Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Parametrelere yeni taktiklari kartla giremiyorum .bir de artik sıkıldım kombiyle ugrasmaktan mutfaktan gecmiyorum bile

Nasıl bir kart taktılar ?!? Başka Modele mi ait, yoksa eski kasanın kartı mı?

Eski kasanın kartı bizim yenilere olmaz sanırım bizimkiler maalesef honeywell eskilerinki siemensmiş.bizim ya da servislerin yapabilceği bir sey degil bu kombiler sorunlu fabrika çözüm bulmalı bence abi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizde şöyle bir sorun mevcutmu.

Ben sıcak suyu açıyorum mesela az geç geliyor 40-50sanyiyeye aynı odaya.
    Neyse sıcak su geliyor az işimi hallediyorum sonra kapatıyorum
    1 dakka sonra açıyorum ılık su geliyor ve yine 30saniye kadar ısınmasını bekliyorum.

Sizlerde de böyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_C@BB@R -- 17 Aralık 2012; 7:58:38 >
  • Merhaba arkadaslar kombilerimiin son durumlari nedir?neler yaptik gelismeleri alalim hic sesiniz cikmiyor

• quote:

Merhaba arkadaslar kombilerimiin son durumlari nedir?neler yaptik gelismeleri alalim hic sesiniz cikmiyor

Abicim ben dün deneme yaptım tüm petekleri açtım.
    45-50-55-60 derecelerde yaktım sürekli oda termostatı kapalı bir halde.
    8,5 metre petek boyum var kombi gazı hiç kesmedi.
    Sanki gaz bedava anasını satayım hiç durmadan yandı ne bir dinlenme var ne başka birşey.
    45derecede çalışıyor ise tesisat suyu hiç 46 olmadı 55de çalışıyorsa hiç 56 olmadı ve kombi sürekli yandı.
    55de çalışırken dereceyi 45 e alınca alev gidiyor taki su yine 45e gelince yine çalışıyor ve hiç gitmiyor gaz işareti

Yani sizdeki sorun bence herkesde var. Ama petek boyları ile alakalı olduğundan kimse farketmiyor.
    Ben 3,5m petek ile yakıyordum hep anlamadım sorunu.
    5 dakka yanar 5 dakka sönerdi şimdi hiç sönmüyor.
    Petekleri kapadım yine 5dakka yandı 5 dakka söndü.

Servis gelince bakalım ne diyecek.
    PM18 ile şimdilik uğraşmayacam servis gelene kadar.

• quote:

Merhaba arkadaslar kombilerimiin son durumlari nedir?neler yaptik gelismeleri alalim hic sesiniz cikmiyor

Bende herhangi bir sıkıntı yok....tıkır tıkır çalışıyor.
  • quote:

Hem Baymak sitesine hem de şikayet var sitesine yazdım. bugün döndüler. benim asıl sorunum şuydu. ödüllü olduklarını söyledikleri kombinin fotoğrafını niçin siteye koymadıklarıydı. başka bir kombinin fotoğrafı vardı siteden onu da kaldırmışlar. bir üçkağıt var ama bakalım hayırlısı.
  • quote:

quote:

Sayın zebra,

Kaç metre petek ile kullanıyorsunuz acaba.
    Ve gaz simgesi kayıp oluyor mu ekranınızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiko_cmax

quote:

Hem Baymak sitesine hem de şikayet var sitesine yazdım. bugün döndüler. benim asıl sorunum şuydu. ödüllü olduklarını söyledikleri kombinin fotoğrafını niçin siteye koymadıklarıydı. başka bir kombinin fotoğrafı vardı siteden onu da kaldırmışlar. bir üçkağıt var ama bakalım hayırlısı.

Ne dediiler abi sonuc ne oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

quote:

Sayın zebra,

Kaç metre petek ile kullanıyorsunuz acaba.
    Ve gaz simgesi kayıp oluyor mu ekranınızda.

1 hafta öncesine kadar 8.3mt petek vardı, fakat ç.odasındaki 1.2mt petekte kaçak oluştuğu için şu an 7.1mt petek var. Gaz simgesi daha öncede kayboluyordu, şu hali ile de kayboluyor. 3dk bekliyor, sonra devreye giriyor eğer kazandaki ısı set edelen ısının -5 derece altına düşmediyse bir 3dk daha bekliyor. Eğer düştüyse +3 derece olana kadar tek alev işaretinde çalışıyor sonra sönüp 3dk beklemeye geçiyor.

• Sayin zebza bizimkiler tıkır tıkır değil teker teker çalışsın ona da razıyım.

• quote:

Sayin zebza bizimkiler tıkır tıkır değil teker teker çalışsın ona da razıyım.

Bence sizinkinlerde tıkır tıkır ama konum ve tesisat gibi diğer faktörler araya girince size takır tukur gibi geliyor .
  • quote:

quote:

Sayin zebza bizimkiler tıkır tıkır değil teker teker çalışsın ona da razıyım.

Bence sizinkinlerde tıkır tıkır ama konum ve tesisat gibi diğer faktörler araya girince size takır tukur gibi geliyor .

