Şimdi Ara

Bayiden sıfır araç alırken (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
31.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya hali bir sıkıntı olur araç ile ilgili veya karşınıza çok daha iyi bir fırsat çıkar arabayı almaktan vazgeçerseniz peşin yatırdığınız miktarı almakta zorlanırsınız.Alışverişte temel prensip önce kapora verilir mal geldikten sonra paranın tamamı verilir.Önceden tüm parayı vermekte neyin nesiymiş.
  • Bir de plaka için vekaletname isteniyor, buna da sadece plaka ya da trafik işlemleri için vb yazdırılıyor, değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fremdsprache

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Bana satış sözleşmesi değil de "Araç Sipariş Formu" ismiyle bir belge düzenlemişlerdi..
    Araç bilgileri, kapora ve toplam fiyat bilgisi, imzalar ve kaşe vardı üzerinde..

Ayrıca ben paranın tümünü makbuz karşılığı nakit vermiştim.. Ortada araç falan yoktu..

Tam da bu konuyu arıyordum. Sipariş formu -araç sipraiş olacak bayide yok- yeterince güvenilir bir belge sanırım, zaten araç gelmediği için sözleşme de yapılamaz herhalde.

Peki, sipraiş formuna araç teslim tarihi yazılıyor mu acaba? Bir de fatura kesilmesi için aracın gelmesi gerekiyor mu?

Fatura araç geldikten sonra kesilir. Biz arabayı sipariş ederken 1000Lira kapora verdik. Sonra araba geldi. Gittim baktım herhangibir olumsuz durum var mı nakliyede bir şey olmuş mu diye. Bir sıkıntı yoktu. Ertesi gün parayı yatırdık hesaba ve faturayı kestiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

quote:

Orijinalden alıntı: fremdsprache

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Bana satış sözleşmesi değil de "Araç Sipariş Formu" ismiyle bir belge düzenlemişlerdi..
    Araç bilgileri, kapora ve toplam fiyat bilgisi, imzalar ve kaşe vardı üzerinde..

Ayrıca ben paranın tümünü makbuz karşılığı nakit vermiştim.. Ortada araç falan yoktu..

Tam da bu konuyu arıyordum. Sipariş formu -araç sipraiş olacak bayide yok- yeterince güvenilir bir belge sanırım, zaten araç gelmediği için sözleşme de yapılamaz herhalde.

Peki, sipraiş formuna araç teslim tarihi yazılıyor mu acaba? Bir de fatura kesilmesi için aracın gelmesi gerekiyor mu?

Fatura araç geldikten sonra kesilir. Biz arabayı sipariş ederken 1000Lira kapora verdik. Sonra araba geldi. Gittim baktım herhangibir olumsuz durum var mı nakliyede bir şey olmuş mu diye. Bir sıkıntı yoktu. Ertesi gün parayı yatırdık hesaba ve faturayı kestiler.

Teşekkürler. Kampanyadan alacağımız için işlemleri hızlandırmak adına daha yüksek bir miktar vereceğiz ancak faturanın da kesilmesi gerekiyor, aracın birkaç güne geleceği söylenmişti ama boş bulunmamak adına öğrenmek daha faydalı bu tür bilgileri.

• quote:

Orijinalden alıntı: pblcrltn
    Arkadaşlar belki saçma gelebilir sorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok. Sıfır araç almayı dusunuyoruz kaparoyu da verdik. Araç 10 gün sonra geliyor. Ödemeyi banka üzerinden yapacakmışız. Bayi ile önceden satış sözleşmesi yapmak gerekmiyor mu? Honda bayii bize Eft yapın dedi ama önceden parayı yollamak ne kadar doğru veya güvenilir herhangi bir sözleşme olmadan. Araç henüz gelmediği içinde bildiğim kadarıyla da satış sözleşmesi yapmak da mümkün değil gibi. Bu işler nasıl olur?
    Selamlar

Heyecan yapmayın. Bayiler genelde o şekilde çalışıyor. Hiçbir sorun olmaz.

