil aynı şekilde yedek parçası ucuz acemi arabası olarak ne önerebilirsiniz?
    Benim gönlümde yatan micra ama yedek parçadan kaybediyor malesef.
    Aklımdakiler palio ve 206 ama hangisi daha uygun olur ya da daha uygununu bulabilir miyim? Bir sene içinde elden çıkarmam zor olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum

Uno bayana uygun değil mi? Hangi özelliği bayana uygun değil anlamadım. Siz uno yu kartal la karıştırıyorsunuz galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memocan2468

quote:

Merhabalar birkaç ay içinde araba almayı düşünüyorum ilk arabam olucak acemiyim de üstelik. Kaza olursa üzülmeyeceğimiz bir araba alalım diyor babam uno düşünüyor az yakması yedek parça ucuzluğu bakımından ama hiç bayana uygun değil aynı şekilde yedek parçası ucuz acemi arabası olarak ne önerebilirsiniz?
    Aklımdakiler palio ve 206 ama hangisi daha uygun olur ya da daha uygununu bulabilir miyim? Bir sene içinde elden çıkarmam zor olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum

Uno bayana uygun değil mi? Hangi özelliği bayana uygun değil anlamadım. Siz uno yu kartal la karıştırıyorsunuz galiba.

Evet unoları biliyorum direksiyonu sert en başta. Spring de alabilirim uno yerine arkadaşım satıyor 7bine

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memocan2468

quote:

Evet unoları biliyorum direksiyonu sert en başta. Spring de alabilirim uno yerine arkadaşım satıyor 7bine

Unoların da hidrolik direksiyonluları var. Kaldı ki hidrolik olmayanları da sadece park ederken ve düşük hızlarda biraz sert. Hidrolik direksiyonlu bir uno araç kullanmaya yeni başlayacak bayan için idealdir. Palio da öneririm onlar da gayet kullanışlıdır.

• ^^ teşekkür ederim palio aklımdaydı forum yorumlarından corsaya geçiş yapmıştım ama o da aklımda durucak. Unoları da daha geniş incelerim.

Şimdi bir sorum olacak. Otomatik araç lpgde sıkıntı çıkarır dizel almak daha iyi diye duydum bir iki kişiden bu doğru mudur? Çok fazla yakıt masrafı lüksüm olmayacak çünkü ama bir yandan kullanımda rahatlık açısından otomatik araba istiyorum. Yorumlarınızı alabilir miyim?

• abs ve esp olan bir araba ilk araba olarak tercih edilebilecek cinsten acemi iseniz vurup kırma değil takla bile atabilirsiniz ki yolda acayip dengesiz sürenler var yoğun trafiğe ilk kez çıkacaksanız makas atan birinden korkma ihtimaliniz %90 arabanın kendini toplaması için esp olması güzel bir seçenek
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

abs ve esp olan bir araba ilk araba olarak tercih edilebilecek cinsten acemi iseniz vurup kırma değil takla bile atabilirsiniz ki yolda acayip dengesiz sürenler var yoğun trafiğe ilk kez çıkacaksanız makas atan birinden korkma ihtimaliniz %90 arabanın kendini toplaması için esp olması güzel bir seçenek

Ona da dikkat ederim teşekkürler bilmiyordum bunları gerçekten bi soruşturmalıyım

• quote:

quote:

Madem sürmeyi bilemiyor,madem güvenmiyorsun alma kardeşim alma.Verme altına,trafiğe çıkmasın.Yeter be yeter.Araba sürmeyi bilmeyen araba sürmesin.Panik olan,korkak olan,dikkatsiz olan binmesin.Bu erkekler içinde geçerli.

Gelip vuruyorlar,değer kaybıydı,aracın serviste yatmasıydı,kaza sonrası tutanaktı,polisti bıktık usandık yeter ya.

Milletteki rahatlığa bakın ya.Kadının biri park halinde bulunan koca aracımı görmeyip geri geri koca jipiyle korna çalmama rağmen üstüme çıkacaktı,güm vurdu tampona.İnip birde gülüyor,hahaha bir şey olmamış ya.

Zaten bu ülkede yaşamaktan bıkmışım,çekecem bir gün torpidodan silahı saydıracağım birilerine.Gelipte benim gibileri tahrik etmeyin.Ne beni yakın,ne kendi canınızı.

Gel güzel kardeşim vur beni ne burdaki yorumlar ne trafikteki dayılar korkutur beni. Hani görmemişin 100bin liralık aracı olmuş.. Bir bayanla konuştuğunuzun farkında olup konuşmanızı tavsiye ederim.

Bak güzel kardeşim,benim annemde 14 senedir araç kullanıyor,acemiliği atması için babam devamlı eğitti,trafikte korkmamasını öğretti.Şuan sıkıntısız kullanıyor.