Sayin zebza elinizi vicdaniniza koyun mobil sistem 5,6 metre metal tam gecisli vanali kas kollektorlu petekteki suyu ceviremiyor bu lanet kombi.siz de sorun olmadigi icin insanlarin sorunlarini degersiz hüsnükuruntu filan sayıyorsunuz sizden baska memnun olan görmuyorum forumda bir istisnasınız.bir darb-ı mesel vardır istisnalar kaideyi bozmaz diye uzun lafın telgrafı bu başlık altında insanlar perişan oluyor bu sorunlu kombiler yuzunden .lütfen el insaf biraz

• Abiler dün geldi servis evime.
    Sizdeki tüm sorunları tek tek anlattım.
    ilginç dedi yapmaması lazım dedi.
    Onlar abartıyordur abi bu kombide hiç sorun yaşayan görmedim ben dedi :)

Neyse sonuç olarak panelim tam göstermediğinden elinde de panel olmadığından bir aşama kaydedemedik.
    Paneli aldı gitti garantiye verecem dedi. Bir iki güne gelirmiş şuan evde elektrik sobası ile ısınıyorum :)
    Allahtan komşuda ufo varmış yoksa ne yapacaktık bilmiyorum.

Panel olmadan kombi çalışmıyor dedi ama dün gece denedim sıcak su veriyor kombi.
    Meddah58 abimizin aldığı klavuzu gösterdim ilk defa görmüş öyle birşey :)
    Abi nereden biliyorsunuz bunu diyor. Neyse durumu anlattım yarın fabrikada ben öğreneyim hepsini dedi..
    PM18 ayarından bahsettim bir arkadaş değiştirmiş 30 dalan yapınca kombi hata vermiş dedim.
    Abi gazla hava karışımının ayarı bu dedi boğmuştur kombiyi dedi.
    Şuanda panelin gelmesini bekliyorum bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_C@BB@R -- 20 Aralık 2012; 10:04:15 >

• quote:

Sayin zebza elinizi vicdaniniza koyun mobil sistem 5,6 metre metal tam gecisli vanali kas kollektorlu petekteki suyu ceviremiyor bu lanet kombi.siz de sorun olmadigi icin insanlarin sorunlarini degersiz hüsnükuruntu filan sayıyorsunuz sizden baska memnun olan görmuyorum forumda bir istisnasınız.bir darb-ı mesel vardır istisnalar kaideyi bozmaz diye uzun lafın telgrafı bu başlık altında insanlar perişan oluyor bu sorunlu kombiler yuzunden .lütfen el insaf biraz

Sn. Meddah58 tesisatlarımız nerdeyse birebir aynı 100m2 cıvarı daireler, mobil sistem ve 8.5mt cıvarı petek (benim 8.3mt). Aramızdaki tek fark iklim. Sizin bulunduğunuz iklim çok soğuk olduğunda kombi en düşük modülasyonda +3 derece değerine ulaşamıyor o yüzden sürekli yanıyor. Havalar ısındığında sizdeki iklim şartları bizim kocaelinin iklim şartlarına benzediğinde aynı benim kombi gibi sizin kombide gerekli ısıya ulaşıp söndüğünü göreceksiniz. Önceki kombi sönüyordu diyorsunuz, doğrudur ama istenilen ısıya ulaşması için çok gaz harcıyordu bu da size şişirilmiş fatura olarak geri dönüyordu. Şu an sorunlu çalışıyor dediğiniz kombide günlük tüketimiz 7-8m3 cıvarına düştüğünü yazdığınızı hatırlıyorum. Benim kombi dur kalk yapmasına rağmen 5.5 - 6m3 harcıyor günlük o yüzden cihazınızda herhangi bir sorun olduğuna inanmıyorum. Sizi yanıltan önceki kombinizim dur-kalk yapması. Saygılar ve sevgiler

• quote:

Abiler dün geldi servis evime.
    Afedersiniz trene bakar gibi baktı ilginç dedi yapmaması lazım dedi.

Neyse sonuç olarak panelim tam göstermediğinden elinde de panel olmadığından bir aşama kaydedemedik.
    Paneli aldı gitti garantiye verecem dedi. Bir iki güne gelirmiş şuan evde elektrik sobası ile ısınıyorum :)

Panel olmadan kombi çalışmıyor dedi ama dün gece denedim sıcak su veriyor kombi.
    Abi nereden biliyorsunuz bunu diyor. Neyse durumu anlattım yarın fabrikada ben öğreneyim hepsini dedi..
    PM18 ayarından bahsettim bir arkadaş değiştirmiş 30 dalan yapınca kombi hata vermiş dedim.

Panel olmadan çalışıyor kombi, benim cihaz geldiğinde paneli takılı değildi, 1 ay boyunca İzgaz'dan açılış alıncaya kadar ve servis ilk çalıştırmasını yapana kadar panelsiz kullandık, tek sıkıntı fabrika ayarlarında kullanmak zorunda kalmamızdı. .