Bayi paranın üstüne yatmaz. Bayinin adı kötüye çıkarsa oradan bir daha kimse araç almaz.
  • Bence kaporadan sonrasını aracı alırken verin.
  • Ürünü almadan kapora dışında hiç bir şey için peşin para vermeyin. Bir tanıdığımız bu konuda muzdarip oldu. Arabanız 15 gün sonra gelecek denmiş. 15 gün sonra gitti. Akşama gelecek dediler. tanıdık ta o zaman yarın gelirim dedi. Ertesi gün gitti. Araba yok. Eksik parti geldi, gelenlere verdik demişler. 10 gün daha bekledi. Sonra aldı.

Aslında bence işin sırrı şu: Biz bu adamdan parayı nasıl olsa peşin aldık. Para cepte. Biz öncelikli teslimatları paralarını teslimat sırasında vereceklere yapalım dediler. Tam çakallık.
  • araç gelmeden ödeme yapılıp fatura kesilse de, bayiinin teslim etme tutanağı ve bizim imzamıza ihtiyacı vardır , doğru mu? aracı teslim aldığımızı onlar ispat etmesi gerekir, değil mi?
  • araç gelsin cd çalarından sinyaline sis lambasını her şeyini kontrol edip motoru çalıştırmadan para felan vermeyin.

cd çaları çalışmayan astra satmışlardı bi arkadaşa yanılmıyorsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur E.

Bayiden araç alırken bi sorun olacağını sanmam.

Nasıl olmaz. Bana yanlış araba verdiler bi hafta onunla gezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

araç gelsin cd çalarından sinyaline sis lambasını her şeyini kontrol edip motoru çalıştırmadan para felan vermeyin.

Çok doğru bir tespit,

Aracı gidin görün, her köşesini inceleyin, tüm donanımlarının çalıştığından emin olun, hatta kısa bir mesafede olsa test edin ve vites geçişlerinde sorun var mı yok mu bakın,

eğer benim kadar pimpirikli bir kişiliğiniz varsa yanınızda götürdüğünüz boya ölçüm cihazı ile aracın boyasını ölçtükten sonra aracı servise çekip lift ile kaldırıp altında darbe var mı yok mu diye bile baktırabilirsiniz,

Son zamanlarda bazı arkadaşlardan duyuyorum, sıfır araç alıyor ama km 30 - 60 arası, km ye de dikkat edin,

ve en önemlisi,

aracı teslim aldığınızda muhtemelen depoda 8-10 km gitmenize yetecek kadar yakıt olacaktır, bayiden çıktığınızda yakın bir yerlerde yakıt istasyonu olduğundan emin olunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

araç gelsin cd çalarından sinyaline sis lambasını her şeyini kontrol edip motoru çalıştırmadan para felan vermeyin.

Çok doğru bir tespit,

Aracı gidin görün, her köşesini inceleyin, tüm donanımlarının çalıştığından emin olun, hatta kısa bir mesafede olsa test edin ve vites geçişlerinde sorun var mı yok mu bakın,

eğer benim kadar pimpirikli bir kişiliğiniz varsa yanınızda götürdüğünüz boya ölçüm cihazı ile aracın boyasını ölçtükten sonra aracı servise çekip lift ile kaldırıp altında darbe var mı yok mu diye bile baktırabilirsiniz,

Son zamanlarda bazı arkadaşlardan duyuyorum, sıfır araç alıyor ama km 30 - 60 arası, km ye de dikkat edin,

ve en önemlisi,

aracı teslim aldığınızda muhtemelen depoda 8-10 km gitmenize yetecek kadar yakıt olacaktır, bayiden çıktığınızda yakın bir yerlerde yakıt istasyonu olduğundan emin olunuz.

yurtdışında dolu depo ile veriyorlarmış sıfır araçları türkiyede 10 km gitsen şanslısın .

quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

quote:

nası yani sendemi farketmedin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 29 Mart 2012; 13:30:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

havaleyi yaparken not kısmına, şu marka şu model 0 km aracın alımı için diye not düşün, başka bir sıkıntı olmaz.

