|
Bildirim
MIT mezunu adama damatligi sayesinde yukseldi diyorlar
|
Bizim bu alanda gelişmemiz ilginç ve güzel. Demek ki yapılınca oluyormuş.
|
Hükümet düşmanlığı ne hale getirmiş insanları. Adam MİT de eğitim almış biri. Ülkede kaliteli işler yapıyor ama bizim derdimiz başka. Siyasetiniz yerin dibine batsın. Olaya odaklanın.
|
80 seneyi geçti silueti dahi sizi korkutuyorsa bu bile heykellerin faydasını idrak edebilmek için yeterli
|
Omo covotosonon polonon yogonon copogo yorlo dogoil.
(Ama civatasinin pulunun yağının çapacı yerli değil). |
dikey olara inip kalkarak muahlifleri rahatsız edebilir bu alet:)
|
tamam muhalefetsindir muhalefet yap, ama vatan millet konularında çok güzel işler yapılırken de şu işleri eleştirmenin ismi muhalefet değil, vatan düşmanlığıdır..
vatan millet düşmanı CHP'nin vatan millet düşmanı seçmeni, evet sana diyorum, biraz kendine gel. |
Bana mı diyorsun at gözlüklü diye? Ben yıllardır savunma sanayiini dikkatle takip eden biriyim, bu konuda yazan çizen biriyim. Ucuz haber sitelerinde mevzudan habersiz insanların yazdığı çamur haberleri okuyup meseleyi öğrendiğini sanan zırcahiller ahkam kesiyor. Anka'nın sınıfı farklı, Bayraktar'ın sınıfı farklı. Ayrıca gelişim süreçleri de birbirinden farklı oldu. Bayraktar sahadaki acil SİHA ihtiyacına daha hızlı cevap verdi. Anka ise SATCOM iletişim sistemi ve SAR radarı gibi ileri gelişmiş özelliklerinin tamamlanması beklenerek siparişe açıldı, ardından da zaten TSK'nın ihtiyaçlarına uygun sipariş verildi. Bayraktar'ın silahlarını entegrasyonu Anka'dan 1,5 yıl önce tamamlandı (keza teslim konusunda da özel firma olması etkisiyle teslim tarihlerini hep öne çektiler), ki bu dönem tam da terörün patladığı döneme denk gelir, Bayraktarın siparişlere de hızlı cevap vermesi sayesinde PKK sahada karakol basamaz hale geldi. Anka daha gelişmiş olsa da silah entegrasyonu ancak 1,5 yıl sonra yapılacaktı. Ardından üretimi ve kuvvete teslimi de en az 1 yıl aldıktan, 2,5 yıllık terörle mücadele zaafiyeti yaşandıktan sonra ne anlamı var acaba? ki arada yarış da bulunmuyor.
Bayraktar taktik sınıf bir İHA'dır, ANKA ise MALE sınıfı, TSK'nın bu türde ayrı ayrı İHA'ya ihtiyacı var. Yine şu an Anka'dan geliştirilen AKSUNGUR farklı, yine Baykar'ın geliştirdiği AKINCI İHA daha farklı sınıfta, farklı isterlere, özelliklere, yüklere sahip İHA'lar. Yine onlar da TSK envanterine girerken sizin gibi cahil tipler, ucuz haber sitelerindeki yalanlara inanıp, ortada bir sui-istimal arayacaksınız. Yapacak birşey yok malesef. saatlerce anlatsan boş sizin gibilere. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 27 Eylül 2019; 12:21:38 > |
|
|