AKAİ 12 BTU KULLANAN VARMI SINIFI HAKKINDA KİTAPCIĞINDA BİR ŞEY YAZMIYOR.HANGİ SINIFDA.NASIL HESAPLANIYOR. 27 M2 DE KULLANIYORUM İYİ SOĞUTUYOR.AMA 23 DERECEYİ GÖRMEK İÇİN EN AZ6 7 SAAT ÇALIŞIYOR.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSSA LÜTFEN YAZSIN
quote:
Orjinalden alıntı: ARIKAN
AKAİ 12 BTU KULLANAN VARMI SINIFI HAKKINDA KİTAPCIĞINDA BİR ŞEY YAZMIYOR.HANGİ SINIFDA.NASIL HESAPLANIYOR. 27 M2 DE KULLANIYORUM İYİ SOĞUTUYOR.AMA 23 DERECEYİ GÖRMEK İÇİN EN AZ6 7 SAAT ÇALIŞIYOR.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSSA LÜTFEN YAZSIN
Sayın arkadaşım akai diye klima yoktur,buda bir çok marka gibi fason üretimcidir fazla bir şey beklemeyin,birde hatalı klima almışsınız 27 metre kareye 18000btu gerekirdi siz küçük almışsınız en büyük hata orada klimayı ilk etapta suçlamayın ,kendinizi suçlayın.
quote:
Orjinalden alıntı: ARIKAN
arkadaşım sen klimayı alırken hiç kimseye sormadınmı, 27 m2 için tabiki iyi firmadan almışsanız 18000 btu luk yeter ancak, sizin kışın işiniz zor klima kendini ısıtır sizi bilmiyorum artık. Klimanızın kapasitesi yeterli olsaydı bulunduğu ortamı 20 dk. soğuturdu.
İçerisi ayarladığınız sıcaklığa ulaştığında dış ünite durur, iç ünitenin sadece fanı çalışmaya devam eder. Dış ünite durmadığına göre soğutma işlemi devam ediyor demektir
Siteye bakınca nasıl anladınız türkiyede klima üreticisi yoktur sadece montajcısı vardır vestel,arçelik,aırfel gibi, akaide klima üretmez fasoncu olarak çalışır,22-23 dereceye 30-45 dakika içinde gelmesi lazım klimanın,siz fazla büyük yere fazla küçük klima almışsınız ve az elektrik yerine 18000 btu'dan daha fazla elektrik sarfedecek nerede kaldı kar,klima ayarlanan degere gelince klasik klimalarda dış ünite durur iç ünite fan olarak çalışmaya devam eder