• quote:

quote:

Sn. Meddah58 tesisatlarımız nerdeyse birebir aynı 100m2 cıvarı daireler, mobil sistem ve 8.5mt cıvarı petek (benim 8.3mt). Aramızdaki tek fark iklim. Sizin bulunduğunuz iklim çok soğuk olduğunda kombi en düşük modülasyonda +3 derece değerine ulaşamıyor o yüzden sürekli yanıyor. Havalar ısındığında sizdeki iklim şartları bizim kocaelinin iklim şartlarına benzediğinde aynı benim kombi gibi sizin kombide gerekli ısıya ulaşıp söndüğünü göreceksiniz. Önceki kombi sönüyordu diyorsunuz, doğrudur ama istenilen ısıya ulaşması için çok gaz harcıyordu bu da size şişirilmiş fatura olarak geri dönüyordu. Şu an sorunlu çalışıyor dediğiniz kombide günlük tüketimiz 7-8m3 cıvarına düştüğünü yazdığınızı hatırlıyorum. Benim kombi dur kalk yapmasına rağmen 5.5 - 6m3 harcıyor günlük o yüzden cihazınızda herhangi bir sorun olduğuna inanmıyorum. Sizi yanıltan önceki kombinizim dur-kalk yapması. Saygılar ve sevgiler

Kombi +3 dereceye gelmediği için sürekli çalışıyor bende bunu deneyerek anladım bunda sıkıntı yok.
    Fakat şöyle bir durum çıkıyor ortaya.
    Kombi +3 dereceye gelemediği için sürekli gaz yakıyor ve bu gaz yakması öyle dediğiniz gibi 5-6m3 ile bitecek bir iş değil.

Pazar günü 8,5metre petek ile açtım 55 derece de 5 saatte 4 metreküp gaz yaktı.
    Hiç durmadı kombi sürekli gaz simgesi vardı.

Sonuç olarak bunu 24 saat için düşünürsek 20m3 e gelen bir yakıt sözkonusu ki bu çok fazla.

3,5metre petek açık iken kombi 5 dakka sonra gaz simgesi gidiyor ama 8.5 metre açık iken kesinlikle gaz simgesinde sönme yok.

• quote:

quote:

Panel olmadan çalışıyor kombi, benim cihaz geldiğinde paneli takılı değildi, 1 ay boyunca İzgaz'dan açılış alıncaya kadar ve servis ilk çalıştırmasını yapana kadar panelsiz kullandık, tek sıkıntı fabrika ayarlarında kullanmak zorunda kalmamızdı. .

Evet direk 80 derecede çalışıyor galiba.
    Çünkü suya el değmiyor aşırı sıcak.

İnşallah telefon açıp panelinizin arızası garanti dışı demezler.
    Böyle bir söz bekliyorum çünkü.
    Baymaktan herşey beklenir.

• quote:

Evet direk 80 derecede çalışıyor galiba.
    Çünkü suya el değmiyor aşırı sıcak.

İnşallah telefon açıp panelinizin arızası garanti dışı demezler.
    Böyle bir söz bekliyorum çünkü.
    Baymaktan herşey beklenir.

80 olabilir ölçmedim, havalar iyi olduğu için sadece akşamları 2 saat çalıştırıyordum ve Termo Vanalar sayesinde aşırı ısınma ve yakıt sarfiyatı olmuyordu bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

AYNEN KARDEŞİM AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOLAR..VE BEKLEYİN SİZE GÖSTERECEM 10 DK VAKTİNİZ VARSA BAKIN İNCELEYİN DİYORUMM.OKADAR VAKİT OLSA BAKRDIK ABİ DİYOLAR.ULAN SEN BAKMAZSAN O BAKMAZSA KİM BAKACAK BİZE..SİZLERİN ŞİKAYETİNİ ANLATIYORUM evin durumları aynı olmaz bundan kaynaklanır..ısıtmaya çalışıyodur..50 dereceye ayaryken 54 dereceye 2 saat yansa bile çıkmıyor kombi kendini kapatamıyor diyorum,
    abi 50 dereceye ayarladığında 54 niye çıksın diyor sayın ileri zekalı servis. yani bu kadar profesyonel servislere derdimizi anlatıyoruz arkadaşlarım.

Abicim bana dün gelen servis elemanı bana şunu dedi.
    Bu kombiyi yapan ile görüştüm abi dedi fabrikada.
    Bir soru sormuş cevap verememiş.
    Abi dedi daha ne bekliyorsun ki.
    Kimse birşey bilmiyor diyor bize kimse eğitim vermedi diyor.

Sonuç olarak arkadaşlar yediğimiz kazık büyük.
    O kadar araştırdık iyisi bu dedik aldık ama büyük hata ettik.
    Ben satıyorum kombimi en iyi fiyat verene bıktım artık :)

• He bir de fabrikada şuan Novadens ekstra varmış herhalde incelemek için getirmişler.
    Verdiğim parametreleri onda deneyecekmiş.
    Bana da ona göre uygulama falan yapacakmış bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.