çok şükür sebepsiz zenginleşme icat edilmiş vaktiyle :)

nerden buldun diye sorulmayan bir ülkedeyiz çok sükür.

sünnet, nişan, düğün vazgeçilmez organizasyonlarımızdandır :D
  • quote:

quote:

Çok doğru bir tespit,

ve en önemlisi,

bayi isterse çok kolay şekilde aracın kmsini sıfırlayabilir ama boya konusuna katılıyorum. Araçların hem üretici ülkeden yüklenmesi hem de bize gelişi ve gümrüklemesi esnasında kazaya uğraması mükündür, parça komple fırın boyaya veriliyor bu durumda. Fabrika ile aynı kalınlıkta boyanamıyor diye biliyoruma am en doğrusunu işten anlayan usta yada dostunuz olan bir servis çalışanı bilir. Araç kontrol edilmeden para ödenmez.

• quote:

quote:

quote:

Çok doğru bir tespit,

ve en önemlisi,

yurtdışında dolu depo ile veriyorlarmış sıfır araçları türkiyede 10 km gitsen şanslısın .

quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

quote:

nası yani sendemi farketmedin

Ruhsatta metalik kırmızı yazmasına ragmen opak kırmızı verdiler. Aracı babam ankaradan kastamonuya kadar getirdi. Ben renk konusunda yanıldıgımı düşündüm.
    1 hafta sonra aradılar yanlış araç verdiklerini bizim arabanın orda oldugunu söylediler. Motor no sundan anlamışlar.

• Honda Parktan araba aldığımda bayiiye bile gitmedim. Sadece telefonla konuştum fiat ve hediye konusunda anlaştım. Bana verdikleri hesaba (tek nokta bu: hesap adı firmanın kurumsal adı olmalı) parayı yolladım.İstedikleri kişiye vekalet çıkarıp adamlara faksladım.
    2 gün sonra gidip arabayı aldım
  • merhabalar bende otomotiv sektöründe satış temsilcisiyim,
    öncelikle aracı aldığınız bayii kurumsal bir firma ise korkmaznıza gerek yok,aldıınız aracın satıs sözleşmesi yapılacaktır.eğer hemen teslim bir araç ise sizden bir miktar kapora istenecektir aracınız ayrılacaktır,krediniz var ise onaylanacaktır,daha sonra satış temsilcisi sizinle irtibata gecerek aracın ötv sini yatıracak kadar bir peşinat istemek durumdadır ve vergi işleminiz başlayacaktır.2 gün sonra plakanız gelincede paranızın ger kalanını hesaplarına gecmenız yeterlidir.yeni araç alacaklara şimdiden hayırlı olsun

saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: aylinbakir

merhabalar bende otomotiv sektöründe satış temsilcisiyim,
    öncelikle aracı aldığınız bayii kurumsal bir firma ise korkmaznıza gerek yok,aldıınız aracın satıs sözleşmesi yapılacaktır.eğer hemen teslim bir araç ise sizden bir miktar kapora istenecektir aracınız ayrılacaktır,krediniz var ise onaylanacaktır,daha sonra satış temsilcisi sizinle irtibata gecerek aracın ötv sini yatıracak kadar bir peşinat istemek durumdadır ve vergi işleminiz başlayacaktır.2 gün sonra plakanız gelincede paranızın ger kalanını hesaplarına gecmenız yeterlidir.yeni araç alacaklara şimdiden hayırlı olsun

saygılarımla,

ay sonu kota doldurmak için satış temsilcilerinin fatura kesmeleri gerekmesi ve bu yüzden müşteri adına sipariş edilen aracın (motor no'su belli) bayiye gelmeden faturalandırılması ve tüm ödemenin yapılması gerekir mi?

• Hortlatmak gibi olacak ama bir şey sormak istiyorum arkadaşlar. Telefon ile fiyat aldık başka bir şehirden. Satış müdürü aracı bulunduğumuz yere yakın bir ilden teslim edebileceğini söyledi. Bir miktar peşin bir miktar kredi kullanılacak. Nasıl bir yol izlemeliyiz?
  • Parayı bankadan havale ile istemeri gayet doğal çünkü.
    Kendilerini riske atmak istemiyorlar sahte para olayından dolayı. Bu Yüzden hesaptan hesaba havale istiyorlar siz nakit bile vermek isteseniz bunu bankada sizinle birlikte yaparlar bankaya gidersiniz parayı sizin Yanınızda kendi hesaplarına yatırırlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.