Ama bazıları gibi geri geri aracın üstüne çıkmayı,fren yerine gaza basıp bir yerlere girmeyi,ani bir durumda korkup frene basmadan dallamasına her yere girmeyi vs. birçok vukuatı yapmadı.Bunu aldığı eğitime borçlu.

Sana diyoruz ki madem güvenmiyorsun alma şimdi araba.Neden alıp hem kendini hem bizi riske ediyorsun.Acemiyse;Acemiliği geçene kadar öğret.Ondan sonra al araba.Ama senin mantığın bir yere bindirirse kendi açımızdan sıkıntı olmaması,hani parçaları ucuz ya başkasından bize ne gibi.Bak böyle düşünen adam güvenmiyordur karısına.Açık ve net anlaşılmıştır umarım.

Görmemişin arabası olmuş diyeceğine karına kaskosuz 100 bin liralık arabayı al da emanet et bakalım,edemezsin değil mi edemezsin.Çünkü senin malın tatlı.

O zaman gelip burda ben adamım demeyeceksin.Bu kafayla gidersen trafikte çok dayak yersin haberin olsun.Kafamda aracın içinden artislenip iş ciddiye bindiğinde uzayıp gidenlere benziyorsun.

Kadınlara her zaman saygım sonsuz,trafikte öncelik tanırım ama gelip aracıma çarpıp kihkihkih bir şey olmamış yaa diyen bir kadına da bir daha tahammül edemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacramental -- 2 Temmuz 2014; 11:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bak güzel kardeşim,benim annemde 14 senedir araç kullanıyor,acemiliği atması için babam devamlı eğitti,trafikte korkmamasını öğretti.Şuan sıkıntısız kullanıyor.

Ama bazıları gibi geri geri aracın üstüne çıkmayı,fren yerine gaza basıp bir yerlere girmeyi,ani bir durumda korkup frene basmadan dallamasına her yere girmeyi vs. birçok vukuatı yapmadı.Bunu aldığı eğitime borçlu.

Sana diyoruz ki madem güvenmiyorsun alma şimdi araba.Neden alıp hem kendini hem bizi riske ediyorsun.Acemiyse;Acemiliği geçene kadar öğret.Ondan sonra al araba.Ama senin mantığın bir yere bindirirse kendi açımızdan sıkıntı olmaması,hani parçaları ucuz ya başkasından bize ne gibi.Bak böyle düşünen adam güvenmiyordur karısına.Açık ve net anlaşılmıştır umarım.

Görmemişin arabası olmuş diyeceğine karına kaskosuz 100 bin liralık arabayı al da emanet et bakalım,edemezsin değil mi edemezsin.Çünkü senin malın tatlı.

O zaman gelip burda ben adamım demeyeceksin.Bu kafayla gidersen trafikte çok dayak yersin haberin olsun.Kafamda aracın içinden artislenip iş ciddiye bindiğinde uzayıp gidenlere benziyorsun.

Kadınlara her zaman saygım sonsuz,trafikte öncelik tanırım ama gelip aracıma çarpıp kihkihkih bir şey olmamış yaa diyen bir kadına da bir daha tahammül edemem.

Şimdi arkadaşım ben kendime güvenmediğimi söylemeyi bırak ima dahi etmedim. Babamın bana güvenmediğini söyledim ki o da kullandığımı hiç görmedi son birkaç yıldır. Şimdi sizin anneniz bir başkadır ben başkayımdır. Şu ana kadar da heyecan panik yapmadım kullanırken. Anneniz trafikte korkuyorsa korkmamasının öğretilmesi güzel ama benim zaten böyle bir sorunum yok. Sadece park manevrasında sıkıntı çekiyorum o da iki hamlede olmuyorsa 4 hamlede hallediyorum. Şimdi bunları neden anlatıyorum? Trafikte her bayan sürücüden korkmanın alemi yok, 4 senedir araba kullanan bayan arkadaşımın çoğu erkekten iyi olduğuna şahit olmuşluğum var. Şimdi benbu arabayı acemiliğim geçsin diye alıyorum. Yine de bol pratik yapmadan trafiğe çıkmak uygun olmaz. Babamın arabasıyla öğrenemeyeceğim için(çok büyük araba kullanıyo) kendi arabamda öğrenmem gerekiyor ve bahsettiğim gibi kısa süreli kullanım için alıyorum.
    Karı karı diye konuşuyorsunuz ama arabamı babam alıcak evli değilim önce burada anlaşalım. 100milyara araba alacak durumumuz yok malesef o yüzden bu argümanını atlıyorum.

Buradan sonra da trafikte bana dayak atmaya cüret edecek beyleri bekliyorum. Okul dışında yarı zamanlı adliyede bulunuyorum stajyer avukatlık yapıyorum, sincan adliyesinde beni bulabilirsiniz.

• Sacramental kullanıcısına yanıt
    Sakin ol genç. Burasi atarlanma yeri degil. Iftara yakin trafikte böyle sesler çikarirsin, akordunla oynarlar. Atatürkün askeri olman bile kurtaramaz seni.

Konu sahibine de tavsiyem; gidip ufacik tefecik arabalar almayin, trafikte altindaki araci büyük olanlar kendini de büyük saniyor. Hele birde bayan olup ufak tefek arabalarla arz-i endan edince, iyice magandalik yapmak geliyor içlerinden.....
  • TEZ_TEX kullanıcısına yanıt
    Haklısınız böyle olduğunu çok duymuştum trafikte değil şimdiden forumda başıma geldi malesef. Bu yüzden bazı bayan sürücü arkadaşlarım da araçlarında bu magandalığa karşı teçhizat bulundurmak zorunda kaldılar o noktaya gelmeyi gerçekten istemiyorum şiddet yanlısı da değilim, söylediğinizi kesinlikle dikkate alıyorum şu andan itibaren.

• Corsa 206 c3

• MOVISTAR kullanıcısına yanıt
    Corsa yakıt ve yedek parça konusunda uygun mudur bilginiz var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi arkadaşım ben kendime güvenmediğimi söylemeyi bırak ima dahi etmedim. Babamın bana güvenmediğini söyledim ki o da kullandığımı hiç görmedi son birkaç yıldır. Şimdi sizin anneniz bir başkadır ben başkayımdır. Şu ana kadar da heyecan panik yapmadım kullanırken. Anneniz trafikte korkuyorsa korkmamasının öğretilmesi güzel ama benim zaten böyle bir sorunum yok. Sadece park manevrasında sıkıntı çekiyorum o da iki hamlede olmuyorsa 4 hamlede hallediyorum. Şimdi bunları neden anlatıyorum? Trafikte her bayan sürücüden korkmanın alemi yok, 4 senedir araba kullanan bayan arkadaşımın çoğu erkekten iyi olduğuna şahit olmuşluğum var. Şimdi benbu arabayı acemiliğim geçsin diye alıyorum. Yine de bol pratik yapmadan trafiğe çıkmak uygun olmaz. Babamın arabasıyla öğrenemeyeceğim için(çok büyük araba kullanıyo) kendi arabamda öğrenmem gerekiyor ve bahsettiğim gibi kısa süreli kullanım için alıyorum.
    Karı karı diye konuşuyorsunuz ama arabamı babam alıcak evli değilim önce burada anlaşalım. 100milyara araba alacak durumumuz yok malesef o yüzden bu argümanını atlıyorum.

Buradan sonra da trafikte bana dayak atmaya cüret edecek beyleri bekliyorum. Okul dışında yarı zamanlı adliyede bulunuyorum stajyer avukatlık yapıyorum, sincan adliyesinde beni bulabilirsiniz.

Bayanla muhattap oluyormuşuz,kusura bakmayın.

Zaten ilk yazdığım yazıda bu söylediğim erkekler içinde geçerlidir diye yazdım,her bayandan korkacak olsam bizzat annemden korkardım.

Türkiye'deki adalet sistemiyle sen birilerini korkutacağını düşünüyorsan yanılıyorsun.

Değil avukat,savcı bile olsan bazı insanlar için farketmez.

Cins cins sürüp,çarptığında veya hata yaptığında kabullenip kihkih gülmüyorsan benim açımdan sıkıntı yok.

Kadınların araç sürmelerine karşı değilim,bilmeyen kadın veya erkeklerin sürmelerine karşıyım.

@TEZ_TEX
    Ben sakinim genç kardeşim.Tanımadığın insanlar hakkında atıp tutma istersen,burası Ankara'ya benzemez.Türklere dahil herkese bulaşan Kürtler,biz Adana Fellahlarına bulaşmaya cürret bile edemedi şuana kadar.O yüzden kimseden korkumuz yok.

Senin gibi dinci Atatürk düşmanları gelsin de karşıma güzel bir akor ayarlayalım.

• TEZ_TEX kullanıcısına yanıt
    Çakma delikanlıya bak sen.

Delikanlı ol da o sözün orijinalini yaz,teneke seni.

Güzel gözünden,yiğit sözünden belli olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacramental -- 2 Temmuz 2014; 13:15:19 >
  • Yılların üyesi ilk bloğunu koyuyor, hayırlı olsun..
  • Tamam arkadaşlar araba tavsiyesinden devam edersek gerçekten çok mutlu olurum. Sacramental arkadaşım öneride bulunmayacaksan konu başlığına uygun mesajlar yazmayacaksan başlığı terk etmeni rica edeceğim

• Whoops ''Mübalasız''